Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(Kaktusine @ 2010 04 07, 10:45)
Turiu klausimą apie maximinę juodą agroplėvelę braškėms, nusipirkau, gal kas patarsit, kada geriausia dengti, dabar dar per anksti?

o jūs kokiu tikslu ją pirkot? Ar paankstinti derlių ar dėl piktžolių pristabdymo? g.gif Šiaip ji pastarajam ir tinkama, galima dengti kada tik yra noras. O jei paankstinti derlių, tai balta agroplėvelė dedama.
Vienok, reiktų pačiai apsispręst, kodėl.
Atsakyti
braskynas pasidintas pries metus, noretusi uzdengti zeme plevele nuo piktzoliu - bet kaip tai dabar padaryti? wink.gif Gal kas esate bande?
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2010 04 07, 11:36)
braskynas pasidintas pries metus, noretusi uzdengti zeme plevele nuo piktzoliu - bet kaip tai dabar padaryti? wink.gif Gal kas esate bande?

Suprantu kad ravėtis tingu, pati tai išgyvenu kiekvieną kartą kai reikia ravėti, bet man ta juoda plėvelė schmoll.gif nežinau, labai gedulingai tos braškės turėtų atrodyti, jau geriau su kauptuku prasinešti
Atsakyti
Keletą metų auginau braškes lysvėse uždengtose spec. juoda plėvele. Taip, uogos švarios, bet toje skylėje žolių vis tiek būna ax.gif Taip auginau, kai braškės buvo skirtos pardavimui, nes būdavo švarios, o dabar - ne schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Juro @ 2010 04 07, 10:56)
Suprantu kad ravėtis tingu, pati tai išgyvenu kiekvieną kartą kai reikia ravėti, bet man ta juoda plėvelė  schmoll.gif nežinau, labai gedulingai tos braškės turėtų atrodyti, jau geriau su kauptuku prasinešti

tai yra ne tik juoda, bet ir dvispalvė, kur balta puse į viršų klojama biggrin.gif
Aš buvau pasisodinusi su plėvele lysvę - man labai patiko. Rudenį susodinau visą naują braškyną taip. Kai plotas nedidelis, nusiravėt nesunku, bet pas mus jų daug.. O ir be braškių ravėjimo iki kaklo būna.
Bet šiaip mane pačią labiausiai užknisa net ne ravėjimas, bet ūsai doh.gif
Atsakyti
sakykit del tos pleveles i... iras va ja nusipirkau... bet noriu paklaust , nes nelabai supratau kaip ja tiest......ja reikia deti ant virsaus zemiu ir padarius skylute isodint braskes???? ar patiesus plevele isodini braskes ir dar ant virsaus zemiu uzberi??

nelabai moku kaip padaryt... kaip jus darot??

acius
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2010 04 06, 10:24)
Ant palangės žydi remontantinė braškė.Ji savidulkė ar reikia su vatos tamponėlė padirbėti? g.gif Vieną žiedą papurčiau su vatos tamponėlė,atrodo lygtai uoga formuojasi. g.gif Dabar žydi kitas žiedas. g.gif

Visos braskes savidulkes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(antigone333 @ 2010 04 08, 06:45)
sakykit del tos pleveles i... iras va ja nusipirkau... bet noriu paklaust , nes nelabai supratau kaip ja tiest......ja reikia deti ant virsaus zemiu ir padarius skylute isodint braskes????  ar patiesus plevele isodini braskes ir dar ant virsaus zemiu uzberi??

nelabai moku kaip padaryt... kaip jus darot??

acius

aš tiesiau, tada dariau skylutę ir įsodinau ten braškę. Ant viršaus žemių nebepyliau.
Atsakyti
bet jus pasakykit, kaip patiest, kai jau braskes auga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2010 04 08, 09:40)
bet jus pasakykit, kaip patiest, kai jau braskes auga smile.gif

Užtiest plėvelę ant lysvės ir toj vietoj kur krūmelis prakirpt iksą .
Atsakyti
QUOTE(*Inga:) @ 2010 04 08, 08:48)
Užtiest plėvelę ant lysvės ir toj vietoj kur krūmelis prakirpt iksą .

biggrin.gif smagus darbelis turėtų būti.

Atsakyti
isivaizduoju, kad neblogas.. gerai, kad plevele neplaciom juostom - po 1,08 cm smile.gif
Atsakyti