Įkraunama...
Įkraunama...

Dauno sindromas

Sveikutes,mano Emute gime 37 savaiciu,3 kg,manau viskas gerai,o kai laukiausi,niekas nieko nemate ir neitare.Taip jau gavosi,kad echoskopavo trys gydytojai ir skirtingu metu.Visi mate tik,kad vaisius normalus,atitinka tas normas ju lentelese...ir sake bus dukra...mes laimigi laukem...ir dabar labai laimingi,nes Emute be galo nori su mumis zaisti,nenori zaisti viena,reikia su ja uzsiimti,dukti,jau beveik sedi viena,ilgai islaiko demesi zaisdama su spalvotom kaladelem ir jau moka parodyti-DIDELE,DIDELE biggrin.gif mes tokie laimingi thumbup.gif
Emute vartytis pradejo tik kokia savaite.Mankstos jai labai padeda visame kame...na,ir aisku musu su ja idirbis blush2.gif biggrin.gif Kita savaite vaziuosim i santariskes konsultacijai -neramu...bet ne mums vieniems taip...smagu,kad sitas forumas vienija mus ir padrasina 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,mano Tomas gime laiku,gime 3600gr,51 cm ugio,gimdziau lengvai.....tik kai pagimdziau ,man jo neatnese ,klausiau ,kas yra,o sesutes nieko nesake,tik ,kad silpnokas vaikiukas,tuoj apsirgo gelta,gulejo inkubatoriui.....Tik miegodavo nelabai ramiai,budavo supu ,supu jau ir ranka iskausdavo....o jau del apetito tai nesiskundem....tiek pamenu blush2.gif
Atsakyti
Sveikutes

na kad jau kalbat apie saulyciu svori gimus,tai ir as apie saviske parasysiu,Goda gime 2kg480 g.atsimenu buvo tokia mazyte,kad as net ja vienam delne laikydavau o su kitu delnu prilaikydavau jos galvyte,netiko neivienas drabuzelis nes visi buvo dideli,pampersai irgi iki pazastu,jetus kokia ji buvo coliuke,,,na ir dabar ji smulkute...bet kaip panelei tai visai nieko...

Musu miesteli sukrete zinia,mire seseriu mergyte nuo to baisiojo kiauliu gripo,labai gaila,kad tokia maza mergyte kuriai viskas dar pries akis turejo but,o jau angeliukas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(*Vilte* @ 2009 12 07, 19:58)
Sveikutes
na kad jau kalbat apie saulyciu svori gimus,tai ir as apie saviske parasysiu,Goda gime 2kg480 g.atsimenu buvo tokia mazyte,kad as net ja vienam delne laikydavau o su kitu delnu prilaikydavau jos galvyte,netiko neivienas drabuzelis nes visi buvo dideli,pampersai irgi iki pazastu,jetus kokia ji buvo coliuke,,,na ir dabar ji smulkute...bet kaip panelei tai visai nieko...
Musu miesteli sukrete zinia,mire seseriu mergyte nuo to baisiojo kiauliu gripo,labai gaila,kad tokia maza mergyte kuriai viskas dar pries akis turejo but,o jau angeliukas    verysad.gif

doh.gif console.gif verysad.gif Isivaizduoju teveliu skausma.....
Atsakyti
Sveikos,
o mūsų mažulis gimė 4200 g (40 savaičių). Visas vyras smile.gif Gal tai ir padėjo jam atlaikyti tas bėdas, kurios iškart užklupo unsure.gif Gydytojai stebėjos, kad toks didelis, nes DS vaikučiai būna mažesnio svorio, o jei yra širdutės ydos tai tuo labiau. O aš priaugau tik 8 kg smile.gif Užtai dabar geriausias mano draugas - šaldytuvas blush2.gif Baisu jau darosi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Džiugilė @ 2009 12 07, 21:31)
Sveikos,
o mūsų mažulis gimė 4200 g (40 savaičių). Visas vyras  smile.gif Gal tai ir padėjo jam atlaikyti tas bėdas, kurios iškart užklupo  unsure.gif Gydytojai stebėjos, kad toks didelis, nes DS vaikučiai būna mažesnio svorio, o jei yra širdutės ydos tai tuo labiau. O aš priaugau tik 8 kg  smile.gif  Užtai dabar geriausias mano draugas - šaldytuvas  blush2.gif  Baisu jau darosi  blush2.gif

Tai mazylis is taves tiek valge,oho tiek mazai pati priaugai, o vaikinukas toks didelis gime smile.gif
Atsakyti
sveikutes.
doh.gif siaubas vis tas baisusis gripas pasiima jaunus zmones.
o mes vakar buvom pasitikrinti sirdutes, viskas gerai tik pasake kad sustiprejas uzesys, tai mane neramina, nors gydytoja nieko blogo nemate.
kalbate apie svorius kai gime, tai mano titukas gime labai maziukas 2, 360kg, 48cm, kai vilte rase paimdavau i viena ranka, o dabar visas vyras.mums niekas nesake, kad jusu mazius turi ds,kai pagimdziau, bet kai db pagalvoju jie ytare, norejo siusti i klaipeda, su zinojom po 2sav, kai pati sunerijau del vaiko kvepavimo, ir nuveziau pas rimta gydytoja, tai jis mus is kart pasake , kad sirdies yda, o apie ds ir nieko nesake, tai suzinojau vilniui is genetikes, kai db pagalvoju,tai provincijos gydytojai. nors ir antras ne isdidziuju gime.
Atsakyti
QUOTE(ausra123 @ 2009 12 08, 08:57)
mums niekas nesake, kad jusu mazius turi ds,kai pagimdziau, bet kai db pagalvoju jie ytare, norejo siusti i klaipeda, su zinojom po 2sav, kai pati sunerijau del vaiko kvepavimo, ir nuveziau pas rimta gydytoja, tai jis mus is kart pasake , kad sirdies yda, o apie ds ir nieko nesake, tai suzinojau vilniui is genetikes, kai db pagalvoju,tai provincijos gydytojai. nors ir antras ne isdidziuju gime.

Sveikos mamytes,
mums tai iskarta pasake kad itaria ds, tik parveze mane is po operacijos iskart viska sudeste kas gali buti ir tada dukryte isveze i klp, nes tls neturejo salygu ja laikyti, buvo tuo momentu remontas skyriuje, klp laike kelias dienas inkubatoriuje su deguonies kauke, po 4 paru atvykus man ja atidave i palata, ten dar isgulejom 8 paras neisnesiotuku skyriuje del to jog ji mazyte gime ir kad stebetu kaip svoris auga. Tai kur buvom visur mums dave dar vilties, net ir genetikos centre ja suteike, bet ..... yra kaip yra, turiu nuostabia prinese kad ir su tokiom diagnozem wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kissaule @ 2009 12 08, 13:34)
Tai kur buvom visur mums dave dar vilties, net ir genetikos centre ja suteike, bet ..... yra kaip yra, turiu nuostabia prinese kad ir su tokiom diagnozem wub.gif  wub.gif  wub.gif

Genetikos centre niekada nepasako, kol nepadaro tyrimų, nors jie viską iškart mato unsure.gif Gal kad susitaikytum per tas kelias savaites unsure.gif
Mums irgi nepasakė iš karto, nors vizualiai mūsų vaikiukas nebuvo labai išreikštų bruožų, pvz. neturime delniuke raukšlės, bet visos komplikacijos (širdies yda, žarnyno nepraeinamumas) tik patvirtino DS diagnozę verysad.gif

Bet dabar jis man pats mieliausias ir gražiausias wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Džiugilė @ 2009 12 08, 12:45)
Genetikos centre niekada nepasako, kol nepadaro tyrimų, nors jie viską iškart mato  unsure.gif  Gal kad susitaikytum per tas kelias savaites  unsure.gif
Mums irgi nepasakė iš karto, nors vizualiai mūsų vaikiukas nebuvo labai išreikštų bruožų, pvz. neturime delniuke raukšlės, bet visos komplikacijos (širdies yda, žarnyno nepraeinamumas) tik patvirtino DS diagnozę  verysad.gif

Bet dabar jis man pats mieliausias ir gražiausias wub.gif

Mums irgi genetikos centre is karto nesake.....pamenu ,kol laukem atsakymo,apie menesi,vis tikejomes,kad ne DS.....bet yra kaip yra.....yra daug baisiau ir sunkiau kitoms mamoms....musu saulytes isskirtines.....
Atsakyti
QUOTE(Džiugilė @ 2009 12 08, 12:45)
Genetikos centre niekada nepasako, kol nepadaro tyrimų, nors jie viską iškart mato  unsure.gif  Gal kad susitaikytum per tas kelias savaites  unsure.gif

Bet ar tai ne kvailyste blink.gif pvz mums tiesiai i akis pasake jog gali nebuti ds, o jei ir bus tai silpnas, cia genetikes zodziai, svoris auga gerai delnines rauksles taippat nebuvo, o kas del akyciu tai mano teta yra tokiom akim, tai vat vel toks sumisimas, tai jei mato iskarto tegu ir nuteikia i ta puse kad bus unsure.gif o dabar suteikia vilti ir paskui vel kai pasako tai tuo momentu kai zeme is po koju slysti pradeda verysad.gif ui issiliejau ax.gif
Atsakyti
Sveikutės, kad jau išsivystė diskusija noriu paklausti kaip jūsų kraujo rezusas, mano -, o vyro +. Ar tai neturi kažin įtakos, mane operavęs gydytojas tvirtino ,kad negali būti jokio ryšio , bet va įdomu kaip kitoms. Žiūriu ir Izabelės Tomas sirgo gelta. Ir dar kažkur skaičiau, kad paveldima tik iš motinos pusės, bet mūsų giminje nėra , o mano vyro tolimų giminaičių tarpe net du yra su DS. Mes genetikos centre nebuvom, Klaipėdos gimdymo namuos diagnozavo iš karto: delno raukšlė, akytės ir širdies yda ir viskas.
Atsakyti