QUOTE(Shatura @ 2009 10 07, 17:09)
1. as taip ir sakiau pirmame savo poste. ir riausiu as cia nekeliu.
2. as nezinau, ka jie jaucia, ko nejaucia. mane taip mokino tevai. nepasitikiu as sunim. Ant kaktos gi neparasyta, kad jis NORMALAUS CHARAKTERIO.
As neperdedu, o modeliuoju situacija. lygiai kaip ir jus modeliuojat, sakydama, kad butu kitaip
1. Jus savo pirmame poste apsidziaugete, kad nebebus leidziama apskritai su augintiniais lankytis kavinese. As sakau, kad galetu visgi palikti teise patiems savininkams nuspresti, ar isileisti su augintiniais, ar ne.
2. Be aiskios priezasties ramus suo nepuola zmoniu, ypac jei jus prie jo nesiartinate. O neramu suni gali atskirti is toli - tokie daznai skalija, urzgia be priezasties.
QUOTE(MissDoll @ 2009 10 07, 21:36)
1. Dėl prakaitavimo, tai vis dėl to šunys prakaituoja - ne visu kūnu, bet per letenėles. O kad "normalus, priziuretas suo neskleidzia kakzokio kvapo" yra nesąmonė. Net žmonės, kurie kasdien prausiasi, turi kažkokį natūralų vis kitokį kvapą, tai ką jau bekalbėti apie šunis. Juk ir jų plaukas riebaluojasi. Beto šunys tikrai skleidžia kvapą, kuris informuoja aplinkinius šunis apie jų lytį, brandą, sveikatą, o mums tai yra tiesiog "šuns kvapas".
2. Aš esu prieš ne prieš šunis, o prieš neatsakingus šeimininkus. Teisingai, žmonės palieka paplūdimiuose šiukšles, o kopose ir dar gražesnių dalykėlių, bet kai kurie šunų savininkai tokius dalykėlius palieka, nesurenka ne tik kopose, bet ir šalia vandens, kur ir būna didžiausi žmonių srautai. Jei jau nesi pasiruošęs rinkti šuns kakius, tai arba neik į viešas vietas, eik ten, kur nėra žmonių arba jų yra mažai, arba būk malonus ir vis dėl to susirink savo šuns išmatas. Aš nesakau, kad visi tokie šeimininkai, bet jei leisi vienam eiti, tai ir visi kiti eis. Ant kaktos gi neparašyta "aš geras šeimininkas. Surenku savo šuns ekskrementus". Dėl smėlio barstymo, tai vaikui dar gali pasakyti "atsargiau, teta, dėdė guli, nebarstyk ant jų", o kai šalia įsikuria šeima su šuniu, tai kam jau kam, bet šuniui nepasakysi "atsargiau" arba "bėk pro kitą pusę".
1. Tai palaukit, palaukit, apie k ames kalbame? Kazkas pasake, kad nenoretu sedeti kavineje kartu su suniu, nes jis smirdetu. Priziuretas, svarus suo nesmirdes per kelis metrus. Taip, sunys prakaituoja per pdutes, bet ju prakaito kvapas tikrai ne toks, kaip zmoniu

O kad kiekvienas gyvunas turi kvapa yra visiems zinoma.
2. Tai gal ir skatinkime zmones buti atsakingais, o ne drauskim viska is eiles? As esu pasiryzusi surinkti visus suns kakius, niekada nejau i papludimi, kuriame daug zmoniu, visada stebejau, kad nebutume per arti zmoniu ir netrukdytume kitiem. Bet visa tai turiu daryti kaip nusikaltelis, atokiai, su baime zvalgydamasi, ar nepasirodys koks teisesaugos sergetojas. Gal tie gelbetojai, papludimiuose gaudantys seimininkus, su baime atsivedusius mazus suniukus, skirtu tiek pat demesio prieziurai, kad augintiniai nedergtu ten ar kad seimininikai viska susirinktu, visi galetu draugiskai sugyventi?