Įkraunama...
Įkraunama...

Dauno sindromas

QUOTE(Džiugilė @ 2009 12 03, 14:32)
Mamytės, kelių mėn. jusų vaikiukams priskyrė negalią ir kokiam laikui? Ar didesni jau buvo? Ir kokio sunkumo negalią duoda?  ax.gif

Mano Tomukas buvo netoli metuku,tiksliai nepamenu senas laikas,kai genetikai patvirtino DS,tai tada ir susitvarkem negalia....iskart dave sunkia negalia...jokiu sneku ,kad su DS -nepriklauso.....o mes ir ne vienos operacijos neturejom,ir sirdute sveika - mazutis uzesiukas budavo,o dabar kartais ritmas nevienodas.....bent mums per 20 metu ne karto neuzkliuvo neigalumas.....
Ateis laikas kai visai nebeduos invalidumo su DS blink.gif doh.gif ot parazitai blink.gif
Atsakyti
mums pradzioj skyre atrodo metams .kas cia taip pasake kad nepriklauso?mums dave lengva.reikejo eit ir pas vaiku psichologa dar kazkur.o del sirdutes tai taip ir sakykit viska juk kai kurios mamytes del DS = sirdele ir gauna sunkia.reikia viska susizinoti tada eit ir reikalaut, nes jiems visai vienodai tik ir ziuri nuo ko nusukt .
Atsakyti
QUOTE(vmm32 @ 2009 12 03, 14:54)
mums pradzioj skyre atrodo metams .kas cia taip pasake kad nepriklauso?mums dave lengva.reikejo eit ir pas vaiku psichologa dar kazkur.o del sirdutes tai taip ir sakykit viska juk kai kurios mamytes del DS = sirdele ir gauna sunkia.reikia viska susizinoti tada eit ir reikalaut, nes jiems visai vienodai tik ir ziuri nuo ko nusukt . drinks_cheers.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif A,prisiminiau,man irgi viena karta sako:juk jis sveikas vaikas ,pats vaiksto ir t.t.,juk turim taupyt valdiskus pinigus....Sakau:gerai,paimkit mano vaika pabukite savaite,ir nuspresite ar duoti prieziura ar ne.....Sakau:taupykite kitaip,o ne nuo vaiku nuimdami....Zinokit atsisake paimti Toma ir dave prieziura.....
Atsakyti
Labutis visoms, įlindau paskaitinėti darbo metu, tai noriu apie Martyno dantukus papasakoti.Pirmi tikri pradėjo dygti 4,5 metų, nuėjom pieninius ištraukė ( nes dygo vidaus pusėj) apatinius. Po metų viršutiniai pradėjo kaltis, tai auklę turėjom buvusią seselę, atsinešė replytes ir ištraukė visus keturis. Pirmieji dygo labai gražūs tiesūs, bet ne iš eilės. O dabar jau paskutinius pieninius ištraukė, dygsta iltys vėliausiai. Tai visiškai išsiklaipė, nežinau ką daryti su kabėm neištvers, nes dukra vos iškentė, o jau 14 m. buvo. Aš žiūriu mano Martynas šaunuolis, patenkintas eina pas stomatologę, tik būdavo pradeda klibėti jau prašosi pats. O čia nesenai skaudėjo, tai liepė greičiau pas daktarą vesti, pirmą dantį užtaisė, tai nė cipt nepasakė , ramiai sėdėjo.

P.s. Kissaule, mes iš Skuodo, bet turim ir Telšiuos namučius, galėsim vasarą susitikti ( dabar retai beatvažiuojam), tik mano vyrukas jau 11 m.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lstan: 03 gruodžio 2009 - 14:08
QUOTE(izabele111 @ 2009 12 03, 16:01)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif A,prisiminiau,man irgi viena karta sako:juk jis sveikas vaikas ,pats vaiksto ir t.t.,juk turim taupyt valdiskus pinigus....Sakau:gerai,paimkit mano vaika pabukite savaite,ir nuspresite ar duoti prieziura ar ne.....Sakau:taupykite kitaip,o ne nuo vaiku nuimdami....Zinokit atsisake paimti Toma ir dave prieziura.....

Tai vyrui irgi sako: "O ką jame blogo matot?" Vyras jai sako: "O ką gero matot?"
Tai užsičiaupė schmoll.gif Kokios ten raganos sėdi, siaubas schmoll.gif

Aš suprantu, kol mažiukas, tai gal niekuo ir neišsiskiria iš kitų vaikų, bet kai paaugs ir priežiūros reikės daugiau ir pagaliau neikada gi nebus pilnai savarankiškas verysad.gif Aš geriau tuos pinigėlius ateičiai pataupysiu, gydymui, sanatorijai ar kt.reikmėms. Poreikiai, manau, irgi augs unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Džiugilė @ 2009 12 03, 14:32)
Sveikos mamytės  smile.gif
mes tvarkomės mažiukui negalią. Vyras nuvežė šiandien dokumentus, tai pažiūrėjo į jį kaip į tautos priešą  schmoll.gif Žodžiu pasakė, kad dauno sindromas ne priežastis negaliai gauti, kad ji nemato šioj ligoj nieko blogo...  verysad.gif O kad daryta jau viena operacija, kad yra širdies yda ir bus antra operacija, tai irgi ne priežastis? Bet paskui pasakė, kad duos 6 mėn., bet jau buvo labai nepatenkinta  schmoll.gif Sakė, kad mes turim įvertinti vaiko raidą, bet mažiui tik 2 mėn., tai nesuprantu, kaip ją įvertint  unsure.gif

Mamytės, kelių mėn. jusų vaikiukams priskyrė negalią ir kokiam laikui? Ar didesni jau buvo? Ir kokio sunkumo negalią duoda?  ax.gif

Vat vat Džiugile, mes taippat susidurem su sia situacija, musu gydytoja sutvarke dok. invalidumui del DS, nes yra irasytas punktas (kam duoda invaliduma )ten iena, ivairus sindromai,tai del sio punkto ir tvarke, komisija telsiu issiunte i plunge ten nuvaziavom, sako jums reikia i klaipeda,dokumentai tvarkoje tik issiuskit registruotu laisku dokumentus ir invalidumo pazymejima jie jums atsius, praejo kelios dienos, gaunam laiska jog del DS invalidumas nepriklauso, reikia nustatyti vaiko raida DISC metodu. kai grizau su tokio ziniom pas savo gydytoja ji buvo pakraupusi, sako tiek metu tvarkau invalidumus, bet nera buve kad del DS neduotu, nu zodziu apsurdas, siandien einam pas psichologa kad ivertintu, tada pas neurologa ir lygtai pas logopeda dar reikes, zodziu geros nesamones doh.gif
Atsakyti
tiesa prisiminiau viskas nuo psichologes priklauso ivertinimo.iki 5 metu vertina pagal DISK metoda.tai va ka ji parasys ta ir gausit.o kad 6 men tai dar neteko girdet doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lstan @ 2009 12 03, 15:05)
P.s. Kissaule, mes iš Skuodo, bet turim ir Telšiuos namučius, galėsim vasarą susitikti ( dabar retai beatvažiuojam), tik mano vyrukas jau 11 m.

Tik duokit zinoti kai busit Telsiuose, su mielu noru susimatysim mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kissaule @ 2009 12 03, 16:13)
siandien einam pas psichologa kad ivertintu, tada pas neurologa ir lygtai pas logopeda dar reikes, zodziu geros nesamones doh.gif

o kiek laiko jūsų mergaitei?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Džiugilė: 03 gruodžio 2009 - 14:20
o jums + dar ir sirdute,tai bus tikrai ne lengvas.aisku kad jei pinigeliai priklauso tai ir reikia tvarkytis ir reikalauti visko.cia jums daktare jusu pasake?gal ji turejo omeny kad DS tai dar ne diagnoze ,ir man taip sake.reikia ligos lygi nustatyti.sekmes doctor.gif
Atsakyti
QUOTE(vmm32 @ 2009 12 03, 16:20)
o jums + dar ir sirdute,tai bus tikrai ne lengvas.aisku kad jei pinigeliai priklauso tai ir reikia tvarkytis ir reikalauti visko.cia jums daktare jusu pasake?gal ji turejo omeny kad DS tai dar ne diagnoze ,ir man taip sake.reikia ligos lygi nustatyti.sekmes doctor.gif

gydytoja surašė visus popierius ir pabraukė vidutinį. Čia pasakė toj įstaigoj, kur neįgalumą priskiria. ai dar sako: tai pilvą išoperavo ir viskas gi gerai dabar doh.gif nu ožka visiška doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lstan @ 2009 12 03, 15:05)
Labutis visoms, įlindau paskaitinėti darbo metu, tai noriu apie Martyno dantukus papasakoti.Pirmi tikri pradėjo dygti 4,5 metų,  nuėjom pieninius ištraukė ( nes dygo vidaus pusėj) apatinius. Po metų viršutiniai pradėjo kaltis, tai auklę turėjom buvusią seselę, atsinešė replytes ir ištraukė visus keturis. Pirmieji dygo labai gražūs tiesūs, bet ne iš eilės. O dabar jau paskutinius pieninius ištraukė, dygsta iltys vėliausiai. Tai visiškai išsiklaipė, nežinau ką daryti su kabėm neištvers, nes dukra vos iškentė, o jau 14 m. buvo. Aš žiūriu mano Martynas šaunuolis, patenkintas eina pas stomatologę, tik būdavo pradeda klibėti jau prašosi pats. O čia nesenai skaudėjo, tai liepė greičiau pas daktarą vesti, pirmą dantį užtaisė, tai nė cipt nepasakė , ramiai sėdėjo.

Sveika,mano Tomukas irgi is pradziu nsu noru eidavo pas dantyste,bet kai pradejo skaudeti taisant dantuka,pradejo bijoti...nors suleisdavo is pradziu nuskausminancius,o paskui pradejo bijoti ir ukolo su nuskausminanciais.....
Taip,lytiskai jie bresta daug anksciau,negu sveiki vaikuciai.....(perskaiciau tavo ankstesnes zinutes)
Atsakyti