Įkraunama...
Įkraunama...

Plastikiniai langai 5

QUOTE(nykshtuke @ 2010 05 11, 14:14)
Pradėjau rinktis langus nuosavam namui, ir mąstau, ar visgi verta imti 3 stiklų paketą? nors ir firmos sako kad už tą pačią kainą, bet realiai paskambinėjus išaiškėjo, kad su ta akcija gaunasi šiek tiek brangiau. ar tikrai sutaupymai akivaizdžiai pasijaučia, kad verta investuoti papildomus pinigus?

Tikrai esu pastebejes, kad vienas zinomas gamintojas paskelbe akcija: 3 stiklu paketas uz 2 stiklu paketo kaina. Bet paskaiciavus man mano siulomus langus be akciju, be sukiu ir pan - gavosi pigiau nei pas tuos, kurie rekia, kad labai pigiai siulo. Na cia marketingas ir stebuklu sioje vietoje nebuna, Bent as per 3m darbo ju nesu mates. Beje stiklo paketai 3-5 proc yra pabrange del sezono. Taip kad ir tai patvirtina, kad negali but tokiu issisokimu.

Del silumos: langai su 3 stiklu paketu yra tikrai siltesni, iki 1.5 karto, profiklausomai nuo pacio stiklo paketo, kokie oro tarpai tarp stiklu ir aisku koks pats profilis, kok jo remo plotis.

Yra paskaiciuota, kad atisperkamumas, to skirtumo yra tarp 7-9m, ir jis gali skirtis priklausomai nuo sildymo sezono, sildymo kainos, langu ploto, ir t.t ir pan.

3 stiklu paketas bus apie 10 proc tamsesnis nei 2 stiklu paketas.

Bus sunkesnis.

Ar verta ji det ar ne - konkreciu atveju reik konkreciai ziureti. g.gif
Atsakyti
QUOTE(nykshtuke @ 2010 05 11, 14:14)
Pradėjau rinktis langus nuosavam namui, ir mąstau, ar visgi verta imti 3 stiklų paketą? nors ir firmos sako kad už tą pačią kainą, bet realiai paskambinėjus išaiškėjo, kad su ta akcija gaunasi šiek tiek brangiau. ar tikrai sutaupymai akivaizdžiai pasijaučia, kad verta investuoti papildomus pinigus?

Prieš tris savaites sudėjo į mano namą trijų stiklų paketą. Taip pat su akcija - už dviejų paketų kainą. Gavosi tik pora šimtų litų brangiau. Dar liko nepakeisti keli langai. Norėčiau tokių pačių , su trijais stiklais. Ar galite pasakyti, kur užsakinėjotr,nes toje firmoje gal jau nebus tos akcijos.
Atsakyti
QUOTE(Ringaile @ 2010 05 11, 17:37)
Prieš tris savaites sudėjo į mano namą trijų stiklų paketą. Taip pat su akcija - už dviejų paketų kainą. Gavosi tik pora šimtų litų brangiau. Dar liko nepakeisti keli langai. Norėčiau tokių pačių , su trijais stiklais. Ar galite pasakyti, kur užsakinėjotr,nes toje firmoje gal jau nebus tos akcijos.

aš domėjausi Faugoj. Jie siūlė ale už dviejų stiklų kainą, bet iš tikro su dviem stiklais aš radau daug pigiau nei pas juos.
šeip dabar dauguma firmų gamina su trim stiklais langus, skriasi tik kaina. pigiausiai tris stiklus visgi pasiūlė Fauga, bet geriau pasiderėjus ir kitur galima gauti panašią kainą.
Alfaz, patarimo dar noriu. ar Brugmann profilis ir Roto apkaustai bei trys stiklai geras pasirinkimas? pas mane langai nemazi, 1300x1450. ar nebus per sunkus langas su tais trim stiklais? veka profilio aš neįpirksiu.
Atsakyti
QUOTE(nykshtuke @ 2010 05 12, 08:13)
Alfaz, patarimo dar noriu. ar Brugmann profilis ir Roto apkaustai bei trys stiklai geras pasirinkimas? pas mane langai nemazi, 1300x1450. ar nebus per sunkus langas su tais trim stiklais? veka profilio aš neįpirksiu.

Siaip, jei plotis 1300mm, o aukstis 1450mm, tai cia dar nera blogai. Jie butu plotis apie 1600mm, tada daugelis imoniu tokiam gaminiui ir garantijos neduotu.

Bet su 3 stiklu paketu vistiek jis bus sunkus, ypac tai pasijaus kai jis bus atvertas, ir reikes uzverti, ir prispaudus rankena uzlenkti, tada gali prireikt jegos didesnes.

Galbut variantas butu ji dalint i dvi dalis, islygint stiklu plocius, tada ir patogiau bus, nes nereikes tokio nemazo lango su pastangomis uzverti. g.gif

Brugmann profilis nera pigiausias variantas, sakyciau link brangesniu.
Atsakyti
Vel langu sezonas atejo, vel visi nuolaidas siulo iki 80 proc, nors tai ir nerealu. g.gif g.gif g.gif

I ka kreipiate demesi besirinkdami langus?

I kaina, ir tik i ja;

I rekomendacijas draugu, pazistamu, giminniu;

Ar i imones, profilio pavadinima, komplektacija? g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
Ka reiskia :
Stiklinimas: 4-16Ar-4TOPN ?

3.Paketas iš SAINT GOBAIN stiklo 4-20Ar-4GNP ?
Atsakyti
QUOTE(Knowing @ 2010 05 27, 19:34)
Ka reiskia :
Stiklinimas: 4-16Ar-4TOPN  ?

3.Paketas iš SAINT GOBAIN stiklo 4-20Ar-4GNP ?

Paskutinis (4TOPN) reiskia, kad naudojamas stiklas su specialia zemo laidumo danga Planibel Top N (en ≤ 0,04).

O paketas 4-20Ar-4GNP - tai 2 stiklu paketas su mano manymu per placiu oro tarpu tarp stiklu, kuris uzpildytas argono dujomis (85-90 proc). Vienas stiklas selektyvinis (GNP).

Geriausias oro tarpas tarp stiklu dvieju ir 3 stiklu paketuose - po 16mm thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Cia abudu mediniams langams, bet as visiek nesuprantu ka kiekvienas skaicius parodo , kokiu parametru reiktu ziuret? Ir plastikiniu ir mediniu. Domina kuo didesne silumos ir garso izoliazija. Nelabai suprantu nei tose kamerose, nei stiklo paketuose biggrin.gif
O gal ir supratau jau smile.gif pirmas skaicius pirmo lango mm , antras skaicius tarpas tarp langu? o pask skaicius isorinio lango mm ?
O kodel 20mm per daug?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knowing: 27 gegužės 2010 - 19:05
QUOTE(Knowing @ 2010 05 27, 20:03)
Cia abudu mediniams langams, bet as visiek nesuprantu ka kiekvienas skaicius parodo , kokiu parametru reiktu ziuret? Ir plastikiniu ir mediniu. Domina kuo didesne silumos ir garso izoliazija. Nelabai suprantu nei tose kamerose, nei stiklo paketuose biggrin.gif

standartiskai dedami 2 stiklu pakete su stiklai po 4mm.

Norint pagerint garsines savybes - galima deti viena 6mm stikla. Tada garso izoliacija pagereja 2dB.

Arba klijuoti specialia plevele garso izoliacijai pagerint.

Jei reikia kuo siltesniu langu - tada reiketu ziuri i langus su 3 stiklu paketu. 3 stiklu paketas uz 2 stiklu paketa yra iki 1.5 karto siltesnis. Bet ir brangesnis.

Yra dabar rinkoje labai siltu plastikiniu profiliu, kaip Veka Alphaline 90, kurio remo plotis net 9cm, su apsiltinamaja medzia reme ir tik su 3 stiklu paketu, su 16mm oro tarpais tarp stiklu.

Deja tokiu langu kaina nera zema.

Languose kameros neturi dideles reiksmes, svarbu remo plotis. Kuo jis platesnis - tuo langas siltesnis.

Neblogi variantai su 8cm remo plociu. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
As tikriausiai rinkciausi kazka is 3 stiklu.
O stiklo paketai yra daugmaz vienodi plastikiniu ir mediniu langu? Tik profiliiai skiriasi?

Pasigooglinau, tai tik kelios firmos turi situos Veka 90 profilius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knowing: 27 gegužės 2010 - 19:22
QUOTE(Knowing @ 2010 05 27, 20:15)
As tikriausiai rinkciausi kazka is 3 stiklu.
O stiklo paketai yra daugmaz vienodi plastikiniu ir mediniu langu? Tik profiliiai skiriasi?

Medis nuo plastiko skiriasi tikrai, nes medis reikalauja prieziuros, po 7-9m reikes perdazyt, jei nebus dengtas aliuminiu, kaina apie dvigubai mediniu langu aukstesne, reikia ziureti is kokios medienos gamintas, ir t.t ir pan.

Matau mediniu langu viena privaluma - estetinis vaizdas ir naturalumas. g.gif

Stiklo paketai manau panasus, kadangi su mediniais mazai susidures - tiksliai i si klausima neatsakysiu. smile.gif
Atsakyti
sveiki, gavau pasiūlyma langams Aluplast, rašo kad 5 kamerų. tokie būna išvis? biggrin.gif ar geri?
Atsakyti