Įkraunama...
Įkraunama...

Raidos sutrikimas

QUOTE(dora123 @ 2013 04 05, 21:24)
as ir su savo bedom, sunui 5 metai va suejo tik ka, uzrasem i darzeli, bei vaikas labai aktyvus, ir turi raidos sutrikima, t,y nekalba, seip viskas gerai. nezinau kaip jis reaguos i nauja aplinka, nes darzeli pasiule pradziai jy palikti pusdieniui, su kitais vaikais, o man iseiti, bet mes iki 5 metu dazniausiai budavom namie dviese, vaikas prates prie manes, kaip vaikas reaguos, man baisiausia kad nera nei mamos , nei tecio, nauja aplinka, pasakyt nemoka.... raidos centre buvom neseniai parvaziave, psichologe aiskino, kad vaikas kaip manes nera salia geriau dirba, kad ir per asaras, bet man sirdis neleidzia palikti. mazum kam taip buve?

Aš čia matau vien tik Jūsų baimes, dėl darželio. Juk vaikas jau 5 metų, neužilgo į mokyklą. Tada bus dar sunkiau adaptuotis (mokykloje), nes ten priedo, dar turės ir dirbti (mokytis).
Juk nepabandę nesužinosit, gal jam visai patiks daržely. Beje, jei nekalba, ar nesvarstėt spec. grupės (ar spec. darželio) varianto.
Kad neatrodytų mano parašymas visai "iš lubų", galiu pasakyti, kad pati auginu vaiką su raidos sutrikimais, kuris kalbėti pradėjo apie 5-tus metus
Atsakyti
QUOTE(doremifasolasi @ 2013 04 05, 19:07)
jei neurologė rekomendavo pasirodyt psichiatrui, matyt, daugiau pastebėjo, nei kad mama gali... nueikit... bus ramiau smile.gif

na visgi viska galiu paneigti ivyko tikras stebuklas visu 100%,mano vaikas sveikas,i varda jis reaguoja ,nebent usiemes lb tai tada sakyk ka nori keleta min nesureauoja poto ateina ir padaro ko prasei,ir netgi nueik ir anesk alio alio,duok paimk nunesk ismesk ir t,t knygutese 2m vaikams skirtose siandien parode beveikviska net nesitikejau ir klausiau ko galojau nezinos o jis parode as apakus,neivertinau savo vaikombuvau griesta netaip mokiau,klausinedavau per daug klausimu nesulaukus ats,nekalbindavau jo neprasydavau tiek visko padaryt vis skaitydavau kad per zioplas dar,bet siadien tyrinejau ji,super zodzius atkartot bando sakai pasta sako past,sakau krana atsukt sako atsuk,okai is vakar verkiau atejo rankas nueme nu veido sake neverk,manau ateina ta kalbele musu ir tuoj kalbesim 2 fraziu sakinukais,kasdien vis nustebina naujais zodeliais,o eurologe galvoju tada sake taip kad nuvaziuot pas psihiatra nes buvo nukrites nuo lovos isigandes 2 d nemiegojes sutriko miegas ziauru tada buvo ,kab buvo piktas sake batus atnesa sakiau ne bet jo ir neprasydavau knygutese rodo sako saku nelb sakau neidomu buso jam tada,o dabr isvien varto jis net suaugusiu knygoj paveiksliukuose vakar daug ka parode,saunu ir aciu dievui,be reikalo taip stipriai sunerimau,jo tik charakteris uzsispyres kaip tetis jei nenores kazko nepadarys ir nepriversi ar ten eit ar dar ka,o taip tikrai linksmas bendraujantis isdykes bet ir geras vaikutis,myliu ji ir didziuojuosi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(krista b @ 2013 04 08, 15:43)
na visgi viska galiu paneigti ivyko tikras stebuklas visu 100%,mano vaikas sveikas,i varda jis reaguoja ,nebent usiemes lb tai tada sakyk ka nori keleta min nesureauoja poto ateina ir padaro ko prasei,ir netgi nueik ir anesk alio alio,duok paimk nunesk ismesk ir t,t knygutese 2m vaikams skirtose siandien parode beveikviska net nesitikejau ir klausiau ko galojau nezinos o jis parode as apakus,neivertinau savo vaikombuvau griesta netaip mokiau,klausinedavau per daug klausimu nesulaukus ats,nekalbindavau jo neprasydavau tiek visko padaryt vis skaitydavau kad per zioplas dar,bet siadien tyrinejau ji,super zodzius atkartot bando sakai pasta sako past,sakau krana atsukt sako atsuk,okai is vakar verkiau atejo rankas nueme nu veido sake neverk,manau ateina ta kalbele musu ir tuoj  kalbesim 2 fraziu sakinukais,kasdien vis nustebina naujais zodeliais,o eurologe galvoju tada sake taip kad nuvaziuot pas psihiatra nes buvo nukrites nuo lovos isigandes 2 d nemiegojes sutriko miegas ziauru tada buvo ,kab buvo piktas sake batus atnesa sakiau ne bet jo ir neprasydavau knygutese rodo sako saku nelb sakau neidomu buso jam tada,o dabr isvien varto jis net suaugusiu knygoj paveiksliukuose vakar daug ka parode,saunu ir aciu dievui,be reikalo taip stipriai sunerimau,jo tik charakteris uzsispyres kaip tetis jei nenores kazko nepadarys ir nepriversi ar ten eit ar dar ka,o taip tikrai linksmas bendraujantis isdykes bet ir geras vaikutis,myliu ji ir didziuojuosi thumbup.gif

o dabar darir kalbele pasipyle,jau skaiciuot iki 10 po truputi mokomes ir skaiciuoja:)
Atsakyti
mes žadam pas logopeda lankytis, kokie mamytės butų atsiliepimai g.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Mano mergytei balandi bus 3 metukai.Lankom darzeli,nes mums reikalinga logopede,specelusis pedagogas,judesio korekcijos specelistas.Dukrytei suletejusi kalbos raida.Tyre DISC metodika.viskas ivertinta procentais.

gyvenu Siauliuose,labai noriu nuvezti i Kauna ar Vilniu.Zinau kad ten geresni specelistai,aisku man geresniu naujienu jie nepasakys,nes tikrai yra labai atsilikusi nuo savo bendraamziu,bet noriu gero specelisto konsultacijos.Kiek supratau is jusu pasisakymu,net paguldo i ligonine?????O ka ten daro?Kokie nors uzsiemimai buna?
Atsakyti
Mamo sūnus pirmokas.Nuo mažens jam sunkiai ėjosi kalbėti.Nuo 6 metų mokinau taisyklingai tarti žodžius,netinkamai suformuluoja sakinius,taria žodį su kirčio klaida.Vaikas kairiarankis,gal tai kažkaip apsunkina jo kalbėjimą.Pataisau ,jai blogai pasako,kitą syk ir vėl pasako taipat ,mano mokymų neatsimena visiškai.Vaikai sako ,kad nesamones kalba.Nes sunkiai formuluoja žodžius sakinyje.Ką daryti,ar tai atmintis bloga ? Gal vesti pas logopedę .Ar namie užsiimti ?

Ir jis nuo mažens ,rodos turi savo kalbą ,kodėl taip yra ?
sako "kai buvom atostogui" ,ir yra ne vienas toks žodis .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uodegyte: 25 sausio 2014 - 23:35
sveikos,mamytes,labai pergyvenu del savo dukrytes,gal kas gali pakomentuoti.nera dienos kad negalvociau,kad mano mergytei kazkas negerai.jai tuoj bus 2 metukai du menesiai,bet ji labai mazai kalba,tik suejus dviem metukams pradejo pirstuku rodyti i daiktus,buna,kad nesureaguoja i savo varda,o didziausias nerima keliantis dalykas,kad ji nevykdo paliepimu.jei turetu ka rankoje,paprasyciau,kad duotu duotu,bet jei sakyciau atnesk ta ar ana daikta ,neatnestu.lyg ir zinotu apie koki daikta snekema,bet tiesiog neatnestu,jausmas,kad nesuprastu ko prasoma.su vyru seniau juokemes,kad ignoruoja,bet ar gali ignoruoti 2 metu vaikas?dar turi keistenybe uzdarineti paskui save duris arba rinkti puku kamuoliukus nuo paklodziu ar foteliu,dabar ziuriu ,kad jau vis reciau tai daro ,arba buna ,kartais sustigsta keliom sekundem ir ziuri i niekur.buvom pas specialiste,mes gyvenam uzsieni,pagal viska daro ,ka turetu daryt dvimetukas,sako tik kalba kaip 18 men vaikucio,bet vistiek kazkokiu autizmo bruozu izvelgia,bet sako per maza,kad kazka sakyti,darem testa ,surinko apie 30 tasku,kur 60 jau butu galima itarti autizma.o.dieve,nera dienos ,kad negalvociau,vis stebiu savo mazyle ir laukiu kazkokio progreso.mano vyras gan ramus,jam atrodo viskas su ja gerai,tiesiog uzsispyrusi sako.bet kodel tada nevykdo uzduoteliu,??!!
Atsakyti
QUOTE(Crab apple @ 2014 02 16, 02:37)
sveikos,mamytes,labai pergyvenu del savo dukrytes,gal kas gali pakomentuoti.nera dienos kad negalvociau,kad mano mergytei kazkas negerai.jai tuoj bus 2 metukai du menesiai,bet ji labai mazai kalba,tik suejus dviem metukams pradejo pirstuku rodyti i daiktus,buna,kad nesureaguoja i savo varda,o didziausias nerima keliantis dalykas,kad ji nevykdo paliepimu.jei turetu ka rankoje,paprasyciau,kad duotu duotu,bet jei sakyciau atnesk ta ar ana daikta ,neatnestu.lyg ir zinotu apie koki daikta snekema,bet tiesiog neatnestu,jausmas,kad nesuprastu ko prasoma.su vyru seniau juokemes,kad ignoruoja,bet ar gali ignoruoti 2 metu vaikas?dar turi keistenybe uzdarineti paskui save duris arba rinkti puku kamuoliukus nuo paklodziu ar foteliu,dabar ziuriu ,kad jau vis reciau tai daro ,arba buna ,kartais sustigsta keliom sekundem ir ziuri i niekur.buvom pas specialiste,mes gyvenam uzsieni,pagal viska daro ,ka turetu daryt dvimetukas,sako tik kalba kaip 18 men vaikucio,bet vistiek kazkokiu autizmo bruozu izvelgia,bet sako per maza,kad kazka sakyti,darem testa ,surinko apie 30  tasku,kur 60 jau butu galima itarti autizma.o.dieve,nera dienos ,kad negalvociau,vis stebiu savo mazyle ir laukiu kazkokio progreso.mano vyras gan ramus,jam atrodo viskas su ja gerai,tiesiog uzsispyrusi sako.bet kodel tada nevykdo uzduoteliu,??!!

Sveika,
Iš savo patirties (šią temą pati ir sukūriau), galiu pasakyti, kad didžiausią vaidmenį vaidina mamos nuojata...Jeigu jūs jaučiate, kad kažkas ne taip, kaip turėtų būti, greičiausia taip ir yra. Tačiau tai jokiu būdu nereiškia nuosprendžio - tik ženklą, kad reikia dirbti ir nelaukti nei stebuklingųjų trejų metų, nei dar ko nors.
Turiu antrą vaiką (metai ir du mėnesiai) ir galiu pasakyti, kad nors mažoji ir mažai kalba, bet suvokimo lygis smarkiai skiriasi nuo brolio, kai jis buvo tokio amžiaus. Esminis dalykas iki dvejų metų yra kalbos suvokimas, bet tikrai nepakanka, kad dvimetinukas įvykdytų elementarų paliepimą ką nors atnešti.
Nežinau kaip ir kokią pagalbą galite gauti gyvendami užsienyje, bet daug galite nuveikti ir pati - internetas pilnas informacijos kaip skatinti vaiko kalbą ir suvokimą. Pabendraukite temoje Vaikas nekalba - skiltyje vaikai nuo 3 iki 7 metų. Ten tikrai gausite konkrečių patarimų.
Atsakyti
QUOTE(Ukmė @ 2014 02 17, 12:25)
Sveika,
Iš savo patirties (šią temą pati ir sukūriau), galiu pasakyti, kad didžiausią vaidmenį vaidina mamos nuojata...Jeigu jūs jaučiate, kad kažkas ne taip, kaip turėtų būti, greičiausia taip ir yra. Tačiau tai jokiu būdu nereiškia nuosprendžio - tik ženklą, kad reikia dirbti ir nelaukti nei stebuklingųjų trejų metų, nei dar ko nors.
Turiu antrą vaiką (metai ir du mėnesiai) ir galiu pasakyti, kad nors mažoji ir mažai kalba, bet suvokimo lygis smarkiai skiriasi nuo brolio, kai jis buvo tokio amžiaus. Esminis dalykas iki dvejų metų yra kalbos suvokimas, bet tikrai nepakanka, kad dvimetinukas įvykdytų elementarų paliepimą ką nors atnešti.
Nežinau kaip ir kokią pagalbą galite gauti gyvendami užsienyje, bet daug galite nuveikti ir pati - internetas pilnas informacijos kaip skatinti vaiko kalbą ir suvokimą. Pabendraukite temoje Vaikas nekalba - skiltyje vaikai nuo 3 iki 7 metų. Ten tikrai gausite konkrečių patarimų.

aciu jums uz atsakyma,puikiai suprantu,kad atnesk paduok ne esme,tai kalbos suvokimas.kai kazko prasau,matau kad zino apie ka kalba eina,bet nesupranta prasymo esmes.kaip skatinti vaika kalbet teoriniu patarimu pilna,bet jie nelabai ir veikia,na o kaip skatinti raida,gal dar per mazai laiko tam skyriau,bet dar nieko naudingo neradau.
o gal galiu paklausti kaip jusu reikaliukai,kaip suprantu sunus pas jus,bedeliu turi.ar jauciat pazanga ar imanoma vaikuciams padeti savo jegom?o gal jus kokiu tatarimu turite,kaip dirbti namu salygomis.
Atsakyti
QUOTE(Crab apple @ 2014 02 17, 13:58)
aciu jums uz atsakyma,puikiai suprantu,kad atnesk paduok ne esme,tai kalbos suvokimas.kai kazko prasau,matau kad zino apie ka kalba eina,bet nesupranta prasymo esmes.kaip skatinti vaika kalbet teoriniu patarimu pilna,bet jie nelabai ir veikia,na o kaip skatinti raida,gal dar per mazai laiko tam skyriau,bet dar nieko naudingo neradau.
o gal galiu paklausti kaip jusu reikaliukai,kaip suprantu sunus pas jus,bedeliu turi.ar jauciat pazanga ar imanoma vaikuciams padeti savo jegom?o gal jus kokiu tatarimu turite,kaip dirbti namu salygomis.

Sunku patarti, nes aš jau atitrūkus nuo dvimetinukų raidos smile.gif Aš išnaudojau savo sūnaus maniją kamuoliams - mesdavau jam kamuolį, tik jei jis atlikdavo tai, ko prašau. Pradžioje užduotis parinkdavau jam lengvai įveikiamas, vėliau jas sunkinau. Kadangi jam buvo sunku suvokti dėlionės prasmę - iš žurnalų karpiau jam pažįstamus daiktus į dvi, vėliau į tris ir daugiau dalių. Karpiau daržoves, vaisius, baldus - klijavau juos ant lapo ir kol neparodydavo prašomo objekto, vėl nemesdavau jam kamuoliuko. Knygų jis mano skaitomų neklausydavo, tai tiesiog paleisdavau pasaką per grotuvą, o mes žaizdavom tuo metu. Po kurio laiko jis jau mesdavo žaislus šalin ir klausydavo pasakos. Visokios medinės delionės su figūromis ir paveikslėliais. Ant batraiščio verdavom makaronus didesnius, segtukus skalbiniams sekdavom į kartoną, berdavom po pupą į indelį su skylute - lavinom smulkiąją motoriką. Piešėm su teptukais, flomasteriais, pieštukais, kreidelėm ir pirštais. Na, visko ieškojausi internete ir taikiau savo vaikui - išnaudokit jo pomėgius lavinimui. Pirkau loto įvairius ir prašydavau parodyti tarkim kur katė ar šuo ir pan. Pirkau žaidimus surask tokį pat, tada dar kiek pamenu tokias korteles, kur reikia surasti tarkim muilą ir uždėti mažą muilo kortelę ant didelio paveikslėlio - taip lavėja regimoji atmintis, pastabumas. Daug ko jau neatgaminu, bet jei prisiminsiu, būtinai parašysiu.
Pirmas dalykas, ką aš dariau - namuose įsirengiau mokymosi vietą - staliukas su kėdute nuošalesnėje kambario dalyje. Vaiko neturi blaškyti pašaliniai daiktai, todėl ant staliuko padėdavau tik tris keturias užduotis, kurias per pamokėlę atlikti buvo būtina. Neleisdavau pakilti neatlikus, pradžioje buvo isterijų, klyksmų, bet gal po kokių trijų kartų jam pasidarė aišku, kad kitaip nebus, todėl užduočių jau laukdavo ir džiaugdavosi jas atlikęs. Pradžioje viskas buvo mechaniškai, atrodė, kad jis tik atkartoja, ką rodau ir nieko pats negalvoja, bet vėliau įvyko lūžis ir mano pagalbos jau nereikėjo.

Rezultatai, be abejo, mūsų atveju matosi ir ženkliai, tačiau nuo kitų penkiamečių jis skiriasi. Skirtumas nebe toks akivaizdus, nes atsiradus kalbai visi mokymaisi pasistūmėjo į priekį sparčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ukmė: 17 vasario 2014 - 13:32
visa laika buvau susikoncentravusi i tai,kad vaikas nekalba,bet ne i tai,kad jis manes nesupranta.Katik perskaiciau visus senus jusu postus ir pats pirmasis- analogiskas mums.Mano mergaite man pirmasis vaikas,bendraamziu savo aplinkoje neturim,tai man ka ji daro ir nedaro buvo normalu.Nerima pradejau jausti,kad pasaukus nevisada sureaguodavo ir kad nerodydavo pistuku,nepaduodavo paprasyto daikto.Suejus dviem metukams biski pazenge,pradejo rodyt pirstuku knygeleje,pasako ka koks gyvunas sako,bet visdar nekartoja ir neivykdo uzduoteliu.Neuzilgo turim pasimatyma su kalbos terapeutu,laukiu nesulaukiu.Neatleisiu sau,kad praleidom tiek brangaus laiko neitardami rimtos problemos.
Atsakyti
QUOTE(Ukmė @ 2014 02 17, 13:29)


Rezultatai, be abejo, mūsų atveju matosi ir ženkliai, tačiau nuo kitų penkiamečių jis skiriasi. Skirtumas nebe toks akivaizdus, nes atsiradus kalbai visi mokymaisi pasistūmėjo į priekį sparčiau.

o kada jusu berniukas pradejo sneketi ir pradejo suprasti ko is jo norite.o kuom jis skiriasi nuo kitu penkiameciu ?
Atsakyti