QUOTE(loreta311 @ 2009 09 15, 11:18)
Sveikos mamytes,
Musu mazyli vakar istyrus paaiskejo kad girdi 40-50 db, nieko nesuprantu, mums jokiu itarimu nekelia berniukas, daug sneka, dainuoja, bendrauja, net migdom kitam kambari, nes jei koks krepst prabunda. Tyre mus KMUK nenoriu patiketi, siandien uzsirasiau i VU santariskese, ten dabar naujausia aparatura, tai pirmadieni ir vaziuosim.
Norejau paklausti, o Jus turejote kokiu itarimu, kad leliukams savo tyrete klausa?
Musiskis nuo pat gimimo to testonepraejo, tada po 3 men nepraejo, bet sake dar maziukas reikia laukti 6 men. o dabar kai jau 6 men, sako BLOGAI toliau laukiam 1 metuku, nesuprantu tai jei bloggai tai reikia daryti kazka o nelaukti dar puse metu
Ir nebutinai su tokia klausa, kaip jusu mazylis turi veluoti raida ar kas panasaus. Turiu jums gyvus du pavyzdzius, vienas mano pacios, nes ismokau ir kalbeti ir gerai mokiausi ir dainavau, ir niekas nepastebejo, mama ir dabar dar netiki, kad man ta beda nuo gimimo, nes visa laik maneme, kad gripo komplikacijos, bet dabar as tikiu, nes mano abejiems vaikams klausos sutrikimai, vadinasi, su tokia klausa galima nepastebimai islaviruoti kazkiek, kol tai pasimato, kitas pavyzdys - mano brolio dukrai jau 13 metu ir pries savaite nustate, kad jai 40 db, o iki to laiko niekas nieko, mergaite anksti pradejo kalbeti, normaliai vystesi. Gydytojai speja, kad anksciau to nepasimate, nes ji buvo geroje garsineje aplinkoje - mokosi privacioje mokykloje, klaseje 4 vaikai, tad ir neiskilo problemu, nes aiskiai girdejo mokytojus.
Istikruju nieko laukti nereikia, reikia tirtis ir taikyti reikalingas reabilitavimo priemones, kad klausos likuciai butu sekmingai panaudojami. Galimas daiktas, kad prie tokios klausos, kaip jusu mazylio kol kas gali ir neskirti KA, bet cia jau gydytoju kompetencija, bet stebeti ir tikrinti tai butinai reikia, nes klausa laipsniskai prasteja geriausi atveju 10-20 db. As pvz. su tokia klausa baigiau vidurine gan sekmingai ir be KA. Tiesiog reikia atsizvelgti i pati vaika, kaip jis jauciasi, orientuojasi. Sekmes jums!