Įkraunama...
Įkraunama...

8-9 nestumo menesiukas

QUOTE(Aivaaa @ 2009 10 27, 10:04)
Sveikinimai Wiwaai.sekmes auginant maziuka 4u.gif
Mano dabar eile,mano bigsmile.gif jau ketvirta diena po termino.bet kaip nieko taip nieko.
vakar visa diena jau taip maude nugara,kad tikrai maniau jau nakti kas nors prasides.nu  bet vel nieko,siandien ryte atsikeliau kaip niekur nieko.

Papildyta:
As ir galvoju kaip geriau ta angeleli parsivezt is ligonines.toj kedutej jis tikrai pusiau sedintis o dar kai aprengtas kombinzonu tai nelabai gal prisegt eis.bet tik lopsy is vezimelio nera tubut taip saugu kaip kedutej.pasimetus nezinau kur reikes ta maziuka deti,kad jam butu saugiau ir patogiau.

pernesiot galima ilgiausiai iki dvieju savaiciu...tada jau skatinamuosius leidzia, kad prasidetu gimdymas... g.gif

va va, mes ir norim kuo saugiau leliuka savo parsivest ax.gif
Atsakyti
labas rytas biggrin.gif as dar cia doh.gif o jau galvojau bus siandien kazkas idomaus , nes ryte nejuokais buvo sueme pilva, bet tik tie paruosiamieji rolleyes.gif

del klizmuciu, tai pries gimdyma tikrai neverta su jom zaisti schmoll.gif nebet normalia klizma jei padarytu (ne ten nieko nemalonaus, tik ilgai patypeti tulike reikai paskui biggrin.gif ) o tie microlaxai tai pravers po gimdymo kai reikes rimta reikala padaryti mirksiukas.gif

o parsivesti tai, aisku, geriausia, keduteje mirksiukas.gif del padeties, kad pusiau sedom, tai juk ne kazin kiek laiko jis ten pabus tik kol parvaziuosit namo - sveikatai nekenkia. galima vezti ir lopsyje, bet juk pacios suprantat kad vis teik paprastai reiks vezioti vaika keduteje o ne lopsyje. nebet turit sec lopsius su dirzais kuriuos galima prisegti.
Atsakyti
Matau, kad daug kas jau gimdys ir labai už jus džiaugiuosi. Turbūt esat prisikaitę daug info ir lankę paskaitėlių, bet aš noriu parašyt apie tai, ko man asmeniškai trūko ir apie ką negavau visiškai jokios info ir dėl to dabar kenčia mano vaikutis sad.gif Taigi, jei bent pora iš jūsų pasinaudosit mano patarimu (nors info aš perduodu ne savo) ir dėl to nekentės jūsų vaikučiai, bus jau nuostabu!
Kad ir kaip maitinotės nėštumo metu, žindymo metu vaikiukas jau tiesiogiai gauna jūsų valgomų dalykų gerąsias ir blogąsias savybes. Šiuo metu laaabaaai daug vaikučių kenčia nuo atopinio dermatito (kai rankyčių ir kojyčių sulenkimuose paraudonuoja odelė, ant viso kunelio t.y. bet kur atsiranda paraudimai, šerpetojimai, egzemos, ir kas baisiausia - vaikiukui labai niežti). Kai mes be talonėlio nuėjome pas Klinikų alergologę, galvoju paprašysiu, kad 5 mėn. kūdikėlį priimtų, o ten visi mažiukai: nuo mažiausio lėliuko iki 2 metukų!!! Taigi, maitinančios savo pienuku (nors maitinant MP alergija pasireiškia daug rečiau ir lengvesne forma, todėl net jei jums atsiras AD vis tiek nenutraukite maitinimo), jau grįžę namo iškart pamirškite visus šiuos produktus (alergologės info) iki kol baigsite maitinti vaikelį: šokoladas, kakava, chalva, medus, sirupai (sirupiniai vaistai), spalvoti ledinukai, saldainiai guminukai, spalvota kramtomoji guma, riešutai, grybai, žuvis, vėžiagyviai ir jūros gėrybės, tomatų padažas, majonezas, čipsai, limonadas, sultys iš tetrapakų, citrusiniai vaisiai. Tai patys didžiausi ir dažniausi alergenai. Taip pat labai priribokite šių produktų valgymą, ir jei tik pastebėsite kažką įtartino, iškart to produkto bent iki pusės metukų atsisakykite: karvės ir ožkos pienas, varškė, sūreliai, desertinė varškė, fermentinis ir lydytas sūris, veršiena, vištiena, kiaušiniai, soja, pieniškos dešrelės, rūkyti ir konservuoti mėsos bei žuvies gaminiai, grikiai, kviečiai (manų kruopos, makaronai, pyrago gaminiai), morkos (ypač žalios), ankštinės daržovės (pupelės, žirniai, lęšiai), pomidorai, paprikos, ananasai, abrikosai, persikai, papaja, arbūzai, kriaušės, braškės, žemuogės, juodieji serbentai, vyšnios, vynuogės, šaltalankiai, alyvuogės, vanilė, cinamonas, gvazdikėliai, garstyčios, lauro lapai, pipirai, krienai, prieskoninių daržovių mišiniai, gira, kisielius, alkoholiniai gėrimai (ypač vynas, alus). Ir jokiais būdais nesugalvokite gerti multivitaminų žindančioms!
Sėkmės ir didelės kantrybės!
Atsakyti
[quote=Juditab,2009 10 27, 09:01]
o del klizmu tai man viena sake, kad yra MOICROLAX tik nezinau ar geros g.gif
paieskojau ir radau cia uk ir gan neblogas gal... tik nz ar reikia...

[quote=Axxa,2009 10 27, 11:13]
Matau, kad daug kas jau gimdys ir labai už jus džiaugiuosi. Turbūt esat prisikaitę daug info ir lankę paskaitėlių, bet aš noriu parašyt apie tai, ko man asmeniškai trūko ir apie ką negavau visiškai jokios info ir dėl to dabar kenčia mano vaikutis sad.gif Taigi, jei bent pora iš jūsų pasinaudosit mano patarimu (nors info aš perduodu ne savo) ir dėl to nekentės jūsų vaikučiai, bus jau nuostabu!
alus). Ir jokiais būdais nesugalvokite gerti multivitaminų žindančioms!
[/quote]
taip perskaiciau tavo zinute ir nelabai supratau, ar kas nors liko ka gali valgyti doh.gif jei vaikas linkes i alergija tai jau sunku, bet jei ne tai viskas ok.. aisku reik ziureti visokiu produktu kurie gali sukelti alergija, bet visa kita g.gif
Atsakyti
QUOTE(Axxa @ 2009 10 27, 11:13)
jau grįžę namo iškart pamirškite visus šiuos produktus

jeigu pasirodys alergine reakcija tai ir pamirsiu, bet jeigu nieko nera tai tai tikrai reikai maitintis normaliai. suprantu kad is pradziu reikai atasrgiai su kiekiais riesutu, sokolado, uogu..suvalgyti truputy ir ziureti ar nepasireiske alergija. bet tikrai ne taip kad net nebandyti ir burna deti doh.gif

kadangi maniskei nebuvo pasireiskusi jokia alergija as sekmingai valgiau viska ir sokolada ir riesutus ir zuvi ir uogas...

pagal tuos isvardintus prodyktus tai beleika valgyti tik bulves su vandeniu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Margareta: 27 spalio 2009 - 11:45
QUOTE(Axxa @ 2009 10 27, 13:13)
Kad ir kaip maitinotės nėštumo metu, žindymo metu vaikiukas jau tiesiogiai gauna jūsų valgomų dalykų gerąsias ir blogąsias savybes. Šiuo metu laaabaaai daug vaikučių kenčia nuo atopinio dermatito (kai rankyčių ir kojyčių sulenkimuose paraudonuoja odelė, ant viso kunelio t.y. bet kur atsiranda paraudimai, šerpetojimai, egzemos, ir kas baisiausia - vaikiukui labai niežti). Kai mes be talonėlio nuėjome pas Klinikų alergologę, galvoju paprašysiu, kad 5 mėn. kūdikėlį priimtų, o ten visi mažiukai: nuo mažiausio lėliuko iki 2 metukų!!! Taigi, maitinančios savo pienuku (nors maitinant MP alergija pasireiškia daug rečiau ir lengvesne forma, todėl net jei jums atsiras AD vis tiek nenutraukite maitinimo), jau grįžę namo iškart pamirškite visus šiuos produktus (alergologės info) iki kol baigsite maitinti vaikelį: šokoladas, kakava, chalva, medus, sirupai (sirupiniai vaistai), spalvoti ledinukai, saldainiai guminukai, spalvota kramtomoji guma, riešutai, grybai, žuvis, vėžiagyviai ir jūros gėrybės, tomatų padažas, majonezas, čipsai, limonadas, sultys iš tetrapakų, citrusiniai vaisiai. Tai patys didžiausi ir dažniausi alergenai. Taip pat labai priribokite šių produktų valgymą, ir jei tik pastebėsite kažką įtartino, iškart to produkto bent iki pusės metukų atsisakykite: karvės ir ožkos pienas, varškė, sūreliai, desertinė varškė, fermentinis ir lydytas sūris, veršiena, vištiena, kiaušiniai, soja, pieniškos dešrelės, rūkyti ir konservuoti mėsos bei žuvies gaminiai, grikiai, kviečiai (manų kruopos, makaronai, pyrago gaminiai), morkos (ypač žalios), ankštinės daržovės (pupelės, žirniai, lęšiai), pomidorai, paprikos, ananasai, abrikosai, persikai, papaja, arbūzai, kriaušės, braškės, žemuogės, juodieji serbentai, vyšnios, vynuogės, šaltalankiai, alyvuogės, vanilė, cinamonas, gvazdikėliai, garstyčios, lauro lapai, pipirai, krienai, prieskoninių daržovių mišiniai, gira, kisielius, alkoholiniai gėrimai (ypač vynas, alus). Ir jokiais būdais nesugalvokite gerti multivitaminų žindančioms!

Tai ką tada valgyt? blink.gif Bulvę su vandeniu graužiant vaiko nepamaitinsi ilgai...
Atsakyti
Aš irgi galvojau, kad galima valgyti viską su saiku, bet pasirodo - ne. Niekas giminėj nėra alergiškas nei iš mano, nei iš vyro pusės. Ir aš jokios alergijos neturiu. Bet suvalgiau 1 ledų porciją - išbėrė, suvalgiau 1 riekelę su šokoladiniu kremu - išbėrė, užvalgiau pas mamą žuvies - išbėrė vaikiuką. Aišku, galima eksperimentuoti, juk kentėti ne mums, o vaikui (bet kai pamatai tuos išbėrimus, manau net labai kategoriška mamytė apsigalvotų).
O valgyti galima: kefyrą, rūgpienį, grietinę, natūralų jogurtą, sviestą, jautieną, kiaulieną, kalakutieną, triušieną, nutrijos mėsą, ryžius, rugius, avižas, miežius, kukurūzus, bulves, kopūstus, kalafijorus, brokolius, cukinijas, moliūgus, ropes, agurkus (daržo/sodo), salotas, svogūnus, obuolius (be žievės), kivi (individualiai), raudonieji ir geltonieji serbentai, mėlynės, bruknės, spanguolės, slyvos, krapai, petražolės, vanduo, mineralinis vanduo, silpna arbata, obuolių sultys (be konservantų). Pakankamai wink.gif
Atsakyti
Wiwaa didziausi sveikinimai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif

kaip pavydziu tau............... blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
Mes mazyli be abejones kedutej parsivesim..#
O kas del alergiju,,,nestumo metu negalima uzsiciklinti vienu kazkokiu produktu,nes tada leliukas buna alergiskas,reikia valgyt kuo ivairesni maista...
O maitinanciai matai pvz ,zuvies valgyti butina,,,nes tik per ja gaunama omega rugsciu kuriu leliukas gaus per pienuka,,,
O nestukei reikia visko po truputi,,aisku jei valgysi tik riesutus,,kasdien saujom,arba kasdien laizysi medu nes jis labai tipo sveika,,,lelis jau gims su alergija siems produktams..
Zinau viena nestuke kuri tipo sveikai nestumo metu maitinosi,jos racionas buvo ,varskes,jogurtai pie nukai kosytes,,,,ir leliukas alergisas baltymam...
Arba mano pusesere visa nestuma be galo norejo sokolado ir pieno,sake plyna sokolado su pienu iskart suvalgydavo-ir lele alergiska dabar...
Taigi reikia visko bet su saiku thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos nestuke.gif 4u.gif
Niu va vel prie jusu prisedu. Galvojau, kad nakti gal jau saremiai prasideda, bet va iki ryto maude pilva, suko vidurius, nugara skaudejo, vaikiukas mano tai judejo beprotiskai, bet jau ryte ir bel kaip ir nieko Nesuprantu kas man daros, visi negerumai jau kelinta diena prasideda nuo kokiu 7 vakaro blink.gif Pilva suka, nugara maudzia, pykina, o atejus rytui vel kaip ir pasitaiso savijauta. Gal kam taip yra buve? smile.gif Ar cia man tokie paruosiamieji tik naktiniai? smile.gif blink.gif g.gif nebesuprantu. Dar svarbiausiai , kad vaiko judesiai labai suintensiveja kai prasideda tas pilvo maudimas g.gif
Tai va po 3 tokiu naktu diena atrodau kaip zombis doh.gif Paakiai pajuode, galva skauda.
Atsakyti
Aš tiesiog norėjau perspėti būsimas mamytes, kad nedarytų mano klaidos (maitindama valgiau visko, nors ir saikingai, tarkim šokoladinis saldainis kas antrą dieną, 2-3 k./sav. varškės sūrelis, 1 tetrapakas/savaitgalį, 1-2 citr. vaisiai/sav. ir pan.). Na ne visos mamytės ir savo pieneliu maitint nori. Čia kaip palyginimui, kad užbėgtume ligai prieš akis, juk pilna reklamos, kad pasitikrintume prieš krūties vėžį ir pan., kad galima būtų išgydyti, o kiek iš mūsų pasitikrina (tiesą sakant ir aš nesu tarp jų)? Tai taip ir su alergija. Mums 3 mėn niekas neišlindo, o dabar nuo menkiausios smulkmenos vis kažkas. Aišku aš nekalbu apie baisines žaizdas, bet man jau gaila žiūrėt į 1,5 cm raudoną plotą.
O dėl sąrėmių, tai aš pati vis galvodavau - suskausdavo, gal jau. Bet patikėkit, kai jau jie prasidės, tikrai pajusit, kad tai tie tikrieji, nes jie bus pastovūs ir po valandos tikrai nepraeis. Aš asmeniškai su 3-4 cm dar nieko nejaučiau ir aparatas nieko nerodė, taip dvi dienos praėjo, o atsibudai paryčiais, kai jau buvo kas 7 min., gimdykloj gulėjau, kai buvo kas 6 min. ir 7-8cm ir tai viskas užtruko dar beveik 5 val., kol išvydau savo stebuklėlį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(drambiuke @ 2009 10 27, 12:38)
Sveikos nestuke.gif  4u.gif
Niu va vel prie jusu prisedu. Galvojau, kad nakti gal jau saremiai prasideda, bet va iki ryto maude pilva, suko vidurius, nugara skaudejo, vaikiukas mano tai judejo beprotiskai, bet jau ryte ir bel kaip ir nieko Nesuprantu kas man daros, visi negerumai jau kelinta diena prasideda nuo kokiu 7 vakaro blink.gif  Pilva suka, nugara maudzia, pykina, o atejus rytui vel kaip ir pasitaiso savijauta. Gal kam taip yra buve? smile.gif Ar cia man tokie paruosiamieji tik naktiniai? smile.gif  blink.gif  g.gif nebesuprantu. Dar svarbiausiai , kad vaiko judesiai labai suintensiveja kai prasideda tas pilvo maudimas g.gif
Tai va po 3 tokiu naktu diena atrodau kaip zombis doh.gif Paakiai pajuode, galva skauda.

gali buti, juk per diena judi daugiau tai vakare uzeina saremiukai, man taip pat labiau vakare jie pasireiskia o diena uzsiimi kazkuo tai ir nepajauti gal net mirksiukas.gif

Axxa, as suprantu, sunku su alergiskai vaikuciais. jus turit sia beda..niekam to nelinkiu ir tikiuosi siam kukuliui kuris dar mano pilve taip pat viskas bus gerai. o jusu maziukui pasireiske alergija, juk ji ne atsiranda is niekur o vaikuciai gimsta alergiski. jeigu man paragavus sokolado nematciau nieko bloga tai vadinasi galiu ji valgyti ir valgiau ir dabar dukra ji valgo biggrin.gif
Atsakyti