QUOTE(Darfe @ 2010 03 11, 15:17)

kaip kokio sveikumo? nesupratau. Tipo negyva sveikesnė ar kaip?
Jei iškart sužvejojus nugalabyta - tikrai taip.
Įsivaizduojat pokyčius org-me dūstant? Ant ledo dūstanti - sveikumo jokio. Tik tiek, kad 'šviežia'.
Jau nekalbu apie gyvūnų gerovės reikalavimų nepaisymą, kurie gyvai žuviai prekyboje irgi turėtų būti..
Veltui neimčiau tokios žuvies.
Papildyta:
Dėl viso pikto cituoju "Lietuvos ryto" straipsnį ta tema:
"Nors žuvys yra šaltakraujai gyvūnai, mokslininkai jau seniai įrodė, kad ir jos patiria stresą, jaučia skausmą, kenčia nuo deguonies bado. Taip pat yra nustatyta, kad žymiai pablogėja tokių, ilgai kentėjusių žuvų mėsos kokybė. Streso metu iš žuvies raumenų išeikvojama didelė dalis žuvyje esančių energetinių išteklių, tokių žuvų mėsa būna prastesnės maistinės vertės.
Jeigu nusipirkote gyvą žuvį, reikalaukite čia pat pardavimo vietoje, ją apsvaiginti, paskersti ir išdarinėti, tai prekybininkai privalo padaryti. Taip jums nereikės jos dar kartą be jokio reikalo dusinti polietileniniame maiše, kol keliausite namo, patiems jos žudyti ir paversti skerdykla jūsų vonią ar virtuvę."
Ir kiek reikia nežinoti reikalavimų, kad taip prekiauti:
http://vmvt.lt/lt/naujienos/288
Neveltui tas teiginys yra "Gyvūnų gerovė yra maisto saugos kokybės ir sveikumo rodiklis".
Nepirktumėte pridusinto ar kankinto gyvulio mėsos, nes ji elementariai nesveika vartoti, o žuvis - nieko visai.