Įkraunama...
Įkraunama...

Šilainiai: l/d "Aušrinė", Baltų pr. 49, 37 75 28,

QUOTE(kadabra @ 2010 07 29, 14:28)
Rucelie, Keiti, parasykit prasau kada konkreciai uzrasete vaikiukus i darzeli. Man tai labai svarbu.

Mano situacija su Keiti tiesiog identiska (skiria tik dar + ju turimas vienas priorites soc.remtinos seimos), bet Keiti vaikelis pateko, o man net kt.metais patekimo i darziuka negarantuoja, nors pries metus, kai buvau pasiteirauti, zadejo, kad s.m. rudeni (pagal turimus eiles duomenis) tikrai pakliusim.
Nesuprantu kame reikalas? Negi tiek daug vaikuciu is sv.skyriaus ar vaiku teisiu tarnybos buvo parekomenduota? Eile juk negumine, ji turi gala, pildytis turi tik is apacios, o ne nuo vidurio.
Manau, nera cia idealios tvarkos. Vietu rezervas buvo tikriausiai pasiliktas pries suvedinejant duomenis i nauja programa  cool.gif .
Papildyta:
dekui uz atsakyma.
Prioriteta turime viena ir jusu pranasuma musu atzvilgiu pripazistu.
Bet, kad norima vaiko vedimo data itakotu eile, tai mano manymu tikrai neteisinga  unsure.gif .
2009 metu rugseji jusu vaikiukui buvo tik metukai ir keli menesiai, ar tikrai butumete vede?

Na, kaip matau skirtumas ne tik prioritete, mes ir užrašėme anksčiau. Žinau, kad skaudu, kai eilė nuplaukia, mums taip su dukra buvo. Bet eilė yra eilė, kita vertus, per dideliu skaidrumu aš irgi netikiu...
Papildyta:
Aš pamenu, kaip iš manęs juokėsi, kai aš besilaukdama atėjau užrašyti vaiko biggrin.gif Bet patarė grįžti, kai jau turėsiu gimimo liudijimą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rucelie @ 2010 07 29, 14:34)
kadabra, mano mergina pradėjo lankyti darželį 2008aisiais, manau beprasmiška kažką lyginti. o užrašiusi ją buvau kai pora mėnesiukų buvo. nesnaudžiau jau, ėjau ir rašiau  smile.gif
aš patarčiau eiti, eiti, domėtis, nelaukti namie sėdint  4u.gif ir dėl viso pikto dar kažkur "atsargai" kitur užsirašyti...
man tokia dabar dilema iškilo. buvom pasirašę prašymą kad iki liepos 1os nelankysi, liepą irgi nelankėm to kito darželio. bet susiklostė taip kad rugpjūtį irgi nelankysim beveik visą. kažin dabar reikia man rugpjūčio 1ą eiti rašyti prašymą vėl?  g.gif kad neateisim?ar automatiškai užskaitys tą nelankytą mėnesį...vaikai kaime, taip neprisiruošiu dabar darželin trepsėti, auklėtojų savo vistiek nerasiu  doh.gif

zinau, Rucelie, kad tavoji lau lanko.
Man tik idomu buvo nuo kada ta eile pasidare tokia 'kitokia'.
As irgi nesnaudziau, uzrasiau antra, kai jam buvo trys menesiai. Pirmasis pateko sunkiai, tad jau patirties turejau. Atstovejus tokia eile jau maniau, kad tikrai papulsime ir nesimeciau, tik pries kelias savaites uzrasiau dar i kita darza, bet manau, kad ieskodami galu, greiciau pateksime kt.metais i ausrine.
Beje, aplankiau ne viena darzeli ir realiai pamaciau, kad kituose situacija daug prastesne su baldais, zaislais, o beje ir pajamomis (kalbu apie tai, kad pvz.Kauno raj.darzeliai negauna lesu ugdymui, vadinasi gauna daug mazesnes pajamas, del to negali prilygti miesto darzams - manau tai neteisinga). Realiai nesuprantu tik viena: kam turint toki auksta reitinga, o vadinasi ir nesant is skurdziuju, dar bandyti (nes kitaip galiu tai pavadinti tik svelniu reikalavimu) prisidurti is tevu? Realiai, dabar man tikrai gaila idetu lesu i grupiu tvarkyma, nes matau, kad tuo geranoriskumu yra naudojamasi (daugiau busiu pries visas rinkliavas, isskyrus pinigelius vaiku sventems, dovanelems aukletojomsir vaikams kaledu proga) . Apie tai butu galima daug diskutuoti, bet manasis nepasitenkinimas atsirado butent kai sitaip elgiamasi su eilemis.
Atsakyti
QUOTE(kadabra @ 2010 07 29, 14:44)
Man tik idomu buvo nuo kada ta eile pasidare tokia 'kitokia'.

Kitokia eilė nepasidarė, tik kasmet ji vis ilgesnė darosi doh.gif Mano pirmas vaikas (dabar jau būsimas antrokas) pateko daug lengviau nei antras nors pirmąjį užrašiau beveik metų, o antrąjį tik gimusį 4u.gif
Atsakyti
juk dabar į darželį pradeda žygiuoti tie vaikiukai, kurie gimė kai LT buvo priimtas įstatymas dėl motinystės išmokų mokėjimo 2 metus. juk leliukų bumas buvo...ta karta užaugo iki lopšelio-darželio amžiaus, štai ir pasijautė "kamščiai" norinčių į darželį... nei kiek tuo nesistebiu... o naujų darželių, be abejo, niekas nestato - dėk vaikiuką kur nori... mano pirmas vaikas (pradėjo lankyti 2007) irgi ganėtinai nesunkiai pateko. kuo be galo džiaugiuosi.
dėl rinkliavų - nesuprantu tokios pozicijos. juk ne auklėtojos savo namus remontuoja. o investuojame patys į aplinką, kurioje mūsų vaikai praleidžia daugiau savo sąmoningo laiko, nei namuose... atleiskite, bet pvz man tikrai negaila kokį 100 lt per metus investuoti, kad vaikai augtų sutvarkytoje ir jaukioje grupėje. na bet čia juk kiekvieno pasirinkimas, dar man neteko matyti kad iš kažko būtų kategoriškai reikalaujama kažką dėtis...asmeniškai aš mielai prisidėčiau ir daugiau, pvz kad lauke naują žaidimų aikštelę mūsų vaikučiams pastatytų. tik abejoju ar kas apsidžiaugs tokia mano iniciatyva...užauga be abejo vaikai ir neremontuotose grupėse, ir su prastais baldeliais, ir be žaislų, ir be daug ko jie gali užaugti. tik ar tikrai mes tuo džiaugsimės? kita vertus jeigu taip trukdo rinkliavos, visada galima susirasti darželį, kur nebus tų naujesnių baldelių, išdažytų sienų ir naujų žaisliukų. ir rinkliavų nebus. gal net ir eilių į tą darželį nebus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rucelie: 29 liepos 2010 - 14:09
QUOTE(Martyna @ 2010 07 29, 14:51)
Kitokia eilė nepasidarė, tik kasmet ji vis ilgesnė darosi  doh.gif Mano pirmas vaikas (dabar jau būsimas antrokas) pateko daug lengviau nei antras nors pirmąjį užrašiau beveik metų, o antrąjį tik gimusį  4u.gif

tai as ir sakau, kad ji turi ilgeti, bet vaikiukai turi i ja pakliuti nuo galo, o ne nuo vidurio.

Rucelie, matosi, kad direktore apsukri, darzelio biudzetas tikriausiai isgali ir pats tvarkyti grupes. Siuo metu gi vyksta remontas, jeigu neklystu g.gif .
Apie darzelio aukletojas nieko blogo negaliu pasakyti: jos dirba savo darba.
Kalba eina apie tai jog, nematau prasmes ir noro remti, jeigu reikiamu lesu ir taip yra (laukas, manau, ir taip ten padorus, lyginant su kt.darzeliais - yra ir nauju aiksteliu. be to dabar yra leidziamas toks dalykas, kaip savu lauko zaislu atsinesimas - kas man nera priimtina, bet negaliu saviskiui neduoti paspirtuko, nes kiti nesasi ir nenoriu, kad mano vaikas lakstytu is paskos vazinejantiems doh.gif , bet tai laikau jau negeru dalyku - darzelyje yra visokiu seimu, yra ir tokiu, kurie tokiu paspirtuku ar kt.zaislu neisgali nupirkti, tai kam reikia leisti tokius dalykus? Beje aukletojos irgi ne visos tuo patenkintos).
Be to, kai abejoju eiles saziningumu, tas noras remti dar sumazeja.
Pabreziu, kad nieko pries esu kalediniu svenciu, gimtadieniu organizavima.
Papildyta:
QUOTE(Rucelie @ 2010 07 29, 15:08)
kita vertus jeigu taip trukdo rinkliavos, visada galima susirasti darželį, kur nebus tų naujesnių baldelių, išdažytų sienų ir naujų žaisliukų. ir rinkliavų nebus. gal net ir eilių į tą darželį nebus?

man rinkliavos netrukdytu tuo atveju, jeigu jausciau, kad yra uz ka remti, t.y. jeigu matyciau, kad ir su manim elgiamasi kaip su zmogum ir visame kame yra saziningumas.
Siuo metu dristu tuo abejoti.

Atsakyti
kadabra, juk niekas darželiams neduoda pinigų remontams ir lauko aikštelėms. taip, manau kad direktorė apsukri, t.y. netingi pasijudinti, parašyti projektus ir ačiū Dievui juos laimi. iš ten ir pinigėliai, ir remontai dabar - kažkas įdėjo savo laiką ir darbą, pastangas, rašė projektą, teikė paraišką ir dabar darželyje bus atliktas remontas už tuos pinigėlius. kodėl negali kitų darželių vadovybė pasistengti? nes tiesiog yra žmonės, kurie dirba savo darbą iš pašaukimo, ir yra tie, kurie atsėdi nuo 8 iki 17...
dėl žaislų lauke. o aš džiaugiuosi kai galima nusinešti. kodėl mano vaikas turi leisti laiką lauke netikslingai slampinėdamas, kai galima jį leisti pilnavertiškai, važinėjantis pvz rogutėmis ar paspirtuku bigsmile.gif tuolab kai pati ne visada prūdais laiko turiu su vaikais išeiti pasportuoti, tai ir labai džiaugiuosi, kai darželyje lauke ne šiaip stumdosi grumdosi, o pvz važinėjasi thumbup.gif jau kažkaip manau kad bet kuri šeima gali sau leisti Jonelio kieme už 19 lt vaikui paspirtuką nupirkti. jei toks didelis noras yra. nereikia dramatizuoti.
kitas klausimas apie tavo "rėmimą". negi prisidėdama prie pvz grupės remonto tu jautiesi "remianti" darželį? unsure.gif ir dar turi būti "už ką" jį remti? unsure.gif už tą, kad tavo vaikas augs gražesnėje aplinkoje 4u.gif kad ant grindų bus šiltas kilimas, o ant langų - roletai, kad TAVO vaikui būtų patogiau miegoti. kitiems to nereikia, patikėk. tik mūsų vaikams. primityviai kažkaip mąstai...
Atsakyti
Rupinimasis savo vadovaujama istaiga yra tiesiog butinas, privalomas ir tai yra direktores tiesiogine pareiga. Del to nereikia kelt i aukstumas. Ji dirba savo darba.
Del remimo. Remt galiu ir remiu (taip dariau ir iki dabar, beje ne tik pinigais, bet ir darbu).
Bet dar karteli primenu: abejoju eiliu tvarka. Cia kaip stop zenklas visiems geriems darbams.
Rucelie, cia kaip verslas - jeigu pastebejai, kad tavo partneris elgiasi su tavim blogai, ar ir toliau tu su juo bendrausi taip pat kaip iki siol?

Nenoriu daugiau diskutuoti. Radau problema ir bandysiu ja spresti.
Atsakyti
eilių tvarka yra vienas klausimas, o jūsų taip įvardinamas "rėmimas" - visai kitas, nematau kuo jie būtų susiję.
dėl to kaip žmonės atlieka savo darbą ir ką jame privalo daryti, irgi galiu ginčytis iki pažaliavimo. pasakei teorinę, deja Lietuvoje negaliojančią taisyklę biggrin.gif manau kad apie žmogaus nudirbtus darbus byloja rezultatai. ir ne tik darželio išpuoselėjimas (kuris tikrai malonus, sakykit ką norit), bet ir mūsų vaikų lavinimas ir jų kaip asmenybių formavimas.
kadangi aš ne verslininkė, apie verslo patrnerių elgesį neišmanau. o kas kaip su kuo elgiasi... na kam reikia TAIP susireikšminti, kad būtent su JUMIS turi elgtis kažkaip išskirtinai, labai GERAI, būtent JŪSŲ vaiką priimti į darželį? juk jums rašo mamos kad yra tokių vaikų, kurie už jus ir anksčiau užsirašė, ir didesnius prioritetus turi. kam reikia iki asmeniškumų kristi, kad būtent JUMS kažkas piktybiškai kažko neduoda?
linkiu atrasti teisybę ir sielos ramybę. o dabar pakartosiu klausimą: ar reikia eiti papildomai už rugpjūtį rašyti prašymą kad nelankysim, jei taip tai KAM? mūsų auklėtojos kiek žinau atostogauja...
Atsakyti
Beprasmiska, Rucelie, su tavimi gincytis. Mano situacijoje lygiai taip pat ieskotu galu ne viena mama. Kas per fraze 'kam reikia taip iki asmeniskumu kristi'?
Man tai yra aktualu ir as tuo domiuosi, nes tai yra mano gyvenimas, tai yra mano ir mano vaiku poreikiai.

Atsakyti
aš tiesiog įsivaizduoju kokia susidarytų eilė piktų ir nepatenkintų mamų, kurių vaikučiai į darželį nepateko. ir visos pradėtų "abejoti eilių tvarka", aiškintų kad "su jomis elgiasi blogai" ir pan... toks jausmas kad tyčia jų kažkas nepriėmė, sąmokslą kažkokį sumąstė. bet juk tokių DAUG, ir jūs nei blogesni, nei geresni už kitus, tiesiog kažkas laukė eilėje ilgiau ar turėjo daugiau prioritetų. o į darželį patenka ribotas skaičius vaikučių. aš tikiu kad liūdna, pikta ir susimaišo visi planai. bet juk tai ne vienintelis darželis Šilainiuose.
tikrai linkiu rasti rodą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rucelie @ 2010 07 29, 14:34)
man tokia dabar dilema iškilo. buvom pasirašę prašymą kad iki liepos 1os nelankysi, liepą irgi nelankėm to kito darželio. bet susiklostė taip kad rugpjūtį irgi nelankysim beveik visą. kažin dabar reikia man rugpjūčio 1ą eiti rašyti prašymą vėl?  g.gif kad neateisim?ar automatiškai užskaitys tą nelankytą mėnesį

o reikėjo rašyt kažkokį prašymą, kad nelankysim liepą? g.gif nes mes nieko nerašėm schmoll.gif kažkaip man net nekilo tokia mintis, darželis nedirba, tai ir nelanko. jei reikėjo, tai jaučiu teks susimokėt unsure.gif

QUOTE(Keiti @ 2010 07 29, 14:40)
Aš pamenu, kaip iš manęs juokėsi, kai aš besilaukdama atėjau užrašyti vaiko biggrin.gif Bet patarė grįžti, kai jau turėsiu gimimo liudijimą smile.gif

drinks_cheers.gif gaila, kad nestuke.gif neužrašo į eilę, būčiau ir aš dukrą užrašius. nors brolis lanko ir mes kaip ir turime vieną prioritetą, tikrai neesu tikra, kad pateksim kitais metais doh.gif ypač jei lopšelio grupė tik viena liks.

Atsakyti
QUOTE(Tangi @ 2010 07 29, 16:26)
tikrai neesu tikra, kad pateksim kitais metais  doh.gif ypač jei lopšelio grupė tik viena liks.

labai jau superinis kabutese sprendimas butu tokiu metu, kai net papildomu lopselio grupiu poreikis kaune sitaip reikalingas doh.gif
Atsakyti