Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 19

QUOTE(arune @ 2009 11 06, 17:52)
Jis kažką duoda ir išmoko, jei tik lengvai grybšteli, jei susirgai lengva forma, susirgai, sirgai, išsigydei ir toliau gyveni, padaręs savo gyvenime ir sąmonėje pertvarkas... nors nė velnio... E.Umbrasaitė, skaičiau, irgi tapo geresnė, švelnesnė, labiau mylinti,... bet...laikinai. Kai tik liga nutolo, apsimiršo viskas, vėl grįžai į tai, koks buvai.

Liga ar kitokia bėda šio bei to išmoko, nes gyvenimas atsuka savo nematomą pusę. Tik daugumos mūsų atmintis per trumpa. Arba laiko nebelieka pasinaudoti tuo, ką išmokai...
Taip susiklostė, jog būdama 18 metelių atsidūriau ligoninėje pabudėti prie savo 10 metų vyresnio brolio, susirgusio lėtiniu plaučių uždegimu. Dėl amžiaus skirtumo ir mudviejų charakterio savybių nebuvome perdėm artimi. Vietoj įprasto išdidaus ir jausmų nerodančio brolio, radau bejėgį į mano ranką, kaip į išsigelbėjimą, įsikibusį vyriškį. Išsigandau šito, bet ir nudžiugau – toliau viskas bus kitaip. Arčiau, šilčiau, taip kaip ir turėtų būti. Bet nebuvo. Po kelių valandų jis mirė. Po skrodimo paaiškėjo, jog tai buvo vėžys. Nežinau, ar kas būtų pasikeitę, jei brolis būtų išsveikęs. Tačiau buvo galimybė, kuria nepasinaudoti būtų buvę... Nežinau, kokį ne itin gražų žodį po tų "būtų buvę..." reikėtų panaudoti, bet jis susijęs su tuo, kas slypi mumyse.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 06 lapkričio 2009 - 23:04
Retas svecias, nepykit, bet jau 7 metai praejo nuo diagnozes, taip sakant daug vandens nutekejo ir kol kas su gana sekminga pabaiga, bet norejau apie tuos pasikeitimus, as tai jau gal mokykloj supratau, kad zmogus, jo charakteris nesikeicia, gal kiek apsigludina kampai, ismoksti tolerancijos, bet, kad liga - pamoka, niekada nesutiksiu, kokia man cia blyn pamoka, kai as ka tik apsigynus bakalaura, augindama dukra, susiduriau su tokia diagnoze, kai man sukapino 25 gimtadienio isvakarese pirmus butelius chemijos, as asmeniskai isleidau paskutinius savo pinigus tada, kad nusipirkt nekompensuojamus, bet butinus vaistus, ir visa gydyma as tikrai negalvojau kaip tapt geresnia, as galvojau kaip uzdirbt tuos kelis simtus litu, kad iseitu vaistu bonkute (kuri tada kainavo 403LT), laseliniu, fiziologinio skyscio ir nors kokiu tai vitaminu, tam isleidau savo pirma alga ir buvau laiminga, kad galiu va gydytis, ko ismokau tai neuzsisukti smulkmenose, visiskai neuzjauciu tu kurie vis vargsta, tik to vargo as nematau, na matot per mazai pinigu, ar poilsio, tai as net tolerancija praradau, anksciau nurezdavau - man jusu problemos, nebevynioju ir zodziu i vata, tiesiog tam nera nei reikalo, nei laiko, stengiuosi visu pirma buti gera sau, save myleti, sau padeti ir tik tai mane sustiprina, tad visu pirma NEPAMIRSKIT SAVES, kiti buve nebuve, JUS ESATE PACIOS SVARBIAUSIOS CIA R DABAR wub.gif
Papildyta:
QUOTE(.GABIJA. @ 2009 11 06, 11:22)
Aš jau 4-is kartus operuota , taigi prisigulėjau.Kai ateini pirmą dieną padedi jau operuotoms, o sekančią dieną jau tau kažkas neša basoną, paduoda laikraštį, taip ir sukasi karuselė.Pradedi vaikščioti, vėl kažką kitam padedi.O , kad išrūšiuoti, tai nerealu , nes trūksta palatų.Tik gulint privačioje klinikoje gali nusipirkti vienutę, bet tai prabanga, kurios tikrai niekada neturėsiu.


Oi Gabija as tokia, po peiliu guliau jau 5 kartus, aciu Dievui tik kartas susijes su onko, bet as va sitaip, kol laukiu lakstau aplink kitus, varineju sesuciu pakviest, paduodu basona, prisuku lasine jei reikia, paskui jau draugiskai visi gulim, pvz guliu traumu skyriuj, su sosiedka nevaikstom, tai rytais laukiam mano vyro, jis 7 man kava atveza, kaimynei nuperka juodos kavos is aparato, padeda mums taburetka tarop musu, ten sukraunam visa turta - zurnalus, laikrascius ir taip leidziam dienas, du kart esu gulejus su labai labai sunkiais ligoniais onko skyriuose, bet tai manes neisgasdino, niekad nepagalvojau net apie isskirstyma, tiesa jau maciau, kad uz 5o lt parai, o uz sekancias jau po 3o galima gauti vienviete palata KMUK pvz traumotologijos skyrius, kaip tik praeita savaite ten man ir vel ta koja remontavo, bet pamislinau gi labai liudna, tai gulejau bendroj, kur guli 12 zmoniu, po 4 atskirti tik siena be duru, na kas zino sena pastata, na ir nieko isgyvenom, net gi gana linksmai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 11 05, 16:02)

O jūsų mamai ar taikytas bent koks spinduliavimas, nes šiaip nelabai nori kartoti šitą gydymą antrą kartą.


liutukee, man ir kyla klausimų, nejau negali padėti Jūsų vyro giminės, mamos giminės - pavežti mamą iki Kauno. netoli juk 100 km ir sugaiš tik kokį pusdienį, ar Jūs tokios išdidžios ir negalit paprašyti pagalbos, nejau neturit draugų, pagaliau bendradarbių. pagaliau kreiptis į socialinių paslaugų tarnybas, caritą. Nesykį klinikose mačiau pagyvenusius žmones, kuriuos lydi ne giminės, o socialiniai darbuotojai. Už transporatvimą ir paslaugą aišku reikės susimokėti...

Apie metastazes žinau tiek: kokiame organe bebūtų, gali būti operuojamos, gali būti neoperuojamos. Priklauso nuo vietos, kur yra: pakraštyje, centre, šalia svarbių arterijų, venų ar kraujagyslių rezginių (pvz. jei plaučių, kepenų pakraštyje - tada operuos be problemų).
Dydžio, ar peraugę patį organą ir aplinkinius audinius, kiek. Jei labai smarkiai, tada jau sudėtinga. Skaičiaus: viena-dvi - esant palankioms ankstesnėms mano minėtoms sąlygoms - operuos, jei daugybė smulkių - kažin. Jei mamytės metastazės yra šalia labai svarbių smegenų centrų, gali dėl to neoperuoti, arba jos išsiraizgę kaip voratinklis užima didelį paviršių, o ne soldiinis mazgas.

Nepaisant mano samprotavimų - neurologo konsultacija ar Vilniuje, ar Kaune būtina. Kaip Vi_ rašė, šeimos gydytoja gal neturi teisės rašyti siuntimo pas neurochirurgą; nenorit duoti kyšių, neturit ryšių- yra oficiali galimybė patekti pas tam tikrą gydytoją greičiau, apmokant konsultaciją. Tik reikia ilgai laukti priėmimo dieną -apmokamus pacientus priima, kai yra tarpelis arba darbo gale. Esu pati kreipusis pora kartų, regisrtarūroje pasakai noriu mokamos konsultacijos.


Mamai yra svytinta krutine(pries 3m.),o vasara visa galva svitino.Tai taip iseina,kad galvos nebesvitintu doh.gif


Kas del vyro giminiu-tai jie gyvena uz 220km nuo Vilniaus,o ir nedrisciau ju prasyt,pats vyras niekada ju neprasytu,nes santykiai gan salti,praktiskai nebendrauja,tokie jau jie yra.Man jau uztektu jei nors anukus karta i pusmeti aplankytu,praleistu laika su jais,o ka jau kalbet apie kazkokius kitus prasymus.

Ai,geda man dejuot,bet nera kam nuvezt,tikrai nera,mamos giminiu praktiskai nera.Mes ilga laika uzsieny gyvenom,draugai ten.Vilniuje visai neseniai apsigyvenom,turiu keleta nauju draugiu,bet nesam susibendrave iki tokio ligio,kad prasyciau iseit is darbo ir vezt mano mama i Kauna.Ir dar reiktu,kad ir pati vaziuociau kartu,nes mamai jau viskas atsibodo,nuvaziavus nebelabai ka issiklausinetu.Savo vyresneli rasciau kam palikt,o maze mamyciuke,papinuke,su niekuo jos nepaliksi.Zodziu-kvailai viskas gaunasi ir tiek.Kas del isdidumo-tai as neisdidi,o vat mama-labai.

Labai jums aciu,kad rupinates!Pirmadieni paskambinsiu i tas soc.rupybas,kur davet tel.nr.,pasidomesiu kokiais atvejais galima tiketis pagalbos.Dar syki jums aciu!

Bandysiu mama kalbint,kad kreiptis i Vilniaus neurologus.Nors ir sunku is anksto planuotis del jos blogos savijautos po chemiju,bet reikia kazkaip kazka daryt.



QUOTE(speranza @ 2009 11 05, 16:59)


Liutukeee, laikykis  4u.gif 

mama sakė, kad Klaipėdos ligoninė turi gauti naują įrangą - radioterapijai atlikti.
šiaip sakė, neblogai jaučiasi, nei pykina, nei ką... geriau nei po chemijos.  ax.gif



4u.gif
Laikykites! 4u.gif

QUOTE(SVETA K. @ 2009 11 05, 18:37)
as neturiu katineliu,bet gal pralinksminsiu jus visus savo mazosios sypsena  lotuliukas.gif     

Kokia meilute dukryte! wub.gif

QUOTE(Satide @ 2009 11 05, 18:40)
Labas vakaras
Pilvo apačios jai neskaudėjo, jei ne tie vandenys tai iš viso nebūtume supratę ir toliau , kad kažkas negero vyksta..o dėl vandenų atsirado dusulys, padarė plaučių nuotrauką ir pamatė, kad vienas plautis pilnas vandens ir nefunkcionuoja..tada paguldė į Raudoną Kryžių, pradžioje manė, kad tai nuo infarkto, kuris buvo prieš beveik 2 metus, bet darydami punkciją nusiuntė tą skystį į laboratoriją ir iš ten gavome tokį baisų atsakymą..
Vakar vakare ir naktį mama sugėrė 80 tablečių kažkokio vaisto iš D raidės(nepamenu pavadinimo, kažkoks dux...ar dex..) o šiandien jau lašino 5 val. vaistukus...kol kas jaučiasi gerai, turime antibiotikų temperatūrai mušti, turime 2 rūšių vaistų nuo pykinimo ir dar kažkokius skrandžiui prieš valgį...sakė daug skysčių gerti, perspėjo dėl sausėjančios burnos...dabar jei temperatūra nekils ir savijauta bus nebloga kontrolinis kraujas trečiadienį, jeigu kažkas ne taip iš karto liepė važiuoti su dokumentais į priimamąjį...Labai tikiuosi, kad to neprireiks..  unsure.gif

Labai ačiū mergaitės už palaikymą  4u.gif

Visoms linkiu stiprybės ir tikėjimo  wub.gif

Sveta, kokia graži šypsenėlė  bigsmile.gif

Mano mama irgi geria tuos vaistus pries chemija.Idomu kokia chemija lasina?Gal tokiapat kaip mano mamai.

QUOTE(rasų lanka @ 2009 11 05, 22:50)

Liūtuke  4u.gif  - tu reikalinga mamytei - neižtižk... Tokiais atvejais atsisijoja  pažįstami, draugai ir tikrai įvyksta jų "perkainavimas ", nes tada pasimato tie perliukai - tikrieji . Tikrai skaudu, jei tu padėjai kažkada, o tau sunkioj situacijoj pagalbos nebėra... Gal tikrai, kaip Adis pataria - kreiptis į visai pašalinius žmones. Bet kuriuo atveju čia be pinigėlių kelionei neišsiversit... Tad gal būtų galima paprašyti kad ir kokio kaimyno, ar kaimynės tokios didžios paslaugos .
Stiprybės Tavo mamytei ir tau kantrybės...  wub.gif


Mano vyras visada stebedavosi(pas ji seimoj tai isvis tokie santykiai,kad tevai jau nuo 17m.jam surado darba,is jo imdavo beveik visa jo atlyginima kaip uzmokesti,kad pas juos gyvena,na zodziu-ten viskas tik perkama,nieks nieko "uz dyka"neduoda),kad as ir mano mama taip visiems padedam(o man atrode,kad tikrai ne daugiau nei kiti).Bet mama tikrai labai visiems padedavo,labai stipri moteris buvo(taip graudu matyt kaip ji silpsta,praranda ryzta,tikejima verysad.gif ).O vat kai reikia jai pagalbos-tai ...net brolis paprasytas kazkur kazka nuvezt tuoj pareiske,kad jam koja skauda,ir jau metai net nepaskambina ,net nepaklausia kaip seseriai sekasi.Buvo iprates,kad mama viskuo rupinasi,visais bendrais reikalais ir t.t.Mama jam ir nebeskambina,o jis net ir negalvoja paskambint.Jetau kaip nemiela kai taip yra.



Ai,bet as nesmerkiu tu zmoniu,bet tikrai nesiruosiu 10sykiu prasyt,jei jau zmogus atsako,kad negaliu padet ir bando aiskint,kad gal taksi pasiimkit,juk dabar krize-kainos nukrite-tai negi manot,kad verta dar syki tokio zmogaus prasyt?Na tiesiog puikiai matosi ar zmogus nori padet ar ne.Jei jau noretu-tai ta syki negaledamas pasiulytu pagalba kitasyk,nejaugi ne?Bentjau man taip atrodo.



QUOTE(arune @ 2009 11 06, 12:00)


O liga, žinoma, kad atsijoja draugus ir gimines. Kai man reikėjo pagalbos, sulaukiau iš tų, iš kurių nesitikėjau, o dalis "pasiplovė". Ant nieko nepykstu, suprantu, kad sergančiojo ir sveikojo interesai pradeda skirtis, ilgainiui nutolstama.  Liutukeee, o jūs kreipkitės tiesiai šviesiai į konkretų žmogų " Reikia tokios ar tokios paslaugos, ar gali?..." Juk turi atsirast iš būrio žmonių, kas padės.

Ai,turbut taip nelemtai susikloste,kad kas gali padet-tas nenori,o kas nori-tas negali.
As tai net pradejau galvot,kad mama ir jos bendradarbes kazkas uzkerejo,visos susirgo-insultai,onkologiniai susirgimai,ir visoms beveik vienu metu.Nesiseka.Ir isvis mamos gyvenimas labai sudetingas,pilnas netekciu,artimuju mirciu(visi mirsta jauni-arba avarijose zusta-brolis,vyras,tetis,draugas arba onkologiniai susirgimai-mama,pussesere,tetos).As tecio net neprisimenu,man buvo 2metukai kai zuvo.Mama jau tiek daug iskentejo,ir dar bac-vezys! doh.gif


Oi,mergaites,issipleciau,galvoju ar viska trint ar palikt.Jei istrinsiu-tai pagalvosit,kad net neskaitau,jei paliksiu-ryt jausiuosi,kad blogai padariau jog neistryniau,nes is tikruju-tai nenoriu pasirodyti silpna.

Ai,paliksiu,nesupykit,busiu issiliejus.Stogas man jau vaziuoja visai.


Stiprybes visoms! 4u.gif Aciu,kad esat,kad rupinates! 4u.gif Einu miegot,nes ir vel liksiu nemiegojusi,mano mazajai siandien suejo 11menesiu,bet dar istisai keliasi naktimis pazist mamos pienuko.Kokia ji nuostabi mergyte wub.gif .Mano gyvenimo sviesa.Sunus irgi,tik baisiai isdykes.

O kaip butu galima paziuret jusu albumeli?Gal ir saviskius ideciau,nors dar nezinau.Mamyte turbut nenoretu ,kad deciau,o mes tai ne prie ko ten g.gif

Labanaktis! 4u.gif
Atsakyti
[quote=shaiba,2009 11 06, 23:26]
NBA mano gydymas dar tik prasideda vakar kai lašino Gemzarą ir fiziologinį tirpalą vietoj 2 valandų,sulašejo per 5 valandas.Tai va reikia man to porto,jei gali parašyk kiek kainuoja ,nors sakė,kad jų yra visokių rūšių.

Laba diena,
Man portus siūlė 2 rūšių. Kainos jų 650 ir 700 litų. Kiekvienam lašinimui, po to baigus gydymą porto praplovimui reikia pirkti adatas, kurių kaina apie 20 litų. Aš portą pirkau už 700, nes norėjau kuo geričiau įsistatyti ir Kauno klinikų vaistinėje toks tuo metu buvo (paprastai vaistinė turi po vieną abiejų rūšių, galima dar ir užsisakyti, tik reiks 1-2 sav.palaukti). Aš visą informaciją gavau iš savo chemoterapeutės. Portą statė Kauno klinikų angiohirurgai. Viskas vyko labai sklandžiai.
Atsakyti
[quote=Deganti,2009 11 07, 00:37]
Retas svecias, nepykit, bet jau 7 metai praejo nuo diagnozes, taip sakant daug vandens nutekejo ir kol kas su gana sekminga pabaiga,

ko ismokau tai neuzsisukti smulkmenose, visiskai neuzjauciu tu kurie vis vargsta, tik to vargo as nematau, na matot per mazai pinigu, ar poilsio, tai as net tolerancija praradau, anksciau nurezdavau - man jusu problemos, nebevynioju ir zodziu i vata, tiesiog tam nera nei reikalo, nei laiko, stengiuosi visu pirma buti gera sau, save myleti, sau padeti ir tik tai mane sustiprina, tad visu pirma NEPAMIRSKIT SAVES, kiti buve nebuve, JUS ESATE PACIOS SVARBIAUSIOS CIA R DABAR wub.gif
Papildyta:

Visų pirma tai labai sveikinu ištrūkus iš žnyplių.Tai duoda mums visoms viltį.
user posted image

O antra dalis atrodo nuo mano minčių nusirašyta žodis žodin.
Papildyta:
QUOTE(Liutukeee @ 2009 11 07, 02:39)
O kaip butu galima paziuret jusu albumeli?Gal ir saviskius ideciau,nors dar nezinau.Mamyte turbut nenoretu ,kad deciau,o mes tai ne prie ko ten  g.gif

Labanaktis! 4u.gif


Labai lauksim nuotraukyčių.Juk daug ten daug mergaičių , kurių serga artimieji.
Atsakyti
Ačiū,NBA,kainelės portų kandžiojasi,bet pažiūresiu,kaip seksis susilašinti antrą dalį,
tada galvosiu apie portą.Gal Vilniuje pigesnis.. ax.gif

******
Rasų lanka gavau Dechmetazoną kitą savaitę pradėsiu.Šiandien spaudimas kritęs,tai labai prie lovos traukia.


---------

Tema baigiasi,kas naują užves? Matau Adis prisijungus,užveskit temukę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shaiba: 07 lapkričio 2009 - 14:03
Ačiū Shaiba, aš jau ne viena esu užkūrusi, visai norėčiau, jog naujoji būtų tavo. smile.gif mirksiukas.gif
Liutukeee, ačiū, kad viską paaiškinai. Man klaustukei visuomet kyla klausimų. Gal kaip nors šita sudėtinga tavo siruacija išsispręs.

O kaip mes sužinosim apie tavo problemas, jei nerašysi. Viena ką nors, kita ką nors patars, gal tarp tų patarimų ir sprendimas koks nors atsiras, o jei ne tai bent būsi išsisakiusi...ir visai nesi tu nei silpna, nei ištižus. O-O-O dar kokia stipruolė ir šaunuolė. smile.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 07 lapkričio 2009 - 14:35
Aciu,mergaites,uz palaikyma!Jus visos nuostabios!Meldziu Jums sveikatytes! wub.gif Kai tik turesiu laisvo laiko nuo vaiku-lisiu ten paziuret ir savo nuotraulytes idesiu !
Atsakyti
As irgi prisidedu prie nesutinkanciu, kad liga kazka duoda.
Tiek, kiek ji "dave", ateme desimteriopai. Kai budama jauna vis dazniau mastau, kad turbut neteks susilaukti vaiku, o jei ir leistu sveikata, abejoju, ar nesikankintu vaikas. Kai zinau, kad visa likusi gyvenima turesiu vargo su koja. Galu gale, kai pagalvoju, kad artejanti operacija bus ne tokia sekminga, kaip pirmoji ir as galiu visai nevaldyti kojos ir fiziologiniu funkciju. Kai jau baigiasi mano terminuota darbo sutartis, darbo, kurio taip norejau, kur kolegos aukso vertes. Kai galvoju, kas manes lauks tolimesniame karjeros kelyje. Kai dziaugiuosi karta per 2 sav-1 men isejusi is namu valandai - dviem ir visada su kazkieno prieziura. Kai matau, kaip mano vyas grizes po sunkaus darbo, atidirbes virsvalandzius turi dar sokineti apie mane, tvarkyti buiti, gaminti maista. Kai matau mama ir net niekada jausmu nerodziusi teti pergyvenancius del manes. Galeciau dar testi ir testi.
O ka dave? Suzinojau, kad galiu pakelti zymiai daugiau, nei buciau kada nors pamaniusi, suzinojau, kad turiu tikrai rupestinga vyra ir seima, kolegas. Viskas.
Atsakyti
Liutukeeee styprybės Tau ,
Sveta K Labai graži šypsenėlė
O katinėliu koks grožis wub.gif
visoms styprybės ir sveikatos.
Mes vakar darėmės kraują tai hemoglobinas 114 ,bet monocitai tik 2,4,bet savijauta nebloga reik tikėtis kad nepablogės .kokiom liaudiškom priemonėm galima kelt monocitus?
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti