Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti perkant maistą?

vis skaitau ir skaitau, kad daug kas is jusu megsta Norfa g.gif prie mano namu yra Norfa, bet kazkaip nelabai pasirinkimas didelis, tai beveik visada apsipirkinejam Maximoj, kur kainos daugelio produktu yra aukstesnes doh.gif na gal reiks vyra kalbint ir iki Norfos bazes pavaziuot viena diena g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo as-berry: 17 rugsėjo 2009 - 19:45
Sveiki,

Mano krikštatėvis-ūkininkas ekologiškai auginantis avis ir nori parduoti žmonėms po visą avį t.y. jis paskerdžia pagal užsakymą gyvulį, jį išdoroja, mėsą supjausto gabaliukais, įdėjus į šaldiklį mėsos pasiėmi tiek kiek reikia. Grynas mėsos svoris gaunasi apie 20-25kg. Avių veislė labai gera, mėsa visai neturi avims būdingo nemalonaus kvapo.
Jeigu kam reikia, rašykite į a.ž.
Atsakyti
Mums Norfa irgi patinka. Dabar jau didžiuosius apsipirkimus stengiuosi daryti Norfoje. Asortimentas kitoks negu Maximoje, ko nerandu vienur, nusiperku kitur.
O šiaip, kol vaisių/daržovių sezonas, patinka ir turgūs.
Atsakyti
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2009 09 17, 19:09)
Čia visos apie balandėlius tik ir tekalbate...

Aš tai tik berods trečią kartą darau doh.gif pradėjau gaminti tada, kai pamąsčiau, kad čia visai neblogas ir pigus patiekalas, be to, galima pasidaryti daug, užšaldyti ir vėliau tinginiauti lotuliukas.gif

QUOTE(as-berry @ 2009 09 17, 20:44)
vis skaitau ir skaitau, kad daug kas is jusu megsta Norfa  g.gif prie mano namu yra Norfa, bet kazkaip nelabai pasirinkimas didelis, tai beveik visada apsipirkinejam Maximoj, kur kainos daugelio produktu yra aukstesnes  doh.gif  na gal reiks vyra kalbint ir iki Norfos bazes pavaziuot viena diena  g.gif

Mes seniau gyvenom Justiniškėse, tai Norfa buvo beveik kieme lotuliukas.gif Bet ten niekada nesiprekindavom- ir asortimentas mažas, ir kainos didesnės, nei Kalvarijų g. Norfoje (tuomet ji buvo nauja ir pati didžiausia), todėl važiuodavom ten ax.gif O dabar važiuojam į Bazę, arba Šiaurės Miestelyje pakeliui apsiprekinam ax.gif Į Bazę visai apsimoka važiuot- va, paskutinį kartą nuolaida buvo 18 lt, o jei dar papildomi 3% perkant praktiškomis valandomis bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(as-berry @ 2009 09 17, 19:44)
vis skaitau ir skaitau, kad daug kas is jusu megsta Norfa  g.gif prie mano namu yra Norfa, bet kazkaip nelabai pasirinkimas didelis, tai beveik visada apsipirkinejam Maximoj, kur kainos daugelio produktu yra aukstesnes  doh.gif  na gal reiks vyra kalbint ir iki Norfos bazes pavaziuot viena diena  g.gif



kai pradėjau lankytis šiose temose ir aš į norfą dažniau ,užsuku thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif anksčiau po kelis mėnesius būdavo, kad į ją net užsukę nebūdavom blush2.gif
mažiau yra iš ko rinktis, tai mažiau š visikio nereikalingo prisiperkam thumbup.gif

bet tos praktiškos valandos nieko gero, ryte dirbam, o vakare niekad tokio metu neinam į pardę blush2.gif , pavargę po darbų, o apsiperkam visad po darbo iškart, na nebent kas nedirba tai liuks thumbup.gif pasiūlymas tie 3proc nuolaida unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kastonele: 17 rugsėjo 2009 - 21:54
QUOTE(kacius @ 2009 09 17, 20:39)
Na va visos apie balandėlius prakalbote  gale reikės ir man savaitgalį priruošti kitai savaitėlei  g.gif
O šiandiena prikepiu kalna čeburekų, tai galės MB kelias dienas kirsti



ir aš ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
Pas mus tai grybai eina į trasą, vakar su morkomis pomidorų padaže padariau, o tėvukas vakar vėl partempė grybų, tai nepilnai porą litrų išvirė ax.gif jaučiu, kad savaitgalį galim dar miške atsidūrt ax.gif žiemą suvalgom grybus thumbup.gif visa šeimyna mėgsta tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mickute7: 18 rugsėjo 2009 - 07:43
QUOTE(ulyja @ 2009 09 18, 07:58)

cia as gal ne i tema,bet labai ieskau kaip padaryti skania cebureku tesla?
Atsakyti
QUOTE(vetruze @ 2009 09 18, 08:44)
cia as gal ne i tema,bet labai ieskau kaip padaryti skania cebureku tesla?

čeburėkai
Bent jau man tai patys skaniausi essen.gif
Atsakyti
QUOTE(vetruze @ 2009 09 18, 08:44)
cia as gal ne i tema,bet labai ieskau kaip padaryti skania cebureku tesla?

Aš tai pagal šitą receptą darau, tik degtinės nededu rolleyes.gif

Visų pirma, užviriname 1,3 stiklinės vandens su šaukšteliu druskos ir dviem šaukštais aliejaus. Kai tik užverda, supilame į vandenį pusę stiklinės miltų ir dirbame šluotele, kad gerai išsimaišytų.
Tai vadinasi tešlos plikymu. Miltai momentaliai prisigeria vandens ir virsta kažkuo panašiu į "varškės drebučius", bent jau toks įspūdis susidaro tai palietus. Nuo miltų užvirinimo gatava tešla tampa minkštesnė, tampresnė. Palaukiam, kol praauš, tuomet įmušam kiaušinį, šaukštą degtinės ir po truputį įminkome dar tris stiklines miltų ( receptas norėjo 3,5, bet manau, jog 3 - pats tas ). Turi gautis tokia kieta tešla, panaši į koldūninę. Paliekame ją apie valanda pastovėti uždengtame dubenyje, po to dar kartą perminkome, kol ji tampa visiškai elastinga, o viduje nesijaučia jokių "gurulukų". Tešla turi nelipti prie rankos. Po teisybei, ši tešla nelimpa ir prie stalo ar kočėlo, bent jau man jokių miltų po to nebereikėjo.

Tuo tarpu paruošiame įdarą. Patiekalas atėjęs iš Krymo totorių, todėl, ko gero, labiausiai čia tiktų aviena, tačiau tinka ir paprasčiausias "šeimininkės faršas", kur jautiena su kiauliena per pusę. Svarbu, kad būtų mėsoje riebalo, ne visiškai liesa. Tuomet sumaišome su kapotu svogūnu. Vieni sako, jog svogūno ten turėtų būti tiek pat, kiek ir mėsos, kitiems jis nepatinka ir išmeta jį išvis - pasirinkimas laisvas. Būtinas faršo ingredientas - nuo pusės iki visos stiklinės kefyro ar paprasto jogurto. Jis turi tokią savybę faršą surišti, o po to, kepimo metu, nuo jo mėsa tampa minkštesnė. Na ir ką, ir viskas, pasūdom/papipirinam/įbarstom dar prieskonių ( aš mėgstu su mairūnu, kaip koldūnams ) išmaišome viską gerai, ir laukiam, kol praeis ta valanda tešlai.

Tuomet tešlą suvyniojame į tokią dešrą, ir nuo jos atgnybiame maždaug vištos kiaušinio dydžio gabalėlį. Iškočiojame jį į blyną, tuomet ant viršaus uždedam lėkštelę, ir peiliu aplink apvedam, o kraštus nuimam ir dedam prie tos pačios tešlos. Tuomet imam įdaro, tiek pat ar net šiek tiek daugiau, nei buvo tešlos, ir išdėliojame jį štai taip:
Toliau - svarbus momentas. Čeburėką būtina užsandarinti, antraip kepant sultinys iš vidaus pateks į aliejų, ir bus nekas. Tai galima padaryti paprasta šakute - lygiai taip pat, kaip italai elgiasi su calzone picom. Svarbu tai daryti atsargiai, neperspaudžiant, ir nepraduriant skūros, taip, kad šakutė siektų nuo čeburėko krašto iki 2/3 užspaudimo pirštais.
Atsakyti
QUOTE(feneke @ 2009 09 18, 09:11)
čeburėkai
Bent jau man tai patys skaniausi essen.gif

aciu,pabandysiu
Atsakyti
QUOTE(torpeda @ 2009 09 17, 21:05)
Sveiki,

Mano krikštatėvis-ūkininkas ekologiškai auginantis avis ir nori parduoti žmonėms po visą avį t.y.

Po kiek?

Aš norėčiau kiaulienos arba vištienos. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(dowiliuke @ 2009 09 17, 14:26)
Aš galvoju apie šviežią  g.gif Jaučiu reiks pabandyt, teta iš sodo dvi galvas partempė, tikrai aš jų nesunaudosiu  rolleyes.gif

Manau, kad balkone ar sandėliuke, nžn ur gyvenat, kopūstas puikiai išsilaikytų gana ilgai, svarbu , kad nesiliestų tarpusavy, nes gali pradėti pūti.
Atsakyti