QUOTE(Daiva D. @ 2009 10 07, 11:48)
Prajuokinot. Palyginimas maždaug kaip piršto su tuo kitokiu daiktu. Kur ūkinės paskirties gyvulys, o kur naminis gyvūnas.
Kodel? as gi kaip pavyzdzio nepateikiau, kad neleidziama i kavines su arkliais. butu absurdas. Vieniem gyvunam neleidziama eit i kavines, kitiem i papludimi. Kazi koki yra jojamo sportinio zirgo ukine paskirtis?
Kai suo maudosi tame paciame ezere, kur vaikai, tai viskas yra tvarkoj, suniukui karsta, o jei ijociau su zirgu ten, tai iskart sulaukciau visu aplinkiniu priekaistu, nors mano arkliukas gali buti svaresnis ir protingesnis uz kai kuriuos sunis.
QUOTE(Daiva D. @ 2009 10 07, 12:17)
Vakar vedu šunis (su pavadėliais). Šalimais eina močiutė su anūku, gal kokių 5 metų. Tas darkosi kiek galėdamas: kriokdamas, rankas išskėtęs lekia į šunis; saujom semia kaštonus ir mėto į juos. Bandau ir atsilikti, ir pralenkti - kur tau, persekioja ir neatstoja. Žaidžia matai angelėlis. Močiutė po mano pikto žvilgsnio teišspaudžia "Nedaryk taip, vaikeli, šuniukai įkąs"... O vaikelis jau ir pagalį pasičiupo. Laimė, tuo metu atsirado galimybė pasukti į šoną, o vaikelis puolė persekioti naują auką - prancūzų buldogą...
Įstatymas draudžia man netgi apsiginti nuo tokių išsigimėlių. Laimė, kad mano šunys nerodo agresijos žmonėms, yra pripratę prie tokio amžiaus vaikų. O jei sulotų, ar neduok dieve grybštelėtų besigindami - spėkit, kas liktų kaltas.
Del sios situacijos as visu 100% uz sunu savininkus. Vaikus turetu tevai drausmint tokiais atvejais ir labai grieztai.
O manot jums butu kokia atsakomybe uz tai, kad griebteletu? juk priristi sunys jusu, kiek supratau taksai. tai jiems atsnukio nereik, kiek zinau

As manau atsakomybes jus nenestumet. cia tas pats, kas pas mano suni i voljera ieitu koks praeinantis pro sali, pradetu suni erzinti ir butu uzpultas. arba prie mano priristu MANO TERITORIJOJE poniu prietu kas nors ir butu apspardytas