Įkraunama...
Įkraunama...

nepakankama geltonkūnio fazė. Tvarko Tesoraite

kalbant apie Mastodynon N turiu pasakyti, kad, anot mamologės, jis man neturėtų tikti - nes tinkatoms, kurių per didelis prolaktino kiekis, o pas mane jis normalus...
gėriau daugiau kaip 3 mėnesiu ir gerų pokyčių nepastebėjau.

dėl mažo progesterono, tai čia norėjau ir Tautei parašyti, nes mes, manau, turim panašias problemas; tikiuosi, gal ir daugiau merginų atsiras su panašia problema.

išanalizavus savo problemą, po kelių mėnesių Dupfaston gėrimo, manau, kad mano netaisyklinga II ciklo fazė turi būti koreguojama reguliuojant Iąją, kuri irgi aiškiai per silpna. tačiau nereikia manyti, kad mano atvejis yra universalus visoms, kurioms nustatyta geltonkūnio nepakankamumo fazė - nepakankamą geltonkūnio fazę gali sukelti įvairios priežastys (žinau, kad būna ir policistinėms kiaušidėms ir kitais atvejais).

į Tautės klausimą ginekologei, kai ji klausė, kodėl, pradėjus vartoti Duphaston, sutrumpėjo ciklas, aš jau iš savo patirties pasakyčiau, kad, matyt, per maža progesterono dozė. man netrumpėja ciklas ir pasidaro standartinės trukmės tik tada, kai geriu po 3 tabletes (30 mg) per parą. esu pasidarius progestrono kraujo tyrimą su 20 mg paros doze ir tada rodė 9,3 progesterono, kas vis tiek yra per ažai (berods, Daiva rašė, kad pastojimui turi būti minimaliai 10). ir tuos ciklus, kai gėriau po 30 mg, ne tik M anksčiau neprasidėdavo, bet ir temepratūros kreivė būdavo graži, tolygi ir laikydavosi apie 37,3 - ko man natūraliai nebūna.

dėl Dufastono gėrimo 2je ciklo pusėje, manau, jau visos merginos žino, kad reikia pradėti gerti TIK po ovuliacijos, nes jis ne tik neleidžia ovuliuoti kiaušialąstei, bet ir turinčioms hormoninių problemų galutinai sutrikdo ciklą (čia labai geras tinklapis apie geltonkūnio fazę ir Dufaston praktiką):

http://www.wantbaby....llicular_phase/
Atsakyti
QUOTE (Tautė @ 2004 05 18, 10:06)
Labutis Rimanta. As dar rasiau Vaiva Eringytei dėl diufastono. Tai ji man patarė pradėti gerti diufastona nuo 15 ciklo dienos. O gal žinai kodėl? O kada įvyksta ovuliacija kaip tu sužinai? Matuoji temperatūrą?

Labukas, Taute biggrin.gif

visų pirma dėl gydytojų. kadangi tu jau žinai, kad yra hormonių problemų, patariu tau negaišti laiko ir kreiptis į nevaisingumo specialistą-endokrinologą (manau, tam pritars daugelis šio forumo merginų). deja, p.Eringytė yra bendro profilio ginekologė ir nesispecializuoja nevaisingume.

ovuliaciją man būna gana lengva atsekti pagal temperatūrinę kreivę, o geriausia i parodo echoskopija arba kraujo tyrimai (bet jie kainuoja).

Eringytė patarė tau gerti nuo 15d. tikriausiai todėl, kad standartiniame 28 dienų cikle ovuliacija vyksta apie 14d. ir dufastono instrukcijoje nurodoma dienos 16-25, tinkančios standartinėms, sveikoms moterims - ji yra tik apibendrinimas, nepritaikytas konkrečiam atvejui.

galėtum pabandyti kaip ir aš - išsitirti kraują geriant Dufaston (be dufaston mano progesteronas buvo 6,4 - irgi nieko gero).

Atsakyti
QUOTE (Tautė @ 2004 05 18, 10:44)
Dar noriu paklausti. Kokia tiksliai ciklo dieną reikia tirti progesteroną? Nežinau kaip čia man bus su tais vaisingumo specialistais. Nes gyvenu nedideliame mieste. Tai blogai, nes reikės važinėtis.

progesteroną reikia tirtis 21-23 ciklo dieną. (atsakymą gali sužinoti paskambinusi, nebūtina važinėti)

p.s. pala pala? iš kur tu žinai, kad tau yra progesterono deficitas? niekada nesityrei kraujo g.gif tai kodėl geri Dufaston????
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimanta: 18 gegužės 2004 - 10:55
QUOTE (Kite @ 2004 05 18, 12:45)
Mano progesteronas 21 c.d. buvo 7, tačiau gydytoja nieko papildomai neskyrė, sakė, kad to pakanka. O jei pati imčiausi insciatyvos ir pabandyčiau nui 15 c.d. pagerti dufastonos, gal nekenktų?

neaaa, jei gydytojas sako, kad viskas normoj, tai geriau savo sveikata nežaisti (nėra tas Dufaston nekaltas, kaip teigiama farmacininkų, juk tai hormonas).

o rodiklis 7 gali būti pavyzdinis pagal tos laboratorijos normas.
Atsakyti
QUOTE ([COLOR=blue)
Tautė[/COLOR],2004 05 21, 09:54] Kaip rašiau, kad susirgau gerdama diufastoną anksčiau laiko. O tai ka daryti šį ciklą? Gerti nuo 16 ar nuo 15 dienos?  g.gif

jau geriau vėliau, nei per anksti, jei negali nors maždaug ovuliacijos datos nustatyti - pagal temperatūrą, gleives, norą mylėtis biggrin.gif (rinkis 16d.) galų gale yra kalendorinis metodas - ovuliacija vyksta maždaug 14d. prieš ateinančių M pradžią. kai žinai, kokios trukmės tavo ciklas, iš jos atimi 14d ir pridedi 2d.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimanta: 21 gegužės 2004 - 10:31
QUOTE (ricija @ 2004 06 29, 20:31)
na dabar tai mane ir prigasdinot. norit pasakyti kad duphastono negalima gerti nepadarius kraujo tyrimu. as nesuprantu tai kodel man gydytoja juos paskyre. ji net nesidomejo kaip kyla mano bt. na tai ka ji is dangaus visa tai sugalvojo. o as kvaile galvojau kad tai kazkas panasaus i "vitaminus", kurie tikrai nekenkia. na po tokiu operaciju pradejau pasitiketi gydytojais. o dabar galvoju kad jau visai ir be reikalo. dar pas ja siandien prisiregistravau, dabar galvoju kad gal neverta pas ja eiti, o geriau mauti i koki didmiesti?

žinoma, kad hormonų, o netgi ir vitaminų negalima gerti be reikalo. juk ir vit.A perdozavimas yra blogai, gali netgi sukelti vaisiaus apsigimimus.

kalbant apie gydytojus - visada reikia aiškiai skirti bendrojo profilio ginekologą ir vaisingumo specialistą. geriau tirtis ir gydytis pas išmanančius savo darbą, nes gali prarasti sveikatą, jau nekalbant apie laiką, kuris moterims, skirtingai nuo vyrų, yra svarbus veiksnys. tikriausiai jau žinai, kad vaisingumo specialistai nurodyti atskiroje temoje?

cool.gif
Atsakyti
QUOTE (Tautė @ 2004 07 02, 10:53)
Sveikute Rimanta smile.gif . Norejau paklausti kelinta po duphaston baigimo gerti tau prasideda menesines?

labukas biggrin.gif

M man prasideda 2-3 diena. taciau, pasitarusi su gydytoja, Dufaston geriu tol, kol prasideda pradinis tepimas. nes jei nera nestumo, M ir taip prasiverzia pro papildoma progesterona. jei nestumas yra, staigiai nutraukus hormono vartojima (o mano atveju ir doze didele), galima ji prarasti/

kaip Tau sekasi, ar gydymasis duoda kokia nauda? man, nors ir nepastoju, bent jau mazeja PMS pozymiai, kurie siaip jau buna labai stiprus. pamazu darausi panasi i zmogu laugh.gif o labiausiai nepatinka Dufaston poveikis mano nervams wink.gif



























Atsakyti
QUOTE (Tautė @ 2004 07 05, 10:27)
O as jau kazkaip tikejausi si menesi, nes krutis pradejo skaudeti ko nebudavo geriant diufastona. Nors kai paskaiciau tavo zinute tai dabar pasimeciau.As geriau tik 10 dienu ir paskui nebegeriau. Tai ka galejau buti nescia. Susirgau po diufastono baigimo gerti 5 diena.O siaip is tikruju keistai jauciausi si menesi.
Tai diufastona reikia gerti tol kol neprasideda menesines?Ilgiau galima nei 10 dienu?
O pavyzdziui jei butu buves persileidimas tai kazkaip kitaip butu nei menesines ar taip pat kraujuociau kaip ir per m?

labai galimas dalykas, kad buvo nėštumas ir įvyko persileidimas. nes progesterono trūkumas yra viena iš pagrindinių persileidimo priežasčių. pastojus vartojant papildomą progesteroną, juo reikia palaikyti nėštumą iki 16 savaitės, kol progesteroną pradeda gaminti placenta. Lietuvoje mažokai randu literatūros šia tema, tačiau Rusijos forumuose dažnai kalbama apie progesteroną. ten priimta praktika gerti dufastoną iki pirmojo tepimo.... kaip aš ir darau jau su savo gydytojos palaiminimu.

dėl persileidimų tau patarti nieko negaliu, nes pati nė karto gyvenime nesu buvusi nėščia, bet kiek skaičiau, tai mažai kuo skirtųsi nuo M. jei atmintis neklysta, skaičiau ir tą, kad labai dažnai moterims įvyksta ankstyvi persileidimai, joms to nė nežinant.
Atsakyti
QUOTE (Saiko @ 2004 07 05, 13:13)
Toks siek tiek ne i tema klausimas, bet apie Duphastona smile.gif Ar Duphaston'a parduoda be recepto?

parduot tai dabar viską parduoda, bile pelnas būtų wink.gif

tik be gydytojo konsultacijos jo gerti geriau nereikia dry.gif
Atsakyti
QUOTE (Kite @ 2004 07 05, 14:04)
Man irgi visi persileidimai ankstyvi (6-8 savaitės) bet iki šiol nei viena gydytoja neskyrė dufastono, nors pagal tyrimą jo tikrai nepedaugiausiai. Dar bandžiau pati paklausti, tai ji sako, yra normos ribose ir daugiau nereikia, o kad ta norma artėja prie apatinės ribos tai ji nekreipia dėmesio, o man tai leliuko reikia. wink.gif
Tai va, eilinį kartą pasikeičiau gydytoją, nunešiau aš jai savo progesterono tyrimą, tai man ji iš karto 2 tabletes per dieną paskyrė, sakė žiūrėsim, gal pavyks pradžioj su progesteronu.
Oi, kaip noriu, kad pavyktų rolleyes.gif

na ir šaunuolė, kad pasiuntei tą iškaseną peklon laugh.gif

viskas bus gerai ...
Papildyta @ [mergetime]1089025672[/mergetime]
va, dar prisiminiau, kad vietoje Dufaston galima pabandyti Utrogest - jis brangesnis, bet sako, kad ir efektyvesnis.
Atsakyti
QUOTE (Kite @ 2004 07 05, 14:13)

Efektyvesnis tai kuria prasme: jo didesnė dozė tabletėje ar dozė ta pati, tik jis geriau veikia?
Kol kas pagersiu dufastoną, o paskui paklausiu gydytojos. O brangesnis tai kiek kartų?

ne dozėje esmė - tai tiesiog kita progesterono rūšis, kuri geriau pasisavinama. ji vartojama žvakutėmis. dėl kainos nežinau; dėl jo reikėtų mūsų vaikščiojančios enciklopedijos (t.y. Daivos) klausti. arba Anelijos - ji kaip tik dabar vartoja; tik prie interneto jos nėra, išvažiavusi.
Atsakyti
QUOTE (Kite @ 2004 07 05, 14:38)
Kažkaip norisi visko geriausio biggrin.gif Tai peradresuoju klausimą "vaikščiojančiai enciklopedijai" wink.gif
Daivut, kiek kainuoja Utrogest?

Na žinokit "enciklopedija" pasirodė nebūdingai sau tvarkinga laugh.gif ir visas Utrogest pakuotes jau išmetė blink.gif

Turiu tik užrašus, kad už Utrogest mokėjau 180 Lt, tai galiu bandyti primesti - man jie buvo išrašyti berods 12 dienų (vėliau turėjo pratęsti, bet atėjo M), kasdien reikėjo dėti į makštį po 6 tabletes, taigi gaunasi, kad aš tablečių turėjau 72, taigi vienos tabletės kaina 2,50 Lt.

Vaistai buvo tabletėmis, kurias galima gerti arba dėti į makštį. Sako, kad į makštį efektyviau - didesnė dalis veiklioios medžiagos pasiekia tikslą.

Apie Utrogestą

Утрожестан (Utrogestan)
Производитель: Лаборатории Безен Интернасьональ Франция


Действующее вещество-прогестерон натуральный микронизированный, являющийся гормоном желтого тела.

Способствует образованию нормального секреторного эндометрия у женщин. Вызывает переход слизистой оболочки матки из фазы пролиферативной в секреторную, а после оплодотворения способствует ее переходу в состояние, необходимое для развития оплодотворенной яйцеклетки. Уменьшает возбудимость и сократимость мускулатуры матки и маточных труб. Не обладает андрогенной активностью. Оказывает блокирующее действие на овуляцию.

Побочное действие: сонливость или скоро проходящее головокружение через 1-3 часа после приема препарата.
В программах эко применят вагинально.
Atsakyti