Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti perkant maistą?

QUOTE(kastonele @ 2009 09 14, 23:09)
įdomu net man pasidarė kokia ji bus atšildžius, tikrai daugiau neišmesiu geriau užšaldysiu thumbup.gif

į apkepą tikrai tiks thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(pantherrra @ 2009 09 14, 21:01)
As irgi esu uzsaldziusi varskes. Reikes kuria diena istraukti ir ka nors pasigaminti.
Vaikysteje patikdavo varskes apkepas. Tik nesu niekad bandziusi pati daryti... Gal zinot koki paprasta recepteli?


va sitas is Sonatinos lobyno pas mus labai megstamas 4u.gif ir lengvas gaminti tongue.gif


Varškės apkepas

½ kg varškės
6 v. š. manų kruopų
4 v. š. cukraus
3 kiaušiniai
½ st. grietinės
razinų pagal skonį
½ a. š. kepimo miltelių

Viską išmaišyti – gaunasi gana skysta tešla. Supilti į pateptą sviestu formą. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 30 – 40 min. Šiek tiek ataušinti formoje ir išimti
Atsakyti
Užmaišiau bjaurybės lietinių receptą, vakare kepsiu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2009 09 15, 08:58)
Užmaišiau bjaurybės lietinių receptą, vakare kepsiu  cool.gif

aš vakar su sūriu prisidariau ir užsišaldžiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ulyja @ 2009 09 15, 09:36)
aš vakar su sūriu prisidariau ir užsišaldžiau biggrin.gif


O su suriu pasidarius, su kuo valgot? grietine tada gal netinka?
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2009 09 15, 10:15)
O su suriu pasidarius, su kuo valgot? grietine tada gal netinka?

aš šiaip nevalgau,vyrui čia biggrin.gif makaliuoja jis tada pomidorų padažą su grietine,tokį marmalą pasidaro.
Atsakyti
Pagelbekit smile.gif

neriu kept orkaiteje sukiniju ziedelius, idarytus farsu. tai i skarda reik pilt vandens? daug?
Atsakyti
QUOTE(angi @ 2009 09 15, 10:52)
Pagelbekit smile.gif

neriu kept orkaiteje sukiniju ziedelius, idarytus farsu. tai i skarda reik pilt vandens? daug?

As juos kepu keptuvej pries tai apvoliojus miltuose,o jai orkaitej tai istepus skarda aliejum dek juos ir vandens nereikia nes tusinsis ir susileis.
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2009 09 15, 10:15)
O su suriu pasidarius, su kuo valgot? grietine tada gal netinka?


mano mama tokį padažioką daro: sviestas+grietinė+sojų padažas, viską ištirpina mikrobangėj, jei liesa grietinė, tai geriau puodeliukyje ant viryklės.


Troškinukas su cukinija

supjaustom morkų ratukais, dedam į puodo dugną, ant viršaus cukinijų riekelės (pusės cm pločio, prieš tai padruskinti, pavolioti miltuose ir apkepti), ant viršaus pora pomidorų, įvairių prieskonių ir žolių. įpilti nedaug aliejaus ir vandens bei troškinti, kol suminkštėja.
galima valgyti vieną su duona, galima kaip garnyrą essen.gif

vakar antrą kartą prekinausi Prismoje - vaisių ir daržovių skyrius pagal kainą ir kokybę ten be konkurencijos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2009 09 15, 12:15)
mano mama tokį padažioką daro: sviestas+grietinė+sojų padažas, viską ištirpina mikrobangėj, jei liesa grietinė, tai geriau puodeliukyje ant viryklės.
Troškinukas su cukinija

supjaustom morkų ratukais, dedam į puodo dugną, ant viršaus cukinijų riekelės (pusės cm pločio, prieš tai padruskinti, pavolioti miltuose ir apkepti), ant viršaus pora pomidorų, įvairių prieskonių ir žolių. įpilti nedaug aliejaus ir vandens bei troškinti, kol suminkštėja.
galima valgyti vieną su duona, galima kaip garnyrą essen.gif

vakar antrą kartą prekinausi Prismoje - vaisių ir daržovių skyrius pagal kainą ir kokybę ten be konkurencijos  thumbup.gif


Sveikos,

Noriu paklausti, ar tikrai ten PRISMOJE pigiau???
Nes as jau daugiau RIMI tikrai nebeapsipirksiu. Uzkniso. Tie patys produktai brangesni, nei pvz. IKI. PVZ. Savos desreles Iki kainuoja 3,59, Rimi - 3,99. Sutaupyt 40 cnt. Tai cia nuo vieno prdukto. Sureliai tie patys 2 cnt pigiau.

Is cukiniju as toki paprastuti patiekaliuka zinau: neperaugusia cukinija supjaustyti griezineliais, pamirkyti kaiusinyje, paskui dziuveseliuose ir kepti keptuveje. Patiekti su pomidoru griezineliais essen.gif essen.gif essen.gif
Atsakyti
Vakar gerai apsipirkome NBazeje, isleidom maistui 98lt thumbup.gif

pas mus sian irgi cukiniju troskinys wub.gif

kas del keptuviu ir puodu, tai as tam dideles reiksmes nepriduodu schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(mildamile @ 2009 09 15, 13:23)
Is cukiniju as toki paprastuti patiekaliuka zinau: neperaugusia cukinija supjaustyti griezineliais, pamirkyti kaiusinyje, paskui dziuveseliuose ir kepti keptuveje. Patiekti su pomidoru griezineliais  essen.gif  essen.gif  essen.gif


as darau panasiai, tik verinukus is cukinijos, kuri jau apkepta tesloje su pomidoru ceri, arba dar kartais su suriu, ypac patinka su pelesiu, dar kokia alyvuoge mmmm labai tinka prie vyno mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Camea: 15 rugsėjo 2009 - 11:35
QUOTE(mildamile @ 2009 09 15, 12:23)
Sveikos,

Noriu paklausti, ar tikrai ten PRISMOJE pigiau???

Asmeniškai man tai neatrodo, kad pigu. Kita vertus, man ir Rimi brangus ax.gif Tad lyginti, kuris pigesnis, negaliu. Lieku ištikima Norfai smile.gif

O dėl spanguolių, tai mes darom taip: sutarkuojam su bulvių tarkavimo mašina, na žodžiu, reikia jas sutraiškyti. Pripilam cukraus (daug), kad būtų nerūgštu ir dedam į stiklainius. Nereikia virti. Taip pat nebūtina laikyti šaldytuve, tiesiog uždaryti į švarius, pakaitintus stiklainius ir uždaryti švariais dangteliais ir sudėti kur į spintelę. Niekas nesurūgsta. Man labiausiai patinka daryti gėrimą - įsidėti į stiklinę tos "uogienės" ir užsipilti karšto vandens. Žiemą mėgstu tokią arbatą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lock: 15 rugsėjo 2009 - 12:46