Koruklu pas tave kaip visada su orientalisku dvelksmu
Aciu mergaiciukes
Koruklu pas tave kaip visada su orientalisku dvelksmu
Koruklu pas tave kaip visada su orientalisku dvelksmu
QUOTE(aguonele @ 2009 10 20, 15:34)
Na as labai megstu dauguma vidurio rytu patiekalu. Tik visi klaidingai galvoja, kad vidurio rytai - tai tik kebabai ir doneriai.
Na musu labai megiamas bulviu surio apkepas 
Reikes:
- bulviu
- surio
- svoguno
- virto/rukyto kumpio (pagal skoni)
- druskos, pipiru
- grietineles
- 1 kiausinio
Gaminame:
- nusilupame ir supjaustome griezineliais bulves
- apkepame svoguna
- susipajsutome kumpi
- susitarkuojame suri
- istepame skarda sviestu
- dedame sluoksniais - bulves, svogunas, kumpis, prieskoniai,suris ir vel
bulves, svogunas, kumpis, prieskoniai, suris.
- uzdedame ir uzdengiame bulvemis, uzpilame isplakta grietinele su kiausiniu,
uzberiame gausiai suriu
- kepame apie 1.5 val 180 laipsniu temperaturoje
Skanaus

Reikes:
- bulviu
- surio
- svoguno
- virto/rukyto kumpio (pagal skoni)
- druskos, pipiru
- grietineles
- 1 kiausinio
Gaminame:
- nusilupame ir supjaustome griezineliais bulves
- apkepame svoguna
- susipajsutome kumpi
- susitarkuojame suri
- istepame skarda sviestu
- dedame sluoksniais - bulves, svogunas, kumpis, prieskoniai,suris ir vel
bulves, svogunas, kumpis, prieskoniai, suris.
- uzdedame ir uzdengiame bulvemis, uzpilame isplakta grietinele su kiausiniu,
uzberiame gausiai suriu
- kepame apie 1.5 val 180 laipsniu temperaturoje
Skanaus

Sauluzhe, dekui. Labai skaniai atrodo^_^
QUOTE(Monalyza @ 2009 10 20, 01:09)
Labai skaniai atrodo, reikes isbandyti
nera uz ka 
atsiprasau uz klaidas - per skubejima
atsiprasau uz klaidas - per skubejima
Taip ir žinojau, kad gailėsiuos atėjus čia naktį.
Tas bulvių ir sūrio apkepas.
QUOTE(brashke77 @ 2009 10 18, 22:48)
Manu kruopu nedeciau, nebent blynams su idaru , pvz Kedainiu blynams, bet tikiu, kad skonio nesugadino 
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 10 21, 09:25)
na... nes recepta perskaiciau senoje knygoje "Lietuviski patiekalai"...
o i paprastus blynus isvis dedu tik kiausa ir druskos- nei miltu, nei kruopu kokiu
QUOTE(magistrante @ 2009 10 18, 16:54)
Įdarytos paprikos
Jums reikės:
4 skirtingų spalvų paprikų,maltos mėsos 400g (aš naudojau jautieną) vieno svogūno,šiek tiek ryžių,druskos,pipirų.
Eiga: ryžius apverdame,svogūnus smulkiai supjaustom ir viską sudedam į faršą,gerai išmaišome.nupjaunam paprikoms kepurėles,išvalome vidų ir prikemšame pasiruoštu įdaru,sustatome
į didelį puodą,vandens pilti tiek,kad beveik apsemtų paprikas ir verdame apie 40 min
kadangi liko ryžių,tai panaudojome kaip garnyrą.
<a href='http://www.fotki.com' target='_blank'></a>
P.S. pirmą kartą aprašinėju,tai nepykit jei kas netaip
Jums reikės:
4 skirtingų spalvų paprikų,maltos mėsos 400g (aš naudojau jautieną) vieno svogūno,šiek tiek ryžių,druskos,pipirų.
Eiga: ryžius apverdame,svogūnus smulkiai supjaustom ir viską sudedam į faršą,gerai išmaišome.nupjaunam paprikoms kepurėles,išvalome vidų ir prikemšame pasiruoštu įdaru,sustatome
į didelį puodą,vandens pilti tiek,kad beveik apsemtų paprikas ir verdame apie 40 min
kadangi liko ryžių,tai panaudojome kaip garnyrą.
<a href='http://www.fotki.com' target='_blank'></a>P.S. pirmą kartą aprašinėju,tai nepykit jei kas netaip
kaip paprasta, bet nesugalvojau kažkaip,o vyrui taip paprikos patinka
QUOTE(Veg@ @ 2009 10 21, 16:32)
man tai skaniausiai su raudonomis paprikomis
Siūlau savo paprastą vakarienę:
Kukuliai su ryžiais kario padaže

Ryžių
Jautienos plius kiaulienos faršo
Grietinėlės
Kelių šaukštų grietinės
Kario, kurkumos, paprikos miltelių
Druskos,pipirų
Kiaušinio
Taigi, pasidariau faršą: sumaišiau jautieną su kiauliena (proporcijos kaip jau kas norit,kadangi pas mane kai kas nemėgėjas kiaulienos, tai dedu 400 gr jautienos ir 100 g kiaulienos), įmušiau kiaušinį, pridėjau druskos, pipirų, įv kitų prieskonių - oregano, petražolių džiovintų.
Tada užsivirinau vandenį, kol vanduo virė dariau mažiukus kukuliukus, ir juos išviriau pilnai,kad jau b(tų galima valgyti (apie 5 min virė ne ilgiau).
tada viską į keptuvę, supyliau kelis šaukštus sultinio,kuris gavos virus kukuliukus, tada padariau padažą iš grietinėlės ir grietinės 2 šauktelių, pridėjau daug kario, kurkumos šiek tiek, paprikos miltelių, pili (džiovintos paprikos bet ne miltelių o gabaliukais), kadangi mes mėgstam labai aštriai, tai buvo skanuuu
Kiauliena su porais & voveruskomis

kiauliena (naudojau sniceliui mesyte) pakepti ant karso aliejaus, padruskinti,papipirinti ir kitokiu prieskoniu pabarstyti
sudeti i kepimo inda.
Alieju nupyliau, idejau kelis saukstus sviesto ir jame pakepiau grybus ~ 5 min (sauja voverusku).Sudejau 1 pjaustyta pora ir dar 1 min kepiau. Uzbarsciau miltais ir pakepinau 1 min. Uzpyliau 200 ml grietineles bei vandens ,kad nebutu per tirsta,paskaninau buljonu. Siuo misiniu uzpyliau mesyte, uztarkavau surio ir pasoviau uzdengta inda folija 1 val 150° i orkaite. Tada nuemiau folija ir dar kelias min pakepiau atidengta .skanaus

kiauliena (naudojau sniceliui mesyte) pakepti ant karso aliejaus, padruskinti,papipirinti ir kitokiu prieskoniu pabarstyti
Alieju nupyliau, idejau kelis saukstus sviesto ir jame pakepiau grybus ~ 5 min (sauja voverusku).Sudejau 1 pjaustyta pora ir dar 1 min kepiau. Uzbarsciau miltais ir pakepinau 1 min. Uzpyliau 200 ml grietineles bei vandens ,kad nebutu per tirsta,paskaninau buljonu. Siuo misiniu uzpyliau mesyte, uztarkavau surio ir pasoviau uzdengta inda folija 1 val 150° i orkaite. Tada nuemiau folija ir dar kelias min pakepiau atidengta .skanaus







