QUOTE(Fonda @ 2009 10 11, 20:51)
Kiminai, subtratas, vazonai,gėlės,orchidariumai
http://www.orchidejos.lt/ (na tikrai nuoroda yra)Tai dėl ko tu tą fungicidą nori naudoti? Ar jau žinai tikrai, kad serga ir kuo serga? Bet juk fungicidų yra įvairių. Tikslinį ar universalų gali tikrai rasti Senukuose ir Chemijos prekėse. Nieko nepatarsiu, nes niekada jokios chemijos nenaudojau
Dėkoju už atsakymą

.Mačiau kad yra internete pirkti, galvojau gal ir parduotuvėse yra pirkti kiminų, na ne tik interente, nes manau greičiau man būtų nauvažiuoti ir nusipirkti. Bet jei nėra niekur kitur jų pirkti, tai teks internetu užsisakyti.
Pamačiau kad serga orchidėja, jos lapai labai nuleipo, tada pradėjau ieškot priežasties ir skaitytis, tai supratau kad visos šaknys nupuvę (turbūt perlaiščiau), žalios spalvos šaknų nėra, yra tik tokios pilkos sudžiūvę, kiek žiūrėjau aprašymų ir kiek skaičiau tai supratau, kad ji man miršta. Ir kad vienintelis būdas ją išgelbėti tai reanimuoti. O fungdicidą tai skaičiau kad reikia naudoti, tam pačiam puslapyje buvo parašyta "Reikia gerai išpjaustyti visas apipuvusiais augalo dalis ir pageidautina visą augalą nuplauti, pamirkyti nors 15 min universaliame fungicide, po to apdžiovinti ir ypač gerai nusausinti augimo tašką bei prielapius. " Senukuose žiūrėjau yra fungdicidų, bet jie skirti daržovėms ar vaisiams, tai nežinau ar tinka orchidėjoms, o gal jo iš vis nereikia naudoti.
Ir dar klausimas (nesupykit kad kvailas

) skaičiau kad nukirptas šaknis reikia pabarstyti cinamonu, tai čia paprastas cinamonas tinkamas kur virtuvėj naudojam?
Nepykit už kvailus klausimus, bet labai noriu išgelbėti savo gėlyte, man ji labai brangi.