Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

QUOTE(Paladė @ 2014 08 26, 13:41)
prie prieskonių, stambiai maltų kažkur tikrai mačiau.
kai rasit savo receptą, būtinai čia įdėkit biggrin.gif



Aisku, butinai pasidalinsiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lara-klara @ 2014 08 26, 10:53)
Sveikutes  4u.gif  pries pora metu dariau misraine is zaliu pomidoru, svogunu ir papriku gavosi labai skaniai...bet neberandu recepto, jau pernai ieskojau siemet nersiu interneta neberandu niekur  doh.gif gal kuri daret ir galit pagelbet su receptuku.


gal sita?

1 kg zaliu pomidoru
300 g saldziu papriku
300 g morku
300 g svogunu
100 ml aliejaus,
70 ml acto
50 g cukraus
30 g druskos
petrazoliu lapeliu, pipiru


Pomidorus pjaustyti skiltelem, morkas, paprikas - siaudeliais, svogunus - kaip nori susmulkinti. Darzoves sumaisyti su cukrum, druska, aliejum ir keliom valandom pastatyti saltai. Tada pusvalandi pavirti ant silpnos ugnies. Virimo pabaigoje pilti acta, petrozoles. Kresti i stiklainius ir uzdaryti. Gaunasi saldziarugste labai skani misraine. Netingekit ir isbandykit.


Papildyta:
QUOTE(joli77 @ 2014 08 26, 15:54)
gal sita?

1 kg zaliu pomidoru
300 g saldziu papriku
300 g morku
300 g svogunu
100 ml aliejaus,
70 ml acto
50 g cukraus
30 g druskos
petrazoliu lapeliu, pipiru
Pomidorus pjaustyti skiltelem, morkas, paprikas - siaudeliais, svogunus - kaip nori susmulkinti. Darzoves sumaisyti su cukrum, druska, aliejum ir keliom valandom pastatyti saltai. Tada pusvalandi pavirti ant silpnos ugnies. Virimo pabaigoje pilti acta, petrozoles. Kresti i stiklainius ir uzdaryti. Gaunasi saldziarugste labai skani misraine. Netingekit ir isbandykit.


dar vieną radau pas save archyve smile.gif

Zaliu pomidoru salotos
3 kg zaliu pomidoru
1,5 kg svogunu
1,5 kg morku
300gr. aliejaus
300 gr cukraus
3 v.s. druskos
150g acto

Pomidorus supjaustykite kubeliais, svogunus smulkiais kubeliais, morkas stambiai sutarkuokite. Viska sudekite i puoda supilkite alieju, acta, suberkite druska, cukru ir gerai ismaisykite. Laikykite 12 val. (nors as asmeniskai dariau is karto i nelaikiau) tada salotas uzvirinkite ir kaininkite 30 min. Karstas sudekite i iskaitintus stiklainius ir uzdarykite.
Ziema pirstelius apsilaizysite

o čia pakomentuota buvo kitos forumietės
As darau pagal identiska recepta. Laikyti 10-12 val sumaisius su druska reikia ir BUTINA nupilti susidariusias sultis, nes bus persuru. PO 10-12 val viska sukreti i puoda ir tik tada pili alieju, acta, cukru.
PS atsiprasau, kad kisuosi... Daug metu darau butent sia misraine ir ji tikrai labai skani

Ruošiuosi šį savaitgalį naikinti žalius pomidorus 9nes dar daug liko lauke), tai pati kuičiuosi po receptus , ką gaminti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(joli77 @ 2014 08 26, 15:59)
gal sita?

1 kg zaliu pomidoru

Zaliu pomidoru salotos
3 kg zaliu pomidoru



Žali pomidorai, tai čia neprinokę? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Baranka @ 2014 08 29, 23:45)
Žali pomidorai, tai čia neprinokę?  blush2.gif


taip neprinokę smile.gif

aš savaitgalį nuskyniau visus iš lauko žalius pomidorus ir prisigaminau mišrainių visokių, gal net 6 rūšių smile.gif
Atsakyti
Sveikos, šeiminykės,
turiu padovanojimui kalną stiklainių užsukamų su dangteliais (na, kaip nuo pomidorų padažų). Puslitriniai. Jei kam reikia- kreipkitės į AŽ 4u.gif Veiksmas Vilniuje, rajonai Žirmūnai, Antakalnis.
Atsakyti
turiu klausima pazengusiom marinavimo specialistems ax.gif
jei recepte rasoma, kad reikia deti pomidoru koncentrata 30 proc., o as nusipirkau 20 proc. tai to jau nenaudot? Netinka? Ar visgi skirtumo praktiskai nera?
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2014 09 05, 12:58)
turiu klausima pazengusiom marinavimo specialistems  ax.gif
jei recepte rasoma, kad reikia deti pomidoru koncentrata 30 proc., o as nusipirkau 20 proc. tai to jau nenaudot? Netinka? Ar visgi skirtumo praktiskai nera?

Jokio skirtumo 4u.gif Pomidoru koncentratas dideles itakos nedaro, na nebent misraines astrume, bus ne tokia astri/aizi. drinks_cheers.gif
Svarbiausia ziureti visada acto laipsniu, nes buna 6%, buna 9%, o buna esencija 76%. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 09 05, 12:01)

Svarbiausia ziureti visada acto laipsniu, nes buna 6%, buna 9%, o buna esencija 76%. drinks_cheers.gif


6 ar 9 irgi nelabai svarbu. visur naudoju 6% balto vyno actą, nors receptuose rašo 9.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 09 05, 12:01)
Jokio skirtumo 4u.gif Pomidoru koncentratas dideles itakos nedaro, na nebent misraines astrume, bus ne tokia astri/aizi. drinks_cheers.gif
Svarbiausia ziureti visada acto laipsniu, nes buna 6%, buna 9%, o buna esencija 76%. drinks_cheers.gif



QUOTE(Paladė @ 2014 09 05, 12:14)
6 ar 9 irgi nelabai svarbu. visur naudoju 6% balto vyno actą, nors receptuose rašo 9.



aciu, isgelbejot mano nervus ir pomidoru koncentrata, o tai galejau ir ismest ji supykus ax.gif
Esu motera metuose, o tokiu paprastuciu dalyku nezinau blush2.gif
Atsakyti
Padekit. Turiu daug cukinijju, papriku ir cili pipiru ir kitu reikiamu darzoviu.... Reikia gero isbandyto astrios misraines recepto. Internetas pilnas receptu, bet to kuris uzkabintu nerandu. Isanksto aciu 4u.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti