QUOTE(something else @ 2009 10 01, 11:59)
dar apie vertę (šįkart, kaip suprantu, finansinę): mažas deimantas - menka investicija. tas tiesa. (beje, kaip dekoro elementas, jis gali būti vertingas). bet vėlgi atitinkamai: nedidelio svorio žiedas finansiniu požiūriu taip pat jokia investicija.
aš matau tik vieną logišką investiciją - į kokybę ir praktiškumą. o čia jau toli nuo laiko patikrintų tradicinių standartų nepabėgsime.
beje, asmeniškai man pirminis kriterijus buvo ... grožis

kad ir koks kokybiškas, tobulas ir vertingas žiedas bebūtų, pirmiausia, matyt, suvokiame jį kaip gražų arba negražų
Kokybė ir praktiškumas, ne visiems yra vienodas. Man kokybė dažnai siejasi ir su kaina. (Iš praktikos sakau). Deimantas, tą kainą didina. Tačiau svarstau ar tai yra verta, vestuvinis žiedas su deimantu. Nes turiu vieną, kur ir kokybė, ir didelė vertė, ir investicija.
Na, pirmiausia tai taip, žiūrime į grožį. Tačiau čia toks jau dalykas kurį nešiosiu visą laiką. Nenusiimdama, prie darbo drabužio, kostiumėlių, prie vakarinių suknelių. Žinoma nenešiosi žiedo per visą piršto ilgį nes tau norisi vertės. Čia jau jokio praktiškumo nematau. Tačiau nesinori ir žiedo už 100Lt, su raudonu atspalviu. Kurį dar ir bet kuriam lombarde rasti gali.