Įkraunama...
Įkraunama...

Prietarai

Apklausa: Ar tikite prietarais? (255 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 11 06, 21:48)
O kam jums tie prietarai? Svetimas pirštines mūvėti nėra gerai dėl galimų odos ligų (grybelių ir pan.).

vat butent drinks_cheers.gif juolab, kad odiniu, gi neisskalbsi. jei ir nebus kokio grybelio, na tai vistiek nehigieniska fear.gif

Bet cia, itariu, kad moteris ta pasakele atsimine, kur zmones sekdavo is lupu i lupas, kad isbaidyti kapiniu vagisius, kad tipo jei ka nors parsinesi is kapiniu (gele pavogsi, zvake ir pan.), tai su tuo daiktu ir kokia vele i namus parsivesi kartu biggrin.gif As asmeniskai netikiu jokiom dvasiom kapinse gyvenanciom, bet jei kam reikia adrenalino, tai lai tiki ir bauginasi biggrin.gif

Bet, kad cia lytg ir ne prie prietaru priskiriama, o daugiau prie senoliu padavimu g.gif
Atsakyti
turiu gera patarima - meskit is galvos visus prietarus ir gyvenkit ramiai
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2013 06 01, 10:45)

Many, tarkim, ilgokai buvo gajus prietaras dėl šarkos. Kad ji atneša negerą žinią. Bet to prietaro užsitvirtinimui manyje buvo reali istorija vaikystėje - apie šį prietarą man pasakė už mane vyresnis ir tuo metu protingesnis/išmintingesnis žmogus, ir situacijoje, kuri lietė konkrečiai mane. Ir užsitvirtino šis prietaras mano viduje, nors protas ir sakė kitaip.

Tiesiog jau ne vaikas pamatau šarką ties langu sau prieš nosį, kur jai net priskristi yra gana sudėtinga. Ir susimąstau būtent apie tą prietarą... Niekas neįvyksta. Po to tų šarkų tiek daug atsirado mano akiratyje... kol pastebėjau, kad viena stipriai mažesnė už kitą... ir kad tiesiog ji pasirinko sau lizdą perėti netoliese. Lizdo taip ir nepavyko pastebėti, o ir vieta kiek netipiška tokiems lizdams. Bet ko tik nebūna toje gamtoje...  smile.gif
Dabar į šarkas jau žiūriu kitaip  smile.gif

Prisimenu, kad rašiau tokį komentarą, bet neprisiminiau, kur. Kai temą pakėlė, radau. Nes kartais apie tai pagalvodavau. Man įdomu, kada tiksliai ta šarka taip keistai, na beveik nerealiai priskrido prie mano lango. Galvojau, kad data bus ties komentaru, o čia, pasirodo, rašiau būtuoju laiku.

Įdomu, kokį metų menesį šarkos peri šarkiukus?

Žiūriu, čia vyksta balsavimas. 50 ant 50 smile.gif
Gal ir mano nuomonė kiek pakis, jei atmintyje atgaminsiu tikslų tos šarkos pasirodymo laiką smile.gif

(P.S. Aš nebalsavau smile.gif )
Atsakyti
As zinau tokius prietarus

Negalima deti duonos kepalo ploksciuojaja puse i virsu, nes tai reiskia, kad kas nors is artimuju ne uz ilgo mirs.

Negalima sveikintis, spausti ranku ir pan, per slenksti, taip pat per automobilio langa, nes tai reiskia issiskyrima su tuo zmogum, gali reiksti ir kad isskirs mirtis, ir kad susipyksite, ir bet koki kitoki issiskyrima.

Mano mociute sakydavo, kad jei is ranku krinta stalo irankiai, lauk netiketu sveciu- jei iskrenta sakute, lauk moters, jei saukstas ar peilis- vyro. Labai daznai pasitvirtindavo smile.gif

Ant kapo negalima deti nelyginio skiaciaus geliu arba zvakiu, nes jei padesi nelygini, tai viena gele ar zvake, kuri buvo be poros, pasiims su savimi kazka is gyvuju.
Atsakyti