Įkraunama...
Įkraunama...

Salomėjos Nėries gimnazija

Šią gimnaziją lanko mano pora vaikų. Kaip tik šiandien buvo bendras pirmokų (9 kl) tėvų susirinkimas. Direktorius pristatė klasės vadovus, kitus darbuotojus, supažindino su taisyklėmis. Kaip visada- JOKIŲ rinkliavų. Atvirkščiai- direktorius prašė pranešti, jei toks reikalas nutiktų. Iš tėvų surinktų 2 procentų visiems vaikams įtaisė rakinamas spinteles rūbinėse, mokykla šviežiai renovuota.
Popamokinė veikla-veikia galybė NEMOKAMŲ būrelių. Maniškiai rinkosi italų, japonų, kiniečių kalbas. Labai propaguojamas krepšinis.
Mokslo dalykai- namų darbais, kaip ankstesnėje mokykloje, vaikai neperkraunami, stengiamasi neversti pirkti daugybės pratybų sąsiuvinių. Lietuvių kalba, matematika ir anglų kalba- vaikai skirstomi į 2 lygius pagal gabumus ir rezultatus, galima migruoti iš lygio į lygį, šios pamokos vyksta srautais, kaip aukštojoje mokykloje. Trečioje gimnazijos klasėje nuo šių metų dalykus bus galima rinktis ne kaip šauna į galvą( praktika parodė, kad renkamasi tik lengvi dalykai, negalvojant apie būsimas studijas, o vėliau bandoma keisti kryptį). bus pasiūlyta ar tik ne kažkiek įmanomų variantų , iš kurių mokiniai ir rinksis. Mokytojų yra daug jaunų, bet nemažai ir patyrusių, gerų, taigi, kaip papuls. Tarp pamokų gali būti "langų".
Dėl uniformų- (šio susirinkimo duomenimis)- jos buvo įvestos prieš keltą metų, bet kol kas nepasiteisino.Jos brangios, ne visiems priimtinos, apie grįžimą prie jų gali būti svarstoma nebent visiškos daugumos noru po krizės. Vaikai eina į pamokas savo rūbais. Gana draugiškai toleruojama ir ne itin rėksminga, bet alternatyvaus stiliaus apranga, saikingi auskarai, nors pageidautina "klasikinė" išvaizda.
Dėl maisto- socialiai remtini vaikai gauna talonus, už kuriuos perka kokį pageidauja, maistą. Jei vaikas nedrįsta, įmanoma, kad sausą davinį produktais į namus parsineš jo suaugę šeimos nariai. Talonai duodami mėnesiui, jie neatimami, net jei vaikas kurį laiką sirgo. jis po ligos pavalgys sočiau. Pertrauka po 3 pamokų- 1-2 gimnazijos klasėsms, vėliau- didesniems.
Jei domina narkomanijos problema- manau, kad tai mitas, nes maniškiai, aršūs blaivuoliai, tokių nematė. Šiaip gimnaziją lanko ir ne vienas meno įžymybių vaikas. Žodžiu, ir savo trečiam vaikui rekomenduosiu šią patogioje ir gražioje vietoje esančią neprastą gimnaziją, kurią radom atsitiktinai, neįstoję į kitą, "geresnę".
Gal daugiau info- kitą kartą. Per didelė žinutė darosi. smile.gif
Atsakyti
Pasisakysiu ir aš. smile.gif Maniškis trečiokas, įstojo šiemet. Kol kas viskas labai gerai. Tvarkaraštis be "langų", nebūna daugiau 6 pamokų. Sakė, kad mokytojai griežti, bet teisingi ir geranoriški. Šito labai trūko buvusioje mokykloje. doh.gif Didžiausias minusas maniškiui- pietūs valgykloje. Sakė, kad pakankamai brangu, karštas patiekalas apie 5-7 Lt, o ir nelabai sotu. Bet vėlgi mokiniai geranoriškai pasikalbėjo su virėjom, išsakė savo pastabas, pageidavimus. Tikimės, kad keisis meniu į gerą pusę. Kol kas tiek smile.gif
Atsakyti
Merginos, aciu uz ishsamia info. Planuoju savo megaite kitais metais leisti i Salomeike. Zinoma, baisu nuo gandu apie narkotikus ir esa apie diskomforta, kuri patiria vaikai is seimu su vidutinemis pajamomis. Ar tikrai ten susirinka vaikai, kurie jau nuo 11 klase patys atvaziuoja i mokykla prabangiais automobiliais ir devintys brand'iniu rubus? Nes visgi nuo senu laiku turiu susiformavusia nuomone, kad mokymosi lygis te tikrai aukstas.
Atsakyti
Žinau keletą vaikų iš socialiai remtinų šeimų, besimokančių šioje gimnazijoje. Nesiskundžia, atseit, viskas ten gerai.Turimais duomenimis, paprašius, neturtingam vegetarui mokiniui leidžiama pačiam pasirinkti patiekalą. Vaikų, žinoma, yra visokių, taip pat ir "fyfų", bet apie kuklesnuio jaunimo terorizavimą girdėti neteko. Mano atžalos ten mokosi ir džiaugiasi, net iškilusias problemas puikiai patys išsprendžia padedami savo mokytojų.
Atsakyti
Pati baigiau šią mokyklą. Mokytojai buvo geri, didžioji dalis, bet dabar geriausi tikrai išėjo. Šiaip mokytojai akli tyčiojimuisi, nieko dėl to nedaro, nors klasiokai stumia vieni ant kitų. Kai kurie nė nebando gilintis į problemas ir padėti. Savo vaikų į Salamą TIKRAI neleisčiau. Dėl labai daug priežasčių.
Atsakyti
Sveiki,

kiek žinau, šioje mokykloje mokosi nemažai socialiai remtinų vaikų, o laikai kai šioje gimnazijoje mokėsi sovietinio ,,elito" atžalos seniai praėjo.
Neseniai šią gimnaziją vertino nacionalinė mokyklų vertinimo agentūra, buvo atliekamas išorės auditas, kuris kaip stipriąją pusę įvardijo mokinių ir mokytojų šiltus tarpusavio santykius.
Kalbant apie ugdymo kokybę, aišku ji priklauso ne vien tik nuo mokytojų, bet ir nuo ateinančių vaikų gebėjimų ir jų atsinešamų žinių. Nelabai supratau, apie kokius ,,geriausius" mokytojus, kurie išėjo iš gimnazijos rašo viena forumo dalyvė, aš apie tokius negirdėjau?
Atsakyti
O jūs nesutinkate, kad yra gerų ir nekokių padagogų? smile.gif Tai ta didelė dalis gerųjų ir išėjo. Labai gaila, nes atsiminsiu daugumą jų visą gyvenimą. Ir norėtųsi, kad ir kiti turėtų galimybę iš jų pasimokyti, bet...
Atsakyti
QUOTE(Gegytė @ 2012 12 10, 11:28)
O jūs nesutinkate, kad yra gerų ir nekokių padagogų? smile.gif Tai ta didelė dalis gerųjų ir išėjo. Labai gaila, nes atsiminsiu daugumą jų visą gyvenimą. Ir norėtųsi, kad ir kiti turėtų galimybę iš jų pasimokyti, bet...

Vieni geri išeina, kiti geri ateina smile.gif
Mano vaikas mokosi šioje gimnazijoje ir yra labai patenkintas būtent mokytojų ir mokinių tarpusavio bendravimu. Daugumą problemų jie išsisprendžia mokykloje kalbėdamiesi ir ieškodami kompromisų.
Atsakyti
Sveiki,

aišku, kad sutinku, tik noreciau, kad patikslintumet apie kokius isejusius mokytojus kalbate?
Atsakyti
Sveikos,
Mokytojų, kaip ir visur, yra visokių. Žinau, kad išeis nuo kitų metų geografijos senas mokytojas. Iš dabartinių mano vaiko mokytojų nepatinka- istorija, fizika. Labai patinka - anglų (tarp kita ko- kaip tik jauna mokytoja), vokiečių, matematikos (nors maniškis turi vos 6, bet mokytoja gera), lietuvių, chemija (pagrindinėj mano vaikas nesuprato NIEKO! Ir po tokios spragos- ėmė suprasti ir net visai neblogai iškilo smile.gif), dailė (ir ne dėl to, kad vien už atėjimą dešimtukus rašytų). Tos, kurios nepatinka- patikslinsiu dėl ko: visos klasės vidurkis šių dalykų labai prastas. Dešimtuko- nė vieno. Taip būti negali. Ta prasme- VISI vaikai klasėje negali būti debilai (jeigu tai- ne kokia pagalbinė adaptuotiems, o normali gimnazija. Ne pati prasčiausia Lietuvoje). Prasto dalyko žinojimo priežastys gali būti tik tokios: netinkama metodika (ir kt. susiję dalykai- neaiškus besistemis dėstymas, nerišli netaisyklinga kalba ir pan.), per aukšti reikalavimai arba per griežtas vertinimas.

Šituos dalykus man pačiai dar būnant pradedančia mokytoja pavaduotoja greitai ,,sukalė į galvą". Aš (dėl jaunumo ir kvailumo) taip pat maniau, kad pakaks vaikams dalyką ,,išdėstyti" ir po to surašyti atitinkamus pažymius. Pažymiai gavosi labai blogi blush2.gif Tuomet pavaduotoja pasakė:,,žinai, vaikeli, blogus pažymius surašyti gali ir mūsų Anelė (budėtoja), o va padaryti, kad būtų už ką gerus pažymius surašyti- va čia ir yra aukštasis pilotažas mūsų darbe!".
Tai va, matyt, fizikė tokios ,,pavaduotojos" dar nesutiko...
Atsakyti
Sveiki,

Kviečiame nuo rugsėjo gabesnius pirmokus ir antrokus (t.y. 9okus ir 10okus) lankyti ISM klases. Bus suformuota atskira 9okų klasė, kuriems dalį socialinių dalykų pamokų dėstys ISM dėstytojai.
Jei dar neapsisprendėt kurią gimnaziją lankyti ir turit noro mokintis pasirinkite ISM klasę
Atsakyti
be galo gera anglistė buvo Kulvietienė, fizikas Kirkilas (pradžioje bijojom, po to mylėjom).
Istorijai gerai paruošia Petraitienė, iš likusių anglisčių Mickonienė nuostabi wub.gif apie dvidešimt metų ją pažįstu... ir už labai daug ką dėkinga esu.
Atsakyti