Įkraunama...
Įkraunama...

Su VILTIMI į RUDENĮ

Labas rytas 4u.gif

QUOTE(noir1 @ 2009 09 21, 23:08)
Ne biopsijos rezultatų dar nėra,tik penktadienį.bet pasakė,kad 3 stadija (iš ko nusprendė neaiškino).Bet atliko rengenus  visokius,ultragarsus.

Jei stadija 3, tikimybė, kad kliudyti aplinkiniai limfmazgiai - chirurgai tą įtaria/mato ir plika akim. Mūsų mamai iš pradžių kalbėjo apie 2 st., iš karo to operacijos - 3, deja, paskui pasirodė, kad 4.

Dėl chemijos po operacijos - taip, reikia, kad organizmas atsigautų, bet yra atvejų, kai tas mėnuo ir psblogėjimą duoda (kad ir mūsų atveju verysad.gif ). Su mama gydėsi jaunesnė materis, kuriai chirurgai rekomendavo nevažiuoti į reabilitaciją, o nedelsiant pradėti chemijas....
ragana, jei pati Kaune gyveni, ar ne lengviau ir mamai, ir pačiai būtų spinduliuotis Kaune? Taip galima - mūsų mama operuota VLN, o dabar viskas vyksta Kaune...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ifauru: 22 rugsėjo 2009 - 06:54
QUOTE(bbg23 @ 2009 09 21, 16:29)
Kazkokia keista jinai.. *****, jeigu zinojo, kad ligone ateina pirma syki, negi jai nereikejo pries tai pasidometi..

Pas kokia gydytoja ejot? Pamirsau, jus Vilniuje, berods?

Neliudek. Pradzioje visi pasimete, o gydytojai nelabai padeta aiskindami - tenka patiems ieskoti savo ligos kodu internete, vaistu anotaciju, pasaliniu veiksniu, ieskoti vaistu kai skauda. Neskiriama pas mus laiko bendravimui su pacientui sad.gif. Na bet issiaiskinsite, viskas stos i savo vietas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Julija-: 22 rugsėjo 2009 - 07:32
britvute, kaip tik vartau savo konspektus, tai pasidalinsiu apie raideles.

dazniausiai vertinama pagal TNM sistema: T=Tumour, ty auglys, N=nodes, ty itraukti limfmazgiai, M=metastases, ty metastazes kituose organuose.
Tis: in situ, ty vietinis, paviršinis pažeidimas
T1: auglys <20mm
T2: auglys 20mm-50mm
T3: auglys >50mm
T4: auglys perauges krutines raumeni ar oda, yra tinimas, opos ar uzdegimas

N0: metastaziu limfmazgiuose nera
N1: metastazes 1-3 pažastiniuose limfmazgiuose, kituose limfmazgiuose nera
N2: metastazės 4 ar daugiau pazastiniu limfmazgiu, kituose limfmazgiuose nera
N3: metastazes 10 ar daugiau pazastiniu limfmazgiu
arba metastazes 4 ar daugiau pazastiniu limfmazgiu ir kruties limfmazgiuose,
limfmazgiuose prie raktikaulio

M0: metastaziu kituose organuose nera
M1: yra metastaziu kituose organuose

Tx, Nx ar Mx reiskia, informacijos nera.

raide G rodo naviko diferencijacijos laipsni. nustatoma Valstybiniame patologijos institute istyrus biopsijos medziaga arba po operacijos pasalinta augli. paprastai isskiriami trys diferencijacijos laipsniai (kartais gali buti ir kitaip - anksciau apie tai yra rasiusi adis). paprastai, vezines lasteles issivysto is normaliu, diferencijacijos laipsnis nusako, ar ta pirmine, normali lastele dar atpazistama. kuo didesni lasteliu pakitimai, tuo navikas piktybiskesnis.
G1: gerai diferencijuotos lasteles, ty., savo isvaizda ir funkcijomis dar primena pirmini audini; nedidelis piktybiskumas.
G2: vidutiniskai diferencijuotos lasteles; vidutinis piktybiskumas.
G3: blogai diferencijuotos lasteles, ty, labai pakitusios, nebepanasios i pirmini audini; didelis piktybiskumas.

merginos, kai man nepatiko, kaip su manimi bendrauja gydytojas - kad vengia atsakyti i klausimus, skuba, neteikia informacijos, as susiradau kita gydytoja, kuris sugebejo skirti laiko su manimi bendrauti. manau, kiekviena is musu turime teise gauti visa informacija apie savo sveikata, skiriama gydyma, salutinius poveikius, gydymo alternatyvas ir tt.

Julija wub.gif

Shaiba, tai tu busi kada vilniuje? kaip einasi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 22 rugsėjo 2009 - 07:46
QUOTE(ifauru @ 2009 09 22, 07:50)
Jei stadija 3, tikimybė, kad kliudyti aplinkiniai limfmazgiai - chirurgai tą įtaria/mato ir plika akim. Mūsų mamai iš pradžių kalbėjo apie 2 st., iš karo to operacijos - 3, deja, paskui pasirodė, kad 4.

man regis, stadijų diferenciacija priklauso dar ir nuo susirgimo rūšies. pvz mums operacijos metu rado metastazes dviejuose limfmazgiuose, bet diagnozė - II-B st.
o dabar jau apskritai nežinau, kokia ta stadija ir ar apskritai ji dar kažkokią reikšmę turi.
Atsakyti
[quote=rasų lanka,2009 09 21, 22:12]
Sveikute 4u.gif , bet jei leidžiami vaistukai, juk vis tiek turi atsistatyti. Mano mamytei po kiekvienos chemijos po 6-7 grasalvos ampules suleisdavom. Negi tau neišrašo gydytoja? Be vaistukų, kaži ar apsieisi, jei jau taip jie krenta.
Graikiškų riešutų pertvarėlių receptas (tik kažkodė aš esu užsirašiusi, kad kelia ne leukocitus , o trombocitus g.gif ): Graikiškų riešutų pertvaras virti 10-15 min., kol faunasitamsiai rudas gėrimas. Apie 3-4 šaukštai pertvarų 1-am litrui vandens. Gerti po 0,5 stiklinės kelis kartus per dieną. Kai rašiausi šį receptą įstrigo jį vartojusio ligoniuko nuomonė, kad tai labai brangu, paskui į tuos riešutus nė pažiūrėti negali ir jei nelabai turi jėgelių, reikia, kad kas nors tau padėtų juos išgliaudyti... Įsivaizduoji, kiek reikia riešutų 3 šaukštams? Juk tos pertvarėlės labai menkos... Bet , aišku, galima ir bandyti...
Čia dar pagal Ruolią: Ženkliai sumažėjus leukocitams, eritrocitams, trombocitams, hematologinių rodiklių pagerinimui 10-iai dienų rekomenduojama:
- bičių duonelės 2 v.š. /d.,1 val prieš valgį;
- jūros kopūstų 4v.š./d., valgio metu
- šaltalankio aliejus 1v.š./d.
- Alkymer po 2 kaps. 4k./d., arba žuvų taukai po 1 kaps. 4k./d.po valgio
Galima pasirinkti vieną iš šių dalykėlių. Mes nebandėm, bet turiu pasirašiusi, jei prireiktų...
Kad pakiltų tavo kraujukas kuo greičiau. Sveikatėlės. 4u.gif

Taip, po vaistu man atsistato (uztenka vienos ampuolytes), bet galvoju jei pagerciau sio nuoviro, tai gal nereiketu ir vaistuku. smile.gif
Labai aciu uz visa info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 09 22, 07:45)

Shaiba, tai tu busi kada vilniuje? kaip einasi?

Būsiu Vilniuje rugsėjo 29,darys KT,nuo jos atsakymo priklausys tolesnis gydymas. fear.gif

Dabar dar džiaugiuosi gražiu rudeniu ir visoms to linkiu 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Noir> linkiu,kad G rodiklis butu optimistinis 4u.gif Pas mus G3 verysad.gif
[/quote]
Linkiu stiprybės,
jos reikia tiek daug,bijau,kad man ji per greit nesibaigtų.

auksiniai žodžiai. mums sunkiai sekėsi šioje srityje, ačiūdie dabar jau "papuolėm" pas gydytoją, kuriai nebaisu paskambinti net "netinkamu laiku" 4u.gif
Gal ir mus taip reiks daryti.O kai iškelia į onkologinį skyrių keičiasi gyd ar ne?dabar mama guli ginekologijos skyriuje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo noir1: 22 rugsėjo 2009 - 10:55
QUOTE(ragnez @ 2009 09 22, 08:45)
Julija  wub.gif

Ka padariau? unsure.gif

smile.gif
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 09 19, 13:06)
Studijoje, kiek pamenu, buvo-yra? Siraccusa ir kažkurios tėvelis - medikamentu  Avastin?

Mano tuometinis dalyvavimas studijoj buvo vienintelis variantas gauti vaistams. Nežinau kaip būt be tos studijos.

Apie vykstančias studijas reikia klaust tiesiogiai gydančių daktarų. Jei yra koks trial'as - tai tikrai žinos, nes gi juose tarpininkauja..

Aš buvau imatinibo studijoje maždaug metus laiko. Pasiūlė daktaras, atitikau reikalavimus ir priėmė. Yra papildoma salyga - įsipareigojimas esant studijoje nepastoti cool.gif pamenu, NT reikėjo nešti kelis kartus cool.gif

Beje, viena draugė, dalyvaujant studijoje (su išsėtine skl.), pastojo. Buvo nemažas šaršalas sukeltas, galiausiai paaiškėjo, kad vartojo placebą cool.gif
Atsakyti
QUOTE(-Julija- @ 2009 09 22, 14:23)
Ka padariau?  unsure.gif 

tiesiog esi tongue.gif

QUOTE(shaiba @ 2009 09 22, 11:32)
Būsiu Vilniuje rugsėjo 29,darys KT,nuo jos atsakymo priklausys tolesnis gydymas.  fear.gif

man 29 d. techapziura, tai busim salia drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 22 rugsėjo 2009 - 13:59
Nu ka,patikrino mane biski siandien,pilvo echoskopija-gerai,limfmazgiu neuzciope.Bet leukocitai dar neatsistate 2.5,kazkaip sugadino nuotaika verysad.gif Del kraujo jau skambinau telefonu,nu sako buna,dar mazai laiko praejo,bet vistiek verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 09 21, 21:57)
Sveikute, įstojus į mūsų būrelį.  4u.gif Per švitinimus mamytė turės daug laisvo laiko. Jei gražus oras, galima išeiti pasivaikščioti, o ir šiaip labai gerai pasiimti širdžiai mielų darbelių - mezginį, knygą ar dar ką... Švitinimo poveikiai būna minimalųs - dažniausiai tai nuovargis, bet taip pat priklauso ir nuo to, kurioj vietoj švitinama. Mano mamytė ir kitos moterytės turėdavo konjakėlio ar brendžiuko, tai prieš švitinimą išgerdavo po gurkšniuką... Tikrai jo nebijokit. Jei gydytojai skyrė, vadinasi reikia. Jis sumažins blogiuką ir bus lengviau išoperuoti...

Aciu 4u.gif konjakelio veztis atsisako, jai reikia, kad daktarai "israsytu recepta". bet jei ka, tai as sulakstysiu biggrin.gif

Ragnez, aciu Tau labai labai wub.gif Turiu dabar ka veikti biggrin.gif
Atsakyti