Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

QUOTE(vivilma @ 2013 09 26, 11:46)
Tikrai cia labai tiktu paprikos:)bent jau man...o stebuklas nuo to  niekur nedings tongue.gif

Bet tai jau nebebus oražinis stebuklas wink.gif

QUOTE(spalvinga @ 2013 09 28, 15:13)
bet jis čia toks skystas gaunasi?

Jei per skystas,galima truputį krakmolo įdėt,patirštint
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2013 09 28, 19:01)
Bet tai jau nebebus oražinis stebuklas wink.gif

Bet vistiek skanus stebuklas mirksiukas.gif
Atsakyti
Nebaigta tema 4u.gif Kazin,kiek šių laikų želatinos reikia deti litrui marinato g.gif Kaip pernykščiai bandymai pavyko pasigaminti pomidorus ir agurkus drebučiuose ax.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2014 08 08, 14:46)
Nebaigta tema 4u.gif Kazin,kiek šių laikų želatinos reikia deti litrui marinato g.gif Kaip pernykščiai bandymai pavyko pasigaminti pomidorus ir agurkus drebučiuose  ax.gif

as keli metai is eiles darydavau pomidorus drebuciuose, bet visad budavo, kad vienuose stiklainiuose drebuciai pasidaro, kituose ne. O praejusiais metais visuose be isimties stiklainiuose buvo zele bigsmile.gif jau kaip dziaugiausi clap.gif valgem rudeni, valgem ziema, o atejus pavasariui... zele pavirto skysciu verysad.gif neisaude stiklainiai, pomidorai toliau skanus, bet zele jau nera ir nesupratau kodel taip pasidare. Rusys tikrai siltas netapo schmoll.gif Dabar pilnas siltnamis pomidoru, bet pikta as ant ju, daugiau nedarysiu su zele unsure.gif is viso nezinau ka su jais daryti, kad pavyktu.....
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2014 08 08, 17:01)
as keli metai is eiles darydavau pomidorus drebuciuose, bet visad budavo, kad vienuose stiklainiuose drebuciai pasidaro, kituose ne. O praejusiais metais visuose be isimties stiklainiuose buvo zele  bigsmile.gif jau kaip dziaugiausi  clap.gif valgem rudeni, valgem ziema, o atejus pavasariui... zele pavirto skysciu  verysad.gif neisaude stiklainiai, pomidorai toliau skanus, bet zele jau nera ir nesupratau kodel taip pasidare. Rusys tikrai siltas netapo  schmoll.gif Dabar pilnas siltnamis pomidoru, bet pikta as ant ju, daugiau nedarysiu su zele  unsure.gif is viso nezinau ka su jais daryti, kad pavyktu.....


1 litrui marinato dedu 4-5 šaukštus želatino, užpilu viena stikline (ši stiklinė į tą litrą neįsiskaičiuoja) vandens ir brinkinu.Išeina 7 0,5 l stiklainiai.
Vienas stiklainiukas dar ir dabar yra rūsy - normaliai sustingęs. Svarbiausia neužvirinti želatino, nes tada nestings
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2011 08 26, 14:24)
drasiai galiu rekomenduoti si recepta- pukus skonis, ne suri, ne rugsti, puikiai atytaikytas prieksoniu kiekis. Labai kvapni, skani misrainyte, gal del keptu svogunu su morkom, bet pasaka  wub.gif
RECEPTAS

o cia mano pagaminta:
user posted image

Beje, viska dariau pagal recepta, gavosi 5 puslitriukai ir nei gramo daugiau, kaip tik!
thumbup.gif

nuoroda neveikia, o labai noriu tokios misraines. Gal kuri turit recepta? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2014 08 25, 21:29)
nuoroda neveikia, o labai noriu tokios misraines. Gal kuri turit recepta?  bigsmile.gif

http://www.neringa-b...-cukinijom.html
Atsakyti
blink.gif g.gif tai cia visgi tik padazas (kose gaunasi) ar daugiau kaip misraine (su darzoviu gabaliukais)?
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif pries pora metu dariau misraine is zaliu pomidoru, svogunu ir papriku gavosi labai skaniai...bet neberandu recepto, jau pernai ieskojau siemet nersiu interneta neberandu niekur doh.gif gal kuri daret ir galit pagelbet su receptuku.
Atsakyti
QUOTE(Lara-klara @ 2014 08 26, 09:53)
Sveikutes  4u.gif  pries pora metu dariau misraine is zaliu pomidoru, svogunu ir papriku gavosi labai skaniai...bet neberandu recepto, jau pernai ieskojau siemet nersiu interneta neberandu niekur  doh.gif gal kuri daret ir galit pagelbet su receptuku.


žinau tokį, bet nesu dariusi:

žali pomidorai 5 kg
saldžiosios paprikos 5-6 vnt.
svogūnai 8-12 vnt. (jei galvos didelės)
cukrus 1 stiklinė
obuolių actas (9%) 1 stiklinė
garstycių milteliai 3 šaukštai (nubraukti)
salierų milteliai 3 šaukštai (nubraukti)
druska 2 šaukštai
aliejus 0,5 stiklinės

Pomidorus supjaustyti, pakaitinti puode, kol suminkštės (apie 10 min.) ir sutrinti trintuvu. Svogūnus, papriką susmulkinti virtuviniu kombainu arba permalti mėsmale. Galima ir pjaustyti, jei norite, kad išliktų daržovių gabaliukai.

Puode įkaitinti aliejų, sudėti susmulkintus svogūnus, pakepinti. Sudėti visas likusias daržoves, prieskonius, tik actą pilti likus 10-15 min iki virimo pabaigos. Virti ant silpnos ugnies apie valandą arba ir dar ilgiau, jei norite, kad užkandis būtų tirštesnis. Nuolat maišykite, kad neprisviltų, ypač virimo pabaigoje, kai skysčio lieka mažai.

Sudėti į puslitrinius ir sandariai uždaryti.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 08 26, 11:03)
žinau tokį, bet nesu dariusi:

.


:4u:aciu reiks ir toki pabandyt, kazi is kur salieru milteliu gaut? .. smile.gif

bet gaminau pagal kitoki, dar vis ir pati ieskau, per nauja viska skaitineju, gal kur ka praleidau.
Atsakyti
QUOTE(Lara-klara @ 2014 08 26, 10:48)
:4u:aciu reiks ir toki pabandyt, kazi is kur salieru milteliu gaut? .. smile.gif

bet gaminau pagal kitoki, dar vis ir pati ieskau, per nauja viska skaitineju, gal kur ka praleidau.



prie prieskonių, stambiai maltų kažkur tikrai mačiau.
kai rasit savo receptą, būtinai čia įdėkit biggrin.gif
Atsakyti