Įkraunama...
Įkraunama...

Pigi ir brangi kosmetika, kremų ingredientai

viena forumietė rado tokią informaciją apie parabenus rolleyes.gif http://www.cosmetics.....sletter+Daily

skaitau aš sudėtį kosmetikos, dar ir kaip, bet parabenai manęs nejaudina tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2009 12 03, 22:24)
viena forumietė rado tokią informaciją apie parabenus rolleyes.gif  http://www.cosmetics.....sletter+Daily 

skaitau aš sudėtį kosmetikos, dar ir kaip, bet parabenai manęs nejaudina tongue.gif

O kas jaudina(jei jaudina)? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Maserati @ 2009 12 03, 22:24)
O kas jaudina(jei jaudina)? smile.gif

pirmiausia ieškau, ar nėra odą erzinančių dalykų, jei drėkinantis kremas, tai žiūriu, kokios medžiagos drėkina, jei su UV spindulių filtru, taip pat žiūriu kokios medžiagos, taip pat žiūriu, kad nebūtų porų kemšančių medžiagų, jei probleminei odai priemonės, tai žiūriu kokios veikliosios medžiagos, kokie jų kiekiai.
ir bendrai "permetu" visą sąrašą: jei ten vien tirštikliai, emulsikliai, konservantai ir vanduo, tai tokio daikto neperku.
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2009 12 04, 08:52)
pirmiausia ieškau, ar nėra odą erzinančių dalykų, jei drėkinantis kremas, tai žiūriu, kokios medžiagos drėkina, jei su UV spindulių filtru, taip pat žiūriu kokios medžiagos, taip pat žiūriu, kad nebūtų porų kemšančių medžiagų, jei probleminei odai priemonės, tai žiūriu kokios veikliosios medžiagos, kokie jų kiekiai.
ir bendrai "permetu" visą sąrašą: jei ten vien tirštikliai, emulsikliai, konservantai ir vanduo, tai tokio daikto neperku.

prieblanda, o galetum trumpai isvardinti poras kemsancias medziagas - didziausias blogybes? 4u.gif
Atsakyti
Man paprastai užsikemša, jei myristates arba palmitates grupių medžiagų nemažai būna įdėta, t.y. kelios medžiagos ir arčiau sąrašo pradžios.
Šiaip kimšti gali nuo bet kurio tirštiklio, t.y. jei gaminys nėra skystis, jis gali kimšti poras. Bjaurastis ta, kad net jei gali, nebūtinai tai įvyksta, o jei įvyksta, tai sunku tiksliai pasakyti nu ko, nes gi ingredientų sąrašas ilgaaaas. Klaidų ir bandymų metodu kažką galima atsirinkti, bet realiai niekada negali būti tikras. Aš irgi niekada iki galo nesu įsitikinus wink.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2009 12 04, 11:13)
Man paprastai užsikemša, jei myristates arba palmitates grupių medžiagų nemažai būna įdėta, t.y. kelios medžiagos ir arčiau sąrašo pradžios.
Šiaip kimšti gali nuo bet kurio tirštiklio, t.y. jei gaminys nėra skystis, jis gali kimšti poras. Bjaurastis ta, kad net jei gali, nebūtinai tai įvyksta, o jei įvyksta, tai sunku tiksliai pasakyti nu ko, nes gi ingredientų sąrašas ilgaaaas. Klaidų ir bandymų metodu kažką galima atsirinkti, bet realiai niekada negali būti tikras. Aš irgi niekada iki galo nesu įsitikinus wink.gif

supratau, dekuj ! smile.gif turesiu omeny del myristates ir palmitates. O is tiesu tai taip - dauguma tinkamu odai priemoniu atrenkama butent eksperimentu budu. Tiesiog panaudoji ir matai kaip reaguoja.... Na ir dar kartais susigundau uzrashu non-comedogenic ir oil free biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 12 03, 16:51)
žiūriu visada pirmiausiai į sudėtį smile.gif Atsakant į temą - irgi mitas yra, kad jei lietuviai pagamino, tai jau tikrai natūralu biggrin.gif

nep, o iš kur girdėjai apie tris parabenus? biggrin.gif Lryte kaip tik šiom dienom skaičiau apie autizmą ir kaip įtariama, kad prie to ir parabenai gali prisidėti. Aišku, čia ne mokslinis tyrimas, bet vistiek įdomu wink.gif

O girdejau, jei tiksliau, vasara, Alvydos Bajarunaites laidoje "Namai namuciai" per Lietuvos Radijo 1 programa. Taip ir vadinosi laida - Naturali kosmetika. Galima susirasti archyve mirksiukas.gif
Logiskai ismascius, taip ir turetu buti, parabenas - konservatas, vadinasi, jei kreme tarkim, jis yra 1, jo bus didesnis kiekis, ir jis bus agresyvesnis, nei tada, jei ju bus 3, ir jie bus "svelnesni"

Pati kosmetikos, manau, naudoju isties minimaliai, dabar net tepu uzsilikusi jojobos alieju, rodos kol kas tinka jis man, lyg poru dar neuzkimso apie savaite, nes tipas pasikeite g.gif Bet kaip bus po to g.gif O gal jis tas pats kaip nieko netept g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nep: 04 gruodžio 2009 - 12:21
aliejai, kurie kambario temperatūroje yra skysti, tikrai nekemša porų.
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2009 12 04, 13:20)

o rafinuoti? o pati naudoji gryna veidui? (bet cia daug skirtingu nuomoniu).
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2009 12 04, 12:18)
O girdejau, jei tiksliau, vasara, Alvydos Bajarunaites laidoje "Namai namuciai" per Lietuvos Radijo 1 programa. Taip ir vadinosi laida - Naturali kosmetika. Galima susirasti archyve  mirksiukas.gif

O gal jis tas pats kaip nieko netept  g.gif

tai archyve ir bus "Namai namučiai", daug laidų reiktų nusikrauti pasiklausymui smile.gif Nepameni bent mėnesio? wink.gif

nea, bet kadangi yra vienas pačių lengviausių aliejų, tinkančių ir riebioms odoms, matyt gerai pritiko wink.gif
Papildyta:
QUOTE(prieblanda @ 2009 12 04, 13:20)

nemažai aliejų kambario temperatūroje yra skystų, bet tai nereiškia, kad jie nekemšantys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 12 04, 14:18)
nemažai aliejų kambario temperatūroje yra skystų, bet tai nereiškia, kad jie nekemšantys smile.gif

o kas jus verčia manyti, kad kemša? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prieblanda: 04 gruodžio 2009 - 14:21
QUOTE(katutis @ 2009 12 04, 14:18)
tai archyve ir bus "Namai namučiai", daug laidų reiktų nusikrauti pasiklausymui smile.gif Nepameni bent mėnesio? wink.gif

nea, bet kadangi yra vienas pačių lengviausių aliejų, tinkančių ir riebioms odoms, matyt gerai pritiko wink.gif

anksciau jis man netiko. Beto ten Barmunes, bet sako, rasiau, sake, nerafinuotas. Pamenu, rugpjutis, berods.
Papildyta:
QUOTE(prieblanda @ 2009 12 04, 14:21)
o kas jus verčia manyti, kad kemša?  g.gif

vercia, odos bukle po naudojimu.
Atsakyti