Įkraunama...
Įkraunama...

Tik motinos pienas - iki kada?

QUOTE(Lėja32 @ 2006 08 13, 14:55)
Maitinau iki 2 metų. Tik pienu - iki metų.

Norejau paklausti ar maitinant tik MP iki metu vaikui netruko jokiu medziagu, pvz. gelezies, kalcio etc? Kaip augo svoris? Mano sunui greit jau 7 men., kol kas maitinu tik MP ax.gif

QUOTE(r.lendraitiene @ 2006 08 17, 18:49)
O aš manau, kad vaiką tiek ilgai maitinti yra tikrai nenormalu. O kontrargumentas būtų toks: Taigi, nieko čia gero. Mamytės nepamirškite ir savęs.

Manau kad vienos mamos yra daugiau savanaudiskesnes, kitos maziau. Kiekvieno asmeninis pasirinkimas.
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2006 08 15, 13:46)
Na rašiai kad gali į miestą išvažiuoti. Gal ne taip supratau  g.gif Man kai žindu lyg tai ir yra lengviausia kur nors eiti su vaikiuku - maistelis visada šalia, ir pašildytas  blush2.gif

Kas čia blogo, kad mama į miestą išeina???? Saviški maitindama net į paskaitas eidavau. Dar maitinu ir vėl rugsėjis ant nosies, bet tikrai nežadu nutraukti penuko todėl, kad paskaitas reikia lankyti!!! 4u.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(r.lendraitiene @ 2006 08 17, 18:49)
O aš manau, kad vaiką tiek ilgai maitinti yra tikrai nenormalu. O kontrargumentas būtų toks: 1) Mama negali vaiko niekam palikti ilgesniam laikui, niekur išvažiuoti (kitaip sakant negali gyventi dėl savęs, o gyveni tik dėl vaiko. Kažkaip labai dažnai pamirštame save, pradedame gyventi tik dėl vaikų).
                3) Tiek mama, tiek vaikas tampa emociškai stipriai vienas nuo kito priklausomi, kad net nebesugeba nutraukti maitinimo, nors apie tai šneka kokį pusmetį, kad jau reikėtų nutraukti.
Taigi, nieko čia gero. Mamytės nepamirškite ir savęs.

1. manau, pasigimdziusi vaika ar du, tu jau nebegali gyventi del saves. nes jei as noreciau gyventi del saves, tai man reiktu savo vaika atiduoti i vaiku namus, kadangi vaikai ir anksti keliasi, ir reikia laiku pasiimti is darzelio, laiku paguldyti miegoti, jie nori zaisti, kai tau galbut to nesinori ir t.t, o visa tai labai priestarauja mano gyvenimui del saves.

3. kaip tik yra jau irodyta, kad kuo tevai pirmaisiais vaiko metais artimiau buna su vaiku, tuo veliau tam vaikui yra lengviau gyvenime.

Atsakyti
QUOTE(aistiushka_ @ 2006 08 18, 17:42)
Norejau paklausti ar maitinant tik MP iki metu vaikui netruko jokiu medziagu, pvz. gelezies, kalcio etc? Kaip augo svoris? Mano sunui greit jau 7 men., kol kas maitinu tik MP ax.gif
Manau kad vienos mamos yra daugiau savanaudiskesnes, kitos maziau. Kiekvieno asmeninis pasirinkimas.

Nieko netrūko, svoris augo labai taisyklingai. Bandžiau duoti paragauti šio bei to, bet nenorėjo kategoriškai. Jei vaikutis pripažįsta kitokį skonį, galima bandyti pasiūlyti. Visokias "Hipp" košeles spjaudė iš tolo.
Ir dabar ne iškart sutinka ragauti naujienas. Sako: "Man reikia prisipratinti".
Manau, jei kažko vaikeliui trūks, pastebėsite. Sėkmės maitinant. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lėja32 @ 2006 08 19, 20:31)
Nieko netrūko, svoris augo labai taisyklingai. Bandžiau duoti paragauti šio bei to, bet nenorėjo kategoriškai. Jei vaikutis pripažįsta kitokį skonį, galima bandyti pasiūlyti. Visokias "Hipp" košeles spjaudė iš tolo.
Ir dabar ne iškart sutinka ragauti naujienas. Sako: "Man reikia prisipratinti".
Manau, jei kažko vaikeliui trūks, pastebėsite. Sėkmės maitinant.  4u.gif

Dekui! aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Frane @ 2006 08 19, 17:17)
1. manau, pasigimdziusi vaika ar du, tu jau nebegali gyventi del saves. nes jei as noreciau gyventi del saves, tai man reiktu savo vaika atiduoti i vaiku namus, kadangi vaikai ir anksti keliasi, ir reikia laiku pasiimti is darzelio, laiku paguldyti miegoti, jie nori zaisti, kai tau galbut to nesinori ir t.t, o visa tai labai priestarauja mano gyvenimui del saves.

3. kaip tik yra jau irodyta, kad kuo tevai pirmaisiais vaiko metais artimiau buna su vaiku, tuo veliau tam vaikui yra lengviau gyvenime.

Vat, cia tu ir klysti, nes gyventi del saves gali pagimdziusi vaikus. Aisku, ne taip kaip jiems nesant, bet savęs pamiršti tikrai nereikia. Nes dauguma mamų savimi nebesirūpina, o mato tik vaiką ir jo pasaulėlį.
O iki metu nieks ir nekalba, kad vaiko nemaitint, bet kalba apie tai, kai jam du ar daugiau metu. Iki metų, jei tik išeina, tai ir reik maitinti.
Atsakyti
Reikia patrimo, kaip pabaigti maitinima. Mano mazylei tuoj 2 metai. Kaip tai padaryti netraumuojant vaiko ir nezalojant savo sveikatos, nes bandymas imti ir nuo sio momento neduoti -nieko gero: krutys pasidareakmenines, vaikasdar labiau pradejo reikalauti mamos.
Atsakyti
QUOTE(leliuse @ 2006 08 19, 22:32)
Reikia patrimo, kaip pabaigti maitinima. Mano mazylei tuoj 2 metai. Kaip tai padaryti netraumuojant vaiko ir nezalojant savo sveikatos, nes  bandymas imti ir nuo sio momento neduoti -nieko gero: krutys pasidareakmenines, vaikasdar labiau pradejo reikalauti mamos.

Reikia po truputį mažint, nieko netraumuojant. Pvz., pradėjau kartais vietoj savo krūties duot puodelį karvės pieno. Tik geriau ne mama, o kas nors kitas. Jei aš bandydavau siūlyti, protestuodavo. Iš kur tam vaikeliui žinoti, kodėl jį taip skriaudžia? Per kokį mėnesį turėtų atprast. Žinau, kad kas maitino virš 2 metų, dar sunkiau atpratinti.
Atsakyti
blink.gif tu manęs negasdink reiks ir tada kuo greičiau tuo reikalu užsiimt doh.gif
Atsakyti
As savaja maitinu vakare pries miega, bet ji keliasi dar 3 kartus nakti ir naturaliai reikalauja: mes kartu miegam, tai duodu kruti pavalgo ir uzmiega. Tada dar butinai ryte reikia, o diena as iseinu i darba.
Bandziau migdyti lovyteje atskirai, bet ji jau didele ir nakti islipa, vistiek ateina. As negaliu atstumti vaiko. Net netikiu, kad ji kada pati nebenores. Noriu spalio gale keliom dienom isvaziuoti, bet kaip su maitinimu? Kaip man su krutim susitvarkyti, kad neisiveltu koks mastitas ar dar kas. Nes tikrai, po vienos nemaitintos paros,tai krutine suakmenejo tiesiog...
Atsakyti
Nu tu man ir duodi bigsmile.gif 2 metai o vis maitini blink.gif vyras išeis atostogų imsiu tą reikalą į nagą ir bus baigta ax.gif
Atsakyti
kox klausimas bvo? ik kada tik motinos pienas? nu jei jo uztenka, tai iki 6 menesiu man daktaras sake taip:) o po to viska kita tipo galima duot:D bet man liepe kai maitinau ir vitaminu jai duot, nes tipo valgant MP negauna visu reikalingu vitaminu ar kazkas tokio:D tai ash davaiu vitaminu kokius 2 kart, bet po to kazkaip uzmirhsua:D
Atsakyti