Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologija ir krizė

QUOTE(ernesin @ 2009 10 19, 18:03)
Ne katutis aš, bet galiu atsakyti, nes pati jos to paties klausiau - ne nedirba ji KN tikrai biggrin.gif

Tada reikia i SM atvesdinti vadova KN! Tegul padaro isvadas! Bent jau nuolaidu kortele kokia -50 proc! biggrin.gif Man irgi labai patinka viskas viskas KN wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2009 10 19, 17:01)
Katuti, visada norejau paklausti- ar tu dirbi KN? Nu kad sitaip but pasinesus ir girti KN thumbup.gif . Jei nedirbi, tai tau jie turetu kokia tai premija israsyti  biggrin.gif  4u.gif

o, tai reiks pareikalauti premijos tada bigsmile.gif Nea, nedirbu. Neturiu nei nuolaidų kortelės, nei esu klubo narė wink.gif Nekviečia manęs į naujienų pristatymus ir pan smile.gif Ir perku nebūtinai iš KN, kai reikia. Bet kai pati tikiu, tai ir palaikyti negaila. O kas jau sulaukia mano nemalonės, sukdamas ir meluodamas, tai bash.gif

na, atsidarys dar ir naujų parduotuvių - Monicos, MAMarijos smile.gif Manau, bus ir daugiau konkurencijos, ir geresnės kainos, ir ne tik KN palaikymas drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 10 19, 17:08)
taip, teisingai smile.gif Nors kaip kažkada aiškino Rasma, pvz. medvilnės aliejus šiaip yra nuodingas ir tik po rafinavimo pasidaro tinkamas naudoti, čia kalbant apie maistą smile.gif 

Dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2009 10 12, 14:28)
Ekologija tikraja to žodžio prasme reiškia ne kažkaip specialiai pagamintų ir visada daug brangesnių produktų vartojimą, o vartojimo mažinimą. O tai, beveik visais atvejais, yra pigiau. Vartoti paprastą šampūną, bet jo tik mažytį lašelį, kad pakaktų išsiplauti galvą. Naudoti citrinų sultis ar ramunėlių arbatą plaukams išsskalauti vietoj brangaus "ekologiško" balzamo. Skalbti paprastais milteliais, bet rečiau, kai prisikaupia didelis kiekis skalbinių ir naudojant tų miltelių nedaug. Vietoj ekologiškų plastikinių maišelių pirkimo naudoti daugkartinį.
Beje, pirkti didesnes pakuotes kavos, ryžių ar pan. dalykų kaip tik yra pigiau. Lygiai taip pat su vandens taupymu, dviračio naudojimo vietoj mašinos (net kai šalta) ir t.t.

Galit mane peikti, bet man tas superbrangios produkcijos vartojimas atrodo kaip tinginystė, bandymas pateisinti savo vartotojiškus įpročius. Būti ekologiškam pinigų tikrai nereikia.

drinks_cheers.gif Labai pritariu.
Vargu ar krizė paveiks nusistatymą nepirkti nereikalingų buitinių priemonių (minkštiklių, gaiviklių ir kitokių), stengtis pirkti Lietuvoje išaugintą maistą, kuris neskraidinamas lėktuvais iš kito pasaulio galo ir taip neteršiama gamta, be to, yra sveikesnis ir pigesnis (turguje), rūšiuoti šiukšles, nepirkti brangaus šiukšlinio maisto su konservantais ir kitokiais priedais, keistis drabužiais ar dovanoti nebereikalingus žmonėms, kuriems to reikia, daugiau vaikščioti pėstiems, ir taip toliau... beje, naudoju ekologišką skalbiklį - skystą, jis nėra pigus, bet skalsus, ilgai užtenka smile.gif .

Atsakyti
as pradejau irgi labai kainas ziureti ir deja kas liecia eko buities priemones tikrai brangu, emiau ziureti sudetis, kad nebutu baisybiu ir galvoju gal verta vistik rinktis kokius nekenksmingus lietuviskus produktus, kad ir neekologiskus nei, kad toli gabentus ekologiskus? kaip jus galvojate? kiek zinau uk sitas klausimas keliamas, kaip noreciau, kad ant visu produktu rasitu CO2 footprint'a kiek jis ismete CO2 kol atsidure tavo rankose, iskaitant gamyba ir transportavima viska, kaip lengva butu palyginti ka pirkdamas is tiesu moki uz pagalba gamtai o ka tiesiog uz greenwashing'a
Atsakyti
QUOTE(Odora @ 2009 10 22, 18:28)
as pradejau irgi labai kainas ziureti ir deja kas liecia eko buities priemones tikrai brangu, emiau ziureti sudetis, kad nebutu baisybiu ir galvoju gal verta vistik rinktis kokius nekenksmingus lietuviskus produktus, kad ir neekologiskus nei, kad toli gabentus ekologiskus? kaip jus galvojate? kiek zinau uk sitas klausimas keliamas, kaip noreciau, kad ant visu produktu rasitu CO2 footprint'a kiek jis ismete CO2 kol atsidure tavo rankose, iskaitant gamyba ir transportavima viska, kaip lengva butu palyginti ka pirkdamas is tiesu moki uz pagalba gamtai o ka tiesiog uz greenwashing'a

O kokius jus zinote lietuviskus, nekenksmingus produktus? Maximos eko plovikliu, skalbikliu neskaitom - ta produkcija ne cia daroma ir yra atisvezama...

Atsakyti
na pvz ringuva muilo drozles skalbimui, gal skalbimas ne pats idealiausias, bet daugumos eko taip yra, be to man muilo kvapas patinka skalbiniuos smile.gif
sitas neturetu buti zalingas, ringuvos dar visokiu muilu skalbimui yra bet nemeginau
Atsakyti
QUOTE(Odora @ 2009 10 22, 21:17)
na pvz ringuva muilo drozles skalbimui, gal skalbimas ne pats idealiausias, bet daugumos eko taip yra, be to man muilo kvapas patinka skalbiniuos smile.gif
sitas neturetu buti zalingas, ringuvos dar visokiu muilu skalbimui yra bet nemeginau

Kvapas ir man patinka 4u.gif tik išsiaiškinom, kad sudėty yra titano oksidas, kuris likomas toksišku įkvėpus unsure.gif tai va vienas toks blogiukas sudėty ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2009 10 23, 10:47)
Kvapas ir man patinka 4u.gif tik išsiaiškinom, kad sudėty yra titano oksidas, kuris likomas toksišku įkvėpus unsure.gif tai va vienas toks blogiukas sudėty ax.gif

ot sudelis, nu kam ten ji det reikia
o siaip titano dioksidas man rodos dedamas i eko kremus nuo saules, cia ne tas pats? g.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 10 19, 19:47)
na, atsidarys dar ir naujų parduotuvių - Monicos, MAMarijos smile.gif Manau, bus ir daugiau konkurencijos, ir geresnės kainos, ir ne tik KN palaikymas  drinks_cheers.gif

bigsmile.gif gyvos ar elektroninės? gal jau yra? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2009 10 23, 10:47)

Sauluže, bet pikolo rašė, jog tik įkvėpus dulkių berods ax.gif Tuoj pabandysiu surasti savo užrašuose.

Štai radau, cituoju:
"Titanium Diokside (Titano dioksidas) - naudojamas kaip baltos spalvos pigmentas. Kancerogenas, bet manoma, kad tik įkvėpus, nėra išsamių tyrimų. Taip pat naudojamas ir maisto pramonėje E171. Jo dedama ~0,2-0,4 proc. Titano dioksidas yra naudojamas labai daugelyje sričių: dažuose, kosmetikoje, maiste. Atlikta nemažai tyrimų, bet taip ir neprieita prie vieningos nuomonės: kenkia ar ne. Aišku, kad gamyklose kur naudojamas ar išgaunamas titano dioksidas (jis randamas rūdose, tad turi būti išgryninamas) darbininkai daug dažniau suserga vėžiu. Bet taip yra dėl to, kad jie prisikvėpuoja titano dioksido miltelių, kurie užteršia plaučius ir sukelia ląstelių pakitimus. Remiantis šiais duomenimis titano dioksidas buvo įtrauktas į kancerogeninių ir toksiškų medžiagų sąrašą, tačiau tai užprotestavo kosmetikos gamintojai. Kosmetikoje TiO2 nėra dideli kiekiai (iki 0,5proc.), taip pat jis jau yra kitos konsistencijos - daugiausia naudojamas kremuose. Kol kas nėra jokių įrodymų, kad TiO2 įsiskverbtų į žmogaus organizmą per odą. Todėl TiO2 buvo pripažintas saugiu ir netoksišku. Čia panašiai kaip su gyvsidabriu: garai pavojingi, bet pats metalas tai ne.
Beje, tai kas natūralu nebūtinai yra nenuodinga. Juk nafta vienas natūraliausių gamtos išteklių, tačiau dauguma iš jos pagamintų produktų - toksiški ir nuodingi."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ernesin: 23 spalio 2009 - 10:34
ernesin aciu uz info
Atsakyti