Įkraunama...
Įkraunama...

"Žalias maistas" (Raw food)

Vakar pamarinavau pievagrybių pagal Gluosnės receptą Gluosnės blogas - pievagrybius supjaustėm, padarėm tokį marinatą iš citrinos sulčių, trupučio druskos, alyvuogių aliejaus ir česnako, dar truputėlį medaus įdėjom ir sumaišėm su pievagrybiais - na pikantiškas dalykėlis gavosi, ypač vyrui patiko. Man vieni buvo aštroki (citrinos ir česnakų gal per daug), tai užsidėjau ant salotų - thumbup.gif .
Atsakyti
Aš panašiai marinuoju cukinijas. Tik iki šiol tai darydavau su actu. Kai suvalgysiu dabar šaldytuve gulinčias, pabandysiu su citrinos sultimis. O gal kas išbandys anksčiau?

Taigi, imu 2 nedideles cukinijas ir supjaustau plonomis riekelėmis išilgai (labai plonomis).

Tada imu 6 skilteles česnako ir supjaustau į 2-3 dalis, bei vieną ankštį aštriosios paprikos, supjaustau griežinėliais. Česnaką ir papriką suberiu ant cukinijų ir užpilu marinatu:

50 ml. alyvuogių aliejaus
50 ml. baltojo vyno acto arba citrinos sulčių
šaukštas medaus
šaukštelis džiovintų rozmarinių
šaukštelis druskos.

Marinuoti reikai min 6 val., geriausia - per naktį.

Tada imu cukinijos juostą, ant jos dedu po gabaliuką paprikos ir pomidoro, susuku į ritinėlį ir persmeigiu mediniu smegtuku.

Atsakyti
Planuoju šiandien gaminti, vietoje acto pilsiu citrinų sulčių:

Salotų užpilas su mėlynėmis

150 ml alyvuogių aliejaus
50 ml raudonojo vyno acto
100 g mėlynių
1 v. š. medaus

Viską sutrinti elektriniu trintuvu. Proporcijas reguliuotis galima pagal save. Norint tirštesnio padažo dėti daugiau mėlynių, norint skystesnio - mažiau mėlynių arba daugiau aliejaus/acto.

Ruošiant bet kokį padažą/užpilą salotoms geriausia laikytis "3:1" taisyklės, t. y. 3 dalys aliejaus ir 1 dalis acto pvz. 150 ml aliejaus ir 50 ml acto.

Dar keletą receptų įkėliau čia
Atsakyti
O aš turiu šaldytų mėlynių su cukrum kaži tiktų tam padažui, jei medaus nedėčiau g.gif
Atsakyti
Keliu temą į viršų. Kadangi nusipirkau daržovių ir prieskonių džiovintuvą, tai noriu naudoti kiek įmanoma daugiau. Daržoves po truputį bandymo būdu išsiaiškinsiu, kaip džiovinti. Man įdomu, kaip jo pagalba pasigaminti paplotėlių ar pyragų žalio maisto gaminimo principu. Interenete žiūrėjau keletą filmukų anglų kalba, bet susiduriu su problema, kad nesuprantu daugelio žodžių ir negaliu išsiaiškinti, kokius produktus naudoja. Vieną tik supratau, kad citrinos sulčių, medaus tikrai reikės ir dar , kad moliūgų sėklas naudoja. Gal yra turinčių patirties paplotėlių / duomiukų kepime/džiovinime ar bendrom jėgom galime išsiaiškinti. SOS
Atsakyti
Čia yra migdolinių sausainių receptas ax.gif
O čia krekeriai rolleyes.gif
Atsakyti
Burokėlių karpačio

Žalius burokėlius supjaustome plonais griežinėliais. Padažą padarome iš pusės citrinos sulčių, pusės šaukšto medaus, smulkinto česnako, druskos, alyvuogių aliejaus. Padažu užpilame burokėlius ir, prieš patiekdami į stalą, pusę valandos paliekame, kad susigertų

Saulėgrąžų paštetas


Saulėgrąžų sėklas užmerkiame. Kai pasirodo pirmieji daigeliai, supilame į smulkintuvą, įdedame morkų, paprikų, salierų stiebų ar šaknų, žolelių, džiovintų pomidorų ir truputį druskos. Viską sutriname. Paštetą tepti ant duonos.

Netikras kuskusas

Reikia (beveik lygiomis dalimis) žiedinių kopūstų, brokolių, salierų šaknų, razinų ir džiovintų pomidorų. Smulkintuvu susmulkiname žiedinius kopūstus ir brokolius, šie įgauna kuskuso vaizdą. Gabaliukais supjaustome salierų šaknis, įberiame razinų, įpilame alyvuogių aliejaus ir viską sumaišome. Galima pridėti petražolių, mėtų, raudonėlių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lyja lyja lietus: 22 rugpjūčio 2010 - 20:14
Čia yra labai faina svogūnų duonelė/krekeriai. Ir išvis visas blogas dedikuotas žaliam maistui. ir receptai neblogi.
Atsakyti
Labai skaniai atrodo. Tik nesupratau kas tas "1/4 cup nama shoyu"?
Atsakyti
nama shoyu yra nepasterizuotas, neapdirbtas, 'žalias' sojos padažas. Tiesa, bent jau aš specialiai nesidomėjau ar jo yra LT, bet neradus manau sėkmingai galima keisti paprastu sojos padažu.

Taip pat radau kai kuriuose saltiniuose, kad galima keisti jūros druska. 1 v. š. (15 ml) ž 1/2 a. š. jūros druskos.
Atsakyti
ačiū labai už nuorodas, aš tai buvau radusi filmuka internete, kad cukiniją plonais griežinėliais supjaustė, pabarstė prieskoniais ir išdžiovino, ją naudojo vietoj duonelės. Pradžiai pabandysiu šitą. Ir dar pagaliau reik prisiruošti pomidorus džiovinti.
Atsakyti
džiovinau sukiniją thumbup.gif Gavosi kaip čipsai. skanu užkandžiams, bet kaip duonelė tai per plonos buvo. Džiuvo ilgai. Griežinėlio storis apie 4mm. Pomidorai labai pasiteisino džiovinti. O paplotėlių dar nebandžiau jokių gaminti.
Atsakyti