QUOTE(mmergyte @ 2009 09 10, 10:55)
merginos prisipazystu,tikrai neturiu laiko skaityti temos visos,tai skubiai klausiu,kurios atsakys,didelis dekui
misraine pomidoru su ryziais galima laikyti rusyje,ar reikai saldytuve?
kopustu misraine,reikia laikyti saldytuve?jei taip,mesiu kopustus lauk,nes neturiu saldytuve vietos tiek
5kg-kopustu
1kg paprikos
1kg morku
1kg svogunu
0,5l-aliejaus
0,5-acto
4-saukstai druskos
350gramu cukraus
ka dar galima pagaminti is kopustu?apart sitos misraines ir raugintu kopustu
aciu uz atsakymus
Tikrai nereikia laikyti saldytuve. Bet tamsiai ir nesiltai, t. y rusy. As pernai net nevirta ir be acto adzika rusy laikiau ir gerai laikesi. Ir kopustus gi galima rusy sandeliuot. Va pas mane su kopustais tai visiskal liudesys. Nurijo gyvates tie sliuzai visus

darze nenaudoju jokios chemijos, bandziau ir soda ir druska ir ruginius miltus, bet nieks nepadejo.
Su kopustais tai barsciu zagatovke ziemai darau. Tiksliu normu nepasakysiu, bet
1 kg kopustu siuadeliais
1 - 1.5 kg buroku siaudeliais ( galima ir ant galo virtus deti)
1 kg morku tarkuotu
1 kg svogunu smulkintu
1 kg pomidoru luptu, smulkintu 9arba pastos)
Morkas su kopustais patroskinti su aliejum, tada krauti likusias darzoves ir prieskonius ( druska, cukrus, pipirai, lauro lapai) ir patroskint pusvalaanduka. gale sliukstelt acto ir ispilstyti i stiklainius, uzdaryti. Laikosi gerai rusy.
Dar sudomino toks receptas, bet pati tai nebandziau, gal tau patiks
Papriku
2 kg nuvalytu morku
1 kg bsvogunu
0.5 gk svieziu kopustu
Aliejaus kepti, pomidoru sulciu, druskos, pipiru
Smulkintas darzoves ( apart papriku) pakept atskirai. Sudeti i emaliuota inda, uzpilti druska pipirais ir palikti nakciai. Atsiradusia sunka nupilti. Pprikas 1 min panardinti i verdanti pasudyta vandeni, isemus apdziovinti ir idaryti darzovem
I iskaitintus stiklainius imesti po keleta juodu pipru, sudeti idarytas paprikas ir uzpilti uzvirintomis ir atvesintomis pomidoru sultimis, pasudytomis pagal skoni, pridenk=gti dangteliais, sudeti i inda ir kaitinti 15 min, tada uzdaryti.
kas megsta galimaa ir paprikos deti.
Kitas budas
Kopustu, papriku
1 l vandens
1 saukstas druskos
100 g. 5% acto
Kopustus supjaustyti, pasudyti, uzpilti actu ir laikyti 24 val. Blansiruotas paprikas idaryti kopustais, sudeti i stiklainius, pridejus lauro lapa ir 2 kvepiancius pipirus, uzpilti karstu marinatu i sterilizuoti 05 l - 30 min., 1 l - 40 min.
Nebandziau siu idarytu papriku, bet skamba tai man skaniai.