Įkraunama...
Įkraunama...

"Žalias maistas" (Raw food)

Žalias maistas - Raw food - Gyvas maistas ir pan. Visus šiuos pavadinimus suvedus google galima rasti daug įvairios informacijos.

Pradžiai dedu kelis straipsnius šia tema:

http://gyvenimas.del...a.d?id=22577218

http://gluosne.lt/?cat=6

Lino Kesmino tinklapis:
http://www.gyvasmaistas.lt/

Filmuotos medžiagos šiek tiek:
http://www.eguru.lt/..._guru/video/426

Ką valgyti?

Pusryčiams dažniausiai geriu kokteilius (Smoothies) į kuriuos dedu įvairius vaisius, žalumynus, prieskonius, medų ir pan. Pilu ne pieną, o žalią arbatą (šaltą) arba tiesiog vandenį.
user posted image

Dar dažnai valgau salotas, o užpilus irgi gaminu iš moliūgų sėklų, citrinos sulčių, nerafinuoto aliejaus, žalumynų ir pan.

Kiek žinau, galinami ir ledai, ir įvairūs nekepti desertai ir duoniukai džiovinti it pan.

Naudojami paruošimo būdai: Džiovinamas, mirkymas, malimas, smulkinimas, ir pan. Svarbiasuia nekaitinti daugiau nei iki 45 lapsnių.

Mano atsiliepimas - tikrai savijauta pagerėjo pradėjus daugiau gyvo maisto valgyti thumbup.gif:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jadzka: 20 rugsėjo 2009 - 10:33
labai šauni temelė, tikiuosi rasiu naujų idėjų ax.gif
Atsakyti
Tai labai ydomu 4u.gif
Atsakyti
Šiandien pusryčiams plakiau kokteilį: Bananas, 2 kiviai, 1 šviežia figa, ir stiklinė šaldytų vyšnių ne kaukiukų, Dar kokią stiklinę vandens užpyliau. Suplakiau blenderiu. Gavosi tikrai skanu thumbup.gif:
Atsakyti
QUOTE(jadzka @ 2009 09 21, 09:08)
Šiandien pusryčiams plakiau kokteilį: Bananas, 2 kiviai, 1 šviežia figa, ir stiklinė šaldytų vyšnių ne kaukiukų, Dar kokią stiklinę vandens užpyliau. Suplakiau blenderiu. Gavosi tikrai skanu thumbup.gif:

Kausyk vandenį pili virintą-šaltą?
Įsivaizduoju,kad skanu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 09 21, 12:04)
Kausyk vandenį pili virintą-šaltą?
Įsivaizduoju,kad skanu 4u.gif


Aga, paprastą šaltą. Na tą kurį geriu. Kartais virintą, kartais iš bonkos ir pan.
Kartais pilu atšaldytą žalią arbatą ax.gif
Atsakyti
Sveiki, su šeima susidomėjom gyvu maistu, ėmėme pirkti daugiau žalių daržovių, vaisių, bandėm ir grūdų daiginimui įsigyti, bet susidūrėm su problema - labai mažas pasirinkimas. Radom tik "cielų" avižų, rugių ir žirnių (na, pupelių aišku įmanoma įvairių rasti). O kur gauti sojos pupelių, nekepintų grikių? Pasidalinkit prašau patirtimi - iš anksto dėkojame 4u.gif

Ir išvis lietuvių kalba informacijos nelebai daug, aišku, angliškai galima visko rasti - receptų, patarimų, bet vėlgi iškyla problema, kur gauti tų produktų... g.gif
Atsakyti
Nekepintu grikiu yra, tiesa, jie nepigus, klaipedos g. vilniuje atsidare nauja parduotuvele ekologiskos produkcijos, ten daug visokiu seklyciu skirtu daiginimui ir virimui. Ir soju pupeliu ir avinzirniu, balandu ir burnociu, ir nekepintu grikiu ir lesiu ivairiu rusiu....zodziu yra is ko pasirinkt... smile.gif
Atsakyti
beje daigintos seklytes siuo metu tikras issigelbejimas, bent man....kai perki agurka ar koki pavytusi pamidora, tai zinot, maza ten tu likusiu normaliu vitaminu, ispurksti pastoveje jau koks menesis tai....o vat seklyciu issidaigini, tai bent sis tas....na neprivalgysi, taip kad uzsikimstum bet uztat gyva, gera ir tikri vitaminai....

mano labai paprastas, bet labai megstamas kokteilis (beje gan kaloringas, todel patartina daug tokiu negerti, uztat maistingas, tikiuosi kad) :

bananas (ar puse)
pienuko
kakavos sauksta ar du (pagal skoni)

ir vualia.....


o su zaliaja arbata niekad neteko bandyti kokteiliuko, reiks pasigamint koki smile.gif net idomu pasidare:)
Atsakyti
O kaip jūs valgote daigintas sėklas? Dedate į salotas ar tiesiog... šaukštu?

Daiginimui skirtų sėklų ir net daigyklę asu mačiusi naujoje eko parduotuvėje Užupio 9 (ten buvo Baroca). O ar gali būti vartojami su actu marinuoti produktai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žiogelis: 06 sausio 2010 - 23:27
Daigintus grūdus įvairiai bandome valgyt - turbūt kiekvienam reikia ieškot, kaip skaniau. Dėjau į salotas: raudongūžis kopūstas, morka, salieras, citrina, sojų padažas, truputį medaus, graikinių riešutų ir daigintų avižų - neblogas skonis ir ganėtinai sotu :-).

Ne žaliavalgiai deda į jogurtą, prie varškės ir dar visaip kaip valgo. Galima šiek tiek ir vienų pakramtyt - šiandien turėjau mirkytų saulėgrąžų ir jau sudygusių rugių - pamaišius visai skanu buvo, nes vieni rugiai man šiek tiek sprangoki.

Šiandien pusryčiams su vaikais darėm "smoothie" - kriaušė, du bananai, kelios šaldytos braškės, šiek tiek vandens ir citrinos sulčių ir viską sutrynėm blenderiu - net mažasis gėrė thumbup.gif . Pagėrus tokio gėrimo, kiek keistas jausmas apima - nebežinai, ar jau sotus esi, ar alkanas. Dukra pareiškė, kad nieko daugiau nenori ir išdrožė į mokyklą... Na, matysim, kaip mums čia toliau seksis :-)

Dėkui už pastabas apie parduotuves, bet deja mes gyvenam Kaune ir jau apvažiavom beveik visas žinomas ekokrautuves, tai visko, ko norėjom, dar kol kas neradom g.gif
Atsakyti
Labai mėgstu itališką " pesto" padažą kuris yra "žalias" ne tik pilna ta žodžio prasme, bet ir spalva jo žalia. Tinkamas naudoti daugybei patiekalų.
Kaip pasigaminti galima rasti youtube įvedus PESTO .
Atsakyti