Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek turi dantukų?

Kiek turi dantukų jūsų 2 metų mažiuliai?
Mums mėnuo liko iki antrojo gimtadienio o turim tik 12 dantų. Sakyčiau mažokai g.gif Pirmas išdygo tik 11 mėnesių.
Atsakyti
Pirmasis isdygo taip pat 11 men, o 2 metuku jau turejo 19 dantuku
Atsakyti
dar tik 16 turim g.gif
Atsakyti
maniškei pirmas išdygo 11.5mėn.dabar 1.8m.turi aštuonis priekinius ir 6 galiniai trupučiuką išlindę,o iltinių ir greta iltinių nei viršui nei apačioj nėra blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bimkutele: 11 rugsėjo 2009 - 09:42
Mums pirmasis isdyko beveik 7 men. dbr jau metai 8 menesiai ir turim 14 net dantuku biggrin.gif
Atsakyti
mano dukrytei pirmas islindo 8 men, metuku turejom 8 perliukus, o 1 m 5 men turejom 16, kuriuos turim iki siol, jai dabar 1 m. 9 men. liko 4 iltiniai dantukai, kurie turi islysti iki 4 metuku.
Atsakyti
QUOTE(laurek @ 2009 09 11, 14:40)
mano dukrytei pirmas islindo 8 men, metuku turejom 8 perliukus, o 1 m 5 men turejom 16, kuriuos turim iki siol, jai dabar 1 m. 9 men. liko 4 iltiniai dantukai, kurie turi islysti iki 4 metuku.

taip išeina,kad iltiniai vėliau išdygsta g.gif gal aš čia bereikalo pergyvenu,kad galiniai dygsta,o iltiniai ne blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bimkutele: 11 rugsėjo 2009 - 13:00
Dukrytei pirmasis isdygo 8men,db jai 2 metai 2men ir turi 17dantuku. tik vat nepykit,bet pirma karta girdziu,kad iltiniai turi isdygti iki 4m unsure.gif kiek mum sake gydytoja,kad paskutiniai iki 3metuku turi isdygti antri kruminukai. ir tada jau viskas. bet iltiniai turetu isdygti pries pirmus kruminius (taip bent jau sakoma geriau,kad jie butu tiesus)
Atsakyti
Kaip tik šiandien radau dar vieną krūminį, tai jau 13 iš viso.
Mes turim 2 iltinius bet krūminių trūksta g.gif
Papildyta:
Aš irgi girdėjau kad iltiniai dygsta paskutiniai.
Atsakyti
radau dantų dygimo grafiką smile.gif

Dantų dygimo grafikas
Pateiksime lentelę, kaip turėtų dygti pieniniai dantys.
6-8 mėnesiai. Išdygsta apatiniai centriniai kandžiai.
8-10 mėnesių. Išdygsta viršutiniai centriniai kandžiai.
8-12 mėnesių. Išdygsta viršutiniai ir apatiniai šoniniai kandžiai.
12-16 mėnesiai. Išdygsta krūminiai dantys
16-18 mėnesiai. Išdygsta iltiniai dantys.
20-30 mėnesiai. Antroji pora krūminių dantų.
Jei mamoms kyla bent mažiausių abejonių, kad dantukai dygsta ne taip, kaip turėtų, verta pasikonsultuoti su gydytoju.
Atsakyti
Nu tai pas mus atbulai. Pirma išdygo vienas viršutinis kandis, paskui vienas apatinis kandis ir t.t. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Paukšte @ 2009 09 11, 17:06)
Nu tai pas mus atbulai. Pirma išdygo vienas viršutinis kandis, paskui vienas apatinis kandis ir t.t.  biggrin.gif

pas mus taip pat pirma viršutinis kandis,poto apatinis ir pas maže augo porom ne po vieną ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bimkutele: 11 rugsėjo 2009 - 15:28