Aš ir savo dukrytei visad dėdavau banano, uogų į košytes, tai žadu daryti ir sūneliui
o kaip jus verdate 5men.,kudikui kruopu kosytes as bandciau aviziniu dripsniu ,bet man gavosi kaskoke nesamone
QUOTE(saulyte-x @ 2011 06 20, 16:44)
o kaip jus verdate 5men.,kudikui kruopu kosytes as bandciau aviziniu dripsniu ,bet man gavosi kaskoke nesamone
Sako, kad pradėti reikia nuo ryžių, grikių ar kruopų. O avižos ir kitos eina jau nuo 6mėn.
Aš tai verdu gan paprastai. Įpilu vandens, kai užverda suberiu kruopas ir maišydama verdu.
Siandien pirma karta bandem avizas virti pirkau paprastas "Galintos" kruopas. Kazkokia nesamone, daug kevaliuku nuo avizu, gal jas reikia isplauti/perrinkti ar dar kazka su jom padaryti? Net nesirizau vaikui duoti Panasiai ir su grikiais... Bet juos plaunant tie kevalai isplaukia, o kurie neisplaukia, tai beriant perziuriu ir isrenku, nes nedideliais kiekiais ta kose verdu Ir siuksles didesnes, nei avizose. Bet mes grikiu nemegstam, tai retai "apkraunu" save siuo darbu. O avizu noretusi paragauti
O kitas kruopas kai verdu, tai isplaunu ir beriu i salta vandeni, kai uzverda nuolat pamaisant verdu apie 20min (kaip kokias), tada sublenderiuoju, idedu sviestuko ir valgom, jeigu labai nenoriai valgo - paskaninu vaisine tyrele. Nuo metu zadu skaninti linu semenimis ar kitom seklytem Nes man paciai taip skaniau, visai skonis koses pasikeicia, o ir vitaminu daugiau
kokias kruopas galima jau duoti vaikui nuo 7men? Mes jau isragavom: ryzius, grikius, soras, kukuruzus. Kazkaip kazkada bandysim avizas, o kas dar tinka?
O kitas kruopas kai verdu, tai isplaunu ir beriu i salta vandeni, kai uzverda nuolat pamaisant verdu apie 20min (kaip kokias), tada sublenderiuoju, idedu sviestuko ir valgom, jeigu labai nenoriai valgo - paskaninu vaisine tyrele. Nuo metu zadu skaninti linu semenimis ar kitom seklytem Nes man paciai taip skaniau, visai skonis koses pasikeicia, o ir vitaminu daugiau
kokias kruopas galima jau duoti vaikui nuo 7men? Mes jau isragavom: ryzius, grikius, soras, kukuruzus. Kazkaip kazkada bandysim avizas, o kas dar tinka?
QUOTE(Svajone35 @ 2010 04 17, 21:17)
As ir manau, kad skonis butu kitoks su truputeliu druskos, kai klausiau gydytojos ar reikia truputi druskos deti, sake ne ,nes vaikas vistiek nejaucia skonio, sako, nors ir daug idesit jam tas pats. As taip nemanau, kazkodel vaikai jaucia kas saldu ar rugstu, tai ir suruma turetu jausti.
as nesutikciau mano lelius pirktines koses valgo po daug ir lb skanei o bandziau virti aviziniu dripsiu, manu, ryziu koses ir skaninau visokiais vaisiais tai nuo pirmo sauksciuko nuo vienu iskart ziaugciot pradejo, kitu jau visiskai neeme kaip padaryt tokia kaip pirktine bet paciai?
QUOTE(ligiukss @ 2011 06 21, 09:09)
Sako, kad pradėti reikia nuo ryžių, grikių ar kruopų. O avižos ir kitos eina jau nuo 6mėn.
Aš tai verdu gan paprastai. Įpilu vandens, kai užverda suberiu kruopas ir maišydama verdu.
Aš tai verdu gan paprastai. Įpilu vandens, kai užverda suberiu kruopas ir maišydama verdu.
o nepili pienuko ar cukraus ? nu nzn ka daryt kad namines koses valgytu galvoju gal as ju virt nemoku tai todel ir nevalgo...
QUOTE(Skirgute @ 2011 06 25, 15:24)
as nesutikciau mano lelius pirktines koses valgo po daug ir lb skanei o bandziau virti aviziniu dripsiu, manu, ryziu koses ir skaninau visokiais vaisiais tai nuo pirmo sauksciuko nuo vienu iskart ziaugciot pradejo, kitu jau visiskai neeme kaip padaryt tokia kaip pirktine bet paciai?
o nepili pienuko ar cukraus ? nu nzn ka daryt kad namines koses valgytu galvoju gal as ju virt nemoku tai todel ir nevalgo...
o nepili pienuko ar cukraus ? nu nzn ka daryt kad namines koses valgytu galvoju gal as ju virt nemoku tai todel ir nevalgo...
Aš namines kruopų košes virdavau vandeny. Užvirinu vandenį, įpilu pvz. avižų dribsnių kurie verda 1 min., paverdu. Tuomet praaušinu ir uždedu bio jogurto su mėlynėm, braškėm ar pan. Valgydavo gerai. Kai išmokau gaminti naminį jogurtą, tai su šviežiom arba šaldytom uogom maišydavau ir cukraus dėdavau sakingai. Jei virdavau grikių, tai su blenderiu pertrindavau, dėdavau ghee sviestuko truputi arba aliejaus pvz. sėmenų.
Bananas natūraliai pasaldina kruopų košes
Druskos nedėdavau į jokias košes, bet ir nevalgydavo mano gamintų daržovių košių. Bet manau be reikalo, nes šiek tiek druskos tikrai nepakenktų.
QUOTE(pavasarinė @ 2011 06 25, 13:25)
Druskos nedėdavau į jokias košes, bet ir nevalgydavo mano gamintų daržovių košių. Bet manau be reikalo, nes šiek tiek druskos tikrai nepakenktų.
as nevalgyciau be druskos, todel ir maziui daviau su druskyte. visada!
bananus pati megstu be galo, daviau mazyliui jau senokai ir duodu iki siol.
ne kasdien, payvairinimui ir kitu vaisiu, bet tai jeigu jus perkat braskes -jos taip pat ne ant meslo o ant chemikalu ispanijoj augintos! as sodo neturiu, darzoves ir vaisius perku parduotuvej, tad toks pasirinkimas.
ir apskritai didmiesciuose (ne LT) mamos augindamos leliukus retai kada turi galimybe gauti visko natur-neymanoma, dar kol visai leliukas gali is eko prekiu pirkti, bet jei reikia eiti i darba nuo 6men tai dziaugiesi kad speji isvis uzbegti i parda mauisto nupirkti
QUOTE(Skirgute @ 2011 06 25, 14:24)
as nesutikciau mano lelius pirktines koses valgo po daug ir lb skanei o bandziau virti aviziniu dripsiu, manu, ryziu koses ir skaninau visokiais vaisiais tai nuo pirmo sauksciuko nuo vienu iskart ziaugciot pradejo, kitu jau visiskai neeme kaip padaryt tokia kaip pirktine bet paciai?
o nepili pienuko ar cukraus ? nu nzn ka daryt kad namines koses valgytu galvoju gal as ju virt nemoku tai todel ir nevalgo...
o nepili pienuko ar cukraus ? nu nzn ka daryt kad namines koses valgytu galvoju gal as ju virt nemoku tai todel ir nevalgo...
Buvo laikas, kai ir maniskis ziaukciojo nuo mano virtu grudiniu kosiu, todel kuri laika valge tik uzpilamas, o dabar verdu paprastai ant vandenuko ir duodu su tyrele arba svieziom uogom sutrintom. Nededu nei cukraus, nei druskos, nei sviesto ar aliejaus.
Verdu ne grynai grikius, ryzius, avizas, o ju dribsnius ir neblenderiuoju. Juose nepastebejau jokiu siukslyciu ar kevaliuku. Ir stengiuosi padaryt siek tiek skystesne kose.
QUOTE(pavasarinė @ 2011 06 25, 15:25)
. Kai išmokau gaminti naminį jogurtą, tai su šviežiom arba šaldytom uogom maišydavau ir cukraus dėdavau sakingai.
gal gali pasidalinti receptu. Noriu ismokti
Jogurto recepto ir as noreciau ir nuo kokio amziaus jau ji duodate?
As dalinuosi vaikiskos-namines varskes receptu, nes normali varske vaikams per riebi. Radau ji kazkokiam vaikiskam zurnale. Ten rase, kad galima duoti nuo 10 men.
Uzvirinti stikline pieno ir ipilti stikline kefyro, siek tiek pakaitinti. Turetu sutraukti. Nukosti per merliuka ar sieteli ir patiekti su uogytem
p.s. pati dar nebandziau sio recepto, nes dar per mazas sunus tokiems skanestams...
As dalinuosi vaikiskos-namines varskes receptu, nes normali varske vaikams per riebi. Radau ji kazkokiam vaikiskam zurnale. Ten rase, kad galima duoti nuo 10 men.
Uzvirinti stikline pieno ir ipilti stikline kefyro, siek tiek pakaitinti. Turetu sutraukti. Nukosti per merliuka ar sieteli ir patiekti su uogytem
p.s. pati dar nebandziau sio recepto, nes dar per mazas sunus tokiems skanestams...
sakykite mamytes,o nuokada galima i darzoviene ideti krapu ?
QUOTE(oncee @ 2011 06 30, 07:23)
Jogurto recepto ir as noreciau ir nuo kokio amziaus jau ji duodate?
As dalinuosi vaikiskos-namines varskes receptu, nes normali varske vaikams per riebi. Radau ji kazkokiam vaikiskam zurnale. Ten rase, kad galima duoti nuo 10 men.
Uzvirinti stikline pieno ir ipilti stikline kefyro, siek tiek pakaitinti. Turetu sutraukti. Nukosti per merliuka ar sieteli ir patiekti su uogytem
p.s. pati dar nebandziau sio recepto, nes dar per mazas sunus tokiems skanestams...
As dalinuosi vaikiskos-namines varskes receptu, nes normali varske vaikams per riebi. Radau ji kazkokiam vaikiskam zurnale. Ten rase, kad galima duoti nuo 10 men.
Uzvirinti stikline pieno ir ipilti stikline kefyro, siek tiek pakaitinti. Turetu sutraukti. Nukosti per merliuka ar sieteli ir patiekti su uogytem
p.s. pati dar nebandziau sio recepto, nes dar per mazas sunus tokiems skanestams...
radau tokį naminio jogurto receptą..http://www.skaniai.lt/2007/09/17/naminis-jogurtas/. o jūsų varškės receptą išsaugosiu ateičiai
Papildyta:
o čia supermamose radau:
NAMINIS JOGURTAS:
1,2 l nenugriebto pieno
25 ml. natūralaus jogurto be priedų
Pieną užvirinti puode ir nukelti nuo ugnies. Pieną ataušinti iki 43 - 45 laipsnių temperatūros. Išmaišykite jogurtą puodelyje su šiltu pienu ir supilkite viską atgal į puodą. Šaltomis dienomis, kad pienas rūgtų normaliai, jogurto prireiks daugiau.
Kad jogurto bakterijos imtų daugintis, pienas turėtų keletą val. pastovėti šiltoje vietoje. Todėl uždengtą puodą apvyniokite storu rankšluosčiu ir pastatykite saugioje vietoje. parastai jogurtas sutirštėja per 4 - 8 val. Sutirštėjusį jogurtą atšaldykite, kad bakterijos liautųsi daugintis - kitaip jogurtas per 2 d. visai surūgs.
Pagamintas jogurtas tinkamas vartoti 4 - 5 d. jei vėl ruošitės gaminti jogurtą, pasilikite šiek tiek ankstesnio jogurto raugui.
Jogurtą galima skaninti įv. tik jums tinkančiais ir patinkančiais priedais.
Štai ir viskas. Skanaus ir geros sveikatos jūsų vaikučiams
P.S. Receptus nurašiau pažodžiui, taip kad turbūt kiekius galima koreguoti pagal poreikius. Šie receptai paimti iš kažkokio Lt leidžiamo "mamų žurnalo", tik nežinau kurio Anksčiau karpydavau, klijuodavau, kolekcionavau ateičiai