LABAS MIELOSIOS....DABAR LABIAU KREIPIUOSI Į SPEC.PEDAGOGES...SUSIDŪRIAU SU TOKIU ATVEJU, KAD PAS MUS MOKYKLOJ YRA VAIKAS TURINTIS CEREBRINI PARALYŽIU IR MERGAITĖ NEPRIMATANTI....MOKYMESI JIE PROBLEMŲ NEKELIA...TAD APIE MODIFIKAVIMA NĖRA NET KALBOS..JIE ĮTRAUKTI Į SPEC.POREIKIŲ TURINČIŲ VAIKŲ SĄRAŠĄ...IR MAN JIEMS REIKIA KAŽKAIP SUTVARKYTI DOKUMENTUS..NEŽINAU AR YRA KOKIOS SPECIALIOS PILDYMO FORMOS TOKIEMS VAIKAMS...AR ESATE SUSIDŪRUSIOS SU TOKIU ATVEJU?GAL ŽINOT KAIP ELGTIS?
o ką, AUKSULIUK, nori tvarkyti
Parašai juos į sąrašą, pridedi, kad programa bendroji ir viskas. Nematau reikalo kažką jiems pildyti
nebent medicininių pažymų kopijas apie jų negales turėti gali. Viskas?

QUOTE(ruzava @ 2009 09 30, 13:40)
svarsčiau ir aš, bet irgi nujaučiau, kad tektų dažnokai į vilnių važinėt, tai tikriausiai, kad atsisakysiu, nes nemoka šiemet mums už kelionę, o nuo mūsų galo iki sostinės nemenki pinigai eina
palauksiu geresnių laikų

palauksiu geresnių laikų

merginos, dalyvaukit, ten turėtų būti ir įdomu, ir smagu

[quote=klopedija,2009 09 29, 22:34]
Manai, ekspertėms labai lengva?
Pats laikas pakeisti nuomonę: turi nuolat įrodinėti, kad esi verta tos kategorijos ir tų "milijonų", kuriuos dažna direktorė moka vos ne "iš savo kišenės". Turi "stebuklingai" 100% "taisyt" vaikus, visas kolektyvas ir kolegės per padidinimo stiklą stebi, kada, kaip ir ką darai. Ir t.t., ir pan. Reta kuri gali pasigirti adekvačiu vadovų požiūriu ir palaikymu. O dažna direktorė/-ius stengiasi darbint "žalias", kad būtų lengva "tempt ant savo kurpalio".
Aš, būdama tik metodininkė, nuolat jaučiu kolektyvo "akį". Kuo esi "didesnis", tuo labiau matomas. Ačiū Dievui, direktorė vertina mano darbą
.
Manau, tos ekspertės save ir kitus taip bando padrąsint.
Klopedija, žaviuosi tavo taikliu pastebėjimu ir supratimu
Pritariu 100 %
man darbe irgi, ačiū dievui ir valdžiai bei kolegėms, gerai. Na kolegių irgi visokių būna, bet tiesiog nekreipi dėmesio į pavydžias. Svarbu, kad yra kas palaiko.
Va ir light blue sako, kad vyresni kolegos( kaip ten gražiai pavadinai - sexspertai- juokiausi viena pati) užsisėdėję ir nieko neveikia
Manai, ekspertėms labai lengva?

Pats laikas pakeisti nuomonę: turi nuolat įrodinėti, kad esi verta tos kategorijos ir tų "milijonų", kuriuos dažna direktorė moka vos ne "iš savo kišenės". Turi "stebuklingai" 100% "taisyt" vaikus, visas kolektyvas ir kolegės per padidinimo stiklą stebi, kada, kaip ir ką darai. Ir t.t., ir pan. Reta kuri gali pasigirti adekvačiu vadovų požiūriu ir palaikymu. O dažna direktorė/-ius stengiasi darbint "žalias", kad būtų lengva "tempt ant savo kurpalio".
Aš, būdama tik metodininkė, nuolat jaučiu kolektyvo "akį". Kuo esi "didesnis", tuo labiau matomas. Ačiū Dievui, direktorė vertina mano darbą

Manau, tos ekspertės save ir kitus taip bando padrąsint.

Klopedija, žaviuosi tavo taikliu pastebėjimu ir supratimu

man darbe irgi, ačiū dievui ir valdžiai bei kolegėms, gerai. Na kolegių irgi visokių būna, bet tiesiog nekreipi dėmesio į pavydžias. Svarbu, kad yra kas palaiko.
Va ir light blue sako, kad vyresni kolegos( kaip ten gražiai pavadinai - sexspertai- juokiausi viena pati) užsisėdėję ir nieko neveikia

Sveikos
DALYVAUTI BŪTINAI!
ŠTAI TAU IR ATSAKYMAS - BŪTINAI!
Gal ir aš susigundysiu; susitiksime!
Iš mūsų rajono irgi viena dalyvavo 2006-2008 m., kaip MAMTE sakė viskas taip ir buvo; ir dabar taip bus (tikėtina) O vedė ji tik 1 seminarą, ne taip ir daug sakyčiau.

QUOTE(light blue @ 2009 09 30, 11:21)
Mane stumia į kitą konkursą
Ir noriu, ir ne
nes su šeima bus bėdos, teks daug laiko, mano primetimu, paaukoti seminarams, jų vedimui
Ką daryt?

DALYVAUTI BŪTINAI!
QUOTE(MAMTE @ 2009 09 30, 18:25)
merginos, dalyvaukit, ten turėtų būti ir įdomu, ir smagu
Kad reikia važiuoti į Vilnių, tai labai gerai. Nedažnai nuvažiuojam (čia apie save), juolab ne savo lėšomis. Jei tai IKT projektas, tai jis jau vyko 2006-2008 m. Dabar toliau tęsiamas. Jei sąlygos bus tokios kaip anksčiau, tai visas išlaidas apmoka iš projekto lėšų: kelionę, nakvynę (apgyvendina viešbutyje, ten ir maitina), be to mokykla gauna konsultanto mokymuisi (t.y. jums skirtas) nešiojamą kompą, multimediją. O kas svarbu, žinių, naujovių irgi . Jei ir dabar tokios sąlygos bus, tai nežinau, ar dažnai pedagogams pasitaiko tokia galimybė TAIP (na beveik prabangiai) kelti kvalifikaciją. Ankstesniame projekte vykdavo 3-4 seminarai per metus po 2-3 dienas. O kas svarbiausia, mokyklai nieko nekainuoja.

ŠTAI TAU IR ATSAKYMAS - BŪTINAI!

Gal ir aš susigundysiu; susitiksime!

Iš mūsų rajono irgi viena dalyvavo 2006-2008 m., kaip MAMTE sakė viskas taip ir buvo; ir dabar taip bus (tikėtina) O vedė ji tik 1 seminarą, ne taip ir daug sakyčiau.

Teatre, kur susitiksim
Sakai visą logo klubą jie paims
O gal mes parašom, kad čia mūsų projektinė veikla 
Padalyvausiu, nes mūsų mokykloje tokie konsultantai yra direktorius ir dar viena mokytoja.
Beje, gal tikrai kokį projektuką mini padarome?Kažką sumąstyti gi galima
Papildyta:
Tada pasakykite, kokius projektus esate turėjusios? Kokio mąsto? Mane tai tas reikalas stabdo ir plius aš neturiu jokių kompų raštingumo įrodymų apart magistrantūros mokslų, kas bent man manau davė tikrai daugiau, nei tie kursai, bet ar jiems tinka
Papildyta:
nepatinka man šiame skyrelyje būti, nuolat skaitomas jis ir domimasi, kažkaip nejauku, net negali paatvirauti
:

Padalyvausiu, nes mūsų mokykloje tokie konsultantai yra direktorius ir dar viena mokytoja.
Beje, gal tikrai kokį projektuką mini padarome?Kažką sumąstyti gi galima

Papildyta:
Tada pasakykite, kokius projektus esate turėjusios? Kokio mąsto? Mane tai tas reikalas stabdo ir plius aš neturiu jokių kompų raštingumo įrodymų apart magistrantūros mokslų, kas bent man manau davė tikrai daugiau, nei tie kursai, bet ar jiems tinka

Papildyta:
nepatinka man šiame skyrelyje būti, nuolat skaitomas jis ir domimasi, kažkaip nejauku, net negali paatvirauti

QUOTE(Vėta @ 2009 09 29, 19:26)
Darželyje į tvarkaraštį vienais metais rašiau "individualus užsiėmimas". Valdžiai paaiškinau, kad vaikai keičiasi. O šiemet parašiau konkrečiai: Marytė -aitė, petras -ys, nes pačiai aiškiau.
Aš tai konkrečiai rašau individualus užsiėmimas ir kokiam vaikui

QUOTE(diasaja @ 2009 09 29, 19:30)
Aš ir rašiau įstatymiškai
O kaip jau jūs susitariate, tai jūsų ir mokytojų reikalas
Svarbu tvarkaraščius du turėti ir žurnalą pildyti tinkamai. Ir avelė sveika, ir vilkas sotus. Šiaip aš tik išimtinais atvejais imdavau iš pamokų logo vaikus, o po pamokų spec, tai niekada. Buvo toks atvejis, kai spm ėmiau kartais iš kūno kultūros. Niekaip neišmokinau skaityti. Bandžiau įvairiai. Galų gale praradau kantrybę. Galvoju, juk jam dabar kūno kultūra, tai sportuokim.Batai buvo numesti į šoną (mano ir mokinio), ant popieriaus lapų parašiau raides ir pradėjom šokinėti ant popieriaus lapų. Lūžis įvyko
Pradėjo raides į skiemenis jungti

Šaunuolė

QUOTE(klopedija @ 2009 09 29, 20:03)
O aš vis dar be pratybų grafiko dirbu - jovalas!
Dvi priešmokyklinės grupės varžosi dėl "patogaus" laiko, vaikai nei pagal amžių, nei pagal sutrikimus "nedera". Dar laukiu 2 mikčiojančių, dar galvoju, kad vienam reikėjo ne nežymų k.n., o nežymią dizartriją rašyti
... O dar karas sus visokiais "būreliautojais"
... Jovalas!!!
O dar krūvis mažėja!.. Nėr gyvenimo!..
Dvi priešmokyklinės grupės varžosi dėl "patogaus" laiko, vaikai nei pagal amžių, nei pagal sutrikimus "nedera". Dar laukiu 2 mikčiojančių, dar galvoju, kad vienam reikėjo ne nežymų k.n., o nežymią dizartriją rašyti

O dar krūvis mažėja!.. Nėr gyvenimo!..
Aš vienoj kaimo mokykloj vis negaliu pasidaryti normaliai grafiko

QUOTE(vaivos juosta @ 2009 09 30, 16:31)
gal kuri turit gražių stilizuotą bulvės paveikslėlį? Miglė darže bulvę vaidins, karūną pasdryt reikia, o piešinuko joookio nerandu. bulvinius karolius jau baigiu suvert
.

pas mus visa grupė bus bulvės Rudenėlio sportinėje šventėje:) mes tai paprastas bulvytes segsime vaikams ant krūtinės (vaikai patys piešė ir spalvino) ir eilėraštį mokomės

Turiu klausimą: kaip darote išplanavimus visiems metams mokykloje (logopedinius)? Pagal klases? ar pagal sutrikimus, pvz. mažiukams? ar kaip? pradėjau darytis ir pasimečiau su visais dislalikais

QUOTE(auksuliukas26 @ 2009 09 30, 18:39)
LABAS MIELOSIOS....DABAR LABIAU KREIPIUOSI Į SPEC.PEDAGOGES...SUSIDŪRIAU SU TOKIU ATVEJU, KAD PAS MUS MOKYKLOJ YRA VAIKAS TURINTIS CEREBRINI PARALYŽIU IR MERGAITĖ NEPRIMATANTI....MOKYMESI JIE PROBLEMŲ NEKELIA...TAD APIE MODIFIKAVIMA NĖRA NET KALBOS..JIE ĮTRAUKTI Į SPEC.POREIKIŲ TURINČIŲ VAIKŲ SĄRAŠĄ...IR MAN JIEMS REIKIA KAŽKAIP SUTVARKYTI DOKUMENTUS..NEŽINAU AR YRA KOKIOS SPECIALIOS PILDYMO FORMOS TOKIEMS VAIKAMS...AR ESATE SUSIDŪRUSIOS SU TOKIU ATVEJU?GAL ŽINOT KAIP ELGTIS?
na, pas mane irgi tokie du vaikai yra SPM sąraše. Vienas su emocijų ir elgesio sutrikimu, tačiau ten yra (arba buvo) tik šioks toks jautrumas vaiko). kitam - sulėtėjusi psichinė raida. Abiems- ugdyti pagal BP. jokios programos modifikavimas ar to labiau adaptavimas PPT jiems nėra rekomenduotas. ir, žinima, teikti psichologo pagalbą pirmąjam bei specialiojo pedagogo ir logopedo - antrąjam... pildau tas pačias...
QUOTE(MAMTE @ 2009 09 30, 18:43)

Mano sūnus 3 metus ėjo pas logopedę... Ekspertė, logopedams skirtų priemonių autorė... Tačiau nei karto jokio sutikimo nepasirašinėjau. Matyt, net galvos ji dėl tų popierių nekvaršina... gi ne už juos pinigus moka...

QUOTE(auksuliukas26 @ 2009 09 30, 17:39)
Turėjau prieš dekretą mokinį su diagnoze "abiejų akių aklumas". Mokslai jam sekėsi visai neblogai, tai rašiau jį prie regos sutrikimų, o 6 formoj įrašiau, kad modifikuoti b.u.p. Juk klasės mokytoja turėdavo jam padidinti šriftą, paryškinti eilutes ir t.t
Jeigu mergaitė silpnaregė (iki 0,3 su korekcija), tai, manau, kad taip pat galima modifikuoti.
Aš irgi šiemet turiu silpnaregį. Taip pat žadu atlikti įvertinimus ir modifikuoti. Kadangi pirmokas, tai labai neskubu, bet kitą mėnesį žadu tuo užsiimti.
QUOTE(kristute123 @ 2009 09 30, 16:12)
jolkiukasetagmailtaškascom
ačiū iš anksto

O modifikuodami programą silpnaregiui remiatės sveikatos pažyma išduota šeimos gydytojo ar prašote iš tėvų okulisto išvados? Nes mūsų PPT neleidžia traukti silpnaregio į sąrašus, jei jis neturi okulisto išvados ir jei jam pagalbos neteikia mokyklos tiflopedagogas (kurio mokykloje nėra)...