Įkraunama...
Įkraunama...

Pigi ir brangi kosmetika, kremų ingredientai

Citra, dėl formulių "perkėlimo" taip aš supratau kad išleidžiamas naujas produktas ir aišku, pirmiausia "brangioj" linijoj, pvz. chanel, dior, lancome. Po kelių metų, jau kitos, "pigesnės" linijos (L"Oreal ir pan.) leidžia analogiškus produktus, naudojant tą pačią sudėtį, tik galbūt pakeisti kai kurie komponentai į pigesnius arba išvis kai kurie nenaudojami - tada skelbiama kad toks pats produktas, tik kaina mažesnė (aišku, jei pakeisti ar nėra tam tikrų komponentų tai gal ir poveikis silpnesnis). Ar gali būti taip?
Atsakyti
QUOTE(begike @ 2006 10 02, 20:12)
P.S. negaliu pakesti tu, kurios nagais ir dantim isikabinusios Dior'us ir niekaip negali pripazint chemijos poveiki organizmui ir vis dainuoja, kad grazios busim, jei kiekviena ryta, vakara valysime veida, gaivinsime tonikais, tepsime kremais ir pan.Baisisi tom,kurios tokiu ritualu neatlieka, sako, kad greit pasensit ir isvis apsileidimas kazkoks... hihihi.gif

Begike,
Ką tau konkrečiai blogo padarė Dioras?
Na ir man Dioro patinka dekoratyvinė kosmetika ir kvepalai, o va priežiūros priemonės schmoll.gif: Mano supratimu kiekviena firma turi vykusių ir nelabai savo gaminių. Tarkim tos pačios SebaMed prausimosi putos man labai patiko, o va šampūnai ne. Jei jau taip peiki tuos Diorus tai gal kažką naudojai ir nepatiko blink.gif

Tiesiog negaliu pakęsti tų, kurios įsikibusios kažkokios priemonės ir nesugeba racionaliai piimti informacijos. Nesakau, kad kiekvieną vietą reikia tepti skirtingais kremais, ir t.t.t. Geriau pasižiūrėk kas kalbama kosmetikos krepšelio optimizavime: ten merginos pasakoja kaip turint kuo mažiau priemonių pasiekti kuo geresnį rezultatą. Ir tikrai niekas nesako, kad reikia pirkti tik Diorus.
Atsakyti
Visų pirma atsiprašau Citra, kad vakar ją taip piktai iškeikiau - sunki diena buvo, tai vieno žmogaus nepagrįstos abejonės mano kompetencija buvo paskutinis lašas.... Tačiau su jos nuomone ir toliau nesutinku, nes turiu savo argumentų. Man iki laboratorijos nueiti yra 10 žingsnių ir matau, kaip yra kuriamos formulės. Labai įdomus, baisiai sudėtingas procesas ir kas liūdniausia: vieniems tinka, o kitiems - ne doh.gif O nuo kainos tai nepriklauso!!! Kuo mažiau ingredientų, tuo daugiau kam tinka - paimk kokį Essex kremą su dviem ingredientais, tai niekam jokių alergijų! O kuo sudėtingesnė formulė, tuo daugiau ir odos reakcijų. Labiausiai norėčiau, kad moterys išmoktų skaityti etiketes: ne fasadinę (reklaminę) pusę, o ingredientų sąrašą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Reklamiste @ 2006 10 03, 12:43)
Labiausiai norėčiau, kad moterys išmoktų skaityti etiketes: ne fasadinę (reklaminę) pusę, o ingredientų sąrašą 4u.gif

įdoomu, gal išdėstytum kokį pradžiamokslį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Catrin @ 2006 10 02, 20:35)
Merginos ir moterys, o kokia jusu nuomone apie rusiska ir baltarusiska kosmetika (Cistaja linija, Vitex, Belita, kazkokios mociutes receptai ir pan), jei isvis kada nors tokia naudojot? As kol kas kiek bandziau, beveik visada likdavau patenkinta, pvz. Cistaja linija ir Belita, kremai pagaminti is naturaliu komponentu, maloniai kvepia, greit isigeria... Na nzn, cia mano tokia nuomone smile.gif

anksciau naudodavau, vis bandydavau naujas ir naujas.. Tai buna tikrai geru kremu, toniku, losjonu, prausikliu ir viso kito (tik is plauku prieziuros niekad neatradau nieko gero), bet buna ir labai prastu. ..ir kartais atrasti gera priemone, tai tiesiog sekmes reikalas, nes kaina ir reklama kitoje dezutes puseje nevisada atspindi tikrove. doh.gif Va man cistaja linija visai nepatiko. Babuska Agafja irgi s.. Bet kazkoki prausikli kainavusi apie 6lt blush2.gif su arbatmedzio ekstraktu problematiskai odai pirkau 3-4 kartus, kol neatsibodo thumbup.gif. Dar ciornyj cemcug labai patiko beveik viskas ka turejau thumbup.gif .dar turejau kazkokia "zivaja kosmetika" ir nebloga..

Atsakyti
QUOTE(Reklamiste @ 2006 10 03, 12:43)
Visų pirma atsiprašau Citra, kad vakar ją taip piktai iškeikiau - sunki diena buvo, tai vieno žmogaus nepagrįstos abejonės mano kompetencija buvo paskutinis lašas.... Tačiau su jos nuomone ir toliau nesutinku, nes turiu savo argumentų. Man iki laboratorijos nueiti yra 10 žingsnių ir matau, kaip yra kuriamos formulės. Labai įdomus, baisiai sudėtingas procesas ir kas liūdniausia: vieniems tinka, o kitiems - ne doh.gif O nuo kainos tai nepriklauso!!! Kuo mažiau ingredientų, tuo daugiau kam tinka - paimk kokį Essex kremą su dviem ingredientais, tai niekam jokių alergijų! O kuo sudėtingesnė formulė, tuo daugiau ir odos reakcijų. Labiausiai norėčiau, kad moterys išmoktų skaityti etiketes: ne fasadinę (reklaminę) pusę, o ingredientų sąrašą 4u.gif

kaip tik ieskau priemoniu, kurios susideda is kuo maziau ingridientu...Gal galetumei patarti ka nors? blush2.gif O essex buvo daktare israsius, bet ten hormoninis buvo, sake labai atsargiai vartot...Kaip cia yra? blink.gif
Papildyta:
QUOTE(jadzka @ 2006 10 02, 22:24)
Begike,
Ką tau konkrečiai blogo padarė Dioras?
Na ir man Dioro patinka dekoratyvinė kosmetika ir kvepalai, o va priežiūros priemonės schmoll.gif: Mano supratimu kiekviena firma turi vykusių ir nelabai savo gaminių. Tarkim tos pačios SebaMed prausimosi putos man labai patiko, o va šampūnai ne. Jei jau taip peiki tuos Diorus tai gal kažką naudojai ir nepatiko  blink.gif

Tiesiog negaliu pakęsti tų, kurios įsikibusios kažkokios priemonės ir nesugeba racionaliai piimti informacijos. Nesakau, kad kiekvieną vietą reikia tepti skirtingais kremais, ir t.t.t. Geriau pasižiūrėk kas kalbama kosmetikos krepšelio optimizavime: ten merginos pasakoja kaip turint kuo mažiau priemonių pasiekti kuo geresnį rezultatą. Ir tikrai niekas nesako, kad reikia pirkti tik Diorus.

Dioro as nepeikiu pastoviai, cia tik viena karta paminejau, ir nekonkreciai ji, bet visus brangios kosmetikos gamintojus.Apie dekoratyvine as nesneku, tik apie prieziuros priemones.Nepasakiau kad visos kvaisos kurios perka dior'us, tik issakiau SAVO nuomone, kad man ASMENISKAI blizgancios, brangios pakuotes pasitikejimo nekelia, man atrodo kad ten viena chemija... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2006 10 03, 12:54)

Būtent drinks_cheers.gif
Jei kas išmokytų, tai ir skaitytume biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2006 10 03, 11:54)

Pora paprastų taisyklių:

Visi ingredientai sąraše privalo būti surašyti nuo didžiausio iki mažiausio pagal kiekį. Tarkim, pirmas sąraše eina Aqua - jo yra daugiausiai. Paskui eina mažiau, tada dar mažiau. Naudinga įv. atvejais: jeigu yra įdėtas ekstraktas, tai jis neturėtų būti sąrašo gale. Jeigu atsirado sąrašo gale, tai reiškias, jo ten įdėta tik "dėl vaizdo". Tas pats ir su konservantais: vienuose kremuose parabenai yra sąrašo gale - galima sakyti, jų ten yra mažiau negu tuose kremuose, kurie turi konservantus sąrašo viduryje (didesnė koncentracija)

Jeigu ant pakuotės yra nurodyti ekstraktai, tai jų lotyniškas pavadinimas privalo būti ir sąraše. Jeigu nėra - apgavystė. Aišku, kartais būna dar gudriau: pvz. ant šveitiklio rašo, kad šveičia kauliukai ar grūdeliai, o pasižiūri į ingredientus: pirmose pozicijose eina polietilenas - jis ir labiausiai nusšveičia odą....

Kuo ilgesnis ingredientų sąrašas, tuo daugiau produkte veikliųjų medžiagų ir naudingų priedų. Tarkim, jei šampūno sudėtyje yra 5-6 ingredientai, tai greičiausiai bus vanduo, plaunančios medžiagos, putojančios medžiagos, tirštinančios medžiagos ir kvapas. Jokių kondicionierių, vitaminų ir pan.

Kartais visai užtenka paimti konkuruojančių produktų pakuotes ir palyginti ingredientus: jeigu sąrašas panašus, tai naudingiau rinktis pigesnį daiktą.

Aišku, svarbu skaityti ingredientus, nes gali būti alergiškas - jeigu žinai, kam gali būti jautrus, tai lengviau nepirkti netinkamų produktų. O jei nežinai, tai bet kada gali nusipirkti netinkamą produktą - sužinosi, tik pabandęs...
Atsakyti
Ačiū

reiks mokytis rinkti prekę doh.gif
Atsakyti
Labai dėkui 4u.gif
O gal kur internete "šifruoja" lotyniškus pavadinimus į normalius angliškus? Nes kartais žodis grėsmingas, o ten tik kokia citrinos rūgštis (kalbu ne vien apie kosmetiką) unsure.gif
Atsakyti
BIOK žodynėlis:

žodynėlis

Žodynėlis angliškai:

ingredients dictionary

ir dar daugiau yra...
Atsakyti
QUOTE(Reklamiste @ 2006 10 04, 12:36)
BIOK žodynėlis:

žodynėlis

Žodynėlis angliškai:

ingredients dictionary

ir dar daugiau yra...

Biok žodynėlis man patinka dėl to, kad ten aiškiai parašyta kas koks pavadinimas yra, bet poveikis, lyginant su cosmeticscop žodynėliu, labai vienpusiškai aprašytas. Kad ir tų pačių pipirmėčių ax.gif
Atsakyti