Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo biržos kursai-II

QUOTE(pasiklydes @ 2012 10 14, 18:21)

logiškas nelogiškas smile.gif
labas,
visų pirma, tai ne veiklos , o VERSLO planas.
Antra - motiera tau turėjo duoti pusblankį, kuriam turėsi tą verslo planą parašyt.
Trečia - netingėk susiieškot internete pavyzdžių. Aš va šian kaip tik kitiems kursams ieškojau VP smile.gif kirpėjų VP tikrai mačiau.
Ketvirta - jei turėsi darbdavį, kurs paims - nereikės imti verslo liūdijimo ir VP rašyt.
Tai pagalvok, gal geriau pas kažką pasisemt (nors ir blogos) patirties? žinosi bent ko tikėtis, įgysi atsparumą sunkiom situacijom smile.gif
beje, kur mokysies jei ne paslaptis? ir iš kur pats/pati?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Noriu kad parašytų merginos baigusios kirpėjo kursus Femina Bonoje. Ar patiko, ar radot darbą po jų? Gal dar kas tiksliai žino kas turi galimybę gauti šiuos kursus? Ar turi būt sudaroma trišalė sutartis?
Atsakyti
Laba diena, del kursu galiu pasakyti, kad daug kas priklauso nuo ten dirbanciuju nuotaikos ir pacio zmogaus smile.gif ka jos nori ta ir siuncia smile.gif vieniems pasako ,kad vietu nebera, o kita diena kanors issiuncia mokintis smile.gif

Siandien kalbejau su Femina Bonos atstove (klaipeda), tai sake jog ten labai grieztai pas juos viskas, tai kogero pasisemi nemazai info. Ir visos vietos uzimtos, tik vakarineje grupeje yra keletas.

Gal yra zinanciu kiek turi laiko praeiti, kad galetum vel mokytis per DB? Nezinau ar aiskiai parasiau. Na dabar tarkim baigiu kursus per DB, tai ar galiu vel prasyti kitu?

Labai aciu uz info.
Atsakyti
Ado mama,man atrodo kad po puses metu,nes po mokslu pusei metu verslo liudijima turi issipirkti,o po ju manau jei kas netiko gali vel eiti i birza.
Atsakyti
as baigiau administrotores kursus,aciu birzai.
bet suo metu dar name siedziu ax.gif
Atsakyti
Kada baige? Nebandei kokiu kitokiu kursu vel prasyti? Palei patenta tu namie sedi? smile.gif kiek kainavo viska issipirkti menesiui?
Papildyta:
Visko gali buti, kad po puses metu vel galima, esu girdejus ,kad tik po dvieju metu vel galima. Butu gerai isgirsti su tuom susidurusiu zmoniu pasisakymu smile.gif aciu visiems pasisakiusiems, man tai labai svarbu smile.gif
Atsakyti
Sveikos, man ir pasiūlė kursus, sakė internete pasižiūrėt kokių yra... stipendija 700lt per mėnesį ir mokaisi už dyką... bet nesusigaudau internete kur ten žiūrėt??? Na radau kažką, bet ten tiek daug... kažkoki formalūs neformalūs mokymai... kuo jie skiriasi? doh.gif Ir šiaip jokių datų ten nėra, nei kada kursų pradžia nei pabaiga kada... Man sakė jau pirmadienį pranešt ar sutinku ar ne... doh.gif ir dar klausimas ar privalėsiu pabaigus tuos kursus atidirbti kažkiek? blink.gif Nes kažkaip normaliai nepaaiškino, tik sakė, kad pradėjus mokytis, negali mest tų mokslų. rolleyes.gif
Apie kokį jūs čia verslo liudijimą kalbat? ar aš čia kažką turėsiu išsipirkt pabaigus dar? blink.gif
Oi nieko nesusigaudau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(AniMi @ 2013 02 21, 23:01)
Sveikos, man ir pasiūlė kursus, sakė internete pasižiūrėt kokių yra... stipendija 700lt per mėnesį ir mokaisi už dyką... bet nesusigaudau internete kur ten žiūrėt??? Na radau kažką, bet ten tiek daug... kažkoki formalūs neformalūs mokymai... kuo jie skiriasi? doh.gif Ir šiaip jokių datų ten nėra, nei kada kursų pradžia nei pabaiga kada... Man sakė jau pirmadienį pranešt ar sutinku ar ne...  doh.gif  ir dar klausimas ar privalėsiu pabaigus tuos kursus atidirbti kažkiek?  blink.gif Nes kažkaip normaliai nepaaiškino, tik sakė, kad pradėjus mokytis, negali mest tų mokslų. rolleyes.gif
Apie kokį jūs čia verslo liudijimą kalbat? ar aš čia kažką turėsiu išsipirkt pabaigus dar? blink.gif
Oi nieko nesusigaudau  doh.gif

AniMi,kursu datu jie neraso,nes kartais jos keiciasi,buna netikslios,nenustatytos dar ir pan.sita suzinosit tik birzoj.Taip,reikia atidirbti puse metu su verslo liudijimu pagal specialybe,jei nelankysi kursu,teks grazinti birzai visus ju sumoketus pinigelius mokymo istaigai.Verslo liudijima turit issipirkti per dvi savaites nuo mokslu baigimo,per tiek laiko turit pradeti dirbti.Bey ne visom specialybem reik verslo liudijimo,galima sudaryti dvisale/trisale sutarti su imone,kuriu po kursu sutinka jus idarbinti.
Atsakyti
Laba. Perskaiciau cia,daug bet visai galva susisuko. Zodziu siuo metu esam Airijoj,bet jau vasarop griztma su visam i Lietuva. As kadangi esu baigusi tik vidurine,norejau gauti db kursus. Prdejau dometis,kad reikia trisales sutarties,kad gauti. Db va skaitau,kad galime be jos? g.gif bet tada ka,reiks pildyti verslo plana,o paskiau,po kursu baigimo,turesiu 6men issiimti patenta? Bet neva galeisu ir nedirbti? O jeigu susirasiu darba ne pagal sepcialybe? Ar vis tiek reiks patento? Ir ar stipendija mokama be isminties visiems? Nes pvz bendarbio paslpa perduota sodrai,tai db sugrieztins mokejimus,nuo to,kiek mokesciu esi sumokejes. Kadangi nesu dirbusi lt,tai man ji nepriklauso... O kaip stipke? Beja,mama skambino i darbo birza,tai sake db antrus kursu galima gauti tik po 2m,nes labai daug kas sukciauja su jais,baigia,tada stoja vel,ir vel praso,ir taip daug metu sedi "ant pasalpu". Nzn,kiek tame tiesos,tik taip jai pasake. Ankciau pvz buvo pirmenybes teikiamas,jauniems zmonems,kurie visai neturi jokios specialybes,bet kaip su tuo patentu? Nieko nesuprantu... Labai busiu dekinga,jei kuri padesit susigaudyti. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(AniMi @ 2013 02 21, 22:01)
Sveikos, man ir pasiūlė kursus, sakė internete pasižiūrėt kokių yra... stipendija 700lt per mėnesį ir mokaisi už dyką... bet nesusigaudau internete kur ten žiūrėt??? Na radau kažką, bet ten tiek daug... kažkoki formalūs neformalūs mokymai... kuo jie skiriasi? doh.gif Ir šiaip jokių datų ten nėra, nei kada kursų pradžia nei pabaiga kada... Man sakė jau pirmadienį pranešt ar sutinku ar ne...  doh.gif  ir dar klausimas ar privalėsiu pabaigus tuos kursus atidirbti kažkiek?  blink.gif Nes kažkaip normaliai nepaaiškino, tik sakė, kad pradėjus mokytis, negali mest tų mokslų. rolleyes.gif
Oi nieko nesusigaudau  doh.gif

Nu viskas ten aisku. Einat i ta darbo mokymo centro ar kaip jis ten saita. Rekates miesta,ir ismeta sarasa. O ten jau renkates. Formalus yra valstybej pripazinti mokymai,neformalus daugiau kaip pomegiui,ziniom praplesti,bet nera pazymejimas pripazistamas. Na nepripazistamas kaip specialybinis. Tikiuosi supratot? Datu nelb raso,nes koreguojasi,kada grupe surenka... Pvz db klaipedoj dauguma kursu prasides vasario 25d. o po to,jau musiau rugseji,va i tuos laaaabai noreciau speti isokti ax.gif
Atsakyti
[quote=Nala24,2013 02 23, 12:41]
Laba. Perskaiciau cia,daug bet visai galva susisuko. Zodziu siuo metu esam Airijoj,bet jau vasarop griztma su visam i Lietuva. As kadangi esu baigusi tik vidurine,norejau gauti db kursus. Prdejau dometis,kad reikia trisales sutarties,kad gauti. Db va skaitau,kad galime be jos? g.gif bet tada ka,reiks pildyti verslo plana,o paskiau,po kursu baigimo,turesiu 6men issiimti patenta? Bet neva galeisu ir nedirbti? O jeigu susirasiu darba ne pagal sepcialybe? Ar vis tiek reiks patento? Ir ar stipendija mokama be isminties visiems? Nes pvz bendarbio paslpa perduota sodrai,tai db sugrieztins mokejimus,nuo to,kiek mokesciu esi sumokejes. Kadangi nesu dirbusi lt,tai man ji nepriklauso... O kaip stipke? Beja,mama skambino i darbo birza,tai sake db antrus kursu galima gauti tik po 2m,nes labai daug kas sukciauja su jais,baigia,tada stoja vel,ir vel praso,ir taip daug metu sedi "ant pasalpu". Nzn,kiek tame tiesos,tik taip jai pasake. Ankciau pvz buvo pirmenybes teikiamas,jauniems zmonems,kurie visai neturi jokios specialybes,bet kaip su tuo patentu? Nieko nesuprantu... Labai busiu dekinga,jei kuri padesit susigaudyti. 4u.gif
Papildyta:

Pabandysiu paaiskinti ta ka as zinau.
Trisale sutartis nepasirasoma tada,kai tu turi pirkti verslo liudijima,nes pavyzdziui tokias kaip kirpejas labai abejoju ar kas priims i darba,nes jos pagrinde dirba pacios sau,ne kazkam,todel ir jos tikrai tures pirkti liudijima,nes niekas nepasirasys jom tos sutarties.O vat pvz buhalteres gali pasirasyti sutarti,t.y. turit susirasti,kas jus po kursu iskart idarbina pusei metu.
Su tuo turesit dirbti ar ne,tiksliai nezinau,bet kiek esu girdejusi tai ateina patikrinti ar tu tirkai dirbi,ar su tuo patentu tik namuose sedi.
Stipendija mokama visiems,bet tu gali pasirinkti,tu nori gauti sodros ismoka bedarbio,ar nori gauti stipendija.Viena is dvieju renkiesi.
O siaip tu turesi ta puse metu atidirbti pagal specialybe,todel ir pasirasai sutartti kad dirbsi puse metu ta specialybe,ir pagal tai rasai verslo plana su adresu busimo darbo ir visais paskaiciavimais metiniu pajamu ir islaidu trims metams i prieki.O tarkim jei tu po kursu dirbdi kitoje vietoje nei verslo plane parasei,jiems tas neidomu,svarbu tu dirbi.
Taip,lt nedirbai pask 8 menesius,tai negausi sodros ismokos,bet gausi stipendija(700 lt/men.).Gryzusi turesi eiti susitvarkyti darbo staza uzsienyje,tada kai jau pradesi dirfbti lt,tau priskaiciuos ta staza.
Tai pirmenybes ir db teikiamos jauniems zmonems(iki 29 metu),siuncia tave mokytis specialybes,jei tu to nori zinoma.

Tikiuosi kazkiek bent padejau susigaudyti. mirksiukas.gif
Atsakyti
Dominuke,labai dekui,kad taip greit atrasei 4u.gif Siaip as norejau eiti i kosmetologiu-vizazisciu kursus,ten beros 7men trukmes jie. Nes pvz norint dirbti konsultante kosmetikos pardej,reikia siu ziniu,ir net reikalvimuose nurodoma,todel ir renkuosi sia specialybe,ne tik del galimybes chalturinti,bet ir pvz tureti galimybe eiti dirbti pardaveja konsultante kosmetikos srityje. Lb noriu baigti veliau jau ir atitinkamus mokslus,bet kad jiem pirma reikia uzsidirbti,tai uzburtas ratas doh.gif Aisku,tai jei gauni kursus,stipendija bent jau gauciau... Nors tiek daug,nes isikurti sudetinga bus lt po sitiekos laiko,tai kiekvienas litas labai svarbus. Na reiks bandyti,kai grisiu aisku kalbetis ir pacioj darbo birzoj ka sakys...
Atsakyti
QUOTE(Nala24 @ 2013 02 23, 13:48)
Dominuke,labai dekui,kad taip greit atrasei 4u.gif  Siaip as norejau eiti i kosmetologiu-vizazisciu kursus,ten beros 7men trukmes jie. Nes pvz norint dirbti konsultante kosmetikos pardej,reikia siu ziniu,ir net reikalvimuose nurodoma,todel ir renkuosi sia specialybe,ne tik del galimybes chalturinti,bet ir pvz tureti galimybe eiti dirbti pardaveja konsultante kosmetikos srityje. Lb noriu baigti veliau jau ir atitinkamus mokslus,bet kad jiem pirma reikia uzsidirbti,tai uzburtas ratas doh.gif Aisku,tai jei gauni kursus,stipendija bent jau gauciau... Nors tiek daug,nes isikurti sudetinga bus lt po sitiekos laiko,tai kiekvienas litas labai svarbus. Na reiks bandyti,kai grisiu aisku kalbetis ir pacioj darbo birzoj ka sakys...

Kirpeju taip pat 7menesiu trukmes kursai,bent jau pas mus mieste.O kaune sake 4 menesius.
Atsakyti