QUOTE(dowiliuke @ 2009 09 17, 14:30)
Farsas ~6-7 Lt, kopustas (tik virsutiniai lapai), ryziai (apie 100g), kiausiniai (2-3), svoguno galvute, keli saukstai miltu apvoliojimui, po ziupsni druskos, pipiru ir malto lauro lapu, aliejus kepimui ~2-2,5 Lt. Vieno balandelio savikaina bus ~0,60- 0,70 Lt, idesi daugiau ryziu, bus pigesni QUOTE(dowiliuke @ 2009 09 17, 14:30)
as is vidutines galvos padarau 14 vnt.
tai skaiciuojam:
kopustas 1 lt
farsas puse kg 5-6 lt,
ryziu pok 0.5 lt
kaisuinis 0,4 lt
svogunas 0,3 lt
2morkos 0,3 lt
2 vnt sultinio 0,5 ct
tai mano skaiciavimu ~8 lt.tai balandelio savikaina be duju 0,57 ct.
o jei tik farsui, tai 5-6 lt. tai dar pigiau
Na bet cia skaiciavimai is galvos, tiksliau reiktu ziuret nusipirkus darzoves
QUOTE(arana81 @ 2009 09 17, 14:47)
Farsas ~6-7 Lt, kopustas (tik virsutiniai lapai), ryziai (apie 100g), kiausiniai (2-3), svoguno galvute, keli saukstai miltu apvoliojimui, po ziupsni druskos, pipiru ir malto lauro lapu, aliejus kepimui ~2-2,5 Lt. Vieno balandelio savikaina bus ~0,60- 0,70 Lt, idesi daugiau ryziu, bus pigesni
Pas mesedzius variantas su daugiau ryziu nepraeina
apkepti keliauja saldymui arba troskinimui 
QUOTE(angi @ 2009 09 17, 14:51)
as is vidutines galvos padarau 14 vnt.
tai skaiciuojam:
kopustas 1 lt
farsas puse kg 5-6 lt,
ryziu pok 0.5 lt
kaisuinis 0,4 lt
svogunas 0,3 lt
2morkos 0,3 lt
2 vnt sultinio 0,5 ct
tai mano skaiciavimu ~8 lt.tai balandelio savikaina be duju 0,57 ct.
o jei tik farsui, tai 5-6 lt. tai dar pigiau
Na bet cia skaiciavimai is galvos, tiksliau reiktu ziuret nusipirkus darzoves
tai skaiciuojam:
kopustas 1 lt
farsas puse kg 5-6 lt,
ryziu pok 0.5 lt
kaisuinis 0,4 lt
svogunas 0,3 lt
2morkos 0,3 lt
2 vnt sultinio 0,5 ct
tai mano skaiciavimu ~8 lt.tai balandelio savikaina be duju 0,57 ct.
o jei tik farsui, tai 5-6 lt. tai dar pigiau
Na bet cia skaiciavimai is galvos, tiksliau reiktu ziuret nusipirkus darzoves
Aš šian pirkau po 0,89 ct
QUOTE(dowiliuke @ 2009 09 17, 15:01)
anksciau pirkdavau....
bet, kai pradejau namie darysi.. supratau jog pirktiniu idaruose visokio s... pilna..
QUOTE(karra @ 2009 09 17, 15:53)
anksciau pirkdavau....
bet, kai pradejau namie darysi.. supratau jog pirktiniu idaruose visokio s... pilna..
bet, kai pradejau namie darysi.. supratau jog pirktiniu idaruose visokio s... pilna..
Va butent, kad naminis maistas yra ir skanesnis, ir pigesnis.
Dievuliau brangus, vakar buvau pas draugę, žadėjo duoti kokį patisoną ir biški kriaušių
kai jau susiruošiau eit, tai atvolino man į mašiną cukiniją didelę kaip paršas
ir du maximos maišus kriaušių, ant kurių buvo uždėtos 4 patisonų galvos
dabar teks sukti galvą, ką su kuo daryt
Kriaušes tai nusprendžiau sudėti į popierinę dėžę ir nešti į balkoną - jos tokios apykietės, matyt, žieminės, tai gal išsilaikys ilgiau
beje, ir obuolių šiek tiek gavau iš kitos draugės
Žodžiu, kaip faina, kai ką nors gauni
bet cukiniją ir patisonus teks dėt turbūt į viską, ką tik gaminsiu
beje, ir obuolių šiek tiek gavau iš kitos draugės
Žodžiu, kaip faina, kai ką nors gauni
QUOTE(karra @ 2009 09 17, 15:53)
anksciau pirkdavau....
bet, kai pradejau namie darysi.. supratau jog pirktiniu idaruose visokio s... pilna..
bet, kai pradejau namie darysi.. supratau jog pirktiniu idaruose visokio s... pilna..
Gal ir tavo tiesa, bet yra kaip yra
Sveikos, taupuolės
Taigi, nusprendžiau jungtis prie jūsų.
Pradžiai ko gero pasisakysiu - mūsų šeimoje (du suaugę) maistui išleidžiama apie 500 Lt. Iš kaimų beveik nieko negaunam, išskyrus kompotų, jei sezono metu nuvažiuojam - pomidorų, agurkų, svogūnų, bulvių, obuolių. Šiaip jei skaičiuojant vien tik pinigais, tai mums kelionė į kaimą atsieina tiek, kad ko gero patys tų kompotų tiek prisigamintume,daržovių tiek prisipirktume, kad daug pigiau būtų nevažiuoti. Bet, visada yra malonu aplankyti ten gyvenančius.
Tiesa, jei skaičiuotume šuns maistą,prie bendros maistui išleidžiamos sumos, tai mėnesiui kažkur dar plius šimtas litų dasidėtų. O dabar kai esu
tai maistui išlaidos gal šiek tiek net sumažėjo - nebeperkame jokių sulčių, nektarų ir t.t. - geriame natūralius, namie išvirtus kompotus, arbatas, daugiau verdu sriubų (kasdien), neperkame pusfabrikačių, stengiuosi gaminti daugiau namuose, kad grįžus iš po darbų, arba iš paskaitų, nereikėtų užsukti į parduotuvę kokio greito maisto. Kai praeitą savaitę teko ilgokai dirbti, tai šeštadienį buvau paskyrusi maisto gaminimui, prigaminau visai savaitei, užšaldžiau, po to buvo labai patogu - tereikėjo tik imti ir išsivirti/išsikepti.
Taigi, nusprendžiau jungtis prie jūsų.
Pradžiai ko gero pasisakysiu - mūsų šeimoje (du suaugę) maistui išleidžiama apie 500 Lt. Iš kaimų beveik nieko negaunam, išskyrus kompotų, jei sezono metu nuvažiuojam - pomidorų, agurkų, svogūnų, bulvių, obuolių. Šiaip jei skaičiuojant vien tik pinigais, tai mums kelionė į kaimą atsieina tiek, kad ko gero patys tų kompotų tiek prisigamintume,daržovių tiek prisipirktume, kad daug pigiau būtų nevažiuoti. Bet, visada yra malonu aplankyti ten gyvenančius.
Tiesa, jei skaičiuotume šuns maistą,prie bendros maistui išleidžiamos sumos, tai mėnesiui kažkur dar plius šimtas litų dasidėtų. O dabar kai esu
QUOTE(klumpele @ 2009 09 17, 11:07)
Man patogiau pirkti tik vienai dienai, maximum dviem dienom, tada tikrai suvartojami maisto likuciai. ..
Kiekvienas randa sau tinkamiausią būdą
QUOTE(dowiliuke @ 2009 09 17, 13:45)
Aš su klausimu ateinu
Viriau kopūstų sriubą ir šovė mintis į galvą
O jeigu kopūstą supjausčius ir užšaldžius?
Įmanoma?
Aj, ir dar vienas klausimėlis dėl balandėlių. Kokia gaunasi vieno balandėlio kaina darant namie?
Viriau kopūstų sriubą ir šovė mintis į galvą
Aj, ir dar vienas klausimėlis dėl balandėlių. Kokia gaunasi vieno balandėlio kaina darant namie?
Nedidėlė- aš nesenai dariau- sunaudojau beveik visą kopūstą (apie 60 cnt, prieš porą savaičių jie pigesni buvo), 1,5 kg maltos jautienos (apie 20 lt), ryžių dėjau tik 1,5 pakelio, tai jie irgi iki 1 lt, prieskonių neskaičiuoju
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2009 09 17, 16:40)
Pradžiai ko gero pasisakysiu - mūsų šeimoje (du suaugę) maistui išleidžiama apie 500 Lt. ...
puikiai tvarkotės
QUOTE(Will @ 2009 09 17, 18:25)
Čia visos apie balandėlius tik ir tekalbate, o aš juos jau taip seniai dariau (gal prieš kokius metus).Reiktų kada pasiryžti - begalo mėgstu, tik kažkada kai dariau, gavosi ne kas. Tai dažniausiai darau "tinginių balandėlius".
Nusipirkau praeitą savaitgalį kopūstą, tokį nemenką, tai jau beveik visą savaitę jį naudoju (tai į sriubą, tai į troškinį, tai mišrainę). Ir dar gabaliukas likęs. Ko gero reiks ryt poryt jį pribaigti vistiek kur nors
QUOTE(Skambanti tyla @ 2009 09 17, 07:45)
Man irgi kuo toliau, tuo labiau
QUOTE(Sawanna @ 2009 09 17, 11:57)
Merginos, help..turiu skubu klausimeli-ar galima jau paruostus isvirtus balandelius saldyti?Ar labai pasikeis skonis ir konsistencija?
Drąsiai
QUOTE(karra @ 2009 09 17, 15:53)
bet, kai pradejau namie darysi.. supratau jog pirktiniu idaruose visokio s... pilna..
Na va visos apie balandėlius prakalbote gale reikės ir man savaitgalį priruošti kitai savaitėlei
O šiandiena prikepiu kalna čeburekų, tai galės MB kelias dienas kirsti
Paskutiniu metu mes tik Norfoje ir apsiprekinama, nors prie namu 2 Norfos, bet važiuojam iki Norfos Bazės
O šiandiena prikepiu kalna čeburekų, tai galės MB kelias dienas kirsti
Paskutiniu metu mes tik Norfoje ir apsiprekinama, nors prie namu 2 Norfos, bet važiuojam iki Norfos Bazės







