Įkraunama...
Įkraunama...

LOGO KLUBAS

[quote=light blue,2009 10 12, 16:39]
Gal kuri galėtumėt parodyti raštininkų ir kalbininkų korteles, mano kortelės nei vienos neliko po dekreto, nepamenu, ką ir parašyti ten doh.gif Gal kas galėtumėt pašelpti mintimis blush-anim-cl.gif:

labas visoms darbščiosioms logopedėms 4u.gif
jau kad prisigaminusios visko 4u.gif aš mažai naudoju kitokias priemones nei kompiuteris (su multimedia) ir pratybų sasiuviniai. Daug dirbam žodžiu. Pratyb. sąsv. nenaudoju tik pirmokams, o visiems kitiems naudoju. Pirmokams kaip ir light blue sako, man geriau indiv. Iki naujų metų su pirmokais aš praktiškai nedarau užduočių raštu. Na nebent nuspalvinti (pav. paveiksl., kurie turi š), suvedžioti, nupiešti ir kt. Juodai ir nuobodžiai varom mankštas, foneminę klausą ir garsinę analizę. Na dar truputį rišlios k. ar sakinių sudarymo. Man ta mano praktika pasitvirtino, yra naudos. Didžiausias komplimentas man buvo, kai mokytoja pasakė, kad "logopediniai" vaikai gars. analizę atlieka geriau nei kiti thumbup.gif Po Naujų kartais ir pratybas nusiperkam, žiūrint kokie vaikai.
O kaip jums pratybų sąsiuviniai? Naudojat? Kokių turit pastebėjimų? Man įdomu blush2.gif

KALBOS KORTELES pildau ranka rolleyes.gif grai būtų kompu, bet, kai vaiką kalbini, ne visuomet po ranka, o perrašyt nebesinori. Iš tiesų rašau nedaug: kai kur tik + arba - , ypač raštininkams.Arba tik pabraukiu, kas tinka. Bet prie kortelių segu ir kaupiu rašto darbus su klaidų analize: kiek ir kokių klaidų (pvz. i-y 5 kl., e-ė 6 kl. ir pan.). Iš to neblogai matosi visa "eiga".

Papildyta:
dar noriu paraginti dėl IKT konkurso. Kiek žinau, reikalavimams kartelę truputį nuleido. Ir labai kviečia dalyvauti. Pridedu truputį papildomos informacijos.

Svarbu yra atliepti pagrindinius reikalavimus kurie nurodyti skelbime:
§ aukštasis išsilavinimas;
§ darbas (šiuo metu) bendrojo lavinimo mokyklų (įskaitant ir specialiąsias mokyklas) pradinėse klasėse;
§ ne žemesnė kaip vyr. mokytojo (vyr. specialiojo pedagogo) kvalifikacinė kategorija;
§ geri darbo kompiuteriu įgūdžiai (išklausytas kursas, atitinkantis Pedagogų kompiuterinio raštingumo standarto technologinės dalies reikalavimus);
§ kompiuteris ir interneto ryšys darbe/klasėje ir namuose;
§ patyrimas dalyvaujant švietimo projektuose.

Į privalumus (žiūr. Prisegtuką) bus kreipiamas dėmesys tuo metu jeigu gausime daug anketų.

Paaiškinimai. Būsimiems švietimo konsultantams mokymus planuojama pradėti nuo kitų metų sausio-vasario mėn. Taigi nuo kitų metų (2010) vasario mėnesio iki rugpjūčio yra numatyti:
1. Du dviejų dienų seminarai (2x2 d.)
2. Du trijų dienų seminarai (2x3 d.)
3. Vienas 2 d. seminaras(1x2 d.). Iš viso nuo vasario iki rugpjūčio mėnesio (su pertraukomis) būsimieji konsultantai turėtų dalyvauti mokymuose (Vilniuje) 12 dienų.
4. Kelionės, nakvynės, maitinimo išlaidos bus apmokėtos iš projekto lėšų.
Atsakyti
Einu pildyti paraiškos smile.gif nežinau, kiek atitinku, bet...man neatsakė į el laišką toji koordinatorė, tai truputį nusivyliau, nes norėjau tiksliai žinoti, kiek atitinku reikalavimus, o dabar...nuojautomis vadovaujantis, o to nemėgstu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(light blue @ 2009 10 13, 10:26)
Einu pildyti paraiškos smile.gif nežinau, kiek atitinku, bet...man neatsakė į el laišką toji koordinatorė, tai truputį nusivyliau, nes  norėjau tiksliai žinoti, kiek atitinku reikalavimus, o dabar...nuojautomis vadovaujantis, o to nemėgstu schmoll.gif

ir aš žadu teikti. bet aš rašysiu iš karto du - vieną konkursui, o kita - dalyviu, jei nepatekčiau į konkurso vietas (tada nors tobulinčiausi išbandydama)
Atsakyti
Pildau paraišką ir....STOP raudonas. Bibiografiniai duomenys. Man tai reiškia, kad tokie daiktai, turintys tuos duomenys yra respublikinio masto g.gif Sakykim esu dviejų knygikių bendraautorė, bet jos jokių duomenų neturi, išskyrus pažymas ministerijos ir miesto g.gif O priemonės....išvis tokio masto priemonių neturiu g.gif Ar programos, testai priemonės metodinės priemonės? Nu blyn...susimaunu ar mokymo priemonių doh.gif KOkios jos turėtų galėtų būti???
Papildyta:
QUOTE(pinciuke @ 2009 10 13, 10:04)
ir aš žadu teikti. bet aš rašysiu iš karto du  - vieną konkursui, o kita  - dalyviu, jei nepatekčiau į konkurso vietas (tada nors tobulinčiausi išbandydama)

nesupratau g.gif čia gal kalbi apie paraiškč konkursui, kur priduoti iki 20d, o dar gavom pakvietimą dalyvauti IKT kažkokiuose kursuose, paraiškos pridavimas iki 23d. g.gif Labai tingiu pilnus pavadinimus rašyti, bet gal suprasi mano koduotes doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMTE @ 2009 10 12, 23:34)
**KALBOS KORTELES pildau ranka  rolleyes.gif grai būtų kompu, bet, kai vaiką kalbini, ne visuomet po ranka, o perrašyt nebesinori. Iš tiesų rašau nedaug: kai kur tik + arba - , ypač raštininkams.

***§  ne žemesnė kaip vyr. mokytojo (vyr. specialiojo pedagogo) kvalifikacinė kategorija;

** drinks_cheers.gif

*** nu parodykit man, blodinei, kur jūs randat internete tuos žodžius, kad reikia vyr... nes mane pavaduotoja stumia, o aš jai neįaiškinu, kad čia tik vyr, o aš tai ne vyr. nes internete tai aš tikrai nerandu unsure.gif
ir kai aš rašiau konsultantei, tai man paaiškino, kad kategorija nėra svarbi, priimami visi unsure.gif
ar čia ne apie tą patį projektą IKT taikymas spec pedagogams ir pradinukams kalbam??? g.gif
Atsakyti
geri darbo kompiuteriu įgūdžiai (išklausytas kursas, atitinkantis Pedagogų kompiuterinio raštingumo standarto technologinės dalies reikalavimus ...šis reikalavimas....neturiu aš jokių pažymėjimų g.gif tiesiog po magistro nemačiau tiklso tobulinti šiuos įgūdžius. Nes pilnai susigaudau exeliuose, worde, power pointe, spss g.gif Ko dar gali reikėti g.gif Ale jei reik dokumento... Koordinatorei dėl šio reikalo parašiau el laikšą, bet...atsako jokio g.gif Gal paskambinti g.gif Nes realiai nesąmonė lankyti kažką dėl popieriaus.
Atsakyti
QUOTE(light blue @ 2009 10 13, 10:25)
IKT kažkokiuose kursuose, paraiškos pridavimas iki 23d. g.gif Labai tingiu pilnus pavadinimus rašyti, bet gal suprasi mano koduotes doh.gif

jei ką, labai laukčiau atsakymo, nes aš klausiu dėl to, kur iki 23 reikia bigsmile.gif
Atsakyti
KURKIME ATEITĮ DRAUGE!

Ugdymo plėtotės centras vykdo projektą „Pradinių klasių mokytojų ir specialiojo ugdymo pedagogų kompetencijų taikyti informacines ir komunikacines technologijas (IKT) ir inovatyvius mokymo metodus tobulinimo modelio išbandymas ir diegimas“, finansuojamą Europos socialinio fondo ir Lietuvos Respublikos biudžeto lėšomis.

Pradinių klasių mokytojus, specialiuosius pedagogus, surdopedagogus, tiflopedagogus, logopedus, dirbančius bendrojo lavinimo mokyklų (įskaitant ir specialiąsias) pradinėse klasėse,
kviečiame dalyvauti konkurse,
tapti mūsų projekto dalyviais ir įgyti švietimo konsultanto kvalifikaciją.

Reikalavimai pageidaujantiems dalyvauti konkurse:
 aukštasis išsilavinimas;
 darbas (šiuo metu) bendrojo lavinimo mokyklų (įskaitant ir specialiąsias mokyklas) pradinėse klasėse;
ne žemesnė kaip vyr. mokytojo (vyr. specialiojo pedagogo) kvalifikacinė kategorija; geri darbo kompiuteriu įgūdžiai (išklausytas kursas, atitinkantis Pedagogų kompiuterinio raštingumo standarto technologinės dalies reikalavimus);
 kompiuteris ir interneto ryšys darbe/klasėje ir namuose;
 patyrimas dalyvaujant švietimo projektuose.

Privalumai:
 sukurtos metodinės priemonės ir/arba metodinės publikacijos spaudoje (2000–2009 m.);
 sukurtos mokymo priemonės ir/arba kompiuterinės mokymo priemonės (KMP);
 metodinė veikla mokykloje, rajone ar Respublikoje (atviros pamokos, parodos, dalyvavimas metodinių ratelių veikloje ir kt.);
 paskaitos, skaitytos pedagogų kvalifikacijos tobulinimo renginiuose, vesti seminarai;
 išklausyta Pedagogų kompiuterinio raštingumo standarto kurso edukologinė dalis;
 priklausymas mokyklos specialiojo ugdymo komisijai;
Konkurso metu atrinkti 90 pedagogų (60 pradinių klasių mokytojų ir 30 specialiojo ugdymo pedagogų) bus pakviesti dalyvauti konsultantų rengimo seminaruose, išbandyti lokalizuojamas ir kuriamas kompiuterines mokymo priemones, bendradarbiauti projekto virtualioje mokymosi aplinkoje, dalyvauti projekto veiksmingumo tyrimuose ir viešinimo renginiuose. Pedagogams, aktyviai dalyvavusiems konsultantų rengimo seminaruose, atlikusiems savarankiškas užduotis ir pravedusiems praktikos seminarus savo regionuose, bus suteikta švietimo konsultanto kvalifikacija.
Pageidaujančius dalyvauti konkurse pedagogus prašome iki š. m. spalio mėn. 20 dienos užpildyti anketą (forma pridedama) ir atsiųsti adresu:
Reginai Rimkienei
Ugdymo plėtotės centras
M. Katkaus g. 44
LT-09217 Vilnius

Informacija apie atrankos rezultatus bus paskelbta internete: http://www.pedagogik....php?1866695368
Išsamesnė informacija teikiama telefonu 8 5 212 13 55 (darbo dienomis nuo 10.00 iki 13.00 val.) arba el. paštu: regina.rimkiene@spc.smm.lt

Kontaktinis asmuo Regina Rimkienė,
projekto ekspertė-metodininkė

nukopinau visą pirmą lapą
Papildyta:
Ruzava, tas kur iki 23 tai vyr nereikia wink.gif mes kalbam apie kitą, bet aš matau, kad daug ko neturiu jam sad.gif arba turiu, bet nežinau, ar tinka doh.gif

Ką slepia posakis Metodinė veikla ???
Ką slpeia posakis Vesti kvalifikacijos tobulinimo seminarai ??? Autoriniai? o jei aš su kolegėm turėjau seminarą kvalifikacijos centre? jis mūsų keturių buvo g.gif Ant kiekvieno sakinio kabliukus dedu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo light blue: 13 spalio 2009 - 09:31
QUOTE(light blue @ 2009 10 13, 10:34)
Ruzava, tas kur iki 23 tai vyr nereikia wink.gif mes kalbam apie kitą, bet aš matau, kad daug ko neturiu jam sad.gif arba turiu, bet nežinau, ar tinka doh.gif

tai jau supratau doh.gif
ačiū labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(light blue @ 2009 10 13, 10:28)
geri darbo kompiuteriu įgūdžiai (išklausytas kursas, atitinkantis Pedagogų kompiuterinio raštingumo standarto technologinės dalies reikalavimus ...šis reikalavimas....neturiu aš jokių pažymėjimų g.gif tiesiog po magistro nemačiau tiklso tobulinti šiuos įgūdžius. Nes pilnai susigaudau exeliuose, worde, power pointe, spss g.gif Ko dar gali reikėti g.gif Ale jei reik dokumento... Koordinatorei dėl šio reikalo parašiau el laikšą, bet...atsako jokio g.gif Gal paskambinti g.gif Nes realiai nesąmonė lankyti kažką dėl popieriaus.

Skambinau šiandien dėl to projekto kur iki 23 d reikia registruotis, ten IKT naudojimo įgūdžių tobulinimas ir kvalifikacijos kėlimas, tai nebūtinai tas pažymėjimas reikalingas, nes aš irgi neturiu, užtenka, kad univere buvo kažkoks kursas. Tie kompiuterinio raštingumo kursai skirti tiems mokytojams, kurie studijuodami nematė tokio dalyko kaip kompiuteris ir baigę mokslus seniai seniai. Mums univere išklausytas kursas "kompiuteris spec mokykloje" pilnai visur užsiskaito, net atestacijoj.

Dėl to projekto, kur konsultantais tapt kviečia nežinau, bet manau irgi turėtų užsiskaityt, nes nelogiška būtų, jeigu puikiai moki naudotis kompiuteriu, o reik dar kursus lankyt ir klausyt visų tų pradinių dalykų schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo &joy: 13 spalio 2009 - 09:45
&joy,, tai ką reik rašyti toje grafoje, kur apie kompo raštingumą klausia?? Man visur tiek neaiškumų, aš galiu, jei reik popieriaus ir į tuos 23 d kursus užsirašyti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(light blue @ 2009 10 13, 10:47)
&joy,, tai ką reik rašyti toje grafoje, kur apie kompo raštingumą klausia?? Man visur tiek neaiškumų, aš galiu, jei reik popieriaus ir į tuos 23 d kursus užsirašyti doh.gif

Bent jau toj paraiškoj kur aš rašiau buvo tokios grafos:
Pedagogų kompiuterinio raštingumo standarto technologinė dalis
---------------------''------------------------------ edukologinė dalis
Kita

Tai prie kita įrašiau diplomo numerį, kurso pavadinimą ir kiek valandų buvo.
Atsakyti