na kaip? gerai apsiprekinot?
mano vaikai "šlavė" staliukus
QUOTE(Isila @ 2010 12 14, 11:28)
apsiprekinom
įtariu, kad ne, nes labai jau greitai visi prekinosi
QUOTE(hela77 @ 2010 12 14, 10:48)
Liko šiek tiek, mano dičkis 18:30 paskutinis apsipirko
maniau viskas bus išpirkta, nieko neliks
Tikrai smagu,kad darzelis sugalvoja tokiu pramogu vaikams, o ir grupes pinigeliu susirenka dovanelems.
Mes irgi visko prisipirkom, labai skaniu meduoliuku ir kitokiu saldumynu. O gal kuri mamyte kepete tuos sausainukus-meduoliukus (eglutes,zmogeliukus ir pan.) ir galetumet receptu pasidalinti? Pirkom keliu rusiu ir vieni uz kitus skanesni.
Reiktu pabandyti issikepti Kaledoms
mes kepėm pagal receptėlį iš čia, sm
(mūsų buvo baltose lėkštelėse
)
500 g miltų
100 g margarino
200 g medaus
200 g cukraus
2 kiaušiniai
kepimo milteliai
arbatinis šaukštelis prieskonių mišinio (gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, muškato riešutas, viskas sumalta)
Medų, cukrų ir margariną šildom kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinam, įmušam kiaušinius, išmaišom, tada dedam persijotus miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išmaišom. Valandai dedam tešlą į šaldytuvą. Tada kočiojam ant miltais pabarstytos lentos. Išpjaustom sausainiukus ir kepam 200C orkaitėje apie 10-15 min. Iškepti meduoliai sudedami į sandarų indą ir paliekami, kol ataušta.
aš įdėjau per daug kepimo miltelių, tai per daug iškilo ir prarado formas. reikia nepersistengti su jais
500 g miltų
100 g margarino
200 g medaus
200 g cukraus
2 kiaušiniai
kepimo milteliai
arbatinis šaukštelis prieskonių mišinio (gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, muškato riešutas, viskas sumalta)
Medų, cukrų ir margariną šildom kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinam, įmušam kiaušinius, išmaišom, tada dedam persijotus miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išmaišom. Valandai dedam tešlą į šaldytuvą. Tada kočiojam ant miltais pabarstytos lentos. Išpjaustom sausainiukus ir kepam 200C orkaitėje apie 10-15 min. Iškepti meduoliai sudedami į sandarų indą ir paliekami, kol ataušta.
aš įdėjau per daug kepimo miltelių, tai per daug iškilo ir prarado formas. reikia nepersistengti su jais
Mes kepėm pagal šitą receptą:
450 gr. miltų
150 gr. rudojo cukraus
100 g. margarino
2 kiaušiniai
100 gr. medaus
1 arb. šaukšteliai gesintos sodos
prieskonių meduoliams
Į dubenį įmušti kiaušinius, supilti cukrų, medų ir tirpintą margariną, viską išmaišyti. Dubenį dėti ant garų ( puodo su verdančiu vandeniu) ir maišyti, kol cukrus ištirps, nukelti nuo garų, supilti sodą ir gerai išsukti, tešla suputos- neišsigąsti
tada suberti miltus ir užminkyti maloniai minkštą tešlą ( jeigu per skysta pridėkite miltų ) , bet tešla turi buti ne kieta. Atšaldyti nereikia, iš karto kočiokite ir išspauskite norimas figurėles .
Orkaitę įkaitinti iki 220 C, kiškite meduoliukus, ir tik jiems iškilus traukite lauk.
450 gr. miltų
150 gr. rudojo cukraus
100 g. margarino
2 kiaušiniai
100 gr. medaus
1 arb. šaukšteliai gesintos sodos
prieskonių meduoliams
Į dubenį įmušti kiaušinius, supilti cukrų, medų ir tirpintą margariną, viską išmaišyti. Dubenį dėti ant garų ( puodo su verdančiu vandeniu) ir maišyti, kol cukrus ištirps, nukelti nuo garų, supilti sodą ir gerai išsukti, tešla suputos- neišsigąsti
Orkaitę įkaitinti iki 220 C, kiškite meduoliukus, ir tik jiems iškilus traukite lauk.
QUOTE(Martyna @ 2010 12 15, 12:30)
Mes kepėm pagal šitą receptą:
450 gr. miltų
150 gr. rudojo cukraus
100 g. margarino
2 kiaušiniai
100 gr. medaus
1 arb. šaukšteliai gesintos sodos
prieskonių meduoliams
Į dubenį įmušti kiaušinius, supilti cukrų, medų ir tirpintą margariną, viską išmaišyti. Dubenį dėti ant garų ( puodo su verdančiu vandeniu) ir maišyti, kol cukrus ištirps, nukelti nuo garų, supilti sodą ir gerai išsukti, tešla suputos- neišsigąsti
tada suberti miltus ir užminkyti maloniai minkštą tešlą ( jeigu per skysta pridėkite miltų ) , bet tešla turi buti ne kieta. Atšaldyti nereikia, iš karto kočiokite ir išspauskite norimas figurėles .
Orkaitę įkaitinti iki 220 C, kiškite meduoliukus, ir tik jiems iškilus traukite lauk.
450 gr. miltų
150 gr. rudojo cukraus
100 g. margarino
2 kiaušiniai
100 gr. medaus
1 arb. šaukšteliai gesintos sodos
prieskonių meduoliams
Į dubenį įmušti kiaušinius, supilti cukrų, medų ir tirpintą margariną, viską išmaišyti. Dubenį dėti ant garų ( puodo su verdančiu vandeniu) ir maišyti, kol cukrus ištirps, nukelti nuo garų, supilti sodą ir gerai išsukti, tešla suputos- neišsigąsti
Orkaitę įkaitinti iki 220 C, kiškite meduoliukus, ir tik jiems iškilus traukite lauk.
labai skanus meduoliai sie, mes su mazium kelias partijas issikpem;) tik gaila i darziuka nenunesem, nes vis dar namuose tupim





