Įkraunama...
Įkraunama...

Pigi ir brangi kosmetika, kremų ingredientai

QUOTE(Pireja @ 2010 07 16, 15:15)
As gyvenu ne LT, todel tikrai ne namai ir ne kvapai biggrin.gif

Mat rašydama nepastebėjau , kad ne LT doh.gif
Bet užkliuvo pati koncepcija žaliavas vežtis iš kažkokių konkrečių regionų. Kiek girdėjau, ir Kvapų namai būtent taip daro.
Atsakyti
As manau, kad nemazai kas taip daro.
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2010 07 16, 03:18)
1. Matai, kaina irgi gali skirtis net 10k. Tam priezasciu gali buti ivairiu:

2. Matai... Cia toks provincinis mastymas  ax.gif (neisizeisk). Jei jau is ten perkama ir vezama, tai reiskias, yra del ko. Ir tas yra del ko yra irodyta moksliskai.

3. Galime paimti kad ir Avène gaminius. Turiu problemine oda, ir tik sios kompanijos produktai man idealiai tinka. Nors visas skirtumas tik vandenyje, turbut. Juk uztektu krema suplakti su vandeniu is krano, ipilti kokio cinkelio, ir bus tas pats. Bet ne tas pats  ax.gif Beje, teko maudytis mineralinio vandens baseine. Poveikis didziulis... Taigi net elementarusis vanduo skirtinguose gaminiuose veiks skirtingai.

4. Gali, be abejo. Bet tai priklauso ne tik nuo ingredientu, bet ir nuo medziagu laikymo salygu, kontroles, kokybes standartu, pagaliau technikos, pagaminimo budo ir pan. Nusipirkti gera pigu produkta yra taip pat lengva kaip geros kokybes pigu ruba. Sudetinga, bet imanoma.

1. Bet didžiausia priežastis yra tiesiog antkainis ir brando "royalties", panašūs dalykai. Kad ir pačios aukščiausios kokybės ingredientai būtų, jų savikaina yra tikrai maža, palyginus su 100$ etikete kokiam Macy's ar kitur.

2. Na, žinote, kai pamatysiu nepriklausomus mokslinius tyrimus (ne iš firmos, parduodančios atitinkamus ingredientus), įrodančius, kad tam tikras ingredientas ypatingai veikia odą vien dėl jo augimo vietos, tada pakeisiu provincialų mąstymą smile.gif Nes tas "mūsų tyrimai rodo" iš reklamų labai jau neįtikinamai skamba, kai pasižiūri, kaip tie tyrimai atliekami...

3. Tai žinoma, gali būti, kad kažkokia ingredientų kombinacija būtent jūsų odai "patinka". Juk yra šimtai produktų geriausiomis sudėtimis, kurie vistiek kažkam netiks. Individualus dalykas.

4. Arba nuo to, ką jūs vadinate pigiu. Man pigi prekė- turinti prieinamą ir protu suvokiamą kainą. Pvz., aš neturiu ir tikrai nepirksiu jokio kremo, kurio kaina viršytų 15$ už unciją. Daugiau mokėti nematau prasmės. Gal jei mano oda būtų jautri ir būčiau išbandžius daug kitų priemonių, tada į aukštesnę kainų kategoriją kelčiausi, tikintis, kad man tiktų kažkokios priemonės, kaip kad jums, pvz. Avene tinka.
Ir tikrai nemanau, kad pigų bei kokybišką produktą nusipirkti yra sudėtinga.

QUOTE(vetruze @ 2010 07 16, 04:37)
gerbiamoji,jei neturite galimybes papulti i profesionalu seminara,tai gal paskaitykit,ten kur skaitot apie viska is eiles,o tada paziuresim ar dar noresite lyginti?kuo skiriasi as Jums pasakysiu,jei ateisite pas mane isigyti produkto,o cia tikrai nerasinesiu uz tai man nieks nemoka

Man "profesionalus seminaras"- kad ir ką jūs tuo vadinate- ne rodiklis. Kitaip, nei moksliniai tyrimai ir dermatologinė, kosmetologinė literatūra. Ir būtent ten "apie viską iš eilės" pasiskaičiusi nematau prasmės už kremą mokėti 100$ ar daugiau. Kainų lubos kosmetikoje gi labai aukštos...
O jūs geriau čia parašykite, kuo jie skiriasi, spėju, kad jūsų argumentus jau būsiu girdėjusi n+k kartų iš kitų kosmetikos pardavėjų ir gamintojų reklamų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 16 liepos 2010 - 16:24
QUOTE(himalaia @ 2010 07 16, 16:21)
Na, žinote, kai pamatysiu nepriklausomus mokslinius tyrimus (ne iš firmos, parduodančios atitinkamus ingredientus), įrodančius, kad tam tikras ingredientas ypatingai veikia odą vien dėl jo augimo vietos

Jei konkreciai del tu roziu - tai ne kompanija dare tuos tyrimus. Gaminiai buvo pradeti gaminti del to, kad kazkas kazkada atrado tam tikras savybes ir pan.

Jums vynas irgi vienodo skonio ir vienodo poveikio, nes visi vynai pagaminti is vynuogiu? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2010 07 16, 10:46)
Jums vynas irgi vienodo skonio ir vienodo poveikio, nes visi vynai pagaminti is vynuogiu?   smile.gif

Sutapimas, kaip tik vakar apie šitą analogiją galvojau.
Būtent, vyno skonis skiriasi, priklausomai nuo vynuogių rūšies, apdirbimo, laikymo sąlygų ir ragautojo pomėgių. Tačiau kad ir kokia rūšis būtų, niekas nepakeis fakto, kad tai vistiek yra vynas ir galutinis rezultatas- nuo jo apspangusi galva... Taip ir su kosmetiniais ingredientais. Jie kažkiek skiriasi, priklausomai nuo gamintojo, tačiau rezultatus duoda panašius... Čia jau nuo "ragautojo" prioritetų priklauso, ar jam labiau patinka viena, ar kita rūšis ir ar atrodo logiška sumokėti daugiau. Be to, ir seni, brangūs vynai, dėl kurių žmonės iš proto eina gali būti tiesiog actas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 16 liepos 2010 - 17:27
QUOTE(dzioly @ 2010 07 15, 10:03)
reikia atsirinkti.Kai ka naudoju is brangiu,kai ka is pigiu.Pvz kvepalai is brangiu,pudra is maxfactor,loreal.Jos tikrai vertesnes nei brangios tongue.gif

palyginot savo patirtimi ar snekat beleka? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 07 16, 17:24)
1. Tačiau kad ir kokia rūšis būtų, niekas nepakeis fakto, kad tai vistiek yra vynas ir galutinis rezultatas- nuo jo apspangusi galva... Taip ir su kosmetiniais ingredientais. Jie kažkiek skiriasi, priklausomai nuo gamintojo, tačiau rezultatus duoda panašius... Čia jau nuo "ragautojo" prioritetų priklauso, ar jam labiau patinka viena, ar kita rūšis ir ar atrodo logiška sumokėti daugiau.
2. Be to, ir seni, brangūs vynai, dėl kurių žmonės iš proto eina gali būti tiesiog actas...

1. Is vienos puses-taip, is kitos - ne. Skirtingas vynas tures skirtinga mikroelementu komplekta. Gal teko girdeti patarimus gerti raudona vyna nuo kraujagysliu ir sirdies ligu. Tai vat FR patariama gerti Bordeaux vyna, nes jis labiausiai ir yra "padedantis". Beje, ir turintis daugiausiai gelezies (jei kam mazakraujyste).
2. Ne visai taip. Yra vynas, kuri galima laikyti iki 2 m., po to pilti lauk, nes actas. Po to seka vynai, kurie laikomi iki 8m. - po to actas. Ir visi kiti (kaip taisykle brangieji), is kuriu actas niekaip nepasidaro. Del metu skaiciaus galiu ir klysti, specialiai nesidomejau. Jokie vynu namai ir pilys nerizikuos pardavineti acta uz seno gero vyno kaina. Tai butu mirtis tiems namams.
Atsakyti
Iš tikro, sudomino tie visi augalų nurinkimo ypatumai, pasiknisau truputį...
Tai "Hanbook of Cosmetic Science and Technology" (Barel, Paye and Maybach, 2001) rašo, kad augalų ekstraktų kokybei, sudėčiai svarbus ir nurinkimo metas, ir augalo dalis ir t.t. Tai čia jau mano močiutė net yra minėjusi, visokias arbatėles komponuodama... Nu neišeina nepritarti, kad ingredientai kažkiek skiriasi.
Tačiau juk tai yra žinomos ir plačiai naudojamos praktikos... Yra standartai, efektyvumo testai, ir daugumoj yra jų laikomasi. Nuo pačios kompanijos turbūt priklauso, kokiems tiekėjams ji atiduoda pirmenybę.
Vėlgi, grįšiu prie kokio Chanel ir L'oreal kaip pvz. Visai gali būti, kad dalį ingredientų jos perka iš tų pačių tiekėjų... Kažkur skaičiau (turbūt cosmeticscop puslapyje), kad 99% kosmetikoje naudojamos glikolio rūgšties tiekia kompanija "DuPont". Ir visos kosmetikos kompanijos gauna tą pačią rūgštį... Bet rūgštinių produktų kainos oi kaip skiriasi, priklausomai nuo vardo.

Dar galvoju, minimali ingredientų kokybė privaloma visoms kompanijoms. O toliau jau turbūt prasideda tobulybės siekimas, "slaptos formulės", ypatingų ingredientų ieškojimas ir t.t. Į ką turbūt ir susieina visokie nurinkimo būdai ir geografinės padėtys.

Atsakyti
Sutinku 4u.gif Tarkim, tas tiekejas, is kurio mes perkame koki nors migdolu alieju, juk ji pardavines ne tik mums, bet ir kitoms tiketina kosmetikos kompanijoms.

Turiu kolege, kurios vyras turi vynuogienojus. Tai ji pasakojo, kaip tos vynuoges auginamos, prie kokios temperaturos ir kokios dregmes jas reikia rinkti ir pan. Visa tai po to atsiliepia vyno kokybei. Jis labai stengiasi laikytis tu taisykliu, kadangi musu krastas nera tarp geriausiu vyndariu. Ne taip, kaip koks Bordeaux. Bet ten kooperatyvai nebe taip atsakingai ziuri i visas tas surinkimo salygas. Mol, mes ir taip patys geriausi, ten jau vardas nesa dividendus. Taip gali buti ir su kosmetikos kompanijomis. Kokia maza ambicinga kompanija gali gaminti ne prastesni produkta nei chanelis ar dar belekas. Bet vat atrasti tokius perliukus, mano manymu, yra labai sunku.
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2010 07 18, 12:08)
Sutinku  4u.gif Tarkim, tas tiekejas, is kurio mes perkame koki nors migdolu alieju, juk ji pardavines ne tik mums, bet ir kitoms tiketina kosmetikos kompanijoms.

Turiu kolege, kurios vyras turi vynuogienojus. Tai ji pasakojo, kaip tos vynuoges auginamos, prie kokios temperaturos ir kokios dregmes jas reikia rinkti ir pan. Visa tai po to atsiliepia vyno kokybei. Jis labai stengiasi laikytis tu taisykliu, kadangi musu krastas nera tarp geriausiu vyndariu. Ne taip, kaip koks Bordeaux. Bet ten kooperatyvai nebe taip atsakingai ziuri i visas tas surinkimo salygas. Mol, mes ir taip patys geriausi, ten jau vardas nesa dividendus. Taip gali buti ir su kosmetikos kompanijomis. Kokia maza ambicinga kompanija gali gaminti ne prastesni produkta nei chanelis ar dar belekas. Bet vat atrasti tokius perliukus, mano manymu, yra labai sunku.

Įkišiu savo trigrašį ax.gif Manau, kad visokių Chanel, Dior kosmetiką gali naudoti tas, kas neturi odos problemų. O jei oda problematiška, tuomet jau tenka rinktis tik gydomąją kosmetiką, kuri dažniausiai vaistinėse tebūna, ar kokiuose grožio centruose. Ne vien pinigai visgi tą pasirinkimą lemia. Aišku, tarp gydomosios kosmetikos kainų lygis gali skirtis irgi ojojoj kaip doh.gif Bet už Diorus , Chanel'ius visgi ji dažniausiai pigesnė.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 07 18, 06:13)
Įkišiu savo trigrašį ax.gif  Manau, kad visokių Chanel, Dior kosmetiką gali naudoti tas, kas neturi odos problemų. O jei oda problematiška, tuomet jau tenka rinktis tik gydomąją kosmetiką, kuri dažniausiai vaistinėse tebūna, ar kokiuose grožio centruose. Ne vien pinigai visgi tą pasirinkimą lemia. Aišku, tarp gydomosios kosmetikos kainų lygis gali skirtis irgi ojojoj kaip doh.gif  Bet už Diorus , Chanel'ius visgi ji dažniausiai pigesnė.

O ką jūs vadinate gydomąja kosmetika? ax.gif Tą, kuri sprendžia kažkokias odos problemas?
Yra toks pavadinimas "cosmeceuticals", kuris sukuria iliuziją, kad perki kosmetiką su vaisto savybėmis (nuo "cosmetics" ir "pharmaceuticals"). Tačiau tokioj kosmetikoj nėra nieko ypatingo, palyginus su kitomis priemonėmis, tokiu vardu nesivadinančiomis. Yra juk firmų, kurios parduoda produktus su benzoilo peroksidu, AHA, BHA, hidrokinonu, kurios sprendžia odos problemas, tačiau nesivadina gydomąja kosmetika.
Pvz., Lietuvoj vaistinėse parduodamos Eucerin, Neutrogena JAV yra parduodamos paprastose parduotuvėse, net ir maisto prekių parduotuvėse, kaip ir kitos kosmetinės priemonės. Neostrata priemonės parduodamos taip pat kosmetikos parduotuvėse. Aš manau pavadinimas "gydomoji" turėtų būti skiriama receptinei kosmetikai (pvz., retinoidams, hormoniniams kremams), o kai daiktas receptinis, tai jau praktiškai nebe kosmetika, nes ir standartai ne kosmetiniai jai taikomi. Mano nuomone čia yra panašu, kaip su "profesionalia" kosmetika. Ingredientų atžvilgiu nelabai ji kuo skiriasi nuo "neprofesionalios" (na, nebent tuo, kad turi produktų, skirtų naudoti tik kosmetologiniuose kabinetuose, pvz., didelio stiprumo rūgščių).

Nesu tikra, bet Dior ar Chanel berods neturi produktų su AHA, ar benzoilo peroksidu. Tai tikrai, taip ir išeina, kad dizainerinės linijos daugiau orientuotos į dekoratyvinę kosmetiką, o ne į odos problemų sprendimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 18 liepos 2010 - 16:52
QUOTE(himalaia @ 2010 07 18, 16:51)
O ką jūs vadinate gydomąja kosmetika?  ax.gif Tą, kuri sprendžia kažkokias odos problemas?
Yra toks pavadinimas "cosmeceuticals", kuris sukuria iliuziją, kad perki kosmetiką su vaisto savybėmis (nuo "cosmetics" ir "pharmaceuticals"). Tačiau tokioj kosmetikoj nėra nieko ypatingo, palyginus su kitomis priemonėmis, tokiu vardu nesivadinančiomis. Yra juk firmų, kurios parduoda produktus su benzoilo peroksidu, AHA, BHA, hidrokinonu, kurios sprendžia odos problemas, tačiau nesivadina gydomąja kosmetika.
Pvz., Lietuvoj vaistinėse parduodamos Eucerin, Neutrogena JAV yra parduodamos paprastose parduotuvėse, net ir maisto prekių parduotuvėse, kaip ir kitos kosmetinės priemonės. Neostrata priemonės parduodamos taip pat kosmetikos parduotuvėse. Aš manau pavadinimas "gydomoji" turėtų būti skiriama receptinei kosmetikai (pvz., retinoidams, hormoniniams kremams), o kai daiktas receptinis, tai jau praktiškai nebe kosmetika, nes ir standartai ne kosmetiniai jai taikomi. Mano nuomone čia yra panašu, kaip su "profesionalia" kosmetika. Ingredientų atžvilgiu nelabai ji kuo skiriasi nuo "neprofesionalios" (na, nebent tuo, kad turi produktų, skirtų naudoti tik kosmetologiniuose kabinetuose, pvz., didelio stiprumo rūgščių).

Nesu tikra, bet Dior ar Chanel berods neturi produktų su AHA, ar benzoilo peroksidu. Tai tikrai, taip ir išeina, kad dizainerinės linijos daugiau orientuotos į dekoratyvinę kosmetiką, o ne į odos problemų sprendimą.

Na taip, aš gydomąja kosmetika ir vadinu tą, kuri sprendžia kažkokias odos problemas: spuoguotai, aknės pažeistai, jautriai, alergiškai, kuperozinei odai ir t.t. Bet receptinės neturiu omeny, stengiuosi be jos išsiversti.
Gal tas pavadinimas gydomoji ir netinkamas. Bet omeny aš turiu tokią kosmetiką kaip Eucerin, Bioderma, Zeniac, Neostrata, Avene, A-derma. Tai čia tie pavadinimai, su kuriais pati turėjau patirties. Ir dar eilė kitų panašių kosmet. linijų. Didžioji dalis šios kosmetikos pas mus parduodama tik vaistinėse, nei Douglas, nei Kristianose jos nėra (na nebent lyg ir esu kažkur mačiusi Avene ir A-derma).

Galbūt lemia kiek ir išankstinis nusistatymas, nes nenagrinėjau, pvz. Dior ar Guerlain veido kosmetikos asortimento, tačiau abejoju (o galbūt ir bereikalo), ar šie brandai kuria priežiūros priemones pvz. aknės pažeistai ar kuperozinei odai. Na jei ir kuria, tai vistiek tai bus lašas jūroje iš jų asortimento.

Beje, dėl pardavimo vietų, kur parduodama vienokia ar kitokia kosmetika (ar tik vaistinėse, ar kosmet. parduotuvėse, ar net supermarketuose), tai gali LT ir įvairiose kt. šalyse labai skirtis. Juk esu pvz. girdėjusi, kad Europoje (pvz. Airijoje) kai kuriuose vaistinėse net kvepalai parduodami. Kurie, logiškai mąstant, su lietuvišku vaistinės supratimu kaip ir nieko bendra neturėtų.
Nors aš pati būčiau tikrai nieko prieš, jeigu ir pas mus parfumerijos vaistinėse būtų galima rasti tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 18 liepos 2010 - 17:31