QUOTE(Leidaa @ 2009 10 26, 20:40)
Sveikos

Džiaugiuosi, kad suradau šią temutę. Gal galėsit man patarti:
1. Mane atleido pagal 129 str., priklausė 4 mėn. išeitinė, bet man atleidimo dieną jos neišmokėjo, ale "nėra pinigų". Parašė pažymą, kad atleidimo dieną išeitinės neišmokėjo plius davė standartinę pažymą į LDB, kur parašyta, kad apskaičiuota išeitinė už 4 mėn. (žodžio "išmokėta" net nėra) Biržoj iškart pasakė, kad pašalpą skirs po 4 mėnesių, ir neįdomu, kad aš jos negavau.
Taigi užklausiau teritorinės LDB raštu, gavau atsakymą, kad nesvarbu gavau išeitinę ar negavau - skirs po 4 mėn. Ir sėdėk tu tuos mėnesius kaip nori...
Šiaip jie cituoja tą patį Nedarbo Soc.draudimo įstatymą ir Vyriausybės nutarimą, kur aiškiai parašyta, kad "gavusiam išeitinę išmoką arba šalių susitarimu kompensaciją, ... išmoka skiriama praėjus tiek mėn., už kiek mėn. išeitinė buvo išmokėta". O aš negavau, ir turiu pažymą tai patvirtinančią.
LDB neteisi, ką daryt toliau? Ar teko jums susidurt su tokia situacija?
2. Jei, sakykim, išmoką man skirs (nepaisant visko) už 4 mėn., o tuo laikotarpiu aš įsidarbinsiu pagal terminuotą sutartį mėnesiui, kaip bus su biržos pašalpa pasibaigus sutarčiai? ją man skirs po 8 dienų nuo "sugrįžimo" iš darbo į biržą, ar po 4 mano atidėtų mėn + 1 mėn. terminuoto darbo, t.y. po 5 mėn. nuo pradinio įsiregistravimo?
Ir kaip bus su pašalpos skirymu, jei dirbsiu pagal neterminuotą, ir po kokio mėnesio išeisiu savo noru?
Tikiuosi, aiškiai parašiau

Lauksiu atsakymų
1. Na jei tau parase LDB, manau jinai gereiausiai tau galejo isaiskint situacija, netgi tiems kurie iseitine ismoka mokama is garantinio fondo (kur neaisku uz kiek laiko gaus) vis tiek pasalpa skirama tik po tiek menesiu, uz kiek yra iseitine

tai jau musu valstybe sugalvojo

2. jei isidarbini terminuotai, registracija darbo birzoje nenutraukiama(kai pristatai sutarti i DB) ir pasalpos mokejimo pradzia nuo to nesiskiria,jinai vistiek bus skirama ir mokama po 4 men, nebent tavo terminuota sutartis bus 5 men, baigis veliau nei moketi pasalpa

o jei isidarbinsi neterminuotai, bet pries tai jau busi buvusi uzsiregistravusi i DB, bus jau irasas kad gavai iseitine...
bet jei gauni iseitine, neini i darbo birza, isidarbini kitur padirbi, tada kaip ir butina tik paskutines darbovietes pazyma ir iseitine neregistruojama, paradoksai..man taip atrodo