Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 19

QUOTE(arune @ 2009 11 06, 12:37)
Saulėlydi, ką tik su dukryte (ji serga, neina į mokyklą)  įsiskaitėm į pasaką. Labai patiko.  Nuo šiol ir mes taip darysime  tongue.gif - mokysimės ieškot kažko gero kiekvienam nemalonume.  Ačiū.


Galvoju, jog labai teisinga vaikus nuo mažens mokyti šios pasakos pavyzdžiu, kad gyvenime ne vien verkšlentų ir pasiduotų juodai nevilčiai. Mums ir patiems naudinga kiekvienoje situacijoje įžvelgti ką nors gero. Gal ir keistai nuskambėtų, bet jei parašyčiau "kaip gerai, kad prieš metus susidūrėm su liga...", privardinčiau čia gal 10 punktų. Vienas iš jų - sutikau Jus, nuostabias, tvirtas moteris wub.gif
Liga atėjo, nepriklausomai nuo mūsų norų ar nenorų, taigi, esi priverstas kažkaip suktis šioje situacijoje ir nepasiduoti.
Atsakyti
QUOTE(saulėlydis* @ 2009 11 06, 12:47)
Galvoju, jog labai teisinga vaikus nuo mažens mokyti šios pasakos pavyzdžiu, kad gyvenime ne vien verkšlentų ir pasiduotų juodai nevilčiai. Mums ir patiems naudinga kiekvienoje situacijoje įžvelgti ką nors gero. Gal ir keistai nuskambėtų, bet jei parašyčiau "kaip gerai, kad prieš metus susidūrėm su liga...", privardinčiau čia gal 10 punktų. Vienas iš jų - sutikau Jus, nuostabias, tvirtas moteris  wub.gif
Liga atėjo, nepriklausomai nuo mūsų norų ar nenorų, taigi, esi priverstas kažkaip suktis šioje situacijoje ir nepasiduoti.


Niekada nesutiksiu, kad liga davė kažką gerą. Davė invalidumą,depresiją, praradau darbą, bendravimą, nes sėdžiu kaime, chirurgas padarė 3-is charakiri ir vieną mažesnę operaciją.Gavau 4-is chemo ciklus.Nerandu nei vieno pliuso.Vien praradimai .
Ir kokio dydžio turi būti tas pliusas, kad už jį sumokėti tokią kainą.Tik už artimųjų gyvybę ir sveikatą mainais , sutinku be svarstymų mokėti šią kainą.
Žolė taip pat žalia, sniegas taip pat baltas,o štai dviračiu jau du metus nesivažinėjau, kilometrą nuėjusi , galvoju kaip toli reikia eiti iki namų atgal.Ot tai davimas!
Dabar gyvenu ėdama nerimo.Kiek tęsis remisija : 3,5,6 mėnesius , o gal ilgiau?
Tai kur čia tie ligos privalumai?
Kažkoks lakios vaizduotės žurnalistas pakišo mintį, kad liga duoda.
Aš visai nenorėjau skųstis, bet pasakymas apie tai , kad liga duoda kažką gero mane kiekviena kartą įveda į pasiutimą.Kam vynioti situaciją į vatą? Liga yra liga.Su ja privalai susitaikyti, ieškoti būdų ją nugalėti, nugalėti savo neviltį.
Bet šokinėti iš džiaugsmo , kad štai susirgusi vėžiu atradau savo širdyje gerą jausmelį, kurio nejutau anksčiau tikrai neprisiversiu.
Draugus galima atsirinkti ir nesusirgus vėžiu.
Dabar žinau, kad nenuvažiuosiu į Italiją, Egiptą ir Paryžių, nes iš pensijos neužteks pinigų, neturiu jėgų.Ir tai atėmė liga.
Ot tai džiaugsmas - tai davė liga , nes nueinu iki miško pasivaikščioti-anksčiau nebuvo laiko , nors šiuo metu jis man per toli.
Atsakyti


Labas mergaitės,prisistatau po pirmojo lašinimo pirmosios pusės,savijauta nebloga,bet ir chemija buvo iš lengvųjų,po 8 dienų vykstu antrai pusei-docetokseliui,sake,kad šitas vaistas,sunkiau pernešamas.

Mergaitės,kažkuri,sakėt,kad turit portą,parašykit,kad jaučiatės?Adis lyg ir tau sakė,kad statys?man reikia statyti.bet truputėli bijau. blush2.gif

***********
Saulėlydi,graži pasaka,kaip norėtusi,taip gyventi.
Susirgusi,išmokau džiaugtis kiekviena smulkmena,kiekviename blogume rasti kažką gero,bet kokia kaina.. g.gif


Atsakyti
GABIJA. , atsiprašau...

Liga juk yra faktas ir reikia su tuo faktu gyventi ir nesiūlau džiaugtis tuo faktu ir šokinėti iš džiaugsmo... Ne mes jį pasirinkom. Bet jei jis duotas, tai gal ieškoti kaip galima pozytivesnio požiūrio?
Galvojate mūsų nekankina nerimas kiek tęsis remisija?
Galvojate mes nenorime atostogauti šiltuose kraštuose ar aplankyti Europos sostinių?
Galvojate aš saugiai jaučiuosi, galvodama "kas būtų, jeigu būtų...?"
???

Aišku, ne aš sergu ir liga mūsų šeimos neišvargino taip stipriai. Gal todėl taip rašau. Bet ar yra iš ko rinktis?

.GABIJA., nepykite, nei ant manęs, nei ant ligos....
user posted image
Atsakyti
QUOTE(saulėlydis* @ 2009 11 06, 16:36)
GABIJA. , atsiprašau...


.GABIJA., nepykite, nei ant manęs,
user posted image


Aš ant tavęs nepykstu. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Aš tik nesutinku su nuostata , kad vėžys kažką duoda ir išmoko.
Tai, kad sergantis vėžiu sugeba džiaugtis kiekviena diena, tai labai gerai.Reiškia tai stiprios valios ir gerų nervų žmogus.

Bet ir iš po gripo pakilti būna labai smagu .Tai gal tai pamokai ir užtektų gripo?
Ir iš gripo gali išmokti , jog kai lyja reikia pasiimti skėtį ir šiltai apsirengti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 06 lapkričio 2009 - 16:02
.GABIJA., tiesa, viskas tiesa, ką sakai. bet ...
kodel, kai sergi gripu, sakoma: "pasveiksi", na, tipo - baikė, o ne liga, bei kai pasakai, kad vaziuoji į onkloginį, tai jau atrodo lyg maudais smaloje.
ką ten iš gripo pasimokysi... juk žinai, kad praeis kiek laiko, pagersi kokiu teraflu ar tabletkių ir pasveiksi, o čia - nežinomybė didesnė. ji sukrečia, o tada tau, žmogau, ima ir kažkokie varžteliai galvoje automatiškai persisuka - ir imi kitaip mąstyti. ir atrodo, kad ta situacija, GABIJA, gal ne LIGA, o ta SITUCIJA ima kažko mokyti... pamatai, kad gal geresni, atidesnis tampi, gražesnius žodžius parenki... ir atrodo, kad taip darai dėl kažko... na, dėl ligos, dėl situcijos tokios.
tas davimas, manau, labai subtilus ir savotiškas.
kiekviena rimtesnė liga (situcija) priverčia susimąstyti... priverčia stabtelti ir gyventi kitaip, ne pagal tas taisykles, kurias susikuriame sau patys, o pagal specifines - kitos rankos diktuojamas. ji žmogų tarsi įsodina į vežimą, įduoda vadeles, bet ... pamiršta parūpinti arkliuką... va, tada ir kapstykis iš padėties... sukaupi jėgas, išmintį ir eini į priekį, nes kitaip neįmanoma. o juk be tos kitos rankos būna viskas daug paprasčiau.
tai ir yra davimas. šanso bandyti išgyventi kitaip... tas kitaip mums , aiškum, ne prie širdies, bet kito kelio nėra.
Tai mus priverčia neištižti ir būti stipriais. Tik ta liga (situcija, kita ranka imanti vedžioti mus po gyvenimą) parodo, kokios mūsų galimybės. beribės.

linkiu kiekvienai asmeniškai ir jūsų artimiesiems visiems tas galimybes savy rasti einant kitu keliu, o ne tuo kuriuo nori vesti liga. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo labins: 06 lapkričio 2009 - 16:40
QUOTE(.GABIJA. @ 2009 11 06, 16:54)
vėžys kažką duoda ir išmoko.

Jis kažką duoda ir išmoko, jei tik lengvai grybšteli, jei susirgai lengva forma, susirgai, sirgai, išsigydei ir toliau gyveni, padaręs savo gyvenime ir sąmonėje pertvarkas... nors nė velnio... E.Umbrasaitė, skaičiau, irgi tapo geresnė, švelnesnė, labiau mylinti,... bet...laikinai. Kai tik liga nutolo, apsimiršo viskas, vėl grįžai į tai, koks buvai.

Aš manau, kad man nieko gero tai nedavė. Galiu priprast prie minties, kad galiu nebūti, gerai,... bet kaip įžvegt ką gero tame, kad neužaugintas vaikas??? Nu niekaip...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 06 lapkričio 2009 - 16:58
QUOTE(arune @ 2009 11 06, 17:52)
Jis kažką duoda ir išmoko, jei tik lengvai grybšteli, jei susirgai lengva forma, susirgai, sirgai, išsigydei ir toliau gyveni, padaręs savo gyvenime ir sąmonėje pertvarkas... nors nė velnio... E.Umbrasaitė, skaičiau, irgi tapo geresnė, švelnesnė, labiau mylinti,... bet...laikinai. Kai tik liga nutolo, apsimiršo viskas, vėl grįžai į tai, koks buvai.

Aš manau, kad man nieko gero tai nedavė. Galiu priprast prie minties, kad galiu nebūti, gerai,... bet kaip įžvegt ką gero tame, kad neužaugintas vaikas???  Nu niekaip...


Sutinku šimtu procentų.
Ko išmoko kartu su manimi besygydžiusi jauna vieniša mergina, kurią atveždavo chemijai jos motina kartu su pusantrų metų nuostabiu sūneliu? Kai po pusmečio prasidėjo recidyvas ir sugrįžau atgal ir sužinojau, kad mergina išėjo Anapilin.
Todėl mane ir siutina rašliavos spaudoje apie vėžio pamokas .Kur čia šansas pasimokyti iš tų pamokų?
Prie visų mitų apie vėžį sukuriamas dar vienas.Atrodo , kad tik susirgęs tampi pilnaverčiu dvasiškai.
Atsakyti
[quote=shaiba,2009 11 06, 16:43]
Labas mergaitės,prisistatau po pirmojo lašinimo pirmosios pusės,savijauta nebloga,bet ir chemija buvo iš lengvųjų,po 8 dienų vykstu antrai pusei-docetokseliui,sake,kad šitas vaistas,sunkiau pernešamas.

Mergaitės,kažkuri,sakėt,kad turit portą,parašykit,kad jaučiatės?Adis lyg ir tau sakė,kad statys?man reikia statyti.bet truputėli bijau. blush2.gif



Labas vakaras,
Aš portą įsistačiau. Bijojau įstatymo, nes daro su vietine nejautra, bet dabar galvoju, kad galėjau dar anksčiau tai padaryti, nes atkrenta viena didžiulė bėda - po lašinimo jokių problemų su venomis. Jeigu tik turit finansines galimybes, tikrai įsidėkit. Aišku, lieka 5 cm randelis po raktikauliu ir nedidelis pakilimas, bet palyginus su kitais mano randais, tai yra niekis. Jeigu kas domins daugiau-klauskit, būtinai atsakysiu.
Atsakyti


NBA mano gydymas dar tik prasideda vakar kai lašino Gemzarą ir fiziologinį tirpalą vietoj 2 valandų,sulašejo per 5 valandas.Tai va reikia man to porto,jei gali parašyk kiek kainuoja ,nors sakė,kad jų yra visokių rūšių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shaiba: 06 lapkričio 2009 - 21:27
QUOTE(labins @ 2009 11 06, 00:30)
pasiguosiu  blush2.gif
as manau, kad labai neteisinga į vieną palatą sukrauti ir labai labai silpnus ligoniukus, ir stipresnius, kurie patys vaikšto ir t.t.
aš nenorėčiau. žinau, kad labai savanaudiškai galvoju, bet... labai trenkia per smegenėles.
ir kaip tyčia mums taip atsitiko  verysad.gif

Prisijungsiu prie kitų mergaičių... prie to reiks savotiškai "priprasti". Pirmas kartas - šokas, o paskui jau žinosit, kad gali taip būti. ax.gif Niekas ligoniukų neišrūšiuos. Tiesa, vieną kartą mamytei pasiųlė pasirinkti palatą, nes stebūklingai buvo vietų, ir pasakė kur silpnesnis ligoniukas. Mamytė pasirinko kur daugiau ligoniukių, bet stipresnių... O kitą kartą teko gulėti su išeinančia į Ten ligoniuke - jauna moterimi, su artimaisiais ir t.t. Nieko nepadarysi - taip yra. unsure.gif
Sveikatos ir stiprybės tėveliui... wub.gif

Papildyta:
QUOTE(shaiba @ 2009 11 06, 16:43)
Labas mergaitės,prisistatau po pirmojo lašinimo pirmosios pusės,savijauta nebloga,bet ir chemija buvo iš lengvųjų,po 8 dienų vykstu antrai pusei-docetokseliui,sake,kad šitas vaistas,sunkiau pernešamas.

Sveikute, brangute, shaiba 4u.gif Laikykis tvirtai ir kad šis vaistukų derinys tau padėtų sveikti. wub.gif Bet kaip įdomiai rašai, kad važiuosi antrai Docetakselio daliai, o pirmoji buvo vien Gemzaras ar kartu su kuo?... Ar Deksametazoną geri?

***

Mergaitės wub.gif , visoms visoms ramaus savaitgalio, meilės ir šilumos... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 06 lapkričio 2009 - 22:19
Liutuke,

yo smegenu.. Na, as girdejau, kad jinai dirba santariskese, o ne privacioje ir dirba su sunkiais ligoniais, nes jinai pries chemoterapija.. Yra gandu, kad jos gydymas veiksmingas, bet musu valstybeje nieks nepripazhysta veismingu gydymu, nes reikia viska komplikuoti. Nezinau, kiek tai tiesa, tai tik gandai..
Na, is kitos puses, jeigu jinai neprieme tavo mama, reiskia tavo mama dar turi dideliu sansu.

PAstebejau, kad mano mama daznai ispila karstis ir tada iskart supykina(nors chemo buvo rpaeita savaite).. Liudina, kad vis dar nesikelia is lovos, nes labai silpna. Maldauju Dievulio, kad jinai atsikeltu ir ka nors veiktu namie, kad butu noro ir ryzto keltis..
Atsakyti