kepiau siandien vel pgl Terros recepta kvietine duona su salyklu nu nereaaaali
aisku as neturejau apelsinu zieveles, kazkodel imeciau cukatu biski alia nemaise
ir beriau kmynu ir sezamo biski , nerealus skonis
QUOTE(rsc @ 2009 10 29, 21:08)
n u įsivaizduoju,kad tamsoj ekranas šviestų, kad matytųsi kiek laiko liko
pas mane ir nešviečia, o kam to reik
dabar skaitau pirmą temą, radau žinutę, kam visgi reikalingas tas metalinis kabliukas, kuris buvo pridėtas
QUOTE(grange @ 2009 10 29, 21:12)
n u įsivaizduoju,kad tamsoj ekranas šviestų, kad matytųsi kiek laiko liko
pas mane ir nešviečia, o kam to reik
dabar skaitau pirmą temą, radau žinutę, kam visgi reikalingas tas metalinis kabliukas, kuris buvo pridėtas
jis pas mane į dėžės apsaugos tą baltą putą buvo įdurtas, aš net nemačiau, metant lauk pamačiau, bet net nebėėmiau,galvojau gal prilaikė. dabar reiks eit iš maišo paieškot išsitraukt, nes sudėjau viską į plastikinį maišą 
pas mane ir nešviečia, o kam to reik
dabar skaitau pirmą temą, radau žinutę, kam visgi reikalingas tas metalinis kabliukas, kuris buvo pridėtas
reikalingas kabliukas tikrai
ekranas man rods ir mano nesviecia? nu kam jam sviest, taupiau gi
QUOTE(rsc @ 2009 10 29, 22:08)
Na gal ir neturi
QUOTE(grange @ 2009 10 29, 14:51)
pas mane receptų knygutėj nėra nei vienos,prie kurios būtų prirašyta greito režimo. ta prasme, programa yra,tik recept.ne. pagal kokį tu darai?
kokio etapo nėra joje, nuo normalaus kepimo?
mes kepam pagal cia rasta :
250 vandens arba pieno (su pienu skaniau)
380 kvietinių miltų
30 gr sviesto arba 45 gr aliejaus (as visada sviesto dedu)
2 v.š cukraus (as dedu tik 1)
1 a. š druskos
1,5 a.š mielių (as dedu 0,5 mielių ir 1 a.š sauso raugo)
greitas režimas pas mane 2 val 20 min. ir minko ir kildina, tik kepa gal greiciau
pgl recepta gaunasi balta duonele, o pridejus ivairiu prieskoniu vis kitokio skonio duonyte.
QUOTE(grange @ 2009 10 29, 19:40)
dar ką, skaičiau dar kartą (tiksliau bandžiau skaityt) instrukciją... pirmą tą kai dariau praleidau vieną labai svarbų sakinį,kai rašė produktų eigą
pas mane receptu knygutej eiliskumas pradedamas nuo skysciu, po to miltai, ir visi kiti priedai po to, galiausiai mieles
QUOTE(laurechka @ 2009 10 28, 16:46)
Pyliau lauk, nes pelesis sper kelias valandas issiplete.... O smirda tikrai acetonu, ne raugu.... Augo jau savaite laiko + - kelios dienos... Nu nesiseka man.... Snd bandysiu dar karta, paskutini jau....
Man kai pelydavo, tai supratau, kad per sandariai uždarius esu, pradūriau skyles plėvelėj ir nebepelyjo.
QUOTE(Nerutė @ 2009 10 29, 21:11)
kepiau siandien vel pgl Terros recepta kvietine duona su salyklu nu nereaaaali
aisku as neturejau apelsinu zieveles, kazkodel imeciau cukatu biski alia nemaise
ir beriau kmynu ir sezamo biski , nerealus skonis 
Aš kepu pagal savo receptų knygutės receptą salyklinę duoną, tik papildoma dedu aliejaus. Iš tikro geriausia duona mūsų šeimai ir visiems kas paragauja...
4 g mielių
500 g miltų
2 v. š. aliejaus
3 v. š. salyklo sauso
1,5 a.š. medaus
1,5 a.š. druskos
320 ml vandens
ir kokių nors priedų, recepte buvo razinos, bet kadangi mano šeima nelabai jas mėgsta, tai dedu juodgrūdės, moliūgo sėklų, linų sėmenų, kmynų, saulėgrąžų džiov. morkų, kas po ranką, tą įmetu.
Kept greita programa (apie 2 val. ciklas).
QUOTE(grange @ 2009 10 29, 21:12)
dabar skaitau pirmą temą, radau žinutę, kam visgi reikalingas tas metalinis kabliukas, kuris buvo pridėtas
jis pas mane į dėžės apsaugos tą baltą putą buvo įdurtas, aš net nemačiau, metant lauk pamačiau, bet net nebėėmiau,galvojau gal prilaikė. dabar reiks eit iš maišo paieškot išsitraukt, nes sudėjau viską į plastikinį maišą 
Su mano duonkepe nebuvo jokio kabliuko...
QUOTE(Nerutė @ 2009 10 29, 22:11)
kepiau siandien vel pgl Terros recepta kvietine duona su salyklu nu nereaaaali
aisku as neturejau apelsinu zieveles, kazkodel imeciau cukatu biski alia nemaise
ir beriau kmynu ir sezamo biski , nerealus skonis 
Smagu, kad patiko! O kad neturėjai žievelės, tai visada galima improvizuoti ir tai tau pavyko. O ir naujos idėjos visada viesiems praverčia.
P.S. Kadangi gavau pastabą, už kurią dėkinga MamaiGretai, į visas kreipsiuosi "tu". Juk esame kaip šeima ir visos gražiai bendraujame
sveikos, naktį sapnavau, kaip aš kepiau duoną ir kokia ji skani buvo
bet iš ties dabar eisiu kept,nes pasibaigė, tik dabar toks durnas klausimas. darysiu baltą, bet noriu pridėt šiek tiek 6 grūdų mišinio, ir rašo,kad dėti po pirmo supypsėjimo mašinos. bet kai aš įbersiu,man pačiai reik ten paminkyt (ar dar tešla nebus išsiminkius) ar palikt viską mašinai?
bet iš ties dabar eisiu kept,nes pasibaigė, tik dabar toks durnas klausimas. darysiu baltą, bet noriu pridėt šiek tiek 6 grūdų mišinio, ir rašo,kad dėti po pirmo supypsėjimo mašinos. bet kai aš įbersiu,man pačiai reik ten paminkyt (ar dar tešla nebus išsiminkius) ar palikt viską mašinai?
QUOTE(grange @ 2009 10 30, 10:25)
sveikos, naktį sapnavau, kaip aš kepiau duoną ir kokia ji skani buvo
bet iš ties dabar eisiu kept,nes pasibaigė, tik dabar toks durnas klausimas. darysiu baltą, bet noriu pridėt šiek tiek 6 grūdų mišinio, ir rašo,kad dėti po pirmo supypsėjimo mašinos. bet kai aš įbersiu,man pačiai reik ten paminkyt (ar dar tešla nebus išsiminkius) ar palikt viską mašinai?
bet iš ties dabar eisiu kept,nes pasibaigė, tik dabar toks durnas klausimas. darysiu baltą, bet noriu pridėt šiek tiek 6 grūdų mišinio, ir rašo,kad dėti po pirmo supypsėjimo mašinos. bet kai aš įbersiu,man pačiai reik ten paminkyt (ar dar tešla nebus išsiminkius) ar palikt viską mašinai?
Jei programa skirta su pridejimais kept, tai pati maisys viska
QUOTE(laurechka @ 2009 10 30, 12:49)
Sveikutes
Gal kuri darete dzema su zelatina? Noreciau siandien isbandyti bet del zelatinos kiekio nesupratau
Receptas buvo prie duonkepes:
Vaisiu sultys - 1000 gr
Cukraus pudra - 500-800 gr
Zelatina - 1 pakelis
Citrinu rugstis - 2-5 gr
As turiu zelatinos pakeli 100 gr, bet gal buna ir kitokiu pakeliu
Vaisiu sultys - 1000 gr
Cukraus pudra - 500-800 gr
Zelatina - 1 pakelis
Citrinu rugstis - 2-5 gr
As turiu zelatinos pakeli 100 gr, bet gal buna ir kitokiu pakeliu
QUOTE(gold@zebra @ 2009 10 30, 14:21)
Aš perku želatiną po 200 gr







