Įkraunama...
Įkraunama...

Eucharis

Neseniai įsigijau gėlę - eucharį, tačiau apie jo auginimą nelabai ką žinau ax.gif Merginos, pasidalinkite patirtimi ir parodykite savo auginamas šias nuostabias gėles mirksiukas.gif

user posted image
Atsakyti
Neseniau gavau dovanų tokią jauną gėlytę su dvim lapukais wub.gif bet bijau numarint verysad.gif nelabai yra informacijos kaip ją augint unsure.gif
Va t ką radau apie ją parašyta ax.gif

(Eucharis) – amarilinių (Amaryllidaceae) šeimos svogūninis augalas. Lapai 20 – 30 cm, platūs, blizgūs, ant ilgų lapkočių. Žiedai balti, nusvirę, kvapnūs, primenantys narcizų žiedus. Žiedynkotis iškyla virš lapų. Žydi spalio – sausio mėnesiais ir vasarą.

Eucharis puošnus, dekoratyvus kambarinis augalas. Nuskinti žiedai ilgai laikosi vandenyje, todėl tinka puokštėms.

Dauginama svogūnais. Seni augalai persodinami kas 3 – 5 metai. Skirstant nereikia išsodinti po 1 vnt, nes kol nepriaugins šaknų pilno vazono – nežydės.

Gerai auga drėgnoje, šviesioje vietoje. Dažnai apipurkšti vandeniu.Peržydėjęs augalas pereina į ramybės periodą. Reikia mažiau lieti, tačiau neperdžiovinti. Trąšų tuo metu nenaudoti.
Atsakyti
thumbup.gif thumbup.gif tai mano svajiniu gele,dabar jau turiu ja...mano knygoj ja vadina grakstuoliu,okitoj didziaziedis grakstuolis,dar vadinamas internete amazones lelija.. thumbup.gif thumbup.gif fainas augalas... wub.gif wub.gif tiesa teturiu vos pora svoguneliu,bet tenugali atkaklumas... bigsmile.gif mano...
Papildyta:
tikiuos kad greit subujos iki tokio...nepykit viltis yra viltis...
Atsakyti
prasau parodykit savo gelytes....jediara parodyk,kaip pas tave gelyte gyvuoja...
Atsakyti
merginos man atrodo sia gelyte i RAUDONAJA KNYGA nejau niekas daugiau neaugina... g.gif user posted image

gal pas kaimynu,giminiu matet man labai idomu...nes apie euchari net senose knygose raso...1986metu...ir dabartinese minima...o kodel nieks neturi... g.gif g.gif nebijokit nenuziuresim...tik pasidziaugsime grazuolem...
Papildyta:
user posted image
Papildyta:
grazumelis
Atsakyti
Tai kad nėra ten ka rodyt ax.gif du lapai ir viskas doh.gif nu dar neseniai turiu, apie mėnesį, dar neperpratau kokių jai sąlygų reikia g.gif doh.gif Vat jei pradės augt ir žydėt, tai butinai parodysiu bigsmile.gif
Kad retai tai pastebėjau, nes iki kol man ją padovanojo, apie tokią net nebuvau girdėjus g.gif o ir informacijos labai mažai randu g.gif
Atsakyti
Mano dar mažiukas - per pora savaičių nespėjo užaugti ax.gif

user posted image
Atsakyti
user posted image
Papildyta:
tikiuos kadanors toks bus.............. wub.gif wub.gif
Atsakyti
Žiūriu jediara gėlytė įsodinta pilnai paslėpus svogūną g.gif o pas mane kažkur puse jo matosi g.gif (nu aš jau taip pasodintą gavau) Kažin kaip turi būt iš tikro g.gif unsure.gif

Evers, tavo nuotraukos nerodo unsure.gif , o ta kur nuorodoje tai laaabai graži wub.gif wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aure111: 28 rugsėjo 2009 - 15:20
ten nemano....apie tokia tik svajoju...mano vos poros lapu...o isodintas svogunelis turi but pilnai...ta tiksliai zinau...
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2009 09 28, 17:02)
ten nemano....apie tokia tik svajoju...mano vos poros lapu...o isodintas svogunelis turi but pilnai...ta tiksliai zinau...

Tada reikės dapilt žemių g.gif unsure.gif
O kaip norėčiau kad ir mano mažutis, tokiu gražuoliu išaugtų wub.gif
Atsakyti
sito visos tikimes,bet kol pilno vazoniko nepriaugins vaikiuku svoguniuku,ziedeliu galim nesitiket...bet lauksim...kiekviena diena ziuriu o gal leis lapuka...kazi ar nera svoguninem gelytem trasu... g.gif
Atsakyti