QUOTE(Lu Lu @ 2009 10 26, 22:36)
Nuraminot mamytes, nes jau buvau pradejus abejot
Etaeta, gal placiau gai papasakot ka galima su Quick Shef III nuveikti? kiek pasaojo tai smulkint svogunus,kitas darzoves.. padaryt blynams tesla, o ka dar?
"Quick Chef" smulkintuvas - plaktuvas
Su "Quick Chef" Jūs galite nustebinti artimuosius ir draugus nepaprasto skonio patiekalais. Jį nesunku naudoti tiek namuose, tiek iškyloje. "Quick Chef" nepamainomas net tada, jei Jūs leidotės į kelionę, nes tai smulkintuvas, kuriam nereikalinga elektros energija.
Apie "Quick Chef"
Quick Chef dangtelis pritaikytas patogesniam dangtelio apėmimui, kol jame smulkinami produktai.
Dėka dangtelyje esančių įgaubų, norint susmulkinti ar išplakti skirtingus produktus, patogu jį nuimti ir uždengti.
Dangtelyje rasite įstatomą ir pažymėtą matavimo linija piltuvėlį. Jis padeda saugiai supilti gėrimus į indą.
Su šiuo piltuvėliu galite supilti ir išplakti keletą skirtingų skysčių.
Piltuvėlis turi 2 skirtingas pozicijas: jei piltuvėlio snapelis "žiūri" į dešinę, tai - uždaroji pozicija. Ją naudodami tiksliai pamatuosite, kiek mililitrų skysčio, reikalinga Jūsų receptui. Pasukę piltuvėlio snapelį į save, supilsite skystį į vidų.
Su "Quick Chef" plaktuvu greitai išplaksite grietinėlę ar kiaušinį. Paruošite skanius kokteilius, padažus ar užpilus, gardžius pieno kokteilius, ledus ar desertus su vaisiais.
Su "Quick Chef" ašmenimis galite susmulkinti: svogūnus, morkas, agurkus, petražoles, krapus, česnakus, kietai virtus kiaušinius.
Paruoškite tirštą sriubą, įvairius padažus, omletą su daržovėmis. Pagaminkite iš braškių ar žemuogių naminius ledus ar kitus desertus su vaisiais, grietinėle.
Ypatingas patarimas moterims:
Būtinai pasigaminkite grožio kaukę... "Quick Chef" turi papildomą dangtelį, skirtą laikyti produktus šaldytuve ar transportuoti.
"ŠLAPIOS DEŠROS UŽTEPĖLĖ" (UŽ RECEPTĄ DĖKOJAME GRUPĖS VADOVEI VILMAI ŽITKUVIENEI)
Pusė svogūno, kas mėgsta galima ir visą, 300 g šlapios dešros, 1-2 šaukštai neriebaus majonezo.
Svogūną susmulkiname "Quick Chef" smulkintuve, po to dešra sudedame į svogūnus ir susmulkiname. Pabaigoje supilame majonezą ir dar kartą gerai išsukame.
Tepame ant mėgstamos baltos duonos.
Vitaminai akims
250 g graikiškų gliaudytų riešutų, 0,5 l medaus, 1l spanguolių
Riešutus užplikiname verdančiu vandeniu ir palaikę 15 min nukošiame. Spanguoles ir riešutus sumalame Quick Chef. Visus ingredientus sumaišome ir, vartojant kaip vitaminus akims, suvalgome po 1 valgomą šaukštą ryte ir vakare.
Blynai su obuoliais ir apelsinais
2 kiaušinių, 3 stiklinių pieno, 0,5 stiklinės cukraus, 2 stiklinių miltų, 1 šaukštelio kepimo miltelių, 6 8 obuolių, 1 apelsino nutarkuotos žievelės, 0,5 apelsino sulčių, aliejaus kepti.
Padažui: 400 g grietinės, 0,5 stiklinės cukraus, 0,5 apelsino sulčių.
Į Quick Chef sudėkite kaiušinius, pieną, cukrų miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, paruoškite grietinės tirštumo tešlą. Į ją įmaišykite smulkiai supjaustytus obuolius, apelsino žieveles bei sultis. Blynus kepkite keptuvėje su aliejumi. Padažą išsukite taip pat QuickChef.
Paštetas su alyvuogėmis špinatų apvalkale
400 g vištienos filė, 300 350 g kalakuto kepenėlių, ½ stiklinės žaliųjų alyvuogių, 2 kiaušinių, 100 ml grietinėlės, 2 3 šaukštų džiuvėsėlių, 1 morkos, 1 svogūno, pipirų, kario, druskos. Apvalkalui: 200 ml grietinėlės, 1 1,5 šaukšto želatinos, 150 g šaldytų ar šviežių špinatų, prieskonių pagal skonį.
Vištienos filė kartu su kepenėlėmis sumalkite. Morką ir svogūną sudėkite į Quick Chef, susmulkinkite, apkepkite ir taip pat sumalkite. Masę permalkite du tris kartus. Į Quick Chef įmuškite kiaušinius, suberkite džiuvėsius, supilkite grietinę, prieskonius ir išmaišykite. Karališkąją siliokono formą išklokite folija, supilkite trečdalį masės, ant viršaus sudėkite pusę alyvuogių, po to vėl dėkite masę ir vėl alyvuoges. Viršuje turi likti masės sluoksnis. Kepkite orkaitėje apie 40 50 min. Kai paštetas atvės, išimkite iš formos ir gerai atšaldykite.
Apvalkalui želatiną ištirpdykite nedideliame kiekyje vandens. Špinatus su preiskoniais patroškinkite vandenyje (vandens pilkite tiek, kad vos apsemtų) ir plakikliu suplakite į vientisą masę (tyrelę). Ją sumaišykite su želatina ir grietinėle. Paimkite tą pačią Karališką silikono formą, kurioje kepė paštetas, įpilkite 1 2 cm sluoksnį špinatų masės, dėkite į šaldytuvą ir laikykite, kol sustings. Tada ant sustingusio sluoksnio uždėkite paštetą ir supilkite likusią špinatų masę, kuri užpildys šonus ir viršų. Laikykite šaldytuve, kol sustings. Gražiai išimkite iš formos ir patiekite į stalą.
PORCIJA VITAMINŲ
Įstatykite ašmenis į "Quick Chef". Sumaišykite 1 persiką ( kauliuką išimti ), 1 bananą, keletą braškių. Pridėkite 1 indelį natūralaus jogurto, 50 g cukraus ( 50 ml ) ir 1 valgomąjį šaukštą medaus. Iš karto patiekite ant stalo.
VIENO KĄSNIO SUMUŠTINIS ANT DŽIOVINTOS SLYVOS
Džiovintos slyvos
Varškės įdarui:
Varškė, česnakas, druska, grietinė, būtina papuošti petražole, citrina arba uždėti raudonųjų serbentų (po uogą ant sumuštinio).
VAISIŲ TYRĖ
Labai tinka tortams, ledams ir įvairiems desertams.
Įstatykite ašmenis į "Quick Chef". Sumaišykite 200 g šviežių vaisių. Vaisiai turi būti iš anksto nuplauti ir supjaustyti stambiais gabalais. Pridėkite 75 g cukraus ir 50 g tirštos grietinėlės arba grietinės (38% riebumo ).
TEŠLA PLONIEMS BLYNELIAMS
Galima iškepti 15-20 blynelių.
Įstatykite į "Quick Chef" plaktuvą. Sumaišykite 2 kiaušinius, 250 ml (125 gr) miltų, 50 ml aliejaus, 1 arbatinį šaukštelį druskos. Įstatykite piltuvėlį ir, nuolat maišydami, pamažu supilkite 500 ml pieno.
Pagaminkime gardžius mėsainius!
400 g faršo, 1 maža svogūno galvutė, 1 kiaušinis, 1 ½ šaukštelio drukos, 1 ½ šaukštelio pipirų, 2 dl vandens ir 1 sultinio kubelis
Pasūdyti mėsą ir ištirpinti sultinio kubelį vandenyje. Susmulkinti svogūną "Quick Chef" ir suberti į mėsą. Tada dėti kiaušinį, pilti sultinį ir pagardinti prieskoniais. Dar truputį pamaišyti. Sudėti mėsą ant tešlos ruošimo padėklo ir su kočėlu (jis turi būti drėgnas) formuoti reikiamo dydžio gabalėlius.
Cezario salotos 4 porcijos
2 ryšulėliai romėniškų salotų, 2 griežinėliai duonos, parmezano sūrio, sviesto arba aliejaus
Padažui:
5 ančiuviai, ½ aliejaus, 4 šaukštai šviežių citrinų sulčių, 1 šaukštas Dijon garstyčių, 2 kiaušinių tryniai, 2 skiltelės česnako
Padažą suplakti "Quick Chef".
Ištirpinti sviestą "MicroPlus" ir supjaustyti duoną kvadratiniais gabalėliais. Ištirpintame svieste išmaišyti duonos gabalėlius ir kepti orkaitėje, silikono formoje. Ištrinti sūrį su grūstuve. Patiekite salotas Elegancijos 4.6 l dubenėlyje.
Pomidorų padažas
Tinka su duona, picai, meksikietiškai salsai arba žuviai.
Įstatykite ašmenis į "Quick Chef". Stambiai supjaustykite 5 vidutinio dydžio pomidorus, vieną svogūną, 8 baziliko lapelius (arba 1 valgomąjį šaukštą sauso baziliko), 1 galvutę česnako, 2 pluoštelius petražolių. Įdėkite 1 arbatinį šaukštelį druskos ir šiek tiek pipirų. Kelis kartus pasukite ir uždėkite piltuvėlį. Maišydami pilkite 50 g aliejaus.
Padažas A LA BERNEZ
Skirtas fondiu, muštiniams arba šaltai žuviai.
Įstatykite ašmenis į "Quick Chef". Stambiai supjaustykite 10 sūdytų karnišonų, 3 pundelius estragono / tarchuno (arba 1 valgomąjį šaukštą sauso estragono), kietai virtą kiaušinį, 3 pundelius petražolių. Pridėkite majonezo, kurį galima pagaminti pagal toliau pateiktą receptą.
Majonezas
Įstatykite plaktuvą į "Quick Chef". Sumaišykite 1 kiaušinio trynį, 1 valgomąjį šaukštą Dižono garstyčių ir 50 ml aliejaus. Kelis kartus pasukite ir įstatykite piltuvėlį. Tada nuolat maišydami, per piltuvėlį pamažu supilkite 200 ml aliejaus. Pagardinkite trupučiu citrinos sulčių.
Padažas lengvas
Puikiai tinka su bet kokiu žaliu maistu arba šalta mėsa.
Įstatykite ašmenis į "Quick Chef". Supjaustykite 1 kietai virtą kiaušinį, 1 valgomą šaukštą Dižono garstyčių, 5 pluoštelius iš anksto mažais gabalėliais susmulkinto laiškinio česnako. Pridėkite arbatinį šaukštelį druskos ir šiek tiek pipirų. Pakeiskite ašmenis plaktuvu. Pridėkite 250 g neriebios grietinės arba šviežios minkštos varškės ir suplakite.
Salotų užpilas
Puikiai tinka su bet kokiu žaliu maistu ir šalta žuvimi.
Įstatykite plaktuvą į "Quick Chef". Sumaišykite 125 g grietinės, šiek tiek indiško kario, šiek tiek šafrano, 1 arbatinį šaukštelį druskos ir truputį pipirų. Nedaug pamaišę, per piltuvėlį supilkite 50 ml alyvuogių aliejaus.
Greitas obuolių pyragas
3 kiaušiniai, 1 stiklinė cukraus, 6 šaukštai aliejaus, 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių, 2,5 stiklinės miltų, 1 kg obuolių, 1 pakelis vanilinio cukraus
Plakimo ąsotyje kiaušinius išsukti su cukrumi, įdėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Vėl gerai išmaišyti, tada supilti aliejų, išmaišyti ir pilti į silikono formą. Obuolius nulupti, supjaustyti plonomis skiltelėmis, sumaišytisu vaniliniu cukrumi, supilti ant tešlos viršaus ir truputį įspausti. Kepti 30 min. 180º orkaitėje.
Pudingo pyragas
Tešlai: 100 g varškės, 3 šaukštai aliejaus, 2 šaukštai pieno, 50 g cukraus, 150 g miltų, 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių.
Pudingui: 2 kiaušiniai, 200 g grietinės, 1 citrinos sutarkuota žievelė, 75 g cukraus, 50 g miltų.
Cukraus pudros papuošimui.
1 indelis konservuotų ananasų (apie 7 griežinėlius).
Iš tešlai skirtų produktų užminkyti tešlą ir dėti į silikono formą. Ananasų žiedus supjaustyti nedideliais gabalėliais ir suberti ant tešlos. Trynius išplakti su cukrumi, grietine, citrinos žievele ir miltais. Baltymus išplakti iki standžių putų ir įmaišyti į pudingo plakinį, ant jos supilti ananasų gabalėlių. Pyragą kepti 200° orkaitėje. Atvėsusį kepinį papuošti cukraus pudra.
Egzotiškas paštetas
Reikės:
1 avokado, 1 nedidelis svogūnas (galvutė), 1 kivi vaisius, pusės citrinos sultys, labai mažas žiupsnelis cukraus, žiupsnelis druskos, pipirai.
Viską sudėti į Quick Chef" ir smulkiai supjaustyti. Gautą masę padalyti į dvi dalis. Į vieną dalį įdėkite šaukštą majonezo, o į kitą alyvuogių aliejaus. Kas mėgsta aštriau, galima įdėti sklitelę česnako.
Tepti ant paskrudintos duonos.
Puikiai tiks pusryčių stalui, prie žuvies ar mėsos.
tai tiek info is santakos puslapiuko