Įkraunama...
Įkraunama...

Tik motinos pienas - iki kada?

QUOTE(mylimuke @ 2007 07 06, 12:56)
Na maitinamas MP kudikis gauna antikuniu nuo daugelio ligu, ir nemanau, kad tik iki 3men jis nesirgs. As taip isivaizduoju, kad jei buvo maitinimas tik MP iki 3men, tai jis igauna atsparuma ilgam laikui, o ne tik tiem 3men  g.gif

kudikis tampa atsparus tik toms ligoms, kuriomis yra sirgusi mama ir kurioms jai yra susidares imunitetas 4u.gif ish MP gaunamas imunitetas yra pasyvus, ty., kol vaikas valgo MP ir gauna antikunius, tol ir neserga. jei MP negauna - ir imunitetas prapuola. tiksliai nepasakysiu, nuo kokio amzhiaus vaikelio imunine sistema ishmoksta pati gintis nuo ligu, bet 3 men tam tikrai per mazhai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2007 07 06, 14:06)
kudikis tampa atsparus tik toms ligoms, kuriomis yra sirgusi mama ir kurioms jai yra susidares imunitetas  4u.gif ish MP gaunamas imunitetas yra pasyvus, ty., kol vaikas valgo MP ir gauna antikunius, tol ir neserga. jei MP negauna - ir imunitetas prapuola. tiksliai nepasakysiu, nuo kokio amzhiaus vaikelio imunine sistema ishmoksta pati gintis nuo ligu, bet 3 men tam tikrai per mazhai  4u.gif

O butina, kad kudikis gautu tik MP, ar svarbu, kad nors kiek jo gautu, kad butu atsparus? g.gif
Atsakyti
Mūsų vaikeliui be kelių dienų pusė metų ir jis iki šiol nėra ragavęs nieko apart MP. Maitinti vien tik MP ruošiuosi dar maždaug mėnesį, nes gydytoja mano (o aš su ja sutinku), kad primaitinimą bus galima pradėti nuo rugpjūčio.

Visai neseniai į rankas pateko senas (2006, Nr.3) Tavo vaiko numeris, kuriame yra straipsnis apie mamą, kuri savo vaikelį maitina MP, nors jam jau beveik 4 metukai. Ir ji vien tik MP vaiką maitino iki 1,2 metų. Vaikas buvo sveikas,nieko jam netrūko. ax.gif

Pati aišku taip ilgai, kaip ta mama iš straipsnio, savo vaikelio nesiruošiu maitinti, bet iki 1,5-2 metų tikrai maitinsiu.

Kažkada esu skaičiusi, kad jei vaikas maitinamas iki 1- 1,5 m. Tai jis imunitetą įgauna ne tik tam laikotarpiui, bet ir dar 2 metam po maitinimo nutraukimo.

Nustebino, kai kurių mamų pasisakymai, kad maitinti vaiką viešoje vietoje negražu blink.gif Tai negi dabar reikia bėgti vaiką maitinti į tualetą? SUtinku, kad nereikia demonstruoti, bet ir slėptis nereikia, nes nieko gėdingo maitinanti moteris nedaro. Pačiai ne kartą yra tekę maitinti vaikelį viešoje vietoje. Ir pastebėjau, kad moterys yra labai priešiškai nusiteikę,o vyrai į tai visai nekreipia dėmesio... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 07 06, 13:23)
O butina, kad kudikis gautu tik MP, ar svarbu, kad nors kiek jo gautu, kad butu atsparus? g.gif

tiksliai negaliu atsakyti g.gif
bet logishkai mastant, net ir tik ish dalies MP maitinamas vaikas gauna imuniteta stiprinanchiu medzhiagu, vadinasi, turetu buti atsparesnis jo aplinkoje esanchioms infekcijoms.

taigi, pavarchius interneta (i google paieshka ivedzhiau "motinos pienas ir imunitetas"), radau teiginiu, kad pasyvusis imunitetas, kuri naujagimis buna gaves per placenta ir per motinos piena ilgainiui nyksta, bet maitinimas MP letina shi procesa. tiksliu datu (kudikio ir vaiko amzhiaus) - kol kas neradau, bet googlinti juk kiekviena mokam 4u.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 06 liepos 2007 - 14:06
QUOTE(Wellona @ 2007 07 06, 14:37)
Nustebino, kai kurių mamų pasisakymai, kad maitinti vaiką viešoje vietoje negražu  blink.gif Tai negi dabar reikia bėgti vaiką maitinti į tualetą? SUtinku, kad nereikia demonstruoti, bet ir slėptis nereikia, nes nieko gėdingo maitinanti moteris nedaro. Pačiai ne kartą yra tekę maitinti vaikelį viešoje vietoje. Ir pastebėjau, kad moterys yra labai priešiškai nusiteikę,o vyrai į tai visai nekreipia dėmesio... cool.gif

Va butent, vyrai nekreipia demesio, nes maitinimas krutim tikrai nesiasocijuoja su kazkuo intymiu tarp vyro ir moters. O piktinasi moterys. Idomu kodel? Juk visos ta pati turim, i save ziureti galim, o i kitus jau ne? g.gif
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2007 07 06, 14:43)
tiksliai negaliu atsakyti  g.gif
bet logishkai mastant, net ir tik ish dalies MP maitinamas vaikas gauna imuniteta stiprinanchiu medzhiagu, vadinasi, turetu buti atsparesnis jo aplinkoje esanchioms infekcijoms.
taigi, pavarchius interneta (i google paieshka ivedzhiau "motinos pienas ir imunitetas"), radau teiginiu, kad pasyvusis imunitetas, kuri naujagimis buna gaves per placenta ir per motinos piena ilgainiui nyksta, bet maitinimas MP letina shi procesa. tiksliu datu (kudikio ir vaiko amzhiaus) - kol kas neradau, bet googlinti juk kiekviena mokam  4u.gif )

Na po kazkurio laiko vistiek jau pats vaikas buna daugiau atsparesnis ligoms nei naujagimis, tai gal ir tu antikuniu su MP ne tiek daug butina, kaip pradzioj, as taip galvoju rolleyes.gif
Atsakyti
Mano sunutis valgo ti MP, bet jau yra sirges vejaraupiais jam tada 1,5men issikvieciau budincia gydytoja tai ji aikciojo, kad reikia irasyti i knyga si atveji ir pan. Bet kai pasirodem po ligos pas savo gydytoja tai ji atsake, jog tai nera svarbu,jei tik buvo kontaktas tai ir vaikai serga.
Atsakyti
QUOTE(zvaigzdute23 @ 2007 07 11, 14:10)
Mano sunutis valgo ti MP, bet jau yra sirges vejaraupiais jam tada 1,5men issikvieciau budincia gydytoja tai ji aikciojo, kad reikia irasyti i knyga si atveji ir pan. Bet kai pasirodem po ligos pas savo gydytoja tai ji atsake, jog tai nera svarbu,jei tik buvo kontaktas tai ir vaikai serga.

Tai žinoma, nuo vėjaraupių ar raudoniukės niekas neapsaugo, jei tik buvo kontaktas ir vaikas nepersirgęs, tai 99 procentų, kad užsikrės doh.gif Maniškė tik MP valgė iki 6 mėn, paskui įvedėm ir papildomą maistą, tai dabar valgom tris kartus kietą maistą, o per tarpus ir prieš miega draugauja su pienuku biggrin.gif
Atsakyti
Va mano kleckui jau 10mėn, o į kietą maistą nelabai ir žiūri( maitinu per prievartą), o papuką tik duok ir duok niekad neišspjaus. Kai tik dantys pradeda dygti tai ir apetitas dingsta ir sloga su kosuliu prikimba. Pati mąstau maitinti bent iki 1,5 metų, bet jei vaikis norės, tai neatimsiu.
Atsakyti
Mano manymu maitinti reiktu tol kol tai neisvargina mamos,pati labiausiai noreciau ismaitint iki pusmecio.
Atsakyti
QUOTE(Žanetyte @ 2007 07 17, 07:53)
Mano manymu maitinti reiktu tol kol tai neisvargina mamos,pati labiausiai noreciau ismaitint iki pusmecio.

na tas isvargimas nuo pacios mamos priklauso, vienai jau menesis ar du yra ojojoj koks vargas, o kita zindytu kad ir iki 5 metu.
Kaip mano viena drauge sake, kad geriausia butu buve, jei butu nutraukus apie metus, nes paskui jau ne tiek maistas, kiek prisirisimas. Kiek zinau, tai maitino virs 1.5m, dabar isejo i darba, tai jau turbut nebegauna papuko rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 07 17, 08:54)
na tas isvargimas nuo pacios mamos priklauso, vienai jau menesis ar du yra ojojoj koks vargas, o kita zindytu kad ir iki 5 metu.
Kaip mano viena drauge sake, kad geriausia butu buve, jei butu nutraukus apie metus, nes paskui jau ne tiek maistas, kiek prisirisimas. Kiek zinau, tai maitino virs 1.5m, dabar isejo i darba, tai jau turbut nebegauna papuko  rolleyes.gif

Na as tai taipilgai nenoreciau, jau nelabai matau ir reikalo, dantukai jug skirti ne pieneliui blush2.gif as laabai noreciau iki 6 menesiu ismaitint tik mp o jau veliau iki kokiu 8 menesiu visiskai atjunkint, bet cia tik mano nuomone
Atsakyti
QUOTE(Žanetyte @ 2007 07 17, 09:33)
Na as tai taipilgai nenoreciau, jau nelabai matau ir reikalo, dantukai jug skirti ne pieneliui  blush2.gif as laabai noreciau iki 6 menesiu ismaitint tik mp o jau veliau iki kokiu 8 menesiu visiskai atjunkint, bet cia tik mano nuomone

na ir as sutinku,kad maitinti (jei viskas gerai )uztenka iki 6 menesiu.veliau dygsta dantukai,o motinos pienas(labiau negu karves pienas) gamina dantukuose skylutes. doh.gif
Atsakyti