Įkraunama...
Įkraunama...

nepakankama geltonkūnio fazė. Tvarko Tesoraite

g.gif kazkaip sunku patiketi tokiu atsakymu...nuo trecios savaites mane priziuri 4 gydytojai, kas 2-3 savaites kazkokia komisija buna RK kur ir pats Alisauskas buna ir Antakalnio patalogijos centro docentes, ir visu buvo vieninga nuomone: pirmas savaites 3 tabletes Duphastono, nuo 16 savates iki 21 savaites geriu po 2. Tai ka dabar iseina kad veltui geriau doh.gif , ....kazkaip netikiu schmoll.gif . Nes kol kas ir rezultatas tikrai geras, o sansu buvo tikrai mazai....apie 2-5%.
Atsakyti
QUOTE(Laiminga @ 2006 01 18, 10:27)
Ogi paklausiau "nepriklausomo eksperto", ar gali progesterono trūkumas būti mano ankstyvų persileidimų priežastis ir gavau tokį atsakymą:

"... Progesteronas yra nėštumą palaikantis hormonas, tačiau jo kilmė pagrinde yra jūsų kiaušidės - geltonkūnis. Duphaston nereguliuoja progesterono lygio, tačiau yra duomenų, kad jis gali pagerinti pastojimo šansus šioje situacijoje (duomenys nepatikimi). Vietoje jo galima: nenaudoti nieko arba naudoti natūralaus progesterono preparatus, tačiau antras variantas stipriai padidins gydymo kainą ir menkai įtakos rezultatus.
O gal aš šitame atsakyme kažko nesuprantu?  g.gif

biggrin.gif Dėl Dupfaston diskutuoti negaliu, nes visos teisybės (naujų duomenų) apie jį nežinau, o instrukcija nepasitikiu.

Štai dėl natūralaus progesterono (utrogest, crinone? g.gif ), jei jo poveikis būtų abejotinas, manau, per IVF jo neskirtų. O Kite, kuri neseniai rašė, jo dėka pastojo ir jau pagimdė po kelių persileidimų ax.gif

QUOTE
Jūs neteisi galvodama, kad nėštumas nutrūko dėl žemo P kiekio. Tai ne priežastis, bet prognostiniai rodikliai, kurie rodė, kad prognozė prasta."

Manau, čia jis tik norėjo pasakyti, kad žemas progesterono lygis rodė, kad kiaušidės prastai dirba. Na, labai moksliškai atsakyta biggrin.gif
Atsakyti
kažkoks briedas čia dėl to progesterono.
Iš tiesų, esu girdėjusi nuomonių, kad jei jau žemas progesteronas (t.y. jei organizmas jo mažai išskiria), tai skirk neskyręs papildomai. Tačiau, kad dėl progesterono trūkumo negali nutrūkti nėštumas yra visiškas absurdas, nes vaisus iki 12 savaitės maitinasi progesteronu, kurį išskiria geltonkūnis (tik nuo 12 sav. šią funkciją perima placenta), tai jei jo trūksta, vaisius grubiai liaudiškai tariant tiesiog "numiršta badu". Aišku, gali būti galybė kitų persileidimo priežasčių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva: 18 sausio 2006 - 11:59
QUOTE(Laiminga @ 2006 01 18, 12:12)
Jo, mano HCG irgi buvo per žemas tai dienai. Tai čia bus nesivystantis nėštumas?  g.gif

Ir progesteronas visada žemas.

O ar negali nesivystantis nėštumas būti žemo progesterono pasekmė?  g.gif

Tai matyt ir taip ir taip gali būti, kiek bevartytum priežastis ir pasekmes. verysad.gif
Matyt tavo atveju daug būtų parodęs PRG tyrimas 7 dienas po ovuliacijos. g.gif

O šiaip aišku kad būtina vartoti progesteroną, nesiginčiju dėl to.
Atsakyti
Labas visoms,pagaliau prisiregistravau ir noreciau paklausti ar galetu buti viename cikle buti 2 ovuliacijos.Perskaiciau beveik visa foruma ,bet taip ir neradau nieko panasaus.
Mano ciklas labai nevienodas nuo 24 iki 70 dienu.Dazniausiai naudojuosi ovuliacijos testais .Praejusi cikla 2 kartus parode po dvi juosteles kuo graziausiai
ciklas buvo 64 dienos.Kaip jus manot ar cia tik testo klaida? wub.gif
Atsakyti
Sveikos visos pleputės smile.gif Labai norėčiau kad ir man pagelbėtumėte, nes jau visiškai nieko nebesuprantu unsure.gif Man šiandien gydytoja išrašė Duphaston, bet dėl to kad iššauktų mėnesines, kurios po atliktos abrazijos (nesivystantis nėštumas) taip ir neatėjo, o praėjo jau 53 dienos. Tačiau niekas niekada netyrė mano progesterono, o paskaičius forumą dar šsiaiškinau, kad mažas jo kiekis gali būti nesivystančio nėštumo priežastis ohmy.gif ? Tai jei gersiu duphastoną 10 dienų ir po to sulaukus pirmų mėnesinių iškarto pradėsiu vartoti kontraceptikus (gerti kontraceptikus rekomendavo gydytoja, nes vistiek 6mėn. negaliu pastot, o ir ciklą sureguliuot reikia), tai ir negalėsiu išsitirti progesterono lygio?
Atsakyti
QUOTE(Diija @ 2006 01 24, 22:39)
tai ir negalėsiu išsitirti progesterono lygio?


galėsi smile.gif kai sulauksi mmm, Diufastono nebegersi, lauksi ovuliacijos ir maždaug 7 dienos po ovuliacijos darysi Progesterono tyrimą - jis bus tikrų tikriausias, neiškreiptas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Diija @ 2006 01 24, 23:39)
Sveikos visos pleputės  smile.gif Labai norėčiau kad ir man pagelbėtumėte, nes jau visiškai nieko nebesuprantu  unsure.gif Man šiandien gydytoja išrašė Duphaston, bet dėl to kad iššauktų mėnesines, kurios po atliktos abrazijos (nesivystantis nėštumas) taip ir neatėjo, o praėjo jau 53 dienos. Tačiau niekas niekada netyrė mano progesterono, o paskaičius forumą dar šsiaiškinau, kad mažas jo kiekis gali būti nesivystančio nėštumo priežastis  ohmy.gif ? Tai jei gersiu duphastoną 10 dienų ir po to sulaukus pirmų mėnesinių iškarto pradėsiu vartoti kontraceptikus (gerti kontraceptikus rekomendavo gydytoja, nes vistiek 6mėn. negaliu pastot, o ir ciklą sureguliuot reikia), tai ir negalėsiu išsitirti progesterono lygio?


geriant KT ovuliacija slopinama ir progesterono tyrimas bus iškreiptas
Atsakyti
QUOTE(Šarūniukė @ 2006 01 25, 09:14)
geriant KT ovuliacija slopinama ir progesterono tyrimas bus iškreiptas


Aa jooooooo - tu teisi - apie KT pražiopsojau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Era2005 @ 2006 01 25, 15:35)
Ar žinote, kad nuo 2005-11-25 netiekiamas... Crinone? Koks yra kitas lygiavertis augalinės kilmės progesteronas?



Era, nepanikuok mirksiukas.gif Kol nebuvo Crinone, vartojom Utrogestą - jis irgi geras tik ne toks patogus naudoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Blieka @ 2006 01 25, 17:18)
As uzsisakiau Crinone  internetu.Dar nei karto nebandziau nezinau kaip suveiks.Gal kas bandet?.Inernete raso kad turi salutini poveiki.Galvoju pabandysiu pora ciklu,gal pakelsiu savo progesterona.



Įdomu, internetu? Kas tiekėjas? Gal gali parašyti tinklapio pavadinimą?
Atsakyti
QUOTE(VaidaI @ 2006 01 22, 18:57)
Sveikos  4u.gif

Na ir as pradejau si vaistuka gerti, tik visur Jus rasot, kad reikia gerti tik po ovuliacijos, pradejau siandien pirmadiena, t.y. 16 d. c.d. gerti, bet kaip zinoti ar ta ovuliacija ivykusi? nes pas mane ganetinai nereaguliarus ir ilgas ciklas buvo, tik praeita menesi normalus 31 d.

LAbai, labai svajoju apie antra maziuka...

Sveika smile.gif Ovuliaciją, be jau išvardintų būdų, galima atsekti ir pagal ovuliacinius testus.
o prieš tai švardinti būdai buvo:
1. BT matavimas,
2. Echoskopinis monitoringas,

Nugi ir gydytoja turėjo tau paaiškinti, kaip tą p.ovuliaciją atrasti doh.gif Juk tu nespecialistė rolleyes.gif
Atsakyti