Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos XII

O ta pacia diena operuoja, mane ir kitas operavo ta pacia diena. Matyt nuo ligonines priklauso, labai norejau kad operuotu ta pacia diena, nera malonu laukti. Jau kai paguldo tada geriau kuo greiciau. O ir valgyti be proto norisi diena pries pabadavus biggrin.gif

/quote]

saulexxxx, o tave Beiša operavo?

P. S. Jau susižinojau iš ankstesnių tavo žinučių, dėkui 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mojo: 22 vasario 2010 - 15:51
Norit pasakyt, kad ir po operacijų taip blogai būna, kad invalidumus duoda? blink.gif Tai ką? Pasveikt be šansų? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mojo @ 2010 02 22, 17:42)
O ta pacia diena operuoja, mane ir kitas operavo ta pacia diena. Matyt nuo ligonines priklauso, labai norejau kad operuotu ta pacia diena, nera malonu laukti. Jau kai paguldo tada geriau kuo greiciau. O ir valgyti be proto norisi diena pries pabadavus  biggrin.gif

/quote]

saulexxxx, o tave Beiša operavo?

P. S. Jau susižinojau iš ankstesnių tavo žinučių, dėkui 4u.gif

Ne, Mojo, mane Kaune operavo, O Beisa kiek supratau Vilniuje dirba 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Jofky @ 2010 02 22, 17:58)
Norit pasakyt, kad ir po operacijų taip blogai būna, kad invalidumus duoda?  blink.gif  Tai ką? Pasveikt be šansų?  doh.gif

Invalidumus duoda tik patvirtinus vezio diagnoze.
Atsakyti
QUOTE(Mojo @ 2010 02 22, 13:56)
Sveikos, mergaitės,

Vėl prisireikė jūsų patirties ax.gif
Poryt guluosi operacijai pas Beišą. Susipainiojau štai dėl ko: gydytojas man paskyrė operacijos datą (02 24), ją užsirašė ir savo knygelėj. O informaciniam lapely, kurį davė, parašyta: Atvykti 24 dieną nuo 8.30 iki 10 val.
Neperspėja, kad būčiau nevalgius ar pan.
Kaip manot, mane operuos tą pačią dieną ar kitą? Valgyt nevalgyt (man tai labai aktualu, nes nevalgius ilgai neišbūnu, silpna)?

Kaip Jums, kurias operavo Beiša, buvo?

labas visoms:) as irgi ta pacia diena guluosi:) bijot pradedu labai...:/ kazi galima tiketis,kad paleis penktadieni...? labai dukrytes nenoriu palikt ilgam be mamos..sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2010 02 22, 16:58)
Norit pasakyt, kad ir po operacijų taip blogai būna, kad invalidumus duoda?  blink.gif  Tai ką? Pasveikt be šansų?  doh.gif

Nepergyvenk, uzsienyje, pavyzdziui, neduoda jokio invalidumo, isoperuoja, jodo terapija gauni, jei reikia ir gyveni toliau pilnaverti gyvenima thumbup.gif . Paskui tik kas kazkiek laiko vis eini pasitikrint.
As tikiu, kad jei jau pasiimi ta invaliduma, tai ir jaustis pradesi kaip Invalidas, pasamone jau toks dalykas lotuliukas.gif Bet kai moka 300Lt, tai ir ima moterytes cool.gif .
Atsakyti
Ačiū visoms už atsakymus 4u.gif Jau ruošiuosi vykti pas Baranauską. Mėginsiu pirmą kovo dekadą jį aplankyti. Reikės savo gydytojai pateikti kokią nors jo pažymą dėl grupės. Grįžus papasakosiu kas ten naujesnio. Visoms sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Silma @ 2010 02 22, 19:24)
Ačiū visoms už atsakymus  4u.gif  Jau ruošiuosi vykti pas Baranauską. Mėginsiu pirmą kovo dekadą jį aplankyti. Reikės savo gydytojai pateikti kokią nors jo pažymą dėl grupės. Grįžus papasakosiu kas ten naujesnio. Visoms sėkmės  4u.gif

Silma,

kovo 1 diena paleidines zmones po jodo, kiek zinau su nauju aparatu skenavimas uztrunka siek tiek ilgiau. Baranauskas dirba iki 14 val, berods, bet buna, kad dingsta ir anksciau.
Speju, kad gali buti problematiska pas ji patenkti sia diena. Bet jei jau vaziuosi, tai gal susitiksim=) nes mane paleidines kovo 1 po jodo (tikiuosi).
Atsakyti
QUOTE(saulexxxx @ 2010 02 22, 16:20)
Ne visi vaistininkai biznieriai, pasitaiko dar ir saziningu  biggrin.gif
O ta pacia diena operuoja, mane ir kitas operavo ta pacia diena. Matyt nuo ligonines priklauso, labai norejau kad operuotu ta pacia diena, nera malonu laukti. Jau kai paguldo tada geriau kuo greiciau. O ir valgyti be proto norisi diena pries pabadavus  biggrin.gif

Labryt,
Matyt, nuo ligoninės. Vadinasi reikia skambinti išvakarėse ir klausti. Niekas per galvą neduos mirksiukas.gif
Tą rytą norėjau, kad operuotų kuo greičiau. O iš palatos gydytojo šgirdau, kad 'paprastai operuojam kitą dieną'... Kaip nuliūdino. Nes man vien buvimas ligoninėje, bendroj palatoj ... Su bendravimo išsiilgusiom bobutėm. Iki tol esu ilgiau gulėjus ligoninėj po gimdymo (prieš 12 metų blink.gif ). Tad ta operacija ir buvomas ligoninėje po jos man truko amžinybę doh.gif .

Vanagupe
, taip, Lietuvoje kitokia tvarka - invalidumas yra duodamas. Tai, taip, nedidelė suma. Ji priklauso nuo stažo, išsilavinimo. Į sanatoriją už tuos pinigus nenuvažiuosi biggrin.gif O dėl to, kad valstybė duoda kelis šimtus papildomai, - nereiškia, kad mes įsijaučiam į 'invalidumą'. Nesąmonė. Aš dirbu pilnu tempu. Ir dar daugiau. Mano darbui ir karjerai tai niekaip nepakenkė ir šiaip niekaip neįtakojo. Šiandien va eisiu į atestacijos posėdį dėl paaukštinimo pareigose cool.gif
Be to, juk yra nemažai moterų (ir čia rašančių), kurių gyvenimo kokybė be skydliaukės pasikeitė į blogąją pusę. Niekas mums negali pasakyti (užtikrinti), kaip organizmas prisitaikys 'gyventi' pašalinus šitą svarbų organą. O ir yra darbų, kurių po tokios operacijos negalima dirbti. Tad galima manyti, kai kurios turėjo keisti darbus ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žižma: 23 vasario 2010 - 09:01
QUOTE(Žižma @ 2010 02 23, 10:58)
Labryt,
Matyt, nuo ligoninės. Vadinasi reikia skambinti išvakarėse ir klausti. Niekas per galvą neduos  mirksiukas.gif
Tą rytą norėjau, kad operuotų kuo greičiau. O iš palatos gydytojo šgirdau, kad 'paprastai operuojam kitą dieną'... Kaip nuliūdino. Nes man vien buvimas ligoninėje, bendroj palatoj ... Su bendravimo išsiilgusiom bobutėm. Iki tol esu ilgiau gulėjus ligoninėj po gimdymo (prieš 12 metų blink.gif ). Tad ta operacija ir buvomas ligoninėje po jos man truko amžinybę  doh.gif  .

Vanagupe
, taip, Lietuvoje kitokia tvarka - invalidumas yra duodamas. Tai, taip, nedidelė  suma. Ji priklauso nuo stažo, išsilavinimo. Į sanatoriją už tuos pinigus nenuvažiuosi  biggrin.gif O dėl to, kad valstybė duoda kelis šimtus papildomai, - nereiškia, kad mes įsijaučiam į 'invalidumą'. Nesąmonė. Aš dirbu pilnu tempu. Ir dar daugiau. Mano darbui ir karjerai tai niekaip nepakenkė ir šiaip niekaip neįtakojo. Šiandien va eisiu į atestacijos posėdį dėl paaukštinimo pareigose  cool.gif
Be to, juk yra nemažai moterų (ir čia rašančių), kurių gyvenimo kokybė be skydliaukės pasikeitė į blogąją pusę. Niekas mums negali pasakyti (užtikrinti), kaip organizmas prisitaikys 'gyventi' pašalinus šitą svarbų organą. O ir yra darbų, kurių po tokios operacijos negalima dirbti. Tad galima manyti, kai kurios turėjo keisti darbus ir pan.

Idomu pasidare-o kokiu darbu po skydliaukes pasalinimo negalima dirbti? Neteko apie tai girdeti. O kad valstybe kazkiek paremia, tai yra gerai ir kodel to reiketu atsisakyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulexxxx @ 2010 02 23, 11:39)
Idomu pasidare-o kokiu darbu po skydliaukes pasalinimo negalima dirbti? Neteko apie tai girdeti. O kad valstybe kazkiek paremia, tai yra gerai ir kodel to reiketu atsisakyti  g.gif

Kol organizmas persiorientuoja, tai būna visko. Vyrensio amžiaus moterys labai stipriai tai jaučia - temp. kaitos netoleravimas, skysčių susilaikymas organizme, širdies ritmo sutrikimai.
Aišku, reikia atsižvelgti į kitas lėtines ligas. Ilgai juk galim ir nežinot, kad tokių turim doh.gif

Man truputį išaiškino komisijoje, kai konkrečiai paklausiau: turint diagnozę papilinė Ca negalima dirbti laboratorijose su jonizuojančia spinduliuote (čia fizikėms, chemikėms ir pan.). Negalima dirbti fizinių darbų, kur rankomis keliamas sunkenis nei 10 kg krovinys.
Yra ir daugiau niuansų, kurių reikėtų vengti ar ir visai atsisakyti. Bet jie taikytini ir kitiems, ne vien tik su šia diagnoze.
Atsakyti
QUOTE(Žižma @ 2010 02 23, 15:57)
Kol organizmas persiorientuoja, tai būna visko. Vyrensio amžiaus moterys labai stipriai tai jaučia - temp. kaitos netoleravimas, skysčių susilaikymas organizme, širdies ritmo sutrikimai.
Aišku, reikia atsižvelgti į kitas lėtines ligas. Ilgai juk galim ir nežinot, kad tokių turim  doh.gif

Man truputį išaiškino komisijoje, kai konkrečiai paklausiau: turint diagnozę papilinė Ca negalima dirbti laboratorijose su jonizuojančia spinduliuote (čia fizikėms, chemikėms ir pan.). Negalima dirbti fizinių darbų, kur rankomis keliamas sunkenis nei 10 kg krovinys.
Yra ir daugiau niuansų, kurių reikėtų vengti ar ir visai atsisakyti. Bet jie taikytini ir kitiems, ne vien tik su šia diagnoze.

Pas mane hiper, dar neoperuota. Nežinau ar įtraukta į sąrašą bet aš negaliu ilgai stovėt, negaliu pasilenkusi dirbti, negaliu fizinių darbų atlikti verysad.gif Bet manau tai kiekvienam skirtingai būna blush2.gif
Atsakyti
Jofky...pas mane ir hyper...
...prieš metus norėjo jau operuoti g.gif , bet aš nesutikau...nors jaučiausi nelabai gerai...sužinojau Kaune apie doc. A. Šimkų, pradėjau važinėti ir leistis į mazgus vaistus, bet tik ne spiritą leidžią, jau po pirmo karto pradėjau jaustis geriau. Aišku geriau vaistų ir nuo spaudimo ir antibiotikus. Viso suleido septynis kartus ir buvo 3mėn. pertrauka. Po jų vėl pasijautau nelabai kaip tai nuvažiavau ir vėl suleido. Dabar artėja pavasaris ir vėl jaučiu reikia. Nors nuo vasaros iki dabar jokių vaistų nevartoju. Gruodžio mėn. buvau pas Šidlauską Lornoj tai, sakė, kad nereikia operuoti, paėmė biopsiją iš trijų mazgų, vienas gerybinis, o kitame yra pakitusių ląstelių, nieko gerti neišrašė, liepė ateiti gegužės mėn. padarys kraujo tyrimus ir bus matyt, bet dabar per maži, kad operuoti. Be to jaučiuosi gerai, paskaičiusi kiek problemų čia esančios merginos-moteriškės turėjo. Kartais tik kūnas dreba, bet ir tai iš ryto. Šiaip TTH nuo 0.008 pasikeitė iki 0.034, FT4 nuo 23 iki 16. Tai va. bigsmile.gif
Atsakyti