KĄ? Su pirktiniu pienu nesigauna??? Neliūdinkit manęs, taip norėjau kondensovkės pasidaryt
O jeigu imti riebesnį pieną pvz. kokių 3,9 proc. riebumo ar čia ne nuo to priklauso?
QUOTE(taram-param @ 2012 01 11, 20:27)
KĄ? Su pirktiniu pienu nesigauna??? Neliūdinkit manęs, taip norėjau kondensovkės pasidaryt
O jeigu imti riebesnį pieną pvz. kokių 3,9 proc. riebumo ar čia ne nuo to priklauso?
O jeigu imti riebesnį pieną pvz. kokių 3,9 proc. riebumo ar čia ne nuo to priklauso?
As nebandziau,bet butinai pabandysiu....visada maniau,kad naminis pienas prilygsta savo riebumu riebiausiam pienui parduotuveje
QUOTE(Fliansiukas @ 2012 02 07, 23:20)
As nebandziau,bet butinai pabandysiu....visada maniau,kad naminis pienas prilygsta savo riebumu riebiausiam pienui parduotuveje
dariau su pienu is parduotuves, riebumas 1.5 % ir gavosi geriausias kondensuotas pienas Darysiu dar ne karta
Atidarau tema o recepto ir nera, reikia eit i kita tema ieskot...
tai ikeliu is kitos temos cia, kad butu vietoj ir visi rastu iskarto:)
Na o kam įdomu daroma taip:
1,5l pieno
1kg cukraus
Galimi du gaminimo variantai:
I.
1. Cukrų ištirpiname 0,5stiklinėje vandens karšto (t.y paverdame)
2. Į ištirpintą cukrų pilame pieną ir verdame apie valandą, o jei norisi karamelės, tai apie 1,5h.
3. Nepamiršti, kad reikia beveik ištisai maišyti, kad neprisviltų.
II.
1.Cukrų sumalame į pudrą;
2. Į puodą pilame pieną, sudedame pudrą ir verdame maišydami tiek pat laiko kaip ir I variante.
Tai va kai atšals mano, pasakysiu ar gerai išeina.Be to aš dariau tik iš pusės normos, tai man išėjo 670g kondensovkės už 2,72lt. čia be elektros sąnaudų virimui, bet tikrai apsimoka
tai ikeliu is kitos temos cia, kad butu vietoj ir visi rastu iskarto:)
Na o kam įdomu daroma taip:
1,5l pieno
1kg cukraus
Galimi du gaminimo variantai:
I.
1. Cukrų ištirpiname 0,5stiklinėje vandens karšto (t.y paverdame)
2. Į ištirpintą cukrų pilame pieną ir verdame apie valandą, o jei norisi karamelės, tai apie 1,5h.
3. Nepamiršti, kad reikia beveik ištisai maišyti, kad neprisviltų.
II.
1.Cukrų sumalame į pudrą;
2. Į puodą pilame pieną, sudedame pudrą ir verdame maišydami tiek pat laiko kaip ir I variante.
Tai va kai atšals mano, pasakysiu ar gerai išeina.Be to aš dariau tik iš pusės normos, tai man išėjo 670g kondensovkės už 2,72lt. čia be elektros sąnaudų virimui, bet tikrai apsimoka
radau sena tema, keliu i virsu. mano receptas:
1 st. cukraus
1l pieno
virti pamaisant kol kiekis sumazes perpus.
1 st. cukraus
1l pieno
virti pamaisant kol kiekis sumazes perpus.