Neseniau gavau dovanų tokią jauną gėlytę su dvim lapukais
bet bijau numarint
nelabai yra informacijos kaip ją augint
Va t ką radau apie ją parašyta
(Eucharis) amarilinių (Amaryllidaceae) šeimos svogūninis augalas. Lapai 20 30 cm, platūs, blizgūs, ant ilgų lapkočių. Žiedai balti, nusvirę, kvapnūs, primenantys narcizų žiedus. Žiedynkotis iškyla virš lapų. Žydi spalio sausio mėnesiais ir vasarą.
Eucharis puošnus, dekoratyvus kambarinis augalas. Nuskinti žiedai ilgai laikosi vandenyje, todėl tinka puokštėms.
Dauginama svogūnais. Seni augalai persodinami kas 3 5 metai. Skirstant nereikia išsodinti po 1 vnt, nes kol nepriaugins šaknų pilno vazono nežydės.
Gerai auga drėgnoje, šviesioje vietoje. Dažnai apipurkšti vandeniu.Peržydėjęs augalas pereina į ramybės periodą. Reikia mažiau lieti, tačiau neperdžiovinti. Trąšų tuo metu nenaudoti.
Va t ką radau apie ją parašyta
(Eucharis) amarilinių (Amaryllidaceae) šeimos svogūninis augalas. Lapai 20 30 cm, platūs, blizgūs, ant ilgų lapkočių. Žiedai balti, nusvirę, kvapnūs, primenantys narcizų žiedus. Žiedynkotis iškyla virš lapų. Žydi spalio sausio mėnesiais ir vasarą.
Eucharis puošnus, dekoratyvus kambarinis augalas. Nuskinti žiedai ilgai laikosi vandenyje, todėl tinka puokštėms.
Dauginama svogūnais. Seni augalai persodinami kas 3 5 metai. Skirstant nereikia išsodinti po 1 vnt, nes kol nepriaugins šaknų pilno vazono nežydės.
Gerai auga drėgnoje, šviesioje vietoje. Dažnai apipurkšti vandeniu.Peržydėjęs augalas pereina į ramybės periodą. Reikia mažiau lieti, tačiau neperdžiovinti. Trąšų tuo metu nenaudoti.
Papildyta:
tikiuos kad greit subujos iki tokio...nepykit viltis yra viltis...
prasau parodykit savo gelytes....jediara parodyk,kaip pas tave gelyte gyvuoja...
merginos man atrodo sia gelyte i RAUDONAJA KNYGA nejau niekas daugiau neaugina...

gal pas kaimynu,giminiu matet man labai idomu...nes apie euchari net senose knygose raso...1986metu...ir dabartinese minima...o kodel nieks neturi...
nebijokit nenuziuresim...tik pasidziaugsime grazuolem...
Papildyta:

Papildyta:
grazumelis
gal pas kaimynu,giminiu matet man labai idomu...nes apie euchari net senose knygose raso...1986metu...ir dabartinese minima...o kodel nieks neturi...
Papildyta:
Papildyta:
grazumelis
Tai kad nėra ten ka rodyt
du lapai ir viskas
nu dar neseniai turiu, apie mėnesį, dar neperpratau kokių jai sąlygų reikia
Vat jei pradės augt ir žydėt, tai butinai parodysiu
Kad retai tai pastebėjau, nes iki kol man ją padovanojo, apie tokią net nebuvau girdėjus
o ir informacijos labai mažai randu
Kad retai tai pastebėjau, nes iki kol man ją padovanojo, apie tokią net nebuvau girdėjus
Žiūriu jediara gėlytė įsodinta pilnai paslėpus svogūną
o pas mane kažkur puse jo matosi
(nu aš jau taip pasodintą gavau) Kažin kaip turi būt iš tikro

Evers, tavo nuotraukos nerodo
, o ta kur nuorodoje tai laaabai graži
Evers, tavo nuotraukos nerodo
ten nemano....apie tokia tik svajoju...mano vos poros lapu...o isodintas svogunelis turi but pilnai...ta tiksliai zinau...
QUOTE(evers @ 2009 09 28, 17:02)
ten nemano....apie tokia tik svajoju...mano vos poros lapu...o isodintas svogunelis turi but pilnai...ta tiksliai zinau...
Tada reikės dapilt žemių
O kaip norėčiau kad ir mano mažutis, tokiu gražuoliu išaugtų
sito visos tikimes,bet kol pilno vazoniko nepriaugins vaikiuku svoguniuku,ziedeliu galim nesitiket...bet lauksim...kiekviena diena ziuriu o gal leis lapuka...kazi ar nera svoguninem gelytem trasu...