QUOTE(Jellicle @ 2014 03 26, 05:20)
Man idomu, ar bet kuris is Romuvos tinklapyje isvardintu vaidilu gali atlikt vardynu apeigas?
Dal savo sunaus vardynu kreipiausi i Inija, bet cia pasiskaicius vienos mamos ispudzius, toks klausimas kamuoja - jei seima po krikstynu baznycioj vaziuoja pagoniskai palaimint vaiko, tai ar pati Inija Trinkuniene zinojo apie kriksta baznycioj? Jei taip, tai ar cia nekvepia tiesiog komercija? Skaiciau apie pagoniskas vestuves, velgi nemazai poru raso, kad susituoke baznycioj, o po to pas Trinkunus. Kazkaip negraziai cia atrodo.
As noriu pagoniskos ceremonijos, nes matau joje labai gilia prasme, bet visiskai nenoriu popso. Noriu, kad butu tikra.
Nemanau, kad protinga šiuo metu kreiptis į Iniją, ji kolkas nesusitvarko pati su savo emocinėmis būsenomis.
Tuomet reikia kreiptis į tik gana formaliai Romuvoje dalyvaujančius žmones, kurie bendrais principais panašūs, bet gyvena savo dvasinį gyvenimą periferinėse bendruomenėse. Iš viešų asmenų, manyčiau, nuoširdžiausiai ir nebanaliai apeigas gali atlikti Jonas Vaiškūnas-
bent jau jo paties šeima tvarkinga ir savais vaikais rūpinasi:) (tel. googlas žino

). Yra kitų, bet rekomenduoti, į ką kreiptis, galėčiau tik turėdama informaciją apie konkretesnį Jūsų požiūrį į krikšto apeigas.
Mano kukliu supratimu, būtų nuoširdžiausia ir švenčiausia, kad vardą suteiktų tėvas (sūnui) ar mama (dukrai), toks paprotys buvo, tik parinkdavo dvasininkai ir vargu ar kas šiandien sutiktų vaikui suteikti dvasininko sugalvotą (išgirstą/pajaustą) vardą. Jei jums būtent dvasininko parinkto vardo reiktų, tuomet yra man žinomas vienas tokias apeigas atliekantis (laabai neviešas

)...
Kitu atveju, pabūkit patys sau savo šventėje su SAVO bendruomene ir vaikais...Dievas bus su jumis