QUOTE(Kootwella @ 2005 10 06, 10:23)
nors ieškojau ir internete, ir močiutės kulinarinėse knygose..

... prieš šimtą metų tokių karštų salotų mano "antroji pusė" yra valgęs. Apibūdinimas: "kažkas panašaus į baltą mišrainę, tik šilta"

Minėjo, kad lygtai įėjo ir kepti lašinukai..
Si tema buvo jau pas SM, tik nepamenu kur. Manyciau, kad tai panasu i vokiskas bulviu salotas - jos gaminamos su ivairiais priedais.Pagrindas:
1kg virtu bulviu, marinatui 4-5 saukstai aliejaus, 2 saukstai acto, + garstyciu, druskos, pipiru, cukraus pagal skoni.+ svogunu ir kumpio (ar sonines, lasinuku) kubeliu + buljono. Virtos bulves supiaustomos riekelem, uzpilama marinatu, pamaisoma, tada uzpilti karsto buljono (mesinio ar darzovinio) kiek nori (skysciau ar tirsciau), suversti pakepinta kumpi ir svogunus.Pagal upa + obuoliu, agurku, saliero ar pan, bet nebutinai.Svarbiausia, kad bulves kiek pasimarinuotu, t.y. sutrauktu ta skoni i save.