Įkraunama...
Įkraunama...

Pigi ir brangi kosmetika, kremų ingredientai

QUOTE(nep @ 2008 02 14, 12:40)
Oho, sveikinu smile.gif Taip, daugelis veiksniu lemia, genai. Taciau tos minetos moterys nenaudoja kremu, atrodo sau grazios, pasitiki savimi, kaip supratau. Taciau jei jos kazka naudotu, darytu kaukes drekinamas, gal DAR geriau atrodytu. Va tai man ir idomu. Jei veida vakare praustu pieneliu, ji tonizuotu toniku su agurkais, na darytu taip, kaip moko kosmetikos pramone (beja as pati viso to nedariau). Aisku, pasensim tikrai visos, ir tai priklauso nuo daugelio veiksniu, taciau ar kosmetika, mus tikrai grazina, ar mums tik taip atrodo. Mane kartais beria, gal jei niekada NIEKO isvis netepciau, neprausciau veido Sebamed prausikliu, nenadociau dar kokiu ten smulkmeneliu, man butu geriau? Gal visi tie dalykai, kurie ieina i kremus ardo odos naturalu sluoksni? Gal geriau nenaudoti nieko.  Kad oda nepriprastu ir ismoktu saugotis pati .. g.gif Gal kad reikia oda valyti pieneliu ir toniku sugalvojo pramone, reklama. O mes  sugalvojam kad mums to reikia...nors is tikruju ne!( As kalbu tik apie puoselejancia kosmetika, ne apie dazus, kurie paryskina bruozus ir mus papuosia vizualiai.)

Patikėkit manim, pripratinti odą taip, kad ji pakeistų savo funkcijas, tikrai nėra lengva.
Bet jūs esat iš dalies teisi: pramonė mus primokino daryti tai, ko tikrai ne visada yra būtina. Kad ir tas pats valymas pieneliu: probleminei, linkusiai spuoguotis odai pienelio iš viso nereikėtų naudoti. Riebiai odai ne tik pienelio, bet ir kremo nereikia, nes riebi oda ir taip dirba viršvalandžius. Pramonė dar mus primokino labai juokingo dalyko: kiekvieną odos plotą tepti vis skirtinga priemone, neatsižvelgiant į tai, kiek realiai tie odos plotai vienas nuo kito skiriasi rolleyes.gif
Apie kosmetikos kenksmingumą nenorėčiau diskutuoti, nes ši tema forume sukelia peštynes, o tiesa taip ir lieka kažkur anapus biggrin.gif

Grynai subjektyviai iš savo varpinės galiu pasakyti taip: mano oda yra riebi, linkusi spuoguotis ir inkštiruotis
paauglystėj nieko nenutuokiau apie kosmetiką ir jos iš viso neturėjau, naudojau tik kremą rankoms, o veido kremą pirmą kartą nusipirkau būdama 21 metų biggrin.gif Tai vat "nekosmetikos" laikais mano oda buvo papilkėjusi, neskaisti, labai spuoguota ir inkštiruota. Kai tik pradėjau naudoti kosmetiką irgi panašiai buvo. Paskui atradau SM ir būtent šią temą, per kurią atradau nuorodas internete, kur galėjau perskaityti ne tik apie kosmetiką, bet pirmiausiai ir apie odą. Kaip kempinė siurbiau visą informaciją, o po to žaidžiau bandomąjį triušį biggrin.gif Šiai dienai odos priežiūros režimą esu susireguliavusi ir oda tikrai atrodo geriau, nei "nekosmetikos" laikais. BET iki tobulos odos man toli: riebalavimasis, ryškios poros ir nenuspėjama reakcija į aplinkos veiksnius (karštis, šaltis, vėjas ir kt.) yra pagrindiniai to kliudžiai.
Beje, mano oda lygiai tokia pati kaip mamos, tik skirtumas tas, kad ji ir po šiai dienai nelabai kosmetiką naudoja (turi veido prausiklį ir viskas), nenaudojo ir anksčiau. Visą gyvenimą vargo su tom pačiom bėdom kaip aš, pati pripažįsta, kad mano oda dabar atrodo geriau, nei jos, kai buvo tokio pat amžiaus ax.gif
Atsakyti
Mano oda taip pat nekokia, spuoguojasi,dememis ismeto,ai kada serpetoja, tai sunku atitaikyti krema, nezinau ka ir pasirinkti...
Reklamistes, kaip nusimanancios, noriu paklausti ar verta pvz. uz tokia Loccitane jautriai odai moketi simta litu ir tiketis gero rezultato ???
Atsakyti
Prieblanda,teliko viena esmine klaida-manymas kad riebiai odai nereikia jokio kremo doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2008 02 14, 15:54)
Prieblanda,teliko viena esmine klaida-manymas kad riebiai odai nereikia jokio kremo doh.gif  lotuliukas.gif

teisingai, čia tas pats, kaip sakyti, jog žmogui nereikia vandens gerti blink.gif juk kremas drėkina
Atsakyti
Prieblanda,teliko viena esmine klaida-manymas kad riebiai odai nereikia jokio kremo doh.gif  lotuliukas.gif

Nu atsiprašau, neužakcentavau: nereikia kasdien rolleyes.gif Aš negaliu tept kasdien. Galiu naudot drėkinančias kaukes, galiu tept kremu porą kartų per savaitę, bet nuo kasdienio tepimo man krachas doh.gif
Atsakyti
Mano nuomone, pramonė tikrai daro savo, kad ugdytų mūsų įpročius, tačiau nereikia pamiršti ir to, kad nebegyvename kaip prieš šimtą metų - miestai labai urbanizuoti, išmetamos visokios dujos, dvideginiai ir t.t. Kai vakare valau veido odą ji būna pajuodus nuo viso to brudo, o pavyzdžiui, praleidus bent porą savaičių kaime atsigauna (tuomet nenaudoju kremų, valgau tik ten pasigamintą, užsiaugintą maistą, daug dirbu lauke). Taigi kremai yra privalomi miesto žmogui, kad odą apsaugotų nuo to, nuo ko ji pati nebesugeba. Tik reikia išsirinkti tinkamą. Juk ir pati oda keičiasi priklausomai nuo metų laiko, amžiaus, pasikeitusio gyvenimo būdo. 4u.gif
Atsakyti

O is kur pati zinai kad tikrai reikia, gal tau ta sake tavo kosmetologe, kuri ta kosmetika platina, ar reklaminis lankstinukas g.gif
Taip, pramone ir reklama padare savo lotuliukas.gif
Bet ar tai blogai? Ar tai gerai? As manau, kad yra ir geru ir blogu pusiu...Is anos temos nusiziurejau apie kainu kategorijas, kas labai man pravers, laikrodis uz 5 litus LABAI skirsis nuo laikrodzio uz 50 lt, bet niekuo nesiskirs nuo Christian Dior laikrodzio uz tukstanti litu savo kokybe, aisku. Taip ir su kosmetika smile.gif Labai idomu butu daugiau suzinoti. lotuliukas.gif
Bet tikrai, baisu kazka ir sakyti, nes si tema kelia audringas diskusijas. lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nep: 14 vasario 2008 - 20:19
nu apie dior laikrodi ir laikrodi uz 5lt nelabai supratau,taciau nemanau kad galima sakyti kad odai nereikia kremo.jei gyventume gamtoje,valgytume tik kokybiska maista ir pan,tai gal smile.gif bet dabar nelabai isivaizduoju kaip galeciau issiversti be kremo...
o del kokybes tai ne manau kad yra kazkokios taisykles kad brangus geras,pigus blogas,ar atvirksciai.i sudeti reikia ziureti ir i tai kaip oda reaguoja.o visa kita pagal finansines galimybes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pepė @ 2008 02 17, 10:55)
nu apie dior laikrodi ir laikrodi uz 5lt nelabai supratau,taciau nemanau kad galima sakyti kad odai nereikia kremo.jei gyventume gamtoje,valgytume tik kokybiska maista ir pan,tai gal smile.gif bet dabar nelabai isivaizduoju kaip galeciau issiversti be kremo...
o del kokybes tai ne manau kad yra kazkokios taisykles kad brangus geras,pigus blogas,ar atvirksciai.i sudeti reikia ziureti ir i tai kaip oda reaguoja.o visa kita pagal finansines galimybes smile.gif

drinks_cheers.gif
Pvz.kažkada naudojau o'rising šampūną plaukams, pobrangis, bet geras. Po to mečiausi ant pigaus domašnije recepty, bet irgi geras biggrin.gif . Suprask dabar, ar verta pirkti brangų - gerą, ar pigų - gerą, kaip jie tausoja plaukus iš vidaus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(GAPO @ 2008 02 17, 12:02)
drinks_cheers.gif
Pvz.kažkada naudojau o'rising šampūną plaukams, pobrangis, bet geras. Po to mečiausi ant pigaus domašnije recepty, bet irgi geras biggrin.gif . Suprask dabar, ar verta pirkti brangų - gerą, ar pigų - gerą, kaip jie tausoja plaukus iš vidaus? g.gif

tokiu atveju belieka sudeti nagrineti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pepė @ 2008 02 17, 15:16)
tokiu atveju belieka sudeti nagrineti smile.gif

Gerai, kai apie ją kažką supranti rolleyes.gif ax.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Perliukė @ 2008 03 01, 22:26)
Gerai, kai apie ją kažką supranti  rolleyes.gif  ax.gif  smile.gif

skin deep

cia irasius koki ingredienta gali pasiskaityti apie ji,ir suzinot kenksmingas ar ne smile.gif
Atsakyti